Şimdi Ara

2017 Oscar Ödülleri için adaylar açıklandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arrival , Doctor Strange , Rogue One bu 3 filmin ödül alması lazım . La La Land bence çok kötü bir film ama aşk filmi diye salyası akanlar bayıla bayıla izler . Şahsen gram zevk almıyorum böyle filmlerden . Yine bir sürü ödül alacaktır bu film orası da kesin gibi ...

  • Boş bir film yılıydı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde Meryle Streep'in 4'üncü heykelciği kucaklaması lazım,
    ama her zamanki gibi "yeter be yine mi bu kadın" diyenler nedeniyle alamayacak, oscar yine saçma sapan birine gidecektir.
  • saçmalık abicim tamam güzel filmde 14 dalda oscar adaylığı nedir allah aşkına

    Geçen sene %80 lik bi oran tutturmuştum bu sene %90 yapabilecem gibi

    gerçektende bomboşş bir sinema yılı oldu istisnalar hariç

    95-05 arası gerçektende sinema altın çağını yaşamış şuan daha iyi anlıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    4. sınıf sinema öğrencisiyim. Allah'ın izniyle bu dönem mezun olacağım ama hala La La Land'in neden bu kadar çok sevildiğini anlamadım. Sinema'da izledim güzel bir film ama fazla abartılıyor.

    Bir daha izle daha da anlamazsan çok zorlama o bölümü

    Şaka bir yana sinematografi açısından muazzam bir filmdi bu alanda en iyilerinden biri denilebilir hatta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır şöyle bütün ödülleri toplayan bir film yok. Bu sene akademi bunu yapacak sanırım. Ed'in bahsettiği gibi magazinsel boyutu öne çıkaracaklar.
  • Andres Escobar kullanıcısına yanıt
    Tırt dallarda bir sürü oscar adaylığı var. En iyi özgün şarkı, en iyi film müziği, en iyi ses miksajı, en iyi ses kurgusu nedir Allah aşkına hepsi aynı şey. 1 tane şarkı 1 tane kurguya verirsin diğer ikisi sırf ödül sayısı artsın diye.
    La la land ı dün seyrettim. Öyle aman aman oscarlık değil yani. Görüntüler müzikler danslar güzel senaryo yaramaz. Hadi erkek oyuncu neyse de Emma Stone hiç oynayamamış yahu, aynı filmdeki gibi niye aday anlamadım. Oscarı alırsa kafayı yerim.
    Hidden figures gerçekten başarılı. Benim oyum "Hidden Figures"
  • Snowden de olsaydi keske adaylar arasinda, cok guzel film.
  • Yine gömen gömene bakıyorum da. Maşaallah, her zamanki gibi çok bilmişliğimizden taviz vermiyoruz. Aynen devam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    En iyi görsel efektlerde Batman v Superman nasıl olmaz hayret. Kurgu ve oyunculuktan bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın ama görsel efektleri müthişti. Dr. Strange'i de izledim ama görsel efektlerde BvS çok daha iyiydi.

    Gerçekçilikten biraz uzak geldi bana o efektler belki bu yüzden olabilir.
  • 9 tane en iyi film adayı var. Bu da demek oluyor ki heykelciği kapmak o kadar kolay olmayacak. Adilane mi değil mi tartışmaları yine devam edecek ama bence La La Land öyle beklenildiği gibi silip süpüremeyebilir.

    Biz Türk sinema seyircisi olarak yabancılarca önemsiz kabul edilebilecek görsel efekt oscarına nedense çok önem veriyoruz. Hatta en iyi film oscarı alsın diye tezahürat bile yaparız.

    İsterseniz herkes tahminlerini yazsın bakalım kim daha fazla tutturacak? Ayrıca oylama yapan bir site var mı? eskiden ntvmsnbc de yarışma yapılıyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 30 Ocak 2017; 15:19:30 >
  • En iyi filmi dalında adayım La La Land. Göze, kulağa ve birçok duyguya hitap ediyor film. Renklerin kullanımı, görsel çeşitlilik ve müthiş kompozisyonlar seyir zevkini arttırıyor, işin müzikal kısmı da eminim birçok izleyiciyi tatmin etmiştir ki müzikal filmlerden hiç haz etmeyen benim bile hoşuma gitti

    La La Land'te ilginç bir şey fark ettim sanki hollywood filmlerinde görmeye alışık olduğumuz tüm "klişe"leri ki bunu "kurgu" olarak da düzeltebiliriz, bünyesinde toplamış. Filmdeki hayalperest karakterler ve atmosfer, sondaki ters köşe, hayallerine kavuşan bir karakter, yoksulluktan zenginliğe yolculuk, yıldızlara uçuşta kullanılan görsel "effect" vs Sanki hollywood'un bir özeti gibi film

    Manchester by the Sea, gerçekten çok iyi bir film ancak La La Land gibi bir çeşitliliği yok sadece belirli bir duyguya hitap ediyor ve kendi adıma konuşmak gerekirse görsellik ve genel anlamda müzik adına pek bir şey vermiyor izleyiciye

    Filme dair gördüğüm tek sıkıntı oyunculuk, en iyi film dalında adayım müzikal yapım ancak oyunculukta umarım Casey Affleck ulaşır oscar'a




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tom Waits

    Yine gömen gömene bakıyorum da. Maşaallah, her zamanki gibi çok bilmişliğimizden taviz vermiyoruz. Aynen devam

    Eleştiren, eleştirdiği şeyin arkasını doldurabiliyorsa sonuna kadar bu hakkını kullanabilir. Olumsuz eleştiri sağlamsa hiçbir sıkıntı yok. Ama özellikle bizim insanımız hiçbir şey okumadan, bir şeyi araştırmadan ve bilgi sahibi olmadan rastgele eleştiriyor. Bunu da öyle mantıksız sebeplerle bağdaştırıyor ki, kendini haklı görebiliyor maalesef. Bir üye mesela yukarıda bir filmin miksajının, filmin müziğiyle aynı olduğunu; sadece ödül sayısı artsın diye kendi kafalarınca verildiğini söylüyor. Bu; daha adaya varmadan taş atıp, palmiye ağacından hindistan cevizi düşürmeye çalışmak gibi bir şey.

    Oscar ödül töreni film kavramının dışında, politik ve magazinsel durumları da beraberine alıyor. Çünkü film izleyicilerinin genel olarak toplandığı tek ödül törenidir. Kırmızı halı, şöhretli kişiler, tanıdık simalar derken olay birden 'mutlaka izlenmesi gereken' tören haline geliyor. Bu kadar unsur varken hala daha Oscar'dan 'gerçek' film perspektifiyle ödül dağıtmasını bekleyenler var. Yıllardır değişmedi, değişmeyecek de. Hiçbir kişi Cannes Film Festivali hakkında böyle yorumlar yapamaz. Çünkü ne izledikleri filmlerin türü burayı kabul ediyor ne de ilgilerini çekiyor insanların.

    Buradaki akademi üyelerinin çoğu zaten ömürlük isimler. Bir defa üye seçildiğin taktirde ömür boyu burada üye olarak kalıyorsun. 75 yaşında belki kafasında Hollywood klasizmini, Amerikan rüyasını arayan adam da burada üye yani. 2011'de The Artist filmi de böyle çok tartışıldı. Sessiz sinema alanında o keşmekeşi, prodüksiyonu ve görselliği yansıttığı için verdiler ödülü. Aynısı bu yıl La La Land için geçerli. Birçok müzikal vardır bu anlamda. Ancak bunun içine plan sekansları, kurguyu, set dizaynını ve sinematografi gibi 'teknik' detayları ekleyip; insanlara belli bir neşeyle umut aşıladığı için rekor kırdı. Irkçılık, propaganda ve bahsettiğim unsurlar yıllardan beri zaten burada mevcut.

    Ben müzikal sevmem bu filmin nesine ödül veriyorlar diye düşünüp de işin içinden sıyrılmak da var tabii. Film ödülleri birçok subjektif açıdan değerlendirilir burada. Fazla da kafa şişirmek istemiyorum ama bu 'boş' yorumlardan daraldım gerçekten.




  • Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    La la land'ın göze kulağa ve birçok duyguya hitap ettiği bir gerçek. Çok da başarılı olmuş. Renklerin canlılığı gece çekimlerinde bile kaybolmamış. Yalnız bir kaç karede teknik hatalar gördüm. Mahsus mu bırakılmış bilmiyorum, kenarlarda lensten kaynaklanan yamulma ve vignette etkisi vardı. Buna rağmen kurgu ve sinematografik dallarda ve sesle ilgili oscarcıkları alacağını tahmin ediyorum. En iyi filmi alır mı bilemiyorum bence o kadar garanti değil. Müzikal filmleri hiç sevmem normalde, "Sefiller"de yarısında kapattım dayanamadım mesela. Ama La La land ı izlemesi keyifliydi diyebilirim.
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt
    Burada bana taş geldi sanırım ama yanlış anladınız. Ses miksajı ile şarkıyı bir tutmadım. Filmle de bir ilgisi yok bunun. Ama bana birisi ses kurgusu ile ses miksajın farkını izah ederse çok memnun olacağım.
  • Ses kurgusu olarak bahsedilen alan, aslında 2000 yılına kadar ses efektiydi. Sonradan bir değişime uğradı yani. Ses kurgusu da patlamaların, savaş sahnelerinde silah seslerinin, bir karakterin repliğinin olağan sese olan mevcut baskınlığı ve anlaşılırlığıyla alakalı. Birçok banttan yararlanıyorlar zaten. Bunun miksaj durumu biraz daha farklı. Yine ses ile alakalı olsa da; aslında daha çok ayrıntıya önem veren bir alan burası. Yağmur yağarken suya düşen bir damla, rüzgarın yansıması, boş bir sahnede saatteki saniyenin 'tık, tık' sesleri gibi. Kaosun içindeki detayları çekip alıyor çoğu zaman.
  • Bahsettiğiniz sahneyi hatırlıyorum, Emma Stone'un iki kırmızı "led" ışığın ortasında durduğu sahne ama ben olsam, böylesi bir yapımda bu durumu gözden kaçan bir hatadan ziyade eğer bir hata ise müdahale edilme gereği duyulmamıştır diye düşünürdüm belki de farklı bir amaç güdülmüştür. Yalnız o sahnede dikkatimi çeken şey oyuncunun görünümde herhangi bir "bozulma" olmamasıydı çünkü bir lens distortion'u olsa oyuncuya da yansırdı(?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 1 Şubat 2017; 19:19:10 >
  • Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim o sahne değil, ev içinde kenarda kalan kapı ve duvarın dikey eksende bombeli görünmesi ve tam sahneyi hatırlamıyorum ama sol üst köşedeki karartı. Kadrajın ortasında bulunan oyuncu ve nesnelerde bu hata olmaz zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıda yazdığım sahneyle ilgili olduğunu sandım benim hatam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 31 Ocak 2017; 2:43:36 >
  • Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    Örnek fotoda görüldüğü gibi sol üst köşe vignet, sol alt köşede yansıma hatası var. Bizim kıytırık dizilerde bile böyle hatalar göremezsiniz. koskoca hollywood yapımında gözüme çarptı da.

    2017 Oscar Ödülleri için adaylar açıklandı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 31 Ocak 2017; 10:45:36 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.