Şimdi Ara

2017 YGS-LYS MÜFREDATI [11.SINIFLAR VE SENEYE GİRECEKLER İÇİN]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
4
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burası hariç hiçbir yerde -forum veya MEB resmi sitesinde- müfredatla ilgili bir bilgi bulunmuyor.
    Bir tek burda konuların çıkartıp veya ekleneceği söyleniyor.
    Seneye YGS-LYS'ye girecek arkadaşlar bence bu konuda söylenenlere itibar etmesin.
    Sonuçta ne öğrenirseniz size kar olacaktır.Ve forumdaki arkadaşlara da ricam olacak , bu konuda resmi bir bilgi olmamasına rağmen sınav adaylarının kafasını karıştırmazsak daha iyi olur.Seneye ben de gireceğim bu sınava ve YGS'ye polinom,parabol gibi konuların eklenmesi saçma olacaktır.
    Nedeni ; çoğu kişinin de bildiği gibi YGS mantık yürütmeye ve yorumlamaya yönelik bir sınavdır.
    Bu sınava polinom,parabol gibi kısmen formüle dayalı konuların eklenmesi saçmalıktan başka birşey olmaz ki zaten sınav sisteminin 2017 YGS-LYS'den sonra değişeceği hakkında söylentiler de var.Değişecekse kökten değişim olur yani seneye girecek arkadaşlar müfredat değişimi gibi bir durumdan etkilenmez.

LYS'ye hazırlanan arkadaşlara da başarılar diliyorum..

• ygs 9-10 sınıftan soruluyor benim bildiğim, lise müfredatı değişti ise sınav müfredatı da pekala değişecektir

edit: ygs'nin mantık sınavı olduğunu biz söylüyoruz, ösym'nin ygs'nin mantık sınavı olduğunu söylediğini duymadım ben hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D9C9E5FC3 -- 26 Mart 2016; 20:32:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTurquality

ygs 9-10 sınıftan soruluyor benim bildiğim, lise müfredatı değişti ise sınav müfredatı da pekala değişecektir

Lise müfredatının değiştiğine dair kaynak varsa atarsan sevinirim.
  • en basitinden siz alan tercihini 11 de yapmadınız mı kardeşim biz 10 da seçiyorduk
  • Bende 10.sınıfta seçtim de bu sene 11.sınıf tekrar okuyorum. Eğer değişim olursa dediğiniz gibi nedeni o olur fakat ben yine de bir değişim olacağını düşünmüyorum 10.sınıfta seçmiş olmak farklı konuları görmek anlamına gelmiyor. Şuan müfredatta 10.Sınıfta olan ve 98'lilerin 9.sınıfta görmediği bir konu yok polinom haricinde.

Düzenleme:Ayriyetten şuan baktım da 9 ve 10.sınıf konularında problemler bulunmuyor. Buna bakarsak mantığınıza göre YGS'de problemler çıkmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A9E69EDA -- 26 Mart 2016; 20:42:47 >
  • Bak onu bilmiyordum olmayabilir o zaman haklısın.

Bir arkadaş yazmıştı foruma onu kopyalayayım belki işinize yarar (Ne kadarı doğru bilemem belki hepsi yanlıştır )

Matematikte matris/determinant, taban aritmetiği, işlem çıkarıldı hatırladıklarım. Dizilerin basitleştirildiği söyleniyor eskisini bilmediğim için yorum yapamayacağım. Denklemde elementar satır işlemi tarzı bişey gelmiş ama testte sorulamayacak bişey. Obeb için de Öklit algoritması var hocamız yeni demişti. Trigonometri için ters dönüşüm iptal. Karmaşık sayılar çok kolay. Bir de biz 9da falan rasyonel sayılar Vs. Gibi sayıları görmedik bildik kabul ettiler sanırım.
    Bunun harici konuların yerleri değişti bazıları mesela 11. Sınıf ilk konusu mantık.
    Bildiklerim/hatırladıklarım bu kadar
    .

• Aynen kardeşim ÖSYM bir açıklama yapmadığı sürece konular sabittir ha açıklama yaparlar o zaman eyvallah derim şimdiden başlayın çalılşmaya bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biz ilk konu olarak zaten bu senede mantığı gördük. Konuların anlatımı ve formüllerde hiç bi değişiklik yok.
    Bu sene bazı konuların yerleri değiştirildi mesela Trigonometrinin 11.sınıf konusu olması gibi.
    Burada yazılanların doğruluk taşıdığına inanmıyorum.
    Belki bu sene 9.sınıf okuyanlar için değişiklik olabilir ki zaten sistem değişecek ama 11.sınıflar için değişim olması söz konusu değil sonuçta 9.sınıfta görülen konular şu an ki 12.sınıfların gördüğü konularla aynı.
  • kendinizi neden hiç bir konun değişmeyeceğine inandırdınız anlamadım ama şu anki 11. sınıf öğrencileri için müfredatta taban aritmetiği, işlem, ebob, ekok, matris, determinant gibi konular gözükmüyor. dolayısıyla bu konuların ygs'de çıkmasını beklememek gerekir. bazı konular lys içerisinde yer değişikliği yüzünden ancak öğrencileri öğretmediğiniz şeylerden sorumlu tutamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • broken social scene kullanıcısına yanıt
    Dostum konuların çıkarılması dediğin gibi olabilir fakat YGS'ye polinom , parabol konularının eklenmesi nedir?
  • limit karmaşık sayılar yok falan deniyor doğru mu?
  • quote:

KONULARI BEN YAZIYORUM İSTİYORSANIZ ÜSTTE TUTUN ARKADAŞLAR

quote:

MATEMATİK

Bölme bölünebilme
    Ebob-ekok
    Rasyonel sayılar
    Eşitsizlikler
    Mutlak değer
    Üslü sayılar
    Köklü sayılar
    Çarpanlara ayırma
    Oran orantı
    Denklemler(1.ve 2.dereceden)
    Problemler(sayı kesir vs)
    Yüzde problemleri-karışım
    Grafik yorumlama
    Kümeler kartezyen çarpım
    Permütasyon kombinasyon
    Olasılık
    Fonksiyonlar(9 da ve 10 da ayrı ayrı gördük konuları sonunda tamamladık)
    Karmaşık sayılar
    Üçgenler
    Çokgenler
    Analitik geometri
    Katı cidimler
    Çember daire

• Kalburabastı Tatlısı K kullanıcısına yanıt
    Kaynak?

• O zaman yayınevleri niye basımları güncelliyo? ufak konu degisikligi olsa bu degisime gitmezlerdi bence

• XxJinx X kullanıcısına yanıt
    Her yıl sınavdaki soru tiplerini ekleyerek yeniden basmaları doğal değil mi? Zaten basacak adam içini değiştirmekten zararı olmaz.

• 11 e gidiyorum konuları biliyorum

• Kalburabastı Tatlısı K kullanıcısına yanıt
    Yazdıkların YGS konusu mu? Bu arada bende 11 deyim

• İki mesaj olmasın diye diğerini sildim buna ekleyeceğim. Problemleri 9da gördük. Ayrıca yazı bana ait, 11. Sınıf öğrencisi olarak içinde bulunduğum, öğrendiğim müfredata dair tamamı. Bana da inanmıyorsan mebin pdf i var, ayrıca aynı pdf hocalarda müfredat kitapçıkları olarak var rica et verirler bakman için.

Bizim okulda birçok hocanın yorumu ygs'nin 9-10 olacağı şekilde. Çünkü tüm liselerde 9-10. Sınıf ortak.

• Ygs /Lys matematik konularına burdan ulaşabilirsniz arkadaşlarhttp://forum.donanimhaber.com/m_115608918/tm.htm
  • 9 DA VAR PROBLEMLER
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.