Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.005
Cevap
56
Favori
272.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • resimlerdeki model sony xe93.. arkadaş edge ledde local dimming performansı çok kötü yazmıştı bi mesajında ona ithafen paylaştım o resimleri tv benim değil rtings sitesinden alıntıdır fotoğraflar ben samsung mu9000 aldım hocam oda teşhir geldi kapalı kutusunu bekliyorum ama onun local dimming performansı berbat olduğundan incelemeye bile değmez fotoğrafları birazda istenildiğinde edge led aydınlatma olsada local dimming performansının iyi olabileceğini göstermek için paylaştım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LordMurat55


    quote:

    Orijinalden alıntı: rambocuk

    Xe90 da bi kusur buldum belki yazılımsaldır belkide ekranın büyüklüğünden tam emin olamadım ama herşeyiyle beni kendine aşık eden bu tv fifada sanki tam akıcılığı veremiyor canlı futbol modun da hareket ayarlarının hepsini denedim , oyun modunda iyi evet ama bi yavaşlık hissediyorsunuz topun hızlı gittiği anlarda bi hareket bulanıklığı oluyor hızlı kamera geçişlerinde degaj yapınca mesela , bi arkadaş da maç isterken istediği verimi alamadığını söylemişti , aslında hareket ayarını yumuşak yapınca bu sorun düzeliyor ama bu seferde topun ardında hayalet iz kalıyor yazılımsal olarak düzeltilecek gibi birşeye benziyor umarım güzel bi güncelleme alır

    Az önce Fifa 17 denedim ve hareket bulanıklığı falan görmedim. Oyun modunda oynuyorum. Canlı Futbol'u aktif etmemenizi tavsiye ederim. Zira o ayar bütün doğallığı söküp atıyor. Maç izlerken açılabilir ama oyun oynarken tavsiye etmem, çok keskin yapıyor görüntüyü o yüzden çimler falan göze batıyor.

    1.5 metreden baktığım için olabilir mesela overwatch da 120 fps de oynarken oyuncu monitörü performansı alıyorum inanılmaz akıcı ve güzel görünüyor ama 60 a sabitlediğimde bildiğimiz 60 fps akıcılığı olmuyor belki pc ye yaptığım özel çözünürlük ayarı belki yakın durmam belkide oyuncu monitörü ile kıyaslamam buna sebep oluyor , ha şimdi aynı boyutta yine ips panel oyuncu monitörü verseler vermem çünkü bunda gördüğüm görsel detay güzellik hiçbir ekranda görmedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 16 Temmuz 2017; 23:57:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarioGomez

    XE9005 mağazada da iyi satıyor, forumdan da birçok kişiye verdik, kötü geri dönüş almadık çok şükür.
    XE9305 modelinin de pek satacağını düşünmüyordum fiyattan dolayı ama ondan da satış oldu, demek ki bu sene 9 serileri olmuş.


    Hocam İçerenköy Sony şubesinden de benzer hareketler görmek istiyoruz.

    2017 SONY ANDROİD TV
    ilgili Konu:
    https://forum.donanimhaber.com/sony-xbr-55xe9005-almak-isteyenler-yeni-listeye-ekletsin--126192739-20




  • Daha önce paylaşılmıştı sanki. Videoda bir numara yoksa hiç fena bir performans değil. Yinede çok çok az da olsa BLACK BAR TEST ve LIGHT BLEED TEST yazan kısımlarda çerçeveyi biraz hissettiriyor :) Bulutlanma ve yazılarda harelenme ve parlama gözükmüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 17 Temmuz 2017; 1:24:18 >
  • Xe90 nasıl 1080 p görüntüyü 4k gibi gösteriyor bunun teknolojisi nedir bi adı varmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 17 Temmuz 2017; 6:52:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    O teknolojinin bir adı var aşk insan aşık olunca bazı şeyleri farklı görebiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Edge-led olmasaydi local dimming kapatildiginda en kotu performansi bundan daha iyi olurdu. HDTVTest de kendisine gelen XE93 modelinde isik sizmasi farkettigini yazmisti. XE93 u diger edge ledlerden biraz farkli yapan ledlerin dizilimiydi galiba. Gecen senenin XD93 un de local dimming performansi XE90 ayarindaymis. Fakat edge-led e ozgu bazi sorunlar bu modelde de gorulebildiginden forumda iade edenler olmustu. Local dimming icin FALD lazim yani arka aydinlatma. Firmalar bu sistemi uretmek zahmetli ve pahali oldugundan edge led e yoneliyor. MU9000 TV niz hayirli olsun, quantum dot filtreye sahip olsaydi daha iyi bir TV olabilirdi, renk gamutu ve HDR parlaklik yukselebilirdi.

    Ulkemize gelen pek FALD LED alternatifi yok malesef, gelenler buyuk boyutlarda getiriliyor. Ornegin ZD9 un sadece 100" modeli, XE94 un de 75" getirilmis olabilir. Gecen senenin XD94 u gelmisti galiba. Philips in 7601 i de gelmedi sanirim, 7600 satan yerler gozukuyor nette ama FALD mi emin olamadim. Samsung ulkemize gelen KS9500 un FALD oldugunu soylese de yine kullanmadan emin olamiyoruz. Panasonic DX902 zaten gelmedi. Bu fiyatlara cikabilenlere ozellikle bu boyutlarda OLED oneririm. A1 ve B7/ C7 /E7 daha iyi alternatif olacaklardir: bir tarafta XE94 ve ZD9 un ortalama 35ms griden griye tepki suresi var diger tarafta OLED lerin 0 ms degerleri ;) boyut arttikca TV lerin falsosu daha fazla belli olacaktir.

    Sony XE94 /XE93 sayfasina Rtings.com inceleme notunu dahil etmis bu arada :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    Ben ks9500'ü incelediğimde panelin altından ışık sızması görüyordum. Alttan aydınlatmalı gibi panel sadece ordan sızma vardı. Ülkemize gelen modelinde fald olma ihitmali yok bence. En azından mediamarkt'da benim incelediğim fald değildi. Bazılarını fald getirip bazılarını edge led'de getirmiyordur heralde diye düşünüyorum.

    ZD9 ve xe94 hiçbir sony centerda ve mediamarkt'da görmedim ankarada. Şuan çakmada olsa ülkemizde tek fald panel model xe90 gözüküyor.
    Tepki süresinden dolayı sony2017 başlığı altında birtane olumsuz yorum görmedim. Sanırım kullanıcılar memnun bu konuda.
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Trdeki ks9500 kesinlikle fald değil. Hatta forumda 65ks9500 alıp, paneli mavi mavi lekelendiği ve bu lekeleri çıkaramadığı için zor bela iade eden bir arkadaş da vardı. Geçen yıldı. O zamanlar araştırmıştım. Fald olanı ks9800 olarak modellenmiş.
    Xe94 değil ama xd94ü görmüştüm geçen sene. 24 bin tl fiyatı vardı. Ve o da xd93 gibi panel homojenliğinden yoksundu. Kenarlar ve köşeler daha koyu idi. Aynı durum rtingse göre xe94te de mevcut.
    Bu başlıkta birkaç arkadaşın olumsuz yorumu olmasa xe9005e meyilliydim aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 17 Temmuz 2017; 11:22:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marsli61

    O teknolojinin bir adı var aşk insan aşık olunca bazı şeyleri farklı görebiliyor

    4k tv ye geçme dönemine girince sadece yeni teknolojiyi görme hevesi vardı ama bir tv ye aşık oldum sanırım arada arkasını okşuyorum öpüyorum kenarından canım bebeğim oyy oyy diyorum , hele o kumandanın dokusu , en son bunu Nintendo switch de yaşamıştım onun öncesinde taa ps1 ps2 de , insan hayatında çok az bir cihaza aşık olma şansına kavuşuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 17 Temmuz 2017; 11:46:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Tabi bu durumda çoğunluğa bakmak lazım. Yoksa tabiki memnun olmayan kullanıcılar olacak. Ama sanırım burda xe90 için özellikle memnuniyet oranı fazla gibi geldi bana. Bilhassa sizin beklentinizi karşılayan altyazı parlamaması, sızma, bulutlanma olmaması vs.. paylaşımları screenshotlarla burdaki kullanıcılar tarafından da yapıldı ve yorumlandı. Mesela bir önceki yorumumdaki test videosunu izleyebilirsiniz... Ama size tavsiyem siz ve birkaç kişi daha var oled haricinde bir cihaz kullanamassınız hocam :D sizi gerçekten mutlu edecek cihaz oled
  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    Enteresan bir vaka nesnelere aşık olma gibi bir durumunuz olabilir mi? Zamanında böyle bir belgesel izlemiştim çünkü. Şaka yapmıyosanız durum pek hoş gelmedi bana okşamalar falan
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Haberlere çıkmaz umarım:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar selam... ülkemizde xe7005 adıyla satılan tv xe7003 müdür?

    http://www.displayspecifications.com/en/model/e822bb8
  • Forumdan bir uyenin daha once KS9500 alip panele yandan bakildiginda altta isik sizmasi gozuken fotoyu paylasmasi bana da bottom edge led modeli oldugunu dusundurdu. FALD KS9590 (ABD de KS9800) ise XE90 dan daha iyi bir TV. KS serisinin tek falsosu da bu oldu zaten. Samsung agirlikli olarak kendi uretimi SVA panelleri kullandigindan bu TV ler quantum dot ile de birlesince XE90 dan daha yuksek kontrast ve parlakliga sahip oldular. Rtings XE90 incelemesinde de bulabiliyorsaniz daha ucuza KS8000 alin diyordu.

    Tepki suresi ve gecikmede XE90 iyi de XE93 haric ust modellerin kuyruklu yildiz efekti farkedilebilecek duzeyde olmus :)) benim 15 sene once aldigim PVA panelli Sony X72 monitor de bu ayardaydi :)

    @emrahsnr KS serisindeki mor anti-glare filtre neden oluyor hocam TV kapaliyken guneste farkedilen o mavi izlere. XE serisinde bu kadar yogun filtre kullanilmamis sanirim, bu nedenle aydinlik ortamda yansimasi biraz daha fazla olabilir.

    Bence TV almak icin aciliyeti olmayanlar OLED - QLED rekabetini ve HDMI 2.1 standardini bekleyebilirler. Olanlar ise LED de XE90 ı ve KS8500 u, OLED de C6 /B7 yi inceleyebilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 17 Temmuz 2017; 15:13:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Peki şu anda 55 inç ve 7500 lirayı geçmeyecek ve curved olmayan oled modelleri nelerdir ? Benim bildiğim lg c6 var ama curved, curved olmayan b6 modeli Türkiye'ye gelmiyor sanırım. Sony xe9005 yerine lg c6 almaya değer mi? Bir hafta veya 10 gün içinde tv almam gerekiyor daha fazla bekleyemem, Ayrıca oledlerdeki logo yanma olayı (image retention) bu yılki modellerde tamamen halledildi mi o da kesin değil. Aslında bir lg c6 kullanan arkadaş olsa da tarafsız yorum yapabilse harika olurdu.
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Bunu yazdıktan sonra okşiyim bakim lan nasıl bir duygu dedim ve okşadım iyiydi :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyperborian

    Peki şu anda 55 inç ve 7500 lirayı geçmeyecek ve curved olmayan oled modelleri nelerdir ? Benim bildiğim lg c6 var ama curved, curved olmayan b6 modeli Türkiye'ye gelmiyor sanırım. Sony xe9005 yerine lg c6 almaya değer mi? Bir hafta veya 10 gün içinde tv almam gerekiyor daha fazla bekleyemem, Ayrıca oledlerdeki logo yanma olayı (image retention) bu yılki modellerde tamamen halledildi mi o da kesin değil. Aslında bir lg c6 kullanan arkadaş olsa da tarafsız yorum yapabilse harika olurdu.

    Hocam siz bu 2 Tv yi yanyana izleyin kendiniz karar verin..

    Bu konuda tarafsız yorum yapan yok gibi..

    Sony konusunda burada birebir bizzat kullananların tecrübesini eksi/artısı ile okuyorsunuz zaten ama,

    Lg konusunda ise Kağıt üzerindeki bilgiler ile, yabancı forumlardaki söylenenler, yabancı test elemanlarınının sözlerine bakılarak yorumlar yapılıyor..

    Benim tespit ettiğim Kullanıcı yorumları, kişilerin yorumları olduğundan tartışılır,

    **Bir kullanıcı OLED tv nin Sinema, o da 1080p ve üstü izlemek için alınması gerektiğini, Normal yerel kanallar için OLED gereksiz olduğunu yazmış..Kendisi kullanıyor olabilir..Doğru demiş..

    ***Oled paneller plazma gibi LED panele göre biraz soluk kalabilir..Parlaklık konusunda sizin karar vermeniz gerek..

    **** Oled Tv lerde yine bazı kullanıcı yorumlarında Bazı renklerde (Beyaz mesela) renk farklılıkları yaşanmış..

    *****Bazı videolarda kırılma, bozulma yaşanılmış..Kendi Usb bellekten bunu test etmeniz gerek

    Yanyana izlendiğinde göze çarpan farkları zaten siz seçeceksiniz..Kolay gelsin

    **Logo yanığına LG ve Sony garanti vermiyor..

    2017 modellerde- dikkat 2016 değil- ekran temizleme programı koymuş LG, siz manuel yapmasanız bile Tv kendi yapıyor diye okudum, ama şu durum var ;

    Sony bilgi olarak Ekran temizlemenin senede 1 kez yapılması gerektiği aksi halde TV nin ömrünün kısalacagını yazmış..

    Sony nin kullandığı Panel de LG den alındığı için bu işlemi çok sık yapan LG nin panel ömrü nasıl azalmaz, veya Sony mi yanlış yazmış??

    Ve olaki Logo yapışması oldu Garanti kapsamında değil..

    2017 SONY ANDROİD TV
    http://www.lg.com/tr/destek/yardim-kitapligi/CT20222005-1400758905438-others?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

    2017 SONY ANDROİD TV



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Temmuz 2017; 14:49:57 >




  • hyperborian kullanıcısına yanıt
    OLED farkli bir dunya ;)
    Biraz dikkatli kullanim gerektirse de kontrast ve arka aydinlatmaya sahip olmamasi nedeniyle herhangi bir LED TV den tabi daha iyi olacaktir. Gercek FALD larda (ZD9, XE94, DX902, KD9590 vs.) ise modele gore arti - eksiler tartisilabilir. Burn-in /image retention ise evet risk. Near-black /ABL konularinda 2017 model OLED ler bazi modifikasyonlar getirdi. Onumuzdeki yilin modellerinde yeni panel uretimine gecebilirler. XE90 da da gecici olarak ekranda yazi yapismasini belirtmisti Rtings, galiba 6dk lik kullanimla herhangi bir iz gorulmuyormus.

    LG 2016 OLED basliginda C6 model OLED TV kullananlar var, tarafsiz yorum yapacaklarini dusunuyorum, danisabilirsiniz. A1 OLED basliginda da daha once E6 model OLED TV kullanip A1 OLED e gectigini belirten forum uyesi vardi, yorumlarina bakabilirsiniz.

    Teknomarketlerde ayakustu 2dk bakmayla ev ortamindaki kullanimi test edemeyebilirsiniz, ozellikle karanlik ortamda farkedilen isik sizmasi /clouding vb. LED TV sorunlarini. Youtubeda da video ekleyen kaynagi iyi arastirmak lazim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rambocuk

    Xe90 nasıl 1080 p görüntüyü 4k gibi gösteriyor bunun teknolojisi nedir bi adı varmı

    Hiçbir çözünürlük bir üste yükseltileme mantıken..Bu olaya Upscale / İyileştirme /Yükseltme deniyor..

    Ama herkesin yanılgısı özellikle satıcılar Tv starken, Görüntüyü 4K ya YÜKSELTİYOR..demesi :)

    Sony X1 çip XCA8 için konuşuyorum, googleden bulabilirsiniz :

    1080p görüntüyü iyileştirme, yazılımsal algoritmalar ile daha net/keskin gösteriyor iddiası var..Ben şahsen inanmasam da inanan çok

    Ama bizzat kullanıcılar fark olduğunu söylüyor..Video/Görüntü işleme teknolojisi ile ilgili sanırım daha net görüntü elde ediliyor..

    1080p = 2160p olmuyor tabi, tabi,r ticari slogan bu..

    Hevc kodlama ile 4K görüntü sıkıştırılıyor 2160p standat en azı ama bunda bile az olması muhtemel, hele Tv üzerinden stream, Netflix gibi internetten stream yapılıyor ise sıkıştırma fazladır ve 1080p ye yakındır..Netflix kullanıcılarının yorumları bu yönde (Amerikada bizzat test edilmiş..) 1080p görüntü daha akıcı iyi deniyor Netflix için..

    55 inch altında 4K-1080p farkı da çok hisseilmez..Ama işte Ticari sloganlar ile insanlara neredeyse cep telefonu seviyesinde 4k sunacaklar :)

    4K olsun da küçük olsun derdine düşürdüler milleti..

    XCA7 çipi ise SD-HD-FHD iyileştirmesi yapıyor..

    Türkiye şartlarında bana göre XCA7 gerek XCA8 değil..Ama tercih meselesi..

    XCA8 çinde geri dönük iyileştirme yok SD-HD aralığı perfonmansı iyi değil..Türkiyede yayınlar 720p bile olmadığı için SD-HD aralığına girer..




  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.