Şimdi Ara

2014 SAMSUNG H Serisi PVR Kayıt işlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Televizyonun kayıt özelliği hakkında deneyimlerimi paylaşayım. 32H5570 ile denedim. Tüm H serisinde kayıt işlerinin aynı olduğunu düşünüyorum.

    Hazırlık:
    TV'nin tarih ve saatinin doğru olduğundan emin olun.
    Menü->Sistem->Zaman->Saat->Saat Modu : Otomatik (Manuel de yapabilirsiniz fakat elektrik kesilirse TV saati uçar)
    Menü->Sistem->Zaman->Saat->Saat Dilimi : Manuel
    Menü->Sistem->Zaman->Saat->DST: Kapalı (Yaz saatine geçince Açık seçilmeli)
    Menü->Sistem->Zaman->Saat->GMT: 2

    Kayıt ortamı:

    Denemelerimi önce SanDisk Ultra 16 GB flash ile yaptım. Kayıpsız, atlamasız zıplamasız kaydedebildi. HD dizilerin 9-14 GB arası boyutları nedeniyle flash yetersiz geldiğinden Samsung M3 1TB disk aldım. Bilgisayara bağlayıp 750 gb -250 gb olarak ikiye böldüm. HDD'yi TV'nin HDD için ayrılmış USB portuna takmalısınız.

    Formatlama:

    TV ilk kaydetme işlemi için takılı flash, hdd vs'den birini seçmenizi istiyor. Flash veya HDD'yi TV'ye takmadan önce bölümlere ayırırsanız TV o cihazı ayrı parçalar halinde görüyor. Flash ile deneme yaprken flashın bütününü kayıt bölümü olarak göstermiştim. HDD'yi ise iki parçaya bölmüş olduğundan HDD'nin ilk bölümünü TV'ye kayıt bölümü olarak gösterdim. TV seçilen ortamı formatlayıp bir süre test ettikten sonra işlem tamamdır.

    Kayıt:

    Bir programı izlerken anında kayıt tuşu ile kayıta başlayabilirsiniz. İsterseniz kayıt anında kaç dakika kaydedeceğini seçebilirsiniz, süre dolunca kayıt otomatik biter. Kayıt aşamasında aynı TP üzerindeki kanallar arasında geçiş yapabilirsiniz. Mesela TRT1'i kaydederken TRT HD, TRT Haber izleyebilirsiniz.
    Farklı TP üzerindeki bir kanala geçecekseniz ekrana uyarı çıkıyor. Kayıt işlemini durdurmak istiyor musunuz gibi.. Evet derseniz kayıt bitiyor kanal değişiyor.

    Zamanlama:

    GUIDE üzerinden veya tv'nin yayın->program menüsünden kayıt zamanlaması yapabilirsiniz. Zamanlama yaptığınız saatlerde TV'nin açık olmasına gerek yok. TV kapalıyken de arka planda yayını kaydedip işini bitiriyor (ekran kapalı halde). Evde yokken diziyi kaydetmesi süper

    GUIDE üzerinden zamanlama:

    GUIDE tuşuna basınca açılan ekrandan bir programın üzerine gelip enter'e (yön tuşlarının ortasındaki) basılı tutunca kaydet-izle seçimi çıkar. Kaydet'i seçin. Kayıt, GUIDE'da görünen saatte başlar ve biter.

    Manuel zamanlama:

    İstediğiniz kanalı, istediğiniz saatte, günlük, haftalık, haftanın belli günlerinde kaydetmek için zamanlayabilirsiniz. Birden fazla programı kaydetmek için zamanlayabilirsiniz.

    Kayıt formatı ve kalitesi:

    Birebir kaydediyor, sıkıştırma yapmıyor. Kaydedilen içerik şifrelenmiş halde tutuluyor. Diski bilgisayara bağlayıp kaydedilmiş videoları izleyemezsiniz. Diski başka bir samsung TV'ye bağlayıp izleyemezsiniz. Hatta TV'nin kitapçığında belirtildiği üzere TV'nin anakartı değişirse de kayıtlı videoları izleyemezsiniz.

    Kaydedilenleri izlemek:

    SOURCE butonuna basıp kayıt cihazını seçerseniz (smart menüsünden de geçilebilir) kayıtlı videolar görünecektir. Kayıt videolarda ileri geri sarmak çok hızlıca yapılıyor. Kanal butonlarıyla saat girerseniz o saate anında atlayabiliyor. Kayıtlı programları silebilir, tarihe göre sıralayabilir, yeniden adlandırabilirsiniz (kayıtlı video ismini kayıt başladığı anda GUIDE üzerinden alır).

    Diğer:

    HDD TV'nin arkasından sarkmasın diye alttaki masaya kadar uzanacak 1 metre USB 3.0 kablo aldım (hb'den 15 liralık) sorunsuz çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuaTT -- 8 Mart 2015; 15:45:01 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.