Şimdi Ara

2014-2015 Teog [ ANA KONU!!!!] (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
8
Favori
41.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben biyoloji( fen dersinde insanin organları ile ilgili olan bolum) olimpiyatlarına gidiyorum
    Ders alanında olimpiyat normalde gorulen konunun çok dahazoru soruluyor.
    Mesela ilkogretim matematik olimpiyatında lise seviyesi sorular oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _savaş32_70

Ben biyoloji( fen dersinde insanin organları ile ilgili olan bolum) olimpiyatlarına gidiyorum
    Ders alanında olimpiyat normalde gorulen konunun çok dahazoru soruluyor.
    Mesela ilkogretim matematik olimpiyatında lise seviyesi sorular oluyor

vaybe ödül varmı
  • Jeen kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar mühendisliği alanında ders dişinda şeyler yapiyormusun ben bi ara bilgisayar mühendisi olmasyi düşünüyorum internette C++ gibi programlama dillerini öğrenmeye calisiyodum. Sonra hedefini degistirdim.
    Sen boyle programlamaya bakiyormusun

• quote:

Bilgisayar mühendisliği alanında ders dişinda şeyler yapiyormusun ben bi ara bilgisayar mühendisi olmasyi düşünüyorum internette C++ gibi programlama dillerini öğrenmeye calisiyodum. Sonra hedefini degistirdim.
    Sen boyle programlamaya bakiyormusun

Programlamaya bakmıyom ama çok oyun oynuyom
    belki kendi oyunumu yaparım ilerde geta gibi wolftaem gibi
    Var tabi benimgirdigim olimpiyatın ödülleri say say bitmez
    Olimpiyata giderken bile ( ilk simav mayista olacak) 1 hafta orada Tübitak tarafından misafir olarak kaliyorsun( bedava otel gibi:-) ) gecersen eğer Simavi hazin seni çok güzel bir otele cagiriyorlar üniversiteliler sana ders anlatiyo 2. Sinav için( obur senenin kasiminda olacak) kazanirsan eğer madalya aliyorsun ve para ödülü veriyorlar madalyana gore:-) parti üniversiteye geçerken ek puan aliyorsun yani 500 yerine 530 oluyor puanin.
    Eğer 2. Sinavda basari gösterirken seni kış olimpiyatlarına cagiriyorlar kuş olimpiyatlarindan sonra basari gosterirsen ülkemizin uluslararasi( dünya capinda) biyoloji takimina gidiyorsun
    Dünya biyoloji olimpiyatlar inda(IBO) madalya alirsan çok daha fazla 20.000 TL civari para ödülü, madalya ve istediğin üniversiteye sinavsiz giriş hakkini kazaniyorsun:-)

Bu tabi her olimpiyatın ödülü değil uluslararasi Tübitak in yaptigi olimpiyat ödülleri boyle

Umarim ilgimi cekebilmisimdir. Eger herhangi bir alanda çok basariliysan bu olimpiyatlara katilabilirsin.
    Biyoloji fizik kimya bilgisayar ve matematik alanında bu olimpiyatlar var.

Sana soleyim oyun yapmaya hevesliysen biraz biraz en azından ileride zorlanmamak için arastir.
    Ki dediğin oyunlar cooook büyük uğraşlar sonucu ortaya çikan oyunlar.
    Ve bu oyunlari 100-200 kişi birleşip yapiyor her biri kendi alanında oyun için gerekeni yapiyor.
    Atiyorum birisi görsel olarak efektleri yaparken diğeri bu işlemlerin gerceklesebilmesini saglayan bir program yapiyor

• quote:

Var tabi benimgirdigim olimpiyatın ödülleri say say bitmez
    Olimpiyata giderken bile ( ilk simav mayista olacak) 1 hafta orada Tübitak tarafından misafir olarak kaliyorsun( bedava otel gibi:-) ) gecersen eğer Simavi hazin seni çok güzel bir otele cagiriyorlar üniversiteliler sana ders anlatiyo 2. Sinav için( obur senenin kasiminda olacak) kazanirsan eğer madalya aliyorsun ve para ödülü veriyorlar madalyana gore:-) parti üniversiteye geçerken ek puan aliyorsun yani 500 yerine 530 oluyor puanin.
    Eğer 2. Sinavda basari gösterirken seni kış olimpiyatlarına cagiriyorlar kuş olimpiyatlarindan sonra basari gosterirsen ülkemizin uluslararasi( dünya capinda) biyoloji takimina gidiyorsun
    Dünya biyoloji olimpiyatlar inda(IBO) madalya alirsan çok daha fazla 20.000 TL civari para ödülü, madalya ve istediğin üniversiteye sinavsiz giriş hakkini kazaniyorsun:-)

Bu tabi her olimpiyatın ödülü değil uluslararasi Tübitak in yaptigi olimpiyat ödülleri boyle

Umarim ilgimi cekebilmisimdir. Eger herhangi bir alanda çok basariliysan bu olimpiyatlara katilabilirsin.
    Biyoloji fizik kimya bilgisayar ve matematik alanında bu olimpiyatlar var.

vay be güzelmiş
    galiba bizm okulda da var olimpiyatlar ama bize yokdu
    6 da olabilir belki
    matematiğim çok iyi benim hocam 5. sınıfta 2 dönem boyunca hepsi 100.sınıfta birinciyim matematikte en fazla 90 falan alıyo arkadaşlarım
    hocam beni çok seviyo çok üstüme düşüyo ailemle falan da konuşdu çok.babam felan misafirlere hep annatır beni ben başka odadayken ama ben gizlice dinleyp sevinirim :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeen -- 2 Eylül 2014; 22:37:34 >

Bu benim dediğim sinava sadece 8-9-10-11 l giriyor bu simav harici olipiatlar da var
    Mesela bu site
    http://www.matematikciler.org/matematik-olimpiyatlari/cosmaya-coskun-matematik-yarismasi/1072-cosmaya-2014-cikmis-sorular-cevap-anahtarlari-ve-cozumleri.html
    Buradaki sorular olimpiyat sorularidir. Sorulari myapamiyorsan üzülme çünkü bende yapamam ama ayriyeten calisirsan yaparken
    Eğer yapabiliyorsan helal olsun

O gizlide dinlemeyi bende çok severim yanlarindayken doğru dürüst birşey solemiyorlar
    Arada da basarisi alkol atomdan bahsederler uzulurum

Ben c++ ve c yazılım dillerini öğrendim tatilde. Sende kendini geliştir tatillerde. Oyun olayı şöyle;

Büyük oyunlar yapmak istediğini varsayıyorum. Başlangıçta adobe ve unity uygulamalarını kullanmanı tavsiye ederim. Ama c++ ve c bilmezsen oyun yapamazsın.Bu iki programın amacı şu; Oyunun sana sunduğu nesneleri yerleştiriyorsun ve kodlarla hareket sağlıyorsun

Ör: Sen kahramanın çölde su bulmak istediği bir oyun yapacaksın. Çöl yerleştiriyorsun bir tane, sonra karakter yerleştiriyorsun falan işte. Alt tarafa harita falan işte ne istersen. Sonra programlıyorsun yön tuşlarıyla sağa sola ileri hareket edeceğini kodluyorsun. Bir tane araba yerleştiriyorsun mesela ve enter tuşuna basınca arabaya bilineceğini kodluyorsun. w,a,s,d tuşlarıyla arabanın gideceğini programlıyorsun. Görev eklemek falan biraz daha zor işler

Ben artık bu işi öğrendim dediğin zaman CrySis oyunun yapımcısı CryTek tarafından geliştirilen cry engine oyun motoruna geçersin. CrySis 2 ve 3 bu motorla yapıldı. Ama paralıdır

Mobil oyun ise;

Android= SDK manager ve eclipse kullanarak java ile oyunu programlıyorsun
    İos= Sadece apple bilgisayarlarla yapılıyor herhangi bir bilgim yok nasıl yapıldığı hakkında
    Windows Phone= Microsoft Sdk falan var araştır

• Kartal_Kastamonu K kullanıcısına yanıt
    Yani bununu için de para lazim o programlar belese olmuyor( profesyoneller için olandan bahsediyorum) 1000 dolar civari

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal_Kastamonu

Ben c++ ve c yazılım dillerini öğrendim tatilde. Sende kendini geliştir tatillerde. Oyun olayı şöyle;

Büyük oyunlar yapmak istediğini varsayıyorum. Başlangıçta adobe ve unity uygulamalarını kullanmanı tavsiye ederim. Ama c++ ve c bilmezsen oyun yapamazsın.Bu iki programın amacı şu; Oyunun sana sunduğu nesneleri yerleştiriyorsun ve kodlarla hareket sağlıyorsun

Ör: Sen kahramanın çölde su bulmak istediği bir oyun yapacaksın. Çöl yerleştiriyorsun bir tane, sonra karakter yerleştiriyorsun falan işte. Alt tarafa harita falan işte ne istersen. Sonra programlıyorsun yön tuşlarıyla sağa sola ileri hareket edeceğini kodluyorsun. Bir tane araba yerleştiriyorsun mesela ve enter tuşuna basınca arabaya bilineceğini kodluyorsun. w,a,s,d tuşlarıyla arabanın gideceğini programlıyorsun. Görev eklemek falan biraz daha zor işler

Ben artık bu işi öğrendim dediğin zaman CrySis oyunun yapımcısı CryTek tarafından geliştirilen cry engine oyun motoruna geçersin. CrySis 2 ve 3 bu motorla yapıldı. Ama paralıdır

Mobil oyun ise;

Android= SDK manager ve eclipse kullanarak java ile oyunu programlıyorsun
    İos= Sadece apple bilgisayarlarla yapılıyor herhangi bir bilgim yok nasıl yapıldığı hakkında
    Windows Phone= Microsoft Sdk falan var araştır

Oha çok bilgilisin
    ArKadaşlar bence ikiniz de çok iyi yerlere gelceksiniz

Sende boyle olabililsin yeterli arastirmaci ve hevesli ol
    Hatta dh de bunun için bir bolum bile var

• Adobe ve Unity parasız internette. CryEngine oyun motoru ise bilgisayarına çok güvenli hale getireceksin dns ayarlarını değiştirip vpn ile internete girip indireceksin ama yakalanırsan dava açıyorlar üniversited pc mühendisliği bölümünde vardır programlar
    Teşekkürler sende 6.sınıfın yazında geliştir bence yazılım alanında
    Cinema4d diye super bir brogram var 500$ civari:-)

• O oyun yapmak için mi?
  • Konu dağıldı yine
    Hani 3 d efekt lermyapilir ya onun için görsel program
    Demosu indiriliyorsa 2.5 GB olduğundan 1 gün bekleyemem:-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newweapon32 -- 2 Eylül 2014; 23:20:25 >
  • Ama onu kullanmak için kurs şart acayip zor
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.