Şimdi Ara

2015 seat leon 1.2tsi alacağım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
13.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam style donanım seviyesi fazlası ile doludur.
    Led farlar da açıkçası bana maliyeti kadar somut faydası olan bir donanım gibi gelmemişti. arabaya kattığı hava inkar edilemez, bekar olsam, genç olsam belki düşünürdüm.
    Yakıt olarak da dizeli kadar olmasa da gayet az yakıyor 1.4 tsi.
    Özetle ne ek donanım ne fr ne de dizel, ben 1.4 için ek para vermiştim. Naçizhane önerim, ek donanım ya da led paket yerine, 1.4 style almanız. Vereceğiniz ekstra paranın Fayda maliyet oranı en yüksek olanı bence bu olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: attci

quote:

Orijinalden alıntı: aliemre-16

Ben 1.2 tsi seat leon sahibi biri olarak size kesinlikle led farli almanizi tavsiye ediyorum.Bende sizin gibi dusunuyordum ve led almadim.Dis gorunusu cok degistiriyor.Ben dis gorunusu o kadar onemsememistim alirken ama sonradan kafama takildi.Bir diger sorunda gece gorus led ve xenon gibi teknolojiler halojene gore inanilmaz daha iyi bir gece gorusu sunuyorlar ve guvenlik acisindan cok onemli bir eksiklik bence.Baska bir tavsiyemde kesinlikle ve kesinlikle serviste takilan park sensorunu taktirmayin.Ben inatla orjinal istemem ragmen beni kandirip orjinal diye yan sanayi meta marka bir sensor taktilar 0 arac hevesiyle bisi demeden aldik araci ama sensorler guzel calismiyor.Ne kadar yaklastiginizi sensorlerden anlayamiyorsunuz abuk subuk otuyorlar.Tamponda da oldukca cirkin duruyorlar.Orjinal sensorler tampona 0 ama serviste orjinal diye takilanlar cikintili.Ayrica orjinal sensor serviste yazilimla ekrana goruntu verebiliyor ve na kadar yaklastiginizi ekrandan kontrol edebiliyorsunuz.Bu eksikler disinda performans olarak bir sorun yasiycaginizi sanmam.Yakit olarakta kullanimiza bagli 7-8.3 arasi bir tuketim bekleyebilirsiniz simdiden hayirli olsun araciniz.

Peki kardeşim, yakıt tüketiminde 7-8 lt. Şehir içi mi?
    Golf ile aralarında motor aynı olmasına karşın.(1.2 tsi)
    1- sürtünme katsayısı,
    2- ağırlık,
    3- kullanılan turbo vb. Farklılıklar,
    4- start-stop vb. Özellik gibi.

Vb. Farklar var mı.?

Golf forumlarında.Full depo 900 km veya uğraşı ile dahada artabileceğini yazan kimseler var.
    Yakıt olarak leon-golf farkı varmı. Yada kitapçık-katalog değerleri nedir.
    Ortalama tüketim.nedir.

Birde 20 km ve altı diyebiliriz.böyle bir hızda şehir içi ortalama tüketimi kaç lt. Bekleyebiliriz.

Golfte uzun dönem ortalamaları 6 lt.paylaşanlar var. Aslı var mıdır. Sizce.

Açıkçası arabanın ağırlığını ezbere bilmiyorum ama googledan bulmak çok zor değildir.Motorlar arasındaki teknik farkları da bilemem hiçte merak etmedim turbosu farklı mı diye.Ama bildiğim kısmına cevap veriyim 8.1-8.3 istanbul trafiği rakamlarıdır.Aynı araçla bursadaki ortalamam şuan 6.3 ancak şunuda belirtiyim ortalamayı yeni sıfırladım ve bir haftadır 40 km iş ev arası yol yapıyorum trafiksiz yokuş inişli çıkışlı bir yol 100km/h bir hızla yaptım bu ortalamayı.Rahat 750-800 km yapamazsın bir depoyşa dikkat etmen lazım ama dikkat eder gaza frene yumuşak davranırsan 750 lere yaklaşırsın belki 800 e bile ama ben bir depoyla 500 de yaptım 700 de şunufa belirtiyim asla ışık yandıktan sonra benzin almadan devam etmem.Yani bu kmlere 60-70km daha ekleyebilirsin.Araç bilgisayarında bugün benzin aldığımda 110km yazıyordu ve 670km yapmıştım.Ama ben kendimi bilgisayara emanet etmem.Yolda da kalmayalım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: aliemre-16

Ben 1.2 tsi seat leon sahibi biri olarak size kesinlikle led farli almanizi tavsiye ediyorum.Bende sizin gibi dusunuyordum ve led almadim.Dis gorunusu cok degistiriyor.Ben dis gorunusu o kadar onemsememistim alirken ama sonradan kafama takildi.Bir diger sorunda gece gorus led ve xenon gibi teknolojiler halojene gore inanilmaz daha iyi bir gece gorusu sunuyorlar ve guvenlik acisindan cok onemli bir eksiklik bence.Baska bir tavsiyemde kesinlikle ve kesinlikle serviste takilan park sensorunu taktirmayin.Ben inatla orjinal istemem ragmen beni kandirip orjinal diye yan sanayi meta marka bir sensor taktilar 0 arac hevesiyle bisi demeden aldik araci ama sensorler guzel calismiyor.Ne kadar yaklastiginizi sensorlerden anlayamiyorsunuz abuk subuk otuyorlar.Tamponda da oldukca cirkin duruyorlar.Orjinal sensorler tampona 0 ama serviste orjinal diye takilanlar cikintili.Ayrica orjinal sensor serviste yazilimla ekrana goruntu verebiliyor ve na kadar yaklastiginizi ekrandan kontrol edebiliyorsunuz.Bu eksikler disinda performans olarak bir sorun yasiycaginizi sanmam.Yakit olarakta kullanimiza bagli 7-8.3 arasi bir tuketim bekleyebilirsiniz simdiden hayirli olsun araciniz.

Bende 2013 leon style tdi dsg var hocam. Buna da park sensörünün görüntülüsünü yapıyolar mı sadece arka sensörler var arabada. Yapılıyorsa kaç para?

• Nacizane kullanıcı yorumlarını aktarmaya çalıştığımız test videosu izlemek isterseniz buyrun;

https://www.youtube.com/watch?v=mEdXZxaRZCY
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.