Şimdi Ara

2017 Golf vs Megane HB vs Astra HB (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: armutsever

1.6 tdi dsg golf'ün 10 litre yaktığı ŞARTLAR altında siz 13-14 litre yakarsınız diye tahmin ediyorum...

Hiç Golf kullanmadığınız belli bu değerler kullanıma göre değişir tdi ile 12 litre yakan arkadaş ile de tanıştırabilirim sizi
  • Golfü kafadan eliyorum. Astra trim sesi meselesi dışında her açıdan Megane dan üstün. Megane da tasarım olarak güzel araba bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mithrandir24 kullanıcısına yanıt
    hocam söyle söyliyim araç 10 bin km de bir çok tanıdığım var trim sesinden şikayetçi aracı beylikdüzü çevresinde kullanıyorum bende şuanlık yok inşallah başlamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: myredox08

Astra K kullanıyorum trim ve iç ses yok gayet memnunum

Astra K da trim sesi yok diyeni Allah carpar hem trim sesi cokca var hemde acaip yol sesi aliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

Nickinizden Termeli olduğunuzu tahmin ediyorum, doğru tahmin ise hemşeriyiz demektir...

Bende Samsunluyum (merkez),

Başka araç önermeyiniz demişsiniz ama bence listeye peugeot 308 Allure donanım ve en azından comfort paketli dizel otomatik aracı da dahil edin..

Ben 30bin kmdir kullanıyorum, 2015 model aracı ve gerçekten çok memnunum, gerek yakıt, gerek performans, gerekse donanım-iç dizayn benim için çok yeterli.

2.el de çok düşük kmli 2016-2017 model araçlar var...

2017 model 4bim km'de araç. Göral satıyor..110bin tl, pazarlıkla fiyat iner... https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-308-allure-1.6-bluehdi-120hp-s-s-eat6-t9-hatasiz-484568415/detay

veya

2016 model, 12bin kmde, 98bin tl, pazarlıkla daha da indirirsiniz...https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-308-allure-1.6-bluehdi-120hp-s-s-eat6-t9-hatasiz-471745704/detay
    Bir bakın pişman olmazsınız...

Merhabalar hemşehrim yorum için teşekkürler, fakat citroen be peugeota sıcak bakamıyorum bir takım yaşananlardan dolayı. Aracın tasarımı çok güzel bu arada

• Bakın önceki mesajımda " ŞARTLAR " yazmışım böyle büyük büyük. Hani onu görüp ne anlatmaya çalıştığımı anlarsınız dedim ama başaramamışım. Beyefendi, ben dizel golf 10 litre yakmaz demiyorum bakın tekrarlıyayım; 1.6 tdi dsg golf 10 litre yakmaz demiyorum. 1.6 tdi dsg'nin 10 litre yaktığı; kullanım, trafik, araç içi ağırlık, zorlama vs gibi durumların aynısı 1.4 tfsi dsg golf'te de olduğunda 13-14 litre yakar diyorum. AYNI ŞARTLAR ALTINDA lİTRE BAZINDA DAHA FAZLA YAKAR DİYORUM.

Ayrıca not eklemek isterim. Ağabeyimde şu anda golf var; yani aracınızın reklamını yapacaksınız anladık da tanımadığınız insanlar üzerine gereksiz tespit yapmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karti

110bin butce ile cok rahat dizel otomatik astra k dinamic alabilirsiniz. İc mekan kaliteside sandiginizin aksina oldukca yuksek, donanim olarakta sizi tatmin eder.

Hocam Astra K nın , performans, köklü model ve tasarımının çok güzel olması gibi + ları var. Fiyatlarıda yakın 108 bin fiyat verdiler. Bu trim sesleri konusunda ne diyorsunuz ?
  • armutsever A kullanıcısına yanıt
    Hocam tsi var ise kaç yakıyor acaba ?
  • multimode M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam yorumun için sizde var mı bu araç ?
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam megane ye yaklastırdı yorumunuz bir tık. Teşekkür ediyorum.
  • Teşekkür ederim hocam bu kapsamlı yorumunuz için. Şuan trim vs yorumlarından dolayı megane biraz öne çıkıyor. 1.0 golf dsg için performans olarak ne diyorsunuz ?
  • Para sıkıntı değilse golf her türlü derim. Cidden güzel araç. Özellikle konfor ve sessizlik konusunda kullandığım 2015 1.2 TSI golf müthişti. Comfortline koltukları çok rahat. Ama yol tutuşu iyi gelmedi bana virajlarda Insignia dan sonra güven vermedi. Astrayi ben o beğendim ama j kasa için konuşuyorum. Kız kasa da yol gürültüsü ve motor gürültüsünü fazla alıyor iç mekan kalitesi ve göstergeler iyi değil. Ben olsam golf un kalitesi ve rahatlığı varken premium hariç diğer araçlara bakmazdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat425 kullanıcısına yanıt
    Yakıt verileri kurtarsa ben de golf düşünüyorum ama benzinli araçla her benzinliğe girdiğimde bi giydiriyorum Yakıt verileri hakkında ne diyorsunuz ?
  • TermeLee55 kullanıcısına yanıt
    2013 model 122 beygirlik otomatik ağabeyimdeki. Toplam 200-210 kilometre; 2 yolcu, %40 şehir içi 35-50 km hız, %60 şehir dışı 90-140 km ortalama hız; ortalama 7.2 litre gibi bir değer yakaladık. Dur kalk oldu tabi arada; anlık 6 litre ile 10.4 litre arasında gitti geldi akan trafik ve şehir dışında. Pompada az bir sapma var, bence normal ama benzin fiyatlarından dolayı pahalıya geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TermeLee55

Yakıt verileri kurtarsa ben de golf düşünüyorum ama benzinli araçla her benzinliğe girdiğimde bi giydiriyorum Yakıt verileri hakkında ne diyorsunuz ?

Abim Ankara trafiğinde 6.5 ile geziyordu 1.2 TSI ile. En fazla 7.5 görür başka da çıkmaz. Uzun yolda da 5 5.5 ile giderken gelir çoğu zaman. Yani en fazla 40 kuruş yakar şehiriçi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mümkünse almayı planladığınız araçları birer gün kiralayın derim. Ayrıca o fiyat bandına çıkıp d segmenti bir araç alamıyorsam, konfor ve iç mekan kalitesinden dolayı golf seçerdim. Ben g kasa astra'da araç kullanmayı öğrenmiş ve bu yüzden astra aşığı biri olarak, k kasaları beğenmedim. Kilometresi ilerledikçe trim sesleri başlıyor astra k'da. Konfor olarak da golf'ten bir tık geride. Ama sürüş dinamiklerine gelirsek bırakın c segmentini d segmentiyle karşılaştırılabilecek kadar iyi bir araç astra k, yol tutuş ve viraj performansından bahsediyorum. Eğer megan fiyat/performans olarak aklınızı kurcalıyorsa dizel/otomatik seçeneğiyle 308'lere bir göz atmanızı tavsiye ederim.
    Bende astra k var trim sesi vardi, ama servise sikayetimi anlattim hepsini cozduler, suanda ses yok aracta brn benzinli aldim keske dizel alsaydim diyorum.

• Yeni c4 gelecek;1.5-litre BlueHDi diesel. Eat6 şanzımanla iş yapar👍

Baktigim bir araç şimdilik ama bahsettiğim değerler kendi sitesinden alınma:

http://tr.opel.mobi/tools/yeni-yakit-tuketim-degerleri.html

Hepsi iyi araçlar aslinda, bir test sürüşü iyi olabilir.

• Dizel otomatik Astra K aracım var 30000 km de, - leri trim sesi gösterge ve öndeki kameradan ses geliyor. Ben genelde uzun yolda kullandığımdan ve yol durumu çok iyi olmadığından trim sesleri erkenden başladı. Yol sesini fazla alıyor diyebilirim tabi lastiğinde bu konuda etkisi var. Goodyear asmy 3 e geçenler bayağı azaldığını söylemişlerdi ileride ben de değiştiricem lastikleri. Son olarak araç sert ki bunu bilerek aldım Benim önceliğim yol tutuş, performans ve sorunsuzluk. Bunlarda direk astra ağır basıyor yol tutuşu gerçekten inanılmaz. Ayda 1500 km civarı bol virajlı ve tırmanmalı yollarda yolculuk yapıyorum yola yapışıyor.

Yakıt olarak fena değil sonuçta tork konvertörlü şanzıman çift kavramalılara göre bir tık fazla yakar ama o da hiç dezavantaj değil. Yarı otomatikler yakıttan verdiğinin fazlasını kavrama değişiminde alıyor zaten. Son olarak 30000 km'de 5.4 gösteriyor ki bu da tam değil 0.5 fazlası vardır yol bilgisayarı ile reel tüketim tutmuyor. Bu performansa göre çok iyi. Benim tavsiyem test edin ve öncelikleriniz neler ise onlara göre seçim yapın. Donanım, yol tutuş,performans ve sorunsuz şanzuman konularında astra önde. Yakıt konusunda dci'nin eline su dökülmez. Konfor ve iç mekan konusunda golf önde. Yanlış yönlendirmek istemem ama golfü sevemedim bir türlü bana hitap etmiyor bana sorarsanız megane, astra ikilisinden birine yönelin en azından donanımlı şık bir araca binersiniz yine söylüyorum trim ve yol sesi konusunda takıntılı iseniz astra üzer.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.