Bildirim
2015 lys mat'dan bir soru

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
a=2 b=7 c=5 verince çıkıyor.sen galiba ab ve bc yi iki basamaklı sayı gibi düşündün -
a 2
b 5
c 7
a ile b yi b ile c yi çarpcan.yan yana koymuycan.cevap 70 -
quote:
Orijinalden alıntı: Avon Barksdale
a=2 b=7 c=5 verince çıkıyor.sen galiba ab ve bc yi iki basamaklı sayı gibi düşündün
2 basamaklı değil mi?
53
55
+
------
108 -
quote:
Orijinalden alıntı: Paprika55
quote:
a=2 b=7 c=5 verince çıkıyor.sen galiba ab ve bc yi iki basamaklı sayı gibi düşündün
2 basamaklı değil mi?
53
55
+
------
108
öyle olsa soruda belirtir iki basamaklı sayı diye. axb diye düşünmen lazım -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Paprika55
quote:
2 basamaklı değil mi?
53
55
+
------
108
öyle olsa soruda belirtir iki basamaklı sayı diye. axb diye düşünmen lazım
bende düşündüm öyle 2 basamaklı olsa belirtiyor diye ama yapmadım
neyse çok teşekkürler -
Yani bn de 75 buluyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
A kesinlikle 2 olacak çünkü sağ taraf kesin çift olduğu için sol tarafta kesin çift olmak zorunda. Bunun içinde ya hepsi tek olacak yada a çift diğerleri tek olacak. Şıkların hepsi çift olduğu için de a kesin çift oluyor. Zaten tek çift asal sayı 2. a ya 2 verdikten sonra diğerleri zaten kendini belli ediyor
Edit: diğerleride 7 ile 5. Cevap 70
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kotaninho -- 10 Aralık 2015; 23:37:52 >
Gardaslar cozdum. Bakin simdi a'lari bir yerde toplayin. Sonra 4a kare ile de ni parantez yapin bu islemleri yaptiktan sonra a yi -8 in altina atin. -8/a= 4a-b-c olacak. A burdan kesinlikle iki geliyor. B7 c de 5 diyorsunuz cikiyor
http://hizliresim.com/4qOZ7Y
Böyle daha kısa gibi
Osym hain osym onlari iki basamakli almistim bende 5 3 5 cikiyordu ve debklemi sagliyordu 75 tir hatali diyip bos biraktim soruda iki basamakli dememis ben ve diger bircok kisiyi bunu iki basamakli olarak gormeye iten nedir acaba
Herkes kafadan değer vermiş teklik çiftliğe göre yazınca direk net cevap çıkıyor bu kadar tartışılacak bi soru değil nerde 140 150lik abilerimiz
Hepsini asal çarpanlarina ayırsak daha rahat çıkar beyler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X