Şimdi Ara

2016 Matematik Zorluğu Hakkında ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepsini baştan aşağı çözmedim öncelikle ama izlenimlerime bakarsam,
    2017 Geometri hem 11 soru olmasıyla hem zorluğuyla tartışmasız çok daha eleyiciydi
    Problemler arasında pek seviye farkı göremedim. Hemen hemen aynı gibi hatta 13 soru olması 2016 yı öne geçiriyor.
    20 soruluk sayı kısmında da 2016, 17 den üstün duruyor

Küçük bir genelleme yaparsak sadece geo yu göz önüne alsak bile 2017 matematik testinin 2016 dan zor olduğu ortada. Fakat abartıldığı kadar fark var mı? Geçen sene öyle sıralamalar geldiyse bu sene de o kadar olmasa da yakın gelebilir sanki. Moralleri bozuyor ama öğrenci seviyes mi iyileşti nedir böyle bir durum var gibi geldi. 2016 sıralamaları olması gerekenden çok uçuk olmuş.

Bir yandan da etrafıma bakıyorum tanıdığım en iyi matematik çözen adamlar, denemeleri 35-36 larda gezen apotemi-karekök parçalayan adamlar 30 bile yapamadı. Bu yüzden de 14-15 arası gelir gibi geliyor. Vallaha beynim yandı çok merak ediyorum nolacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Detective W. -- 15 Mart 2017; 22:09:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ya kesinlikle heyecanını kontrol etme sınavıydı
    ben 39veya 40mat yapardım denemelerde
    bunda da 35.75 yaptım ancak tekrar baktığımda soruları rahatça çözdüm.
    normal bir deneme olarak önümüze verilse çok rahat yapılan netlere +10ekleyebileceğimizi düşünüyorum.
  • 2016 matematik de çözdüm. 2017 problemler daha kazık. İlk 20 soru için bir şey diyemem. Geo zaten efsane :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 geosu ortaokul duzeyiydi

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniyetmejo

ya kesinlikle heyecanını kontrol etme sınavıydı
    ben 39veya 40mat yapardım denemelerde
    bunda da 35.75 yaptım ancak tekrar baktığımda soruları rahatça çözdüm.
    normal bir deneme olarak önümüze verilse çok rahat yapılan netlere +10ekleyebileceğimizi düşünüyorum.

Doğru hocam heyecan çok etkiliyor. Aslında ben problemlere kadar sakindim problemlerde elim ayağım tutuştu o psikolojiyle geo ya çok önyargılı davrandım. Zaten sene boyu çalışmadım 8 gelir 3 yaparım diyordum, 11 gelmesi ters oldu. Yinede yapılacak bi 5 soru varmış pişmanım ama yapacak bişey yok

• 2016 problemlerinde sadece vagon sorusu anlasilmasi zordu biraz gerisi klise tarzdaydi hicbir ayirt ediciligi yoktu bence

2017 sayilarda da problemlerde de geoda da ustun bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam stres olmayıp zamanını iyi ayarlayabilenler matematiği yapabildi kolayca. Bunlar da işte zevkine giren, üniversite okuyan abilerimiz/kardeşlerimiz. Forumda matematiği 35 üstü yaptım diyenlere bakıldığında genellikle üniversiteye hali hazırda yerleşmiş insanlar. (İlk 10-15k'ya girecek olanları saymıyorum) Çıktığım andan beri söylüyorum matematik zor değildi ama oldukça eleyiciydi. Unutmayalım güzel sınav demek zor sorularla dolu olan sınav demek değildir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TM için TYT FEN hakkında..
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • noesli N kullanıcısına yanıt
    Yıl benzerliği olarak hangi yıla yakın düşünüyorsun hocam

• Detective W. kullanıcısına yanıt
    Hocam sınav olarak 15'e yakın buluyorum. 15in de Türkçesi sıkıntı çıkarmıştı bu yılki matematiğe benzer olarak. Sıralama olarak sorduysanız 14-16 arası bir şey bekliyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noesli -- 16 Mart 2017; 3:16:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.