Şimdi Ara

2014 LYS MATEMATİK DEĞERLENDİRMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
3
Favori
2.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Facebook taki bir Matematik grubundaki bir hocanın incelemesi...

Değerli öğrenciler, LYS1 Matematik testinin 50 sorusunu inceleme şansım oldu. Bu seneki soruları geçen seneki sorular ile karşılaştırdım. Sonuç, bu seneki sorular 2013 LYS ye göre " kolaydı". Geçen sene ÖSYM Türev-İntegralde gerçekten "ZOR" sorular sormuştu , bu sene o kadar zor soru görmedim.Bu sayfalardan sizlerle paylaştıklarım soru sayıları ve soru tiplerini LYS sorularında görmek beni Mutlu etti. Öğrencilerin en büyük hatası, gereksiz konu ayrıntılarına ve gereksiz soru tiplerine çalışmaları. Yazının sonunda kendi hazırladığım "BİR GENÇ KIZIN LYS MATEMATİK DERS NOTLARI" kitabındaki 2014 LYS sorularının benzerlerini paylaşıyorum.2014 LYS de çıkan 35 MAT2 tarzında sorunun 19 tanesini yakalamak benim açimdan çok güzel bir duygu. Bu kitabı çözen öğrencilerimde olumlu cümleler duymak Ramazan ayında "BİR GENÇ KIZIN YGS MATEMATİK DERS NOTLARINI" hazırlamamda önemli bir etken oldu. Şimdi LYS Matematik sorularını konu bazında analiz edelim.
    YGS TARZI SORULAR: ÖSYM 15 tane sordu. Soruları işlem yeteneği olan öğrenciler rahatlıkla çözdüler. Konu alt başlıkları , Üslü-Köklü sayılar, çarpanlara ayırma,asal sayı,aritmetik-geometrik ortalama,basit eşitsizlik,mutlak değer. YGS den sonra , dershanelerde niye MAT1 anlatılmıyor anlamış değilim, Sonuçları aldınız, Sınıfın geneli YGS de matematikten 5-6 net yapmış, siz hala bu öğrencilere gereksiz MAT2 anlatarak ne yapmak istiyorsunuz, şaka gibi ama gerçek. Her sınıfın LYS hedefleri olmalı ve o hedeflere göre , o sınıfa özel MAT2 -MAT1 anlatılmalı.
    KÜME: ÖSYM 2 tane sordu. Yorum gücü yüksek öğrenciler rahatlıkla çözdüler. EA öğrencileri zorlanmış olabilir. ÖSYM Seneye daha güzel soyut küme sorusu soracak.
    FONKSİYONLAR:ÖSYM 1 tane sordu.Geçen senelerde sorduğu sorunun benzeri olduğu için, geçmiş yılların sorularını çözen öğrenciler rahatlıkla soruyu çözdüler. Artık birebir fonksiyon ne demek, dershane öğretmeninden ısrarla anlatmasını rica edin.
    POLİNOM: ÖSYM 3 tane sordu. ÖSYM 2 senedir sorduğu polinom görünümlü binom sorusunu bu yıl tekrar sordu. Korkmayın seneye sormayacak. Diğer 2 soruyu Yorum gücü yüksek öğrenciler rahatlıkla çözdüler. EA öğrencileri zorlanmış olabilir.
    II. DERECEDEN DENKLEMLER: ÖSYM 1 tane sordu. Yorum gücü yüksek öğrenciler rahatlıkla çözdüler.
    EŞİTSİZLİKLER: ÖSYM 1 tane sordu. Çoğu öğrenci bu sorunun eşitsizlik sorusu olduğunu bile anlamadı. Geçen senelerde sorduğu sorunun benzeri olduğu için, geçmiş yılların sorularını çözen öğrenciler rahatlıkla soruyu çözdüler.
    TRİGONOMETRİ: ÖSYM 3 tane sordu. Öğrencilerin sevmediği, dershane öğretmenlerinin ise gereksiz bilgi ve soru tipleri ile iyice öğrencileri soğuttukları bir konu . Ben öğrencilerime , toplam -fark , yarım açı formüllerini bilin yeter. Trigonometrik denklem gelecek onuda yapmazsanız dediğimi dün gibi hatırlıyorum. LYS deki şekilli soru özel formülümüz sayesinde kolaylıkla çözülür. ÖSYM her yıl aynı tip soru soruyor,zorlaştıran dershane öğretmenleri ve zor soru bankası hazırlayan yazarlar.
    KARMAŞIK SAYILAR: ÖSYM 3 tane sordu. Konuya hakim olan öğrenciler rahatlıkla bu soruları çözdüler. 2 tanesi gerçekten çok kolaydı.
    LOGARİTMA: ÖSYM 2 tane sordu.Konuya hakim olan öğrenciler rahatlıkla bu soruları çözdüler.
    DİZİLER: ÖSYM 1 tane sordu. Geometrik dizi çalışan bir öğrencinin her kitapta rahatlıkla bulabileceği bir soru tipi .
    KOMBİNASYON: ÖSYM 1 tane sordu. SAY öğrencilerinin çözebileceği bir soru tipi. EA öğrencilerin LYS hazırlanırken PERMUTASYON-KOMBINASYON-OLASILIK-ISTATISTIK calısması bence gerçekten gereksiz zaman kaybı.Kurt dershane öğretmenleri bu soru tipini öğrencilerine göstermiştir.
    LİNEER CEBİR:ÖSYM 2 tane sordu. ÖSYM daha ne yapsın. Matrisin tersini almasını bilen ve determinant hesaplayan her öğrencinin rahatlıkla yapması gereken sorulardı.
    ÖZEL FONKSİYONLAR: ÖSYM 2 tane sordu. Benim bu konu hakkında yorumlarımı okuyanlar bilir, ÖSYM bu konudan istediği zaman güzel soru sorabiliyor. Bu sene okları takip et mutlu ol, diyerek güzel bir soru sordu. Birde öncüllü bir soru sordu. Basit grafik çizebilen her öğrencinin rahatlıkla çözmesi gerekirdi. EA öğrencileri bu sorularda zorlanmış olabilir.
    FONKSİYONLARDA LİMİT: ÖSYM 2 tane sordu. Bu konuya hakim olan öğrenciler rahatlıkla bu soruları çözdüler.
    TÜREV: ÖSYM 5 tane sordu. Geçen seneye nazaran soru tipleri kolaydı. 1 soru çok kolaydı. L HOSPİTAL,geometrik yorum,asimptot ve 1 güzel soru.2013 LYS de sordugu ve çoğu öğrencinin çözemediği sorunun benzerini sorması , sorularının hepsinin niye açıklanmadığının kanıtı. SAY öğrencilerinin zorlanmadan yapmaları gerekirdi.
    İNTEGRAL:ÖSYM 6 tane sordu. Geçen sene bu konudan çok zor sormuş ve tepki toplamıştı.ÖSYM bu sene bu konudan çok kolay sorular sorarak geçen seneki hatasını telafi etti. 1 soru çok kolaydı,özel dönüşüm ( mutlaka gelmeli dedik yanılmadık), KISS ME INTEGRAL(mutlaka gelmeli dedik yanılmadık) 1 güzel soru ve 1 alan sorusu. SAY öğrencilerinin zorlanmadan yapmaları gerekirdi.

• Adam sirf kendi reklamini yapmis okumayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence analizleri güzel, peki bire bir fonsiyon sorusunun cevabı neymiş
  • Üşenmeden tek tek okudum. Hangi konu olsa 'Öğrenciler rahatlıkla çözer' diyor. Sana demiyorum arkadaşım. Hocanız bütün sorulara böyle demiş.İlk 20 binde yaklaşık 70 80 arkadaşım var. Hepsi zorlandıklarını çok boş bıraktıklarını söylüyorlar. Ya hocanız değerlendirme yaparken öğrenci profilli değil de kendi yapabiliyorsa kolay soru demiş yada bizim türkiyenin en başarılı 20 bin öğrencisinin genelinde sorun var.
  • Adam kolpa reklam yapmaya çalışmış yeni hazırlananlara kolay vs.
  • Bune la hepsini çalışan öğrenciler rahat çözdü diyip durmuş okumayin vakit kaybi

• masa başında çözmekle sınav heyecanında çözmek arasındaki farkı dahil etmezsek katılabiliriz de sınav anında afallamak pek de anormal değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunun yorumuna gore sayisal ogrencilerinin hepsinin full cekmesi lazim :))

• belki işinize yarar diye alıntılayıp paylaştım bende arkadaşlar reklam veya değil bilemem
  • reklam akiyor yazi okumayin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reklamlar....

• Adam zora zor demiş zaten kalanlar da kolaydı kusura bakmayın. Ayrıca dediği gibi türev sorusu geçen seneki soru benziyor.
  • g0tu yaya yaya bende çözerim evde önemli olan o sırada çözmek o heycanda
  • Evde çözdüğümden daha kolay bir sınavdı bana kalırsa ama sınav heyecanı farklı yetiştiremedim işaretlediğim soru sayısı hedeflediğim net miktarından bile daha az bol işlemli bi sınavdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak1alkan -- 19 Haziran 2014; 12:38:40 >
  • YUKARIDAKİ UZUN PARÇANIN ÖZETİ:

Çalışan yapardı .s

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozet: (Ben soru yakaladim) Yorum gucu (soru yakaladim ha) olan cozer(lan bu dershaneler mal yea hihihi mat1 anlatmiyorlar) ehe ehe.

• quote:

Orijinalden alıntı: Englishman In New York

Adam zora zor demiş zaten kalanlar da kolaydı kusura bakmayın. Ayrıca dediği gibi türev sorusu geçen seneki soru benziyor.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmarterChild -- 20 Haziran 2014; 0:01:28 >
  • SmarterChild S kullanıcısına yanıt
    Sınav kolay değildi, ama çalışan yapardı bu bi gerçek. Hocanın yorumunu incelersen güzel soru diye tabir ettiğini görürsün tabii ki vardı zor sorular. Sınav anı vs bunları katmadan objektif olarak soruları incele bi. Geçen sene çıkan soruları görüp de ona göre çalışan bi aksilik çıkmadığı sürece yapar. Yaptım çok şükür, kendimi çok daha zoruna hazırladığım içim çok da zorlanmadım.
    Ygs türkçe hakkında konuşmaya gerek yok, sınavdan çıktığımda da zor dedim yanlışımı gördüğümde de..
  • up

Geçen sene bu sınava giren mezun dostlarım, denge denemeleri ile sınavı karşılaştırabilirler mi acaba?

Forum olarak müteşekkir kalırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thefanos -- 22 Mayıs 2015; 19:04:47 >
  • bu tm'lerde sayisal zeka yoktur dusuncesini anlamiyorum. adam resmen ea'lar zorlanmistir sayisallar yapmistir diyor. ulan sanki fen derslerinden bahsediyor gitsin de bir bogazici isletme iktisattaki tmcilerin lysde 80'de 70-75 yaptigini ogrensin bence. istedigi bolum tmde olan veya biyoloji dersini sevmeyen adam tm'ye gecti diye matematik zekasi mi azaliyor yani mantiga bak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.