Şimdi Ara

2013 YGS / LYS Soru Sorma Konusu [GÜNCEL] (146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.374
Cevap
88
Favori
192.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fRoweLL

Arkadaşlar bir sorum şu:

100 koyun bir bahçede ki otları 20 günde bitirebiliyor.

80 koyun aynı bahçede ki otları 30 günde bitirebiliyor.

60 koyun bu bahçeyi kaç günde bitirebilir?

Cevap 40 değil baştan söyleyelim.

60 gün olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: önemliadam

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

quote:

Arkadaşlar bir sorum şu:

Bütün koyunlar bir değil ki hocam

Zaten mantıklı düşünürsek 100 koyun 20 günde bitirirse 80 koyun 25 günde bitirir 30 günde değil.

fem derece sinifi sorusu hocam.

soyle dusun bide bahcedeki otlar gun gectikce uzuyor olamaz mi :) soruda yazmiyor ama otlarin uzadigi onu bizden dusunmemizi istiyor :)

Anam anam anam, şimdi güzel hale geldi soru bir anda ama bu sanki havuz problemi sorularında sıvı basıncı düşünmek gibi değil midir hocam?

mantik benzer ama tam aynisi denemez aslinda

cevap 60 da degil bu arada. sorunun cozumunu biliyorum ben foruma beyin egzersizi olsun diye koydum ben cok severim de uzun cozumu olan sorularla ugrasmayi :)

eve gidince bir ip ucu vericem eger o zamana kadar cozemezseniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bir sorum şu:

Zaten mantıklı düşünürsek 100 koyun 20 günde bitirirse 80 koyun 25 günde bitirir 30 günde değil.

soyle dusun bide bahcedeki otlar gun gectikce uzuyor olamaz mi :) soruda yazmiyor ama otlarin uzadigi onu bizden dusunmemizi istiyor :)

Anam anam anam, şimdi güzel hale geldi soru bir anda ama bu sanki havuz problemi sorularında sıvı basıncı düşünmek gibi değil midir hocam?

Katılıyorum. Zeka sorusu olarak sorabilirisin orada burada ama sınavlarda çıkmaz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bir sorum şu:

Katılıyorum. Zeka sorusu olarak sorabilirisin orada burada ama sınavlarda çıkmaz

Yok aslında sınavda çıkabilecek bir soru tabi diğerlerine göre biraz daha :D zor. Ama çözümü 2-3 dakika alıyor tabi çözüm yolu aklına gelirse. Şöyle bir ip ucu vereyim arkadaşlar;

Şimdi otlar büyümüyormuş gibi düşünürsek ;

100 koyun 20 günde ise

80 koyun x günde diyerek ters orantı yaparız ve 25 gün buluruz.

Ama soruda 30 gün demiş.. Yani 10 günde, 80 koyunun 5 günde yiyeceği kadar ot büyümüş.. E daha da vermiyeyim sorunun zevki kaçacak

Bu arada soru danışmanlık denemesinde çıkmış. yani sorulabilecek bir soru olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fRoweLL -- 11 Eylül 2012; 19:08:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cevelry

kimya

http://imageshack.us/photo/my-images/716/p1020224na.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/195/p1020225m.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/713/p1020223n.jpg/

1-->Hocam iki çözelti için de 90 ar X gr lık tuz alırsak ilk çözelti 90X Tuz+200X Su ikinci çözelti ise 90X Tuz+300X su olur toplarsak 680X=34 olur X=0.05 olur.toplam su 500x ise 500x0.05=25

2-->Hocam I. öncül doğrudur çünkü eğer Z nin kaynama noktasından yüksek olmasaydı Z gaz halinden sıvı hale geçer ve Y ile birlikte diğer kaba dökülürdü.
    II.öncül yanlış çünkü Y gazı soğutma bölümündeyken yoğuşmuş ve tekrar sıvı hale geçmiş yani soğutma bölümündeki sıcaklık Y nin kaynama noktasına eşittir ancak Z sıvısınınkinden daha yüksektir çünkü Z gaz halinde kaldı.
    III. öncül doğru çünkü Z gaz halinde sistemden ayrılıyor yani elde edilemiyor.

3-->I-Sadece X sıvısı kaynamamıştır yani kaynama noktası en yüksek sıvıdır.
    II-Karışım ayırma hunisi ile ayrıştırılabildiğine göre çözünmüyor demektir.
    III-İlk kaynayan sıvı Y olduğuna göre çekim kuvveti en az olan sıvı Y dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asterixis -- 11 Eylül 2012; 21:57:28 >

• her harf farklı rakamı göstermek üzere üç basamaklı ( abc),(def)(xyz) sayıları veriliyor... Bu sayıların toplamı en çok kaç olur? Cevap 2556

9/n! + 1/(n+1)! = 4n+20 / (n+1)! işlemine göre n doğal sayısı kaçtır? Cevap 2

181! / 11^n kesri 121 ile bölünebilen bir tam sayı olduğuna göre n'in alabileceği en büyük tam sayı değeri kaçtır? Cevap 15

x y x

-y/z -z/k -k/4

olduğuna göre z kaçtır? Cevap 2

devamı gelicek
  • Güzel konu hocam bu ayın 15.den sonra adımı yaz;) geliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semblance -- 11 Eylül 2012; 22:03:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: içinizden biri

her harf farklı rakamı göstermek üzere üç basamaklı ( abc),(def)(xyz) sayıları veriliyor... Bu sayıların toplamı en çok kaç olur? Cevap 2556

En büyük olmasını istiyoruz, a=9 d=8 ve x=7 olsun. Yüzler basamakları maksimum oldu. b=6 e=5 y=4 olursa onlar basamakları da maksimum olur. Buna göre sayılar 963, 852 ve 741'dir.

Diğerlerine de bakıyorum şimdi.

quote:

9/n! + 1/(n+1)! = 4n+20 / (n+1)! işlemine göre n doğal sayısı kaçtır? Cevap 2

9/n! + 1/(n+1)n! burada payda eşitleyelim.

(9n+9)/(n+1)! + 1/(n+1)! = (4n+20)/(n+1)!

Paydaları atabiliriz. 9n+9+1=4n+20 olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut228 -- 11 Eylül 2012; 22:14:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: umut228

quote:

her harf farklı rakamı göstermek üzere üç basamaklı ( abc),(def)(xyz) sayıları veriliyor... Bu sayıların toplamı en çok kaç olur? Cevap 2556

En büyük olmasını istiyoruz, a=9 d=8 ve x=7 olsun. Yüzler basamakları maksimum oldu. b=6 e=5 y=4 olursa onlar basamakları da maksimum olur. Buna göre sayılar 963, 852 ve 741'dir.

( abc),(def),(xyz)

herbiri 3 basmklı sayı hocam...

nasıl çözdüğünü anlamadım?
  • quote:

quote:

quote:

( abc),(def),(xyz)

Senin aklına şu geldi sanırım, ilk sayı 987, ikinci sayı 654,... ama ilk sayı 900'lü, ikinci sayı 800lü, üçüncü sayı 700lü olursa daha büyük bir sonuç elde etmez miyim? sıralaması önemsiz aslında, elimde hangi rakamlar kaldı? 6, 5, 4, 3, 2, 1 kaldı. bunların en büyüklerini (6-5-4) elimdeki en büyük basamağa (onlar basamağı) yerleştirmeliyim. Yani ilk sayı 960lı, ikinsi sayı 850li, üçüncü sayı 740lı bir şey olmalı. Elimde kalan 3-2-1 rakamlarını da bu üç sayıda paylaştırırım.

quote:

181! / 11^n kesri 121 ile bölünebilen bir tam sayı olduğuna göre n'in alabileceği en büyük tam sayı değeri kaçtır? Cevap 15

Burdan anlatmak zor ama, 181! de kaç tane 11 var onu bulmalıyız. x tane olsun (hesaplamadım).

11^x/11^n değeri 121'e tam bölünüyorsa (x en büyük olması için) 11^x/11^n=121 olur. Yani x-n=2 olacak.

quote:

x y x

-y/z -z/k -k/4

Ben de bu soruyu anlamadım. x y x?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut228 -- 11 Eylül 2012; 22:29:55 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

( abc),(def),(xyz)

Senin aklına şu geldi sanırım, ilk sayı 987, ikinci sayı 654,... ama ilk sayı 900'lü, ikinci sayı 800lü, üçüncü sayı 700lü olursa daha büyük bir sonuç elde etmez miyim? sıralaması önemsiz aslında, elimde hangi rakamlar kaldı? 6, 5, 4, 3, 2, 1 kaldı. bunların en büyüklerini (6-5-4) elimdeki en büyük basamağa (onlar basamağı) yerleştirmeliyim. Yani ilk sayı 960lı, ikinsi sayı 850li, üçüncü sayı 740lı bir şey olmalı. Elimde kalan 3-2-1 rakamlarını da bu üç sayıda paylaştırırım.

quote:

Burdan anlatmak zor ama, 181! de kaç tane 11 var onu bulmalıyız. x tane olsun (hesaplamadım).

11^x/11^n değeri 121'e tam bölünüyorsa (x en büyük olması için) 11^x/11^n=121 olur. Yani x-n=2 olacak.

quote:

x y x

-y/z -z/k -k/4

Ben de bu soruyu anlamadım. x y x?

demişsin hocam 181!'de 11 17 tane var. yani n 17 ama cevap 15 :S

böyle hocam z'yi soruyor bize..

• quote:

Orijinalden alıntı: PGAL

quote:

Orijinalden alıntı: cevelry

kimya

http://imageshack.us/photo/my-images/716/p1020224na.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/195/p1020225m.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/713/p1020223n.jpg/

1-->Hocam iki çözelti için de 90 ar X gr lık tuz alırsak ilk çözelti 90X Tuz+200X Su ikinci çözelti ise 90X Tuz+300X su olur toplarsak 680X=34 olur X=0.05 olur.toplam su 500x ise 500x0.05=25

2-->Hocam I. öncül doğrudur çünkü eğer Z nin kaynama noktasından yüksek olmasaydı Z gaz halinden sıvı hale geçer ve Y ile birlikte diğer kaba dökülürdü.
    II.öncül yanlış çünkü Y gazı soğutma bölümündeyken yoğuşmuş ve tekrar sıvı hale geçmiş yani soğutma bölümündeki sıcaklık Y nin kaynama noktasına eşittir ancak Z sıvısınınkinden daha yüksektir çünkü Z gaz halinde kaldı.
    III. öncül doğru çünkü Z gaz halinde sistemden ayrılıyor yani elde edilemiyor.

3-->I-Sadece X sıvısı kaynamamıştır yani kaynama noktası en yüksek sıvıdır.
    II-Karışım ayırma hunisi ile ayrıştırılabildiğine göre çözünmüyor demektir.
    III-İlk kaynayan sıvı Y olduğuna göre çekim kuvveti en az olan sıvı Y dir.

teşekkürler hocam

• quote:

Arkadaşlar sorum şu:

60?
  • 60 da değil cevap. Arkadaşlar isterseniz yaptığınız çözümleri kısaca anlatın yanlışlarınızı söyleyelim.
  • benide ekleyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

60 da değil cevap. Arkadaşlar isterseniz yaptığınız çözümleri kısaca anlatın yanlışlarınızı söyleyelim.

43 gün 3 saat ?
  • koyun sorusu 48 olabilir m?
  • Ekosistemdeki besin zincirinin uzunluğu neyi etkiler? ACİL SORU!!
  • A kabında şeker oranı %15 olan,B kabında şeker oranı %25 olan şeker-su karışımı vardır.bu kaplardan alınan karışımlarla yeni bir karışım oluşturuluyor.
    Oluşan 100 litrelik yeni karışımın şeker oranı %21 olduğuna göre A kabından kaç litre sıvı alınmıştır?

CEVAP:40 ANLATABİLECEK BİRİ VAR MI??
  • 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.