CHP ye gider chp dönüşümlü başbakanlık önerir Davutoğlu bunun seçmenlerine hakaret olduğunu ortaya atar ve görüşmeyi bitirir
MHP ye gider Devlet Bahçeli siz gidin HDP ile kurun der görüşme biter
HDP ye gider kaçak çay eşliğinde apo başkan serbest bırakılsın şartını vb. şartı ile karşılaşır görüşmeyi bitirir ve görevi Cumhurbaşkanına iade eder
ikinci olarak cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu'na görevi verir
kılıçdaroğlu AKP ye gider büyük ortakmış gibi dönüşümlü başbakanlık, adalet bakanlığı, içişleri bakanlığı ve milli savunma bakanlığını ister bu istekleri AKP kabul etmez görüşme biter
her iki partinin tek olarak sandelyesi güven oyuna yetmeyeceği için MHP ve HDP ile ortak hükümet kurmak ister burada Devlet Bahçeli'nin bildik görüşleri yüzünden gerçekleşemez ve görevi Cumhurbaşkanına iade eder
üçüncü olarak cumhurbaşkanı Bahçeli'ye görevi verir
Bahçeli (kabul ederse) AKP ye gelir öncelikle ihanet sürecini sonlandıralım (çözüm süreci) gibi şeyler söyler Davutoğlu bunu kabul edemez
CHP ye ise HDY ye mahkum olmamak için gitmez bile
ve görevi Cumhurbaşkanına iade eder
ve son olarak cumhurbaşkanı Demirtaş'a görevi verir
demirtaşın tek seçeneği AKP ile kurabileceği koalisyondur bunuda seçim sürecinde AKP ile asla koalisyon kurmayacağız söylemleri ve partilerinin barajı geçmesini sağlayan AKP düşmanı oyları kaybetmemek için görevi ya kabul etmez etse bile görüşmeleri karşılıklı çay içmekten öteye geçmez
ve görevi cumhurbaşkanına iade eder
yukarıdaki görüşmelerden olurda birisi başarılı olur ise kelle koltukta bir hükümet olur 90 larda koalisyonların hedefi belliydi devlet arpalıklarını seçmenlerine ve yandaşlarına dağıtmak dağıtılacak pasta alınan oylara bölününce 3 aşağı 5 yukarı anlaşma yolu bulunuyordu bugün ise durum farklı Çözüm süreci gibi her partinin farklı fikirleri olduğu bir süreç sürekli gensorularla dövülecek bir koalisyonla çözülemez
düşünün bi biri 3. köprüye karşı biri 3. havalimanına diğeri kanal istanbul olmasın ağaçlar kesilmesin der biri çözüm sürecine ihanet süreci der diğeri çözüm sürecini memleketi pkk ya teslim etmekten ibaret sayar
işte özet olarak böyle büyük sorunlarla uğraşılacak ha birde hazinenin boşaltılma olayı var ki oraya girmiyorum bile
hükümet kurma çalışmaları her partinin yetkili kurullarında toplantıydı millete bak ben istiyorum çalışıyorum görüntüsü vermek için diğer partiler ile görüşmeleri görüşmeler sonucunda tekrar kendi aralarında toplantı vs parti başı 15 gün dersek toplamda 2 ay eder ve sonuçta hükümet kurulamaz ise devreye cumhurbaşkanı girer
anayasanın kendine vermiş olduğu partilere almış oldukları kadar oy oranına göre bakanlıkları dağıtır ve memleketi 45 içinde seçime götürecek seçim hükümeti kurulur (seçim hükümetinin güven oyu alması gerekmiyor) yüksek seçim kurulunun seçmen listelerini güncellemesi sandık kurullarını oluşturması probaganda süreci vs. derken kasım 2015 te seçimdeyiz hadi hayırlı olsun
o zaman aynı sonuç gelirse ne olacak ??
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: zteska
o zaman aynı sonuç gelirse ne olacak ??
Ya akp 18 daha milletvekili kazanır yeniden tek parti iktidarı olur yada seçmen koalisyonu engelleyen parti veya partileri cezalandırır ortaya yeni denklemler ve tekrar sandığa gitmek istemeyen meclis çıkar olur birseyler ama öncelikle hükümet kuramamanın ne demek olduğu bir anlaşılsın ondan sonra artık gerisi gelir
Erken seçimdede aynı sonuç ortaya çıkarsa ne olur merak ediyorum bende.
Millet o kadar mazoşist değildir, aynı sonuç çıkmaz. O kırmızı çizgi çekenleri, dönüşümlü başbakanlık isteyenleri, Apo özgür olsun isteyenlere ve %41 elindeyken hükümet kuramayanları cezalandırır.
Bence şu anda hükümetin kurulmasını engelleyen parti erken seçimde 5-7 puan arası kaybeder, tam tersi hükümetin parçası olan parti de genel seçimde 5-7 puan arası alır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme