Şimdi Ara

2013 Philips 7008 Serisi Ana Konu (42/47/55PFL7008K) (146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.251
Cevap
54
Favori
294.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyat fena değil aslında. 2800 - 150 tl puan = 2650 tl'ye 5 yıl garantili cihaz. Ama gel gelelim paraf kart yok:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayalci79 H kullanıcısına yanıt
    Çok sağolasın bilgilendirme için.Hemen baktım vimeo çok kullanışlı ve pratik bir menü yapmış.Videolar kolayca görüntülenip yükleniyor.Arama yapmak youtube a göre çok daha kolay.Philips ten bu tür uygulamaların devamını bekliyoruz.
  • byTG B kullanıcısına yanıt
    Maalesef 6 serisi iki taraflı ambilight'e sahip
    Yalnızca 7-8-9 serisi modellerde üç taraflı ambilight var...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ocosar O kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Her gün bakıyorum yeni bir uygulama var mı diye. Vimeo iyi oldu gerçekten .
  • Hatalı mesaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dae-su Oh -- 26 Ekim 2013; 21:15:25 >
  • Arkadaşlar merhaba,

55"pfl7008 fiyatı 4049 tl oldu. Sizce alınır mı bu fiyata? Yoksa biraz daha beklemeli miyim? (Geçen hafta 4399 tl idi.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenomi -- 27 Ekim 2013; 1:02:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: firatbjk

Fiyat fena değil aslında. 2800 - 150 tl puan = 2650 tl'ye 5 yıl garantili cihaz. Ama gel gelelim paraf kart yok:)

Al benden de o kadar :-)
    Beklesem maximuma da bir iyilik yaparlar mı acaba?
  • escofly E kullanıcısına yanıt
    değiştirecek misin aynen devam mi kullanmaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: escofly

quote:

Orijinalden alıntı: atakatas

quote:

bulutlanma sorunu dışında tv'yi sinema sistemiyle kullanıyorum. Uydu cihazım sinema sistemine bağlı, sinema sistemi de ARC ile ses ve görüntüyü TVye iletiyor. Sıkıntım şu ki SMART TV kullanırken, veya youtube da bir şey izlerken ses sisteminden ses alamıyorum, yalnızca TV'den geliyor, ses sistemi de bu arada uydunun sesini aktarmaya devam ediyor. Bu bana çok saçma geldi ama ne denediysem başaramadım, SMART TV açınca uydu pasife geçmiyor ve kanalların sesi gelmeye devam ediyor. Bunun çözümünü bilen var mıdır?

Ses sisteminizin HDMI çıkışı ARC desteklemiyorsa TV'nin optik çıkışından ses sisteminin optik girişine bağlantı yapmanız gerekir, ARC var demişsiniz o halde buna gerek yok. Bunun yanında TV'deki HDMI girişlerinden 1 numaralı olana takmanız gerekir, ARC özelliği onda var.
    Bu bağlantı tamamsa ki uydu alıcıdan ses alıyorum demişsiniz, uydudan ses sistemine başka bir kablo bağlamadıysanız OK.

Home > Ayarlar > Genel ayarlar > EasyLink altındaki 4 maddenin hepsi açık

Home > Ayarlar > Ses > Gelişmiş > TV Hoparlörleri > EasyLink veya EasyLink oto başl. seçili

EasyLink seçili olursa ses tv hoparlörleri ve ses sistemi hoparlörleri arasında geçiş olur
    EasyLink oto başl. seçili olursa ek olarak bir de ses sistemini kapatıp açıyor tv kapanıp açıldığında
    tv'nin sesini açıp kıstığınızda ses sisteminin sesi açılıp kısılıyor ses sisteminin kumandasından değiştirir gibi

Bütün bunlar için ses sisteminizin HDMI çıkışında CEC özelliği olmalı, yani HDMI üzerinden diğer cihazlardan komut almayı desteklemeli, bir de bunun için bir ayar varsa onu açık olması gerekir. Örneğin bende (Sony DAV-DZ660) "HDMI Control: ON" şeklinde ayarlanıyor.

Kurulumum şu şekilde. 1 adet uydu receiver ve 1 adet PS3 sinema sistemine HDMI ile bağlı. Sinema sisteminde de zaten toplam 2 adet HDMI girişi var. Bu iki birimden gelen görüntüler sinema sisteminin HDMI'ı ile TV ye aktarılıyor. Haliyle Smart TV yi açsa bile uydudan aktarmaya devam ettiği için uydu sesini alıyorum. Şimdi ben ses sistemi ile TV arasına optik kablo bağlasam bile ses sistemi bir yandan HDMI ile uydu sesini vermeye devam ederken diğer yandan optik kablo ile Smart Tv sesini verip karışıklık çıkarmayacak mı? Ya da ben TV'nin giriş menüsünden HDMI 1 in yerine optik girişi seçsem görüntüyü nasıl alacağım?

Bu arada tavsiye ettiğin Easy Link'leri filan denedim ama olmuyor, kafam iyice karıştı. Daha önce 6877 modelinde böyle bir sıkıntı aşamamıştım. Smart Tv de örneğn youtube a girerken uydu direk iptal oluyor ve smart tv sesi geliyordu. ARC var ses sisteminde bu arada. Lütfen bilenlerden yardım rica!!!

Anladığım:
    HDMI çıkışlı uydu receiver (SAT),
    HDMI çıkışlı PS3 var.
    Bu çıkışlar sinema sisteminin (HTS) 2 adet HDMI girişine bağlı,
    HTS'nin HDMI çıkışı TV'nin 1 numaralı HDMI girişine bağlı.

Bu durumda SAT veya PS3 açıkken HTS bunların sesini çalıyor,
    sanırım kaynak seçimi yapıyorsunuz burda, ya da otomatik olarak sonradan açılan (SAT/PS3) önceliği kapıyor,
    onun sesi çıkıyor, HDMI çıkışından da TV'ye aldığı görüntüyü gönderiyor.

Aslında TV'den geri dönüş kanalından gelen bir ses yok veya bu gelen sesi çalmıyorsunuz diye düşünüyorum.

HTS üzerinde TV, AUX veya HDMI(ARC) gibi kaynaklardan doğru olanı seçmeniz halinde bu ses gelecek.

Bu şekilde seçim yapma şansınız olmuyorsa ya da halihazırda böyle yapmanıza rağmen bu sorunu yaşıyorsanız;

SAT'ın HDMI çıkışını TV'de mesela HDMI2'ye
    PS3'ün HDMI çıkışını da HDMI3'e
    HTS'nin HDMI çıkışını da TV'de HDMI1'e bağlayın,

HTS'de TV isimli kaynağı seçin, HDMI-CEC için bir ayar varsa açın,
    TV'de EasyLink ayarlarını açık yapın,

Bu durumda;
    HDMI1 üzerinden HTS'ye ses geri dönüş kanalı üzerinden gidecek,
    TV üzerinde oynayan her ne varsa onun sesi HTS üzerinden çalacak,
    TV hoparlörleri deaktif olacak,
    TV'nin kumandası üzerinden sesi kısıp açınca sinema sisteminin sesi kısılıp açılacak,
    TV açılıp kapanınca sinema sistemi de açılıp kapanacak.

Bu şekilde bağladığınızda düzelmezse veya çok kablo kalabalığı olacaksa;
    isterseniz bu 3 cihazın marka/modelini söyleyin, biri zaten PS3,
    ben hepsinin giriş çıkışlarına ve desteklediği özelliklere ve bu özelliklerin hangi ayarla kullanılabildiğine bir bakayım internette kılavuzları varsa.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenomi

Arkadaşlar merhaba,

55"pfl7008 fiyatı 4049 tl oldu. Sizce alınır mı bu fiyata? Yoksa biraz daha beklemeli miyim? (Geçen hafta 4399 tl idi.)

alma bence. 3450liraya aldık 1 ay önce.. elbet yine aynı fiyatı yakalarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: streamin

kullanacağım gibi gözüküyor.. yeni gelende sorun olmayacağının garantisi yok, 1 ay beklemek de cabası... sadece oyunlarda 3d açınca inanılmaz bir lag time oluşması kafamı kurcalıyor
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bulutlanma sorunu dışında tv'yi sinema sistemiyle kullanıyorum. Uydu cihazım sinema sistemine bağlı, sinema sistemi de ARC ile ses ve görüntüyü TVye iletiyor. Sıkıntım şu ki SMART TV kullanırken, veya youtube da bir şey izlerken ses sisteminden ses alamıyorum, yalnızca TV'den geliyor, ses sistemi de bu arada uydunun sesini aktarmaya devam ediyor. Bu bana çok saçma geldi ama ne denediysem başaramadım, SMART TV açınca uydu pasife geçmiyor ve kanalların sesi gelmeye devam ediyor. Bunun çözümünü bilen var mıdır?

Ses sisteminizin HDMI çıkışı ARC desteklemiyorsa TV'nin optik çıkışından ses sisteminin optik girişine bağlantı yapmanız gerekir, ARC var demişsiniz o halde buna gerek yok. Bunun yanında TV'deki HDMI girişlerinden 1 numaralı olana takmanız gerekir, ARC özelliği onda var.
    Bu bağlantı tamamsa ki uydu alıcıdan ses alıyorum demişsiniz, uydudan ses sistemine başka bir kablo bağlamadıysanız OK.

Home > Ayarlar > Genel ayarlar > EasyLink altındaki 4 maddenin hepsi açık

Home > Ayarlar > Ses > Gelişmiş > TV Hoparlörleri > EasyLink veya EasyLink oto başl. seçili

EasyLink seçili olursa ses tv hoparlörleri ve ses sistemi hoparlörleri arasında geçiş olur
    EasyLink oto başl. seçili olursa ek olarak bir de ses sistemini kapatıp açıyor tv kapanıp açıldığında
    tv'nin sesini açıp kıstığınızda ses sisteminin sesi açılıp kısılıyor ses sisteminin kumandasından değiştirir gibi

Bütün bunlar için ses sisteminizin HDMI çıkışında CEC özelliği olmalı, yani HDMI üzerinden diğer cihazlardan komut almayı desteklemeli, bir de bunun için bir ayar varsa onu açık olması gerekir. Örneğin bende (Sony DAV-DZ660) "HDMI Control: ON" şeklinde ayarlanıyor.

Kurulumum şu şekilde. 1 adet uydu receiver ve 1 adet PS3 sinema sistemine HDMI ile bağlı. Sinema sisteminde de zaten toplam 2 adet HDMI girişi var. Bu iki birimden gelen görüntüler sinema sisteminin HDMI'ı ile TV ye aktarılıyor. Haliyle Smart TV yi açsa bile uydudan aktarmaya devam ettiği için uydu sesini alıyorum. Şimdi ben ses sistemi ile TV arasına optik kablo bağlasam bile ses sistemi bir yandan HDMI ile uydu sesini vermeye devam ederken diğer yandan optik kablo ile Smart Tv sesini verip karışıklık çıkarmayacak mı? Ya da ben TV'nin giriş menüsünden HDMI 1 in yerine optik girişi seçsem görüntüyü nasıl alacağım?

Bu arada tavsiye ettiğin Easy Link'leri filan denedim ama olmuyor, kafam iyice karıştı. Daha önce 6877 modelinde böyle bir sıkıntı aşamamıştım. Smart Tv de örneğn youtube a girerken uydu direk iptal oluyor ve smart tv sesi geliyordu. ARC var ses sisteminde bu arada. Lütfen bilenlerden yardım rica!!!

Anladığım:
    HDMI çıkışlı uydu receiver (SAT),
    HDMI çıkışlı PS3 var.
    Bu çıkışlar sinema sisteminin (HTS) 2 adet HDMI girişine bağlı,
    HTS'nin HDMI çıkışı TV'nin 1 numaralı HDMI girişine bağlı.

Bu durumda SAT veya PS3 açıkken HTS bunların sesini çalıyor,
    sanırım kaynak seçimi yapıyorsunuz burda, ya da otomatik olarak sonradan açılan (SAT/PS3) önceliği kapıyor,
    onun sesi çıkıyor, HDMI çıkışından da TV'ye aldığı görüntüyü gönderiyor.

Aslında TV'den geri dönüş kanalından gelen bir ses yok veya bu gelen sesi çalmıyorsunuz diye düşünüyorum.

HTS üzerinde TV, AUX veya HDMI(ARC) gibi kaynaklardan doğru olanı seçmeniz halinde bu ses gelecek.

Bu şekilde seçim yapma şansınız olmuyorsa ya da halihazırda böyle yapmanıza rağmen bu sorunu yaşıyorsanız;

SAT'ın HDMI çıkışını TV'de mesela HDMI2'ye
    PS3'ün HDMI çıkışını da HDMI3'e
    HTS'nin HDMI çıkışını da TV'de HDMI1'e bağlayın,

HTS'de TV isimli kaynağı seçin, HDMI-CEC için bir ayar varsa açın,
    TV'de EasyLink ayarlarını açık yapın,

Bu durumda;
    HDMI1 üzerinden HTS'ye ses geri dönüş kanalı üzerinden gidecek,
    TV üzerinde oynayan her ne varsa onun sesi HTS üzerinden çalacak,
    TV hoparlörleri deaktif olacak,
    TV'nin kumandası üzerinden sesi kısıp açınca sinema sisteminin sesi kısılıp açılacak,
    TV açılıp kapanınca sinema sistemi de açılıp kapanacak.

Bu şekilde bağladığınızda düzelmezse veya çok kablo kalabalığı olacaksa;
    isterseniz bu 3 cihazın marka/modelini söyleyin, biri zaten PS3,
    ben hepsinin giriş çıkışlarına ve desteklediği özelliklere ve bu özelliklerin hangi ayarla kullanılabildiğine bir bakayım internette kılavuzları varsa.

Kolay gelsin.

çok teşekkür ederim, çok güzel açıklamışsın konuyu üşenmeyip. yarın bunu deneyip bilgi vereceğim, bana da mantıklı geldi bu yöntem

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: streamin

kullanacağım gibi gözüküyor.. yeni gelende sorun olmayacağının garantisi yok, 1 ay beklemek de cabası... sadece oyunlarda 3d açınca inanılmaz bir lag time oluşması kafamı kurcalıyor

3d açmanla lagin bir ilgisi olabileceğini düşünmüyorum ..5-6-7-8 serisi zaten felaket kötü input lag değerine sahip yani özellikle multiplayer oyunlarda nasıl bir performans alabilirsin bilemiyorum ki bu tv'de ben bir ''konsol'' ayarı kısmı da göremedim lg ve samsung tvlerde ''oyun '' sekmesi var hani oyunlarda input lagi düşürmek için

Şimdi dostum senin tv'de gözlemlediğim kadariyla 3 taraflı ışık sızması var ki bulutlanma çok dikkat çekici değil ben de de sağ alt kısımda seninkine benzer bir sızma var fena halde taktım kafayı ama idare edicem herhalde yoksa 40 gün tvsiz kalmaya değer mi 20 gün oldu olmadı tv'yi alalı bilemiyorum kararsızım ama takmamak lazim sana da sölemiştim olurunua bırakmak en mantıklısı..Değiştirirsin bu sefer 4 tarafında ışık sızması olur , bulutlanma falan da olur ..

offf diyorum sadece , 3 bin tl masraf yaptım 4 ay bekledim bu tvyi neyse ...kafam fena atık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 27 Ekim 2013; 2:36:33 >

• escofly E kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, paylaşımın bi faydası dokunsun yeter.

Bu arada böyle bağladığınızda HDMI üzerinden TV'ye gelen çok kanallı veya çözülmemiş dijital sesin (DTS, DD gibi)
    sinema sistemine downscale edilmeden (2 kanala düşürülerek stereo) gönderilmemesi için;

Home > Ayarlar > OK > TV Ayarları > Ses > Gelişmiş > Ses çıkış formatı > Çok Kanallı
    seçili olmalı.
  • streamin S kullanıcısına yanıt
    Konsol ayarı kısmı göremedim demişsiniz;

Home > Ayarlar > OK > TV Ayarları > Görüntü > Oyun veya bilgisayar > Oyun konsolu

yoluyla ulaşılan ayar bahsettiğiniz amaca yönelik değil mi acaba?

Bu menü altından Oyun konsolu veya Bilgisayar seçeneklerini seçerek her ikisini de ayrı ayrı denediniz mi?

Deneyip sonucu yazarsanız herkesi aydınlatmış olursunuz.
    Ben bilgisayar ekranı için bu seçeneği aktif ettiğimde daha iyi olduğunu gördüm, yazılarda çok az bir okunabilirlik kaybı varken bu yok oldu.
    Fakat ben laptop üzerinden genelde film izlerim diye bu seçeneği Kapalı yapıyorum.

Bu ayarı, istediğiniz kaynak seçiliyken yapmalısınız, sadece o kaynak için ayar değişir.
    EDİT: Böyle değilmiş. Sadece kaynak türü doğru seçiliyse otomatik değişiyormuş, yoksa ne seçiliyse her kaynak için aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakatas -- 27 Ekim 2013; 3:16:57 >

• atakatas A kullanıcısına yanıt
    bende aktif olmuyor o ayar hep siyah kalıyor ..bir türlü oyun & bilgisayar sekmesini aktif seçemedim malesef .
  • Merhaba, dün aldığım tvnin yazılımını kontrol ettim; 0.171.51.0 olarak gözükmekte. Web sitesindeki yazılım yeni ama dili ingilizce sanırım. Kafam karıştı bunu indirip yükleyince TR dil içinde var mıdır. ?

Birde bu Kullanım Kılavuzu Yükseltme Yazılımı nedir ?

• berkerden kullanıcısına yanıt
    çok teşekkurler yorumun icin hocam. biraz gec dondum kusura bakma lutfen.. 7008'de karar kildım. fiyat dusmesini bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tv'nin üst kısmında - - - - - - - bu tip çizgiler çıkmaya başladi ve gitmiyor herhalde hdmi yada usb'ye birşeyleri takılı unutunca bu iz ekranda kalıyor sizde de oluyor mu ?
  • yazdıklarınızı okuyunca daha cok yolum varmış gibi geliyor.
    Ben şu an hdd den film izleme aşamasındayım, Malum bu tv de webden film izlemek hayal :(((

mkv formatında 3d half-ou filmler indirdim
    sorunum altyazılar...
    bir kac program ile alt yazı gomeyim dedim olmadı
    AviAddxSubs ile alt yazıları buyuturum renklendiririm dedim onlada denedim olmadı
    Film ile alt yazıları aynı ve kısa isim yazıp seyredebiliyorum
    onda da turkce sorununu aşamadım
    menuden 1. altyazı dili değişikliklerini yapmama rağmen

alt yazılı bakabiliyorum evet ama kucucuk altyazılar ve turkce dil desteğiyle goruntuleyememek cok can sıkıcı bu kadar para verdikten sonra!!!
  • 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.