Şimdi Ara

2012 lys fizik sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2012nin sorularina baktim. su sorunun nasil yapilacagini biri aciklayabilir mi?

1-) Şehir geriliminin 220V oldugu bir evde bir elektrikli fırın ile 550wattlik ütü birlikte calisirken sayactan 10amper akim geciyor. bu evde ayni firindan bir tanr daha calistirilirsa sayactan kac amper akim gecer? (guc carpani 1 alinacaktir) cevap:17.5

2-)bir su pompasinin 2m derinlikteki kuyudan 2kg su cikarip 5m/s hizla firlatmasi isteniyor. Bu islemin 5s'de tamamlanabilmesi icin pompanin gucunun en az kac watt olmasi gerekir? (g=10m/s^2, pompanin verimi onemsiz) cevap:13

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: StyLee61

2012nin sorularina baktim. su sorunun nasil yapilacagini biri aciklayabilir mi?

1-) Şehir geriliminin 220V oldugu bir evde bir elektrikli fırın ile 550wattlik ütü birlikte calisirken sayactan 10amper akim geciyor. bu evde ayni firindan bir tanr daha calistirilirsa sayactan kac amper akim gecer? (guc carpani 1 alinacaktir) cevap:17.5

2-)bir su pompasinin 2m derinlikteki kuyudan 2kg su cikarip 5m/s hizla firlatmasi isteniyor. Bu islemin 5s'de tamamlanabilmesi icin pompanin gucunun en az kac watt olmasi gerekir? (g=10m/s^2, pompanin verimi onemsiz) cevap:13

Bunları ben de çözememiştim :)
  • 1) 220 volt elektrik 550 watt guc 5/2 yani 2.5 amper yapar toplam 10 sa firindan 7.5 2 firindan 15 yapar utu de gelince 17.5
    2) potansiyel arti kinetik enerji topla saniyeye bol gucu verir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. soru da cisme verdiğin toplam enerjiyi snye bölüceksin
    2*2*10=40 + 1/2*2*25=25 =65 65/5=13
  • quote:

Orijinalden alıntı: auramooth

1) 220 volt elektrik 550 watt guc 5/2 yani 2.5 amper yapar toplam 10 sa firindan 7.5 2 firindan 15 yapar utu de gelince 17.5
    2) potansiyel arti kinetik enerji topla saniyeye bol gucu verir

beyin mod : einstein

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ayt matematik ilk sorular
    6 yıl önce açıldı
    345 AYT Fizik vs 3D AYT Fizik
    2 yıl önce açıldı
    Kral AYT Mat Sorusu (YKS'21)
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.