Şimdi Ara

2016 Dizel Otomatik Araç Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
21.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadaşımda var çok çok memnun.. iç hacim ve konfordan özellikle de yakıtından.. hatta bende 1.6 dizel manuelini düşünmekteyim... ama bütçeyi bir miktar aşıyor.1,2 sine yönelebilirim fiyat ve vergi avantajı aklımı çeliyor :)) otopark incelemesine de bir bakın hatta fiat önyargınız yoksa egea da bir seçenek olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thormentor -- 2 Nisan 2016; 0:08:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgunday

quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

quote:

Orijinalden alıntı: cgunday

quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

Kullanmadım fakat otopark testini izleyin ve kendiniz test edin kesinlikle ceed diyorum. Yeni motor ve dct şanzıman çok iyi. Donanım olarak da hepsinden zengin.

söylediklerinize kesinlikle katılmakla beraber, aynı motoru kullanan i30 ve ceedclubtr forumlarında maalesef ş.içi 8 - 9 arası yaktıklarını şehirler arası min 6.5 gördüklerini söyledikleri için vazgeçtim. yoksa CW versiyonu baya aklıma yatmıştı...

Sizin verdiğiniz rakamlar eski motor için geçerli. Yeni motor ve şanzıman daha az yakıyor diye biliyorum.

maalesef yeni motor 1.6. CRDi ve 7 ileri DCT şanzıman kullananların yazdığı yorumlar öyle...
    Bir tanesi hatta aylarca 10'un altına inemediğini 9 a inse şükredeceğini falan yazmış :)

O zaman 308 e bi bakın derim 420lt bagajı var ve çok ekonomik bi araç, hatta 1.2 benzinliye bile bakılabilir. 130hp ve tüketim değerleri çok iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dsg ve garantisine ragmen octavia'a guveniyorsaniz oldukca guzel arac 1 hafta 1000km den fazla kullandim. Uzun donem degil ama bir fikrim oldu bagaj hacimi kullanilislilik cok iyi. Konforu da iyi tuketim olarak da istanbul trafiginde olmasa da 4.5-5 litre tuketimler yakaladim donanim olarakta ust mideli comert.

308 ve 3008 de önerebilirim. Japon aisin sanzimani ve kusursuz 1.6 dizel motoruyla gercekten cok iyi, bu dizel motorun ilk versiyonunu 240.000km dir 10 yildir ben 407 de kullaniyorum.Peugeot surucusunun arabasidir keyifle surersiniz. Bilinenin aksine eger bakimlarini aksatmazsaniz hic buyuk sorun cikarmaz. Pazarlik yapin.

Ssangyong tivoli var bir de ama bu arac icin fikrim yok. Dizel otm mevcut bildigim. Pazarlik payi yuksek

• Focus ya da elantra; 308 denmiş, 308 güzel araç ama arkadaş biraz geniş araç istiyor belli ki, 308'in arka koltuklarında dizleri olan insanların oturması biraz zor, arka tarafta hacim b sınıfı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adieu -- 2 Nisan 2016; 16:38:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 83 bin liraya pejo 508 dizel otomatik vardı geçen gün bayide. Üstelik sıfır km, hemde D sınıfı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorrento kullanıcısına yanıt
    hangi bayide?
  • salihsev S kullanıcısına yanıt
    Peugeot Berke

• cgunday kullanıcısına yanıt
    Arka koltuğa kimse oturmayacaksa focus...
    Corsa
    116d
    Polo

Bundan daha az yakanı görmedim duymadım

Ama düz vites bunlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus sedan bakın derim
  • Yeni elentra dizel otomatik için fiyat alan varmı

• 0 alınacaksa bunlar içinden focus derim ben
  • Hocam 1.4 corolla var 2011 model dizel otomatik. Karışık (şehir içi/ şehir dışı ama genellikle şehir içi) ve normal kullanımda 6.6-6.8 litre yakıyor. Biraz dikkatli kullanılırsa 6.3-6.4 e dusurulebiliyor. Araç geniş ve rahat yüksek hızlarda hiçbir titreme vs yapmıyor max 190 yaptık. Ancak donanım olarak çok boş bir araba ( yenilerde de pek değişiklik olduğunu sanmıyorum) dediğiniz gibi cruise control olmaması en kötu yanı hele 80k verdikten sonra. Uzun yola çok rahat gidilir işinizi görür az yakar ama donanım istiyorsanız size göre degil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Octi fazlasıyla işini görür daha ucuz olsun dersen Rapid var ama kalite anlamında b segmenti tabi.

• C-Max tercih ederim şahsen....
    üstelik bagaj sorunu yok ve Focusa göre ferah iç mekan-arka diz mesafesi var..
  • moralito M kullanıcısına yanıt
    Ben Maslak Hyundai'de 81 bin TL olarak aldım, 2 donanım seviyesi var üst seviye için aldım o fiyatı.
  • Arkadaşlar öncelikle cevaplar için herkese teşekkürler.
    Bugün bir tur bayileri dolaştım ve ilk yazdığım modellerde eliminasyone giderek arada kaldıklarımı güncelleyeyim.

Bir defa Focus'tan vazgeçtim zira çok fena darladı beni. Geniş ön göğüs ve arka koltuklar korkunç boğucu geldi. Üstelik malzeme kalitesi 90-91 bin TL verip de (titanium paket için konuşuyorum) hak eden cinsten kesinlikle değil.

500 L bildiğiniz Doblo'nun biraz daha dıştan şekillisiymiş. İçi ferah ama bagaj tırt. Yani Egea diyen arkadaşımız haklıymış, Egea bile daha iyi.

Bunun dışında aklımda Octavia ve yeniden Toyota Corolla kaldı. Zira cruise control olmasa da Toyota bence iç mekan olarak kaliteliydi. Dış görünüşü herkese göre zevk meselesi... Ancak corolla'da da şehir içi 8-9 diyenler var. Dizel otomatik için bu arabada 15 bin TL'ye varan fark veriyorsunuz. O yüzden bilemedim. Çevrenizde 1.4 D dizel otomatik kullanan varsa yakıt konusunda bilgi verirse minnettar olurum. Hatta ayrı bir başlık bile açacağım...

Octavia OK. Bir arkadaş Fabia dedi... Vallahi showroom'da sadece speedback versiyonu vardı. en üst model fiyatı 73 bin. İnsan hem skoda hem de "neden aldın ki" sorularına muhatap olmaktan, 2.elinden, yedek parçasından tırsmıyor değil...

Son olarak Peugeot 2008 aklıma takıldı... ehdi motoru çok cimri diyenler var. tasarım fena değil... yorumu olan?

Özetle bu bilgiler ışığında yorumlarınıza çooook ihtiyaç var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgunday -- 2 Nisan 2016; 22:40:39 >

2008 yerine 2015 model 120 hp eat6 bluehdi 308 e yönelirsen daha iyi olur bence.Hem beygir fazla hem tam otomatik ve daha geniş c segment

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemy -- 2 Nisan 2016; 23:06:08 >
    Merhaba, karma yakıt tüketimi bursa trafiğinde 100 kmde 5.6-5.7 litre. Arabayı ekonomik kullanmaya da çalışmıyorum

• 2008 tork konvertörlü ve 4 vitesli otomatik, üstelik de B sınıfı, C sınıfı araç daha iyi olur, focus olmaz derseniz octavia güzel bence, yeni Hyundai elantraya da bir göz atmakta fayda var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.