Şimdi Ara

2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU= (133. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.567
Cevap
196
Favori
1.129.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merhaba aracı mi alalı 1 hafta oldu. 350 km yol yaptım 150 km şehir dışı 200 km si şehir içi şu an ortalama 7.3 lt /100km. 6.2 ile 6.5 lt şehir içi hemde rodaj geçmeden yakmayı başaran arkadaşı tebrik ederim. Bu arada yakıt olayina fazla takılmayın. Sakın kullanımda ve ara ara şehir içi araç sollamak için ivmelenmelerde 7.0 lt gördüm. Lakin sürekli basarsan da benzinli ve 4 silindirli araç yakar arkadaş. Olsun yaksin.ben aracın yakıt ve performans indan gayet memnunum.sonuçta eski kasalarin ve diğer benzinli suvlarin daha fazla yaktığini bilmek beni rahatlatıyor. Lütfen olaya fayda maliyet açısından bakin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cagdasgun C kullanıcısına yanıt
    Hocam yakıt değeeleri çok iyi. Ama benim sormak istediğim araci kullanirken yakita endeksli mi kullandiniz? Yoksa yakiti unutarak mi? Bu araci ablam almak istiyor ama kullanirken yakit ibresinede bakmak istemiyor.

• thehakan T kullanıcısına yanıt
    Şehir için katalog değeri 7.4 lt nin bile altına düşmüş?
  • Anchowy61 A kullanıcısına yanıt
    Yakıt ibaresine bakmak istemeyen benzinli almasın bence...

• Bence bakmasına gerek yok benzin bitmeye yakın uyarı veriyor zaten...

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

Şehir için katalog değeri 7.4 lt nin bile altına düşmüş?
    ARKADAŞLAR HEPİNİZE SELAMLAR SİZLERE BİRKAÇ SORUM OLACAK

ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTEYİM. 26 MAYIS 2016 TARİHİ İTİBARIYLA YENİ TIGUAN 1.4 DSG COMFORTLİNE SÜRÜCÜSÜYÜM

1. BURASI TIGUAN FORUM SAYFASI DEĞİL Mİ?
    NEDEN SÜREKLİ OLARAK BAŞKA ARAÇLAR VE BAŞKA SEGMENT DEKİ RAKİPLER ZİKREDİLİYOR. RAKİPLER BU KADAR MI ACİZ. GİT ARACINI KENDİ FORUMUNDA BAHSET. BU NE FESATLIK
    2.MAYIS AYINDA BU ARAÇ (15 GÜNLÜK) KENDİ SEGMENTİNDE (D SEGMENTİ) EN ÇOK SATAN ARAÇ 1. SIRADA VARMI ÖTESİ ? KARŞILAŞTIRMA YAPAN ARKADAŞLAR SEGMENT VE SATIŞ RAKAMLARINA GÖRE DEĞERLENDİRME YAPSINLAR
    3. YAKIT AÇISINDAN BU ARAÇ GERÇEKTEN 6-6,5 LT GÖRÜYOR MU?
    SAKİN KULLANIMDA ŞEHİR İÇİNDE EVET GÖRÜYOR. ZATEN D SEGMENTİ SUV SÜRÜYORSUN 4 LİTRE Mİ YAKMASINI BEKLİYORSUN
    3.BU ARACI 15 GÜNDÜR KULLANIYORUM MOTOR SESİ YOK, ARABA SERİ VE ATİK DSG ŞAHANE ÇEKİŞ SÜPER. LÜTFEN ARABAYI KULLANMADAN YANİ TEST SÜRÜŞÜ YAPMADAN YORUM YAPMAYINIZ.
    4. ARAÇ SİPARİŞLERİ ŞUAN TAMAMEN DOLU MİLLET SIRAYA GİRMİŞ AĞUSTOS EYLÜL BEKLEMEYE BAŞLAMIŞLAR. HALA RAKİPLER TAŞ ATMAKLA MEŞGUL.
    GİDİN DİĞER TÜM BAYİLERE BAKIN GALERİDE VE BAHÇELERİNDE ARAÇLAR DOLU. ADAMLAR SATAMIYOR. BÖYLE OLUNCA DA VOLKSWAGEN YOK ŞUSU EKSİK YOK BÖYLE YOK DONANIM YOK FİYAT PAHALI.
    KAÇ GÜNDÜR FORUMU TAKİP EDİYORUM DAYANAMADIM EN SONUNDA YAZDIM YAAA

• quote:

Orijinalden alıntı: madran89

ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTEYİM. 26 MAYIS 2016 TARİHİ İTİBARIYLA YENİ TIGUAN 1.4 DSG COMFORTLİNE SÜRÜCÜSÜYÜM

NEDEN SÜREKLİ OLARAK BAŞKA ARAÇLAR VE BAŞKA SEGMENT DEKİ RAKİPLER ZİKREDİLİYOR. RAKİPLER BU KADAR MI ACİZ. GİT ARACINI KENDİ FORUMUNDA BAHSET. BU NE FESATLIK
    2.MAYIS AYINDA BU ARAÇ (15 GÜNLÜK) KENDİ SEGMENTİNDE (D SEGMENTİ) EN ÇOK SATAN ARAÇ 1. SIRADA VARMI ÖTESİ ? KARŞILAŞTIRMA YAPAN ARKADAŞLAR SEGMENT VE SATIŞ RAKAMLARINA GÖRE DEĞERLENDİRME YAPSINLAR
    SAKİN KULLANIMDA ŞEHİR İÇİNDE EVET GÖRÜYOR. ZATEN D SEGMENTİ SUV SÜRÜYORSUN 4 LİTRE Mİ YAKMASINI BEKLİYORSUN
    3.BU ARACI 15 GÜNDÜR KULLANIYORUM MOTOR SESİ YOK, ARABA SERİ VE ATİK DSG ŞAHANE ÇEKİŞ SÜPER. LÜTFEN ARABAYI KULLANMADAN YANİ TEST SÜRÜŞÜ YAPMADAN YORUM YAPMAYINIZ.
    4. ARAÇ SİPARİŞLERİ ŞUAN TAMAMEN DOLU MİLLET SIRAYA GİRMİŞ AĞUSTOS EYLÜL BEKLEMEYE BAŞLAMIŞLAR. HALA RAKİPLER TAŞ ATMAKLA MEŞGUL.
    GİDİN DİĞER TÜM BAYİLERE BAKIN GALERİDE VE BAHÇELERİNDE ARAÇLAR DOLU. ADAMLAR SATAMIYOR. BÖYLE OLUNCA DA VOLKSWAGEN YOK ŞUSU EKSİK YOK BÖYLE YOK DONANIM YOK FİYAT PAHALI.

Alıntıları Göster
    ARAÇ SATIŞ ADETLERİ ORTADA

VOLKSWAGEN 2016 MAYIS AYI İTİBARIYLA

B SEGMENTİ HATCHBACK DE POLO 2.
    C SEGMENTİ HATCHBACK DE GOLF 1.
    D SEGMENTİ SEDAN DA PASSAT 1.
    D SEGMENTİ SUV DA TIGUAN 1.

BAŞKA SÖZE GEREK VAR MI? ..........

• quote:

ARAÇ SATIŞ ADETLERİ ORTADA

VOLKSWAGEN 2016 MAYIS AYI İTİBARIYLA

B SEGMENTİ HATCHBACK DE POLO 2.
    C SEGMENTİ HATCHBACK DE GOLF 1.
    D SEGMENTİ SEDAN DA PASSAT 1.
    D SEGMENTİ SUV DA TIGUAN 1.

BAŞKA SÖZE GEREK VAR MI? ..........

Alıntıları Göster
    2016 MODEL YENİ KASA TİGUAN =ANA KONU=

• quote:

Alıntıları Göster
    TIGUAN İLE İLGİLİ EKSİLER YADA ARTILAR ARAÇ İLE İLGİLİ BİLGİLER BURADA KONUŞABİLSİN. AMA BAŞKA BİR ARAÇ HAKKINDA GÖRÜŞ YAPACAKSAN GİT O ARACIN FORUMUNDA BAHSET. MİLLETİN KAFASINI YALAN DOLANLA KARIŞTIRMAYIN. TEKRAR SÖYLÜYORUM BURASI TIGUAN FORUM SAYFASI ANLAMAYAN VAR MI ?

• madran89 M kullanıcısına yanıt
    Helal kardesime. Gerekeni yazmışsın. ALLAH almak isteyip te alamayan kardeşlerimë de nasip etsin.

• quote:

Alıntıları Göster
    Aynen Katılıyorum, bir de şu konu var.

Araba işi kız beğenmeye benzer, beğenirsin alırsın, o seni beğeniyorsa (yani paran varsa :)).

Beğenmiyorsun başkası alır. Seviyorsan kaprisine (yani yakıtına) katlanırsın..

Tamamen matematik yani puanlama değil demek istiyorum.

Ben bayide gördüm anında 1.6 tdi Highline karar verip kapora çıkardım. Mevcut aracım 1.6dizel olduğundan dizel ile devam etmeyi uygun buldum.
    Satarken de nispeten pahalı ve hızlı satıyorsun..

Beğenip alanlara Allah kaza yaşatmasın..

• tuncay910 T kullanıcısına yanıt
    1.6 dizel için kapora alıyorlar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Anchowy61

Hocam yakıt değeeleri çok iyi. Ama benim sormak istediğim araci kullanirken yakita endeksli mi kullandiniz? Yoksa yakiti unutarak mi? Bu araci ablam almak istiyor ama kullanirken yakit ibresinede bakmak istemiyor.

Konya yolunu kullananlar bilir genelde belli bir hizdan sonra araba kendisi gider zaten cok fazla gaz vermenize gerek yok tabi eger 90 in ustunde gitmek isterseniz farkli.

Ben genelde araci devirli kullanirim ama henuz 1000 km ye gelmedigim icin bunu yapmiyorum cok performansli kullanmiyorum zaten kullandiginiz anda yakitdegerleriniz artar.

Genel olarak sunu soylemek istiyorum bu arac 12lt falan yakmayacagina gore 110 120 130 bin verdiginiz araclarin yakitini bence sorgulamayin cok fazla eger oyle yapacaksiniz gozunuz benzinde olacaksa dizeli tercih edin. Cunku bu arac her ne kadar aile arabasi olarak kullanacaksamda zaman zaman spor mod lu performansli kullanilmazsa zevk vermez :)

Iyi surusler.

• Madran89 yazdıklarına tamamen katılıyorum

Seni başka bir konuda uyarmak istiyorum forumlarda tamamen büyük harflerle yazı yazmak haykırmak anlamına gelir yazılarınızı küçük harflerle yazmanız bizim açımızdanda iyi olur okuma anlamında anlayışın için teşekkürler keyifli forumlar

Tesekkur ederim hocam. Son bir soru daha sorayim eminim bu soru araci almak isteyenlere yol gosterecektir. Su an denememissinizdir ama. Diyelim ki araci 120 km surate sabitlesiniz yakit tüketimi ne civarda oluyor?(eger deneme şansiniz okursa sevinirim)

ST bana Highline için henüz almadıklarını, comfortline ve trendline için alabileceklerini söyledi..
  • quote:

Tesekkur ederim hocam. Son bir soru daha sorayim eminim bu soru araci almak isteyenlere yol gosterecektir. Su an denememissinizdir ama. Diyelim ki araci 120 km surate sabitlesiniz yakit tüketimi ne civarda oluyor?(eger deneme şansiniz okursa sevinirim)

Sizin icin deneyip foto cekip atacagim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdasgun

quote:

Sizin icin deneyip foto cekip atacagim :)

Alıntıları Göster
    bu yakıt olayı da sıktı artık. aracı bilmeyenler 1.4 tsi kullanmamış olanlar boşuna nefes tüketiyorlar.

kardeşim 1km uzaktaki bakkala gidiyorsan 11 litre yakar bu araç.
    11 km uzaktaki AVM me gidiyorsan 6.5 yakar
    111 km uzaktaki piknik alanına gidiyorsa 5.5 yakar

bunlar efendi gibi kullanıp baba arabasını kaçıran ergenler gibi araba arkasını kaçta bırakıyor diye test yapmadan normal kullanımlar içindir.

yakıt konusunda 10 litreyi görür diyenlerin iki ayda bir depo benzini bitiremediklerinden eminim. Ben passat ile haftada bir depo kullanıyorum. yakıt uzun dönem ortalamam 6.5 istanbuldayım. Yeni EA211 motorlar yüksek hızlarda ve devirlerde eski bizim (B6-B7 passatlar) araçlara (EA111) göre 2 litreye varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Yani 130 ile giderken tiguan 122HP eski kasa 9 litre yakarken yeni kasa 125 HP 7 litre yakacaktır. Tabi bunlar bakkala 1 km mesafeye gitmeniz durumunda geçerli değildir.

Öte yandan entegre manifold ve manifold soğutucu nedeniyle ilk baştaki motor ısınması çok çok çabuklaştırılmıştır. Bu nedenle bu yeni seri mevcut 125/150 HP EA211 motorlarda bakkala gitmek için kullanımlarda da (kısa mesafe) eski motora oranla çok iyi bir avantaj sağlanmıştır.

Bu motor yeni bir motor değil. passatta, jettada, golfte, audide hatta yeni A4 te var. Az yakıyor. Sonuç budur. Yeni gelecek olan 1.5TSİ daha da az yakacaktır.

• Sizlere birsey soracagim Dergi gazete tv internette tiguan in hic reklamını gordunuz mu. . Adamlar reklamsiz araba satıyorlar da

• Mevcutta 1.4 TSI Highline Golf 7 sahibiyim. Hatta üzerine birkaç parça opsiyon da ekletmiştim sipariş verdiğimde. Aldığım zamandan beri de cidden keyifle kullanıyorum. Golf 7 ilk tanıtıldığında basına verilen fotolar-videolardan aracı beğendim, satışa geçtiğinde de inceledim ve kendimce belirlediğim kıstaslara uyduğuna kanaat getirince tereddütsüz aldım. Satarken pek sıkıntı çekmeyeceğimi ümit ettiğimden biraz daha keyif veriyor işin doğrusu.

Birkaç aydır da Tiguan'ı bekliyorum. Özellikle basına verilen iç ve dış fotoğrafları (aşağıya ekleyeceğim fotoları) araca çok daha beğeniyle bakmamı sağlamıştı. Donanımlarının çoğu markaya göre az, fiyatının yüksek olacağını da bekliyordum ve hele bir paketler-motorlar ülkeye gelsin, fiyatlar açıklansın da karar veririz diyordum. Doğuş Oto fiyat listesini açıkladığında ise tamamen hayal kırıklığı ortaya çıktı.

Benim bu araç hakkındaki olumsuz görüşlerimi ise şöyle özetleyebilirim.
    - Bizlerin zaten emisyon meselesiyle ilgimiz pek yok ama dünyada bu skandaldan dolayı büyük sıkıntılar çeken bir marka Türkiye'de hâlâ burnundan kıl aldırmıyorsa benim canımı sıkar bu.
    - Önceki kasa Tiguan'a göre bile (çünkü paketler açıklanana dek esasen bunu referans alıyordu çoğu potansiyel müşteri) boş paketler ve yüksek fiyat, beklentilerimin altında kaldı.
    - Navigasyon yok, ücretini verip alayım desen yine de zor. CarPlay yok, sırf bir kod girilecek diye bin küsür lira ücret isteniyor.
    - En önemlisi ise bahsettiğim fotoğraf ve videolardaki araçtan çok uzak bir görüntüye sahip. Zira o fotoğraflarda R-Line paketli araç gösterilirken Türkiye'de henüz bu paketin kaça alınabileceği bile belli değil, ülkeye gelip gelmeyeceği hiç belli değil. Bir ay kadar önce VW'nin televizyonlara verdiği reklamlarda da yine R-Line paketli araç gösteriliyor.
    - Geçenlerde bir arkadaşın aldığı Tiguan'ı pek detaylı olmasa da inceledim. Bendeki Golf'le kıyaslayınca araç beni kendisine çekemedi. Belki arkadaşın koltuk pozisyonundan olabilir ancak iç hacmini hiç sevemedim. Hele ki o plastik siyah etekler aracı çok basit gösteriyor.

Bütün bunları toparlayınca, yakın gelecekte Tiguan düşünmüyorum. Bazı arkadaşların bahsettiği Pug3008 ilk adayım. O da ülkeye bir girsin, ona göre karar vereceğim artık.

Ancak şu marka düşmanlarından daha çok marka fanatiği şahıslar insanı canından bezdiriyor. Golf alırken de birkaç VW fanatiği yüzünden forum çöplüğe dönüyordu, maalesef burada da denk geliyor nadir de olsa. Burada insanlar medeni bir şekilde her türlü fikrini ortaya koyabilir elbette. Tiguan harici modeller de yazılıp çizilir ki kıyaslama imkânı olsun. Şu kadar paragrafı egomu tatmin etmek için yazmadım mesela. Eğer yazdıklarım doğruysa birileri daha faydalansın; yanlışsa da bunları göreyim, hatta benim değerlendirmemin aksine Tiguan daha mantıklı olacaksa tekrar bu modele yöneleyim diye yazdım.

Lütfen kirlenmesin şu sayfalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcos_alonso -- 10 Haziran 2016; 22:19:44 >

• 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.