Şimdi Ara

2012 - KYK-Sonuçlar Açıklandı! Ana konu. Burada buluşuyoruz. (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.705
Cevap
30
Favori
140.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben yurt başvuruşu yaparken yüksek ücretli yurtları seçtim . Yüksek ücretli çıkmazsa normal yurt çıkar mı? Birde son gün ne zaman?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hard Coder

quote:

Orijinalden alıntı: trabzonfalcon

yurt geldi gitmedik ne oluyor ?

Bende bu sorunun cevabını merak ediyorum. Yurda başvuru yapıcam fakat önceliğim özel yurtlar. İyi bi özel yurt bulupta kyk yurduna gitmeme şansım var mı çıktıktan sonra?

uppppp yardım bilen varsa yardımcı olsun lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasagiç2700

bana burs mu çıkar kredi mi 3.tercihim (ögrtmnlk) geldi

Sadece buna dayanarak ne çıkacağını söyleyemeyiz. Burs mu, Öğrenim Kredisi mi çıkacağı maddi ve ailevi duruma bağlı. (KYK'nın Burs için belirlediği önceliklerden hiçbirine sahip değilsen)

quote:

Orijinalden alıntı: Efendi.

Arkadaşlar burs verilirken kazandığımız bölümün kaçıncı tercih olduğunun bir önemi var mı? ilk tercih olmasının ne avantajı var ? Bir de bizim ailede sadece babam çalışıyordu,emekli.başbakanlık bursunun çıkma ihtimali nedir?

Burs için kazandığınız bölümün tercih listesinde kaçıncı sıra olduğunun ve YGS-LYS başarınızın (ilk 100'e girenler hariç) pek önemli olmadığını söyleyebilirim. Maddi ve ailevi durumunuz önemli.

Babanın emekli olması tek başına yeterli bir bilgi değil. Diğer maddi durumlarınız da önemli. Ama emekli çocuğu olmak da Burs için tek başına bir artı puan.

Not: Bence "Ben şöyleyim, böyleyim. Burs çıkar mı?" diye çok fazla sorgulamayın. Bu Bursun kime neden çıktığı belli olmuyor. Tabii ki Burs çıkma şansını yükselten ve düşüren bazı şeylerden söz edilebilir; ama maddi ve ailevi durumunuz hepsini içerecek kadar karışıksa yorum yapmak zor. İşin içinde şans da var.

quote:

Orijinalden alıntı: trabzonfalcon

yurt geldi gitmedik ne oluyor ?

Bir şey olmaz. Yurt kayıt işlemlerini yapmazsın. Kayıt için verilen son gün geçtikten sonra senin sıran salınır, yerine yedek listedeki ilk kişi yerleştirilir. Sen de gelecek yılki başvuru dönemini bekleyebilirsin.

quote:

Orijinalden alıntı: Coimbra

quote:

Orijinalden alıntı: Rashta

Yurtların çıkıp çıkmadığı okula gitmeden önce belli oluyordu.

kayıtları 3-4 eylül gibi mi belli olur

Yurt sonuçları eylül ayında açıklanır. Kayıtlar da 3 Eylül'de başlıyor. Yurt kayıtları ile ilgili diğer bilgiler de şu dosyada mevcut:www.kyk.gov.tr/kyk/html/Haber/2012BasvuruAciklama.pdf

(Site şu an sorunlu. Düzeldiğinde bakarsın. )

quote:

Orijinalden alıntı: nightwish34

öğrenim kredisi herkese mi çıkıyor yoka çıkmama ihtimali var mı ?

Öğrenim Kredisi için de engel teşkil eden bazı durumlar var. (Sigortalı bir işte çalışıyor olmak, daha önce KYK'dan bir şey almış olmak vb.) Şu sayfada listeli:

(Site şu an sorunlu. Düzeldiğinde bakabilirsin.)

Bunların hiçbirine sahip değilsen, Burs çıkmazsa, Öğrenim Kredisi kesinlikle çıkar.

quote:

Orijinalden alıntı: G.USTA

Ben yurt başvuruşu yaparken yüksek ücretli yurtları seçtim . Yüksek ücretli çıkmazsa normal yurt çıkar mı? Birde son gün ne zaman?

"Öncelikle yüksek ücretli yurtlar" seçeneğini seçtiysen, yüksek ücretli yurt çıkmazsa genel yurt çıkabilir.

Son gün 26 Ağustos.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 22 Ağustos 2012; 16:51:07 >

• son gun ne zaman? site inatla acilmiyor
  • kayıt dondurma halinde aldıgımız burs veya kredi kesilince dondurma bitince burs veya kredi tekrar başlıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: LimonKolonyasi

son gun ne zaman? site inatla acilmiyor

26 Ağustos.
  • quote:

Orijinalden alıntı: milliyet

quote:

Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı (İngilizce) (UOÖLP-Leeds Metropolitan University)

ben burayı kazandım bu katkı kredisi olayı sadece yurt içi mi geçerli?

Burda ilk sene 4000TL diyor.Acaba katkı kredisi bunu mu karşılıyor? birde yurt başvurusu yapmak istiyorum hem yurt hemde katkı kredisi için başvuru yapabilir miyim?
    http://www.uib.anadolu.edu.tr/index.php?lang=tr&mid=e56954b4f6347e897f954495eab16a88&mn=c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c

bu konu hakkında bilgisi olan yok mu?

Diğer hususlar hakkında bilgim yok.

Ama hem yurt hem de Katkı Kredisi başvurusu yapabilirsin.

• bir de, kredinin geri odenirken faizi var mi ? varmis ilk maddede yaziyor kusura bakmayin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LimonKolonyasi -- 22 Ağustos 2012; 17:05:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LimonKolonyasi

bir de, kredinin geri odenirken faizi var mi ?

Var. Beyaz eşya fiyatlarına endekslendiği yazıyor; ama bunun gerçekte ne kadar uygulandığını bilmiyorum. :) KYK'nın sitesinde borç ve ödenmeyle ilgili şu sayfalarda açıklamalar mevcut:

www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#borc
    www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#odenme
    www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#taksit

Site şu an sorunlu gerçi, açılmıyor. Düzeldiğinde incelersin.

• "Bence "Ben şöyleyim, böyleyim. Burs çıkar mı?" diye çok fazla sorgulamayın." diye de yazmışsınız ama sormak zorundayım,kusura bakmayın :D :D çünkü daha önce yine bu forumda okumuştum hem kyk'ya hem de bi vakıfa burs için başvurmuş,kyk'dan başka bi yerden burs alıyosunuz diye burs çıkmamış sonra,o vakıftan da kyk'dan burs alıyosunuz diye çıkmamış sonuçta çocuk burssuz kalmış :D o yüzden aynı duruma düşmemek için fazla yere başvurmak istemiyorum,vakıflarda burs vermek için fazla sorguluyolarmış,ince eleyip sık dokuyolarmış kyk daha insaflıymış galiba o yüzden sadece kyk'ya başvurcam,ama çıkar mı sizce?babam asgari ücretle çalışıyo,annem ev hanımı,üzerimize sadece memlekette bi ev var,liseye giden bi de kardeşim var.çıkma ihtimali yüksek midir?ahhh şu ilk 100 bursunu 7 kişiyle kaçırmasam şahane olucaktı hiç böyle düşünmiycektim ama olmadı işte

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

quote:

Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı (İngilizce) (UOÖLP-Leeds Metropolitan University)

ben burayı kazandım bu katkı kredisi olayı sadece yurt içi mi geçerli?

Burda ilk sene 4000TL diyor.Acaba katkı kredisi bunu mu karşılıyor? birde yurt başvurusu yapmak istiyorum hem yurt hemde katkı kredisi için başvuru yapabilir miyim?
    http://www.uib.anadolu.edu.tr/index.php?lang=tr&mid=e56954b4f6347e897f954495eab16a88&mn=c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c

bu konu hakkında bilgisi olan yok mu?

Diğer hususlar hakkında bilgim yok.

Ama hem yurt hem de Katkı Kredisi başvurusu yapabilirsin.

anne ölü baba sağ olarak ayarladım anne için girilmesi gereken bilgiler kapandı , başvuru yaptım kaydete bastım daha sonra yazdırmamız için açılan sayfada anne bilgileri açıktı bi sorun mu oldu acaba?

BAŞVURUNUZ BAŞARI İLE KAYIT EDİLMİŞTİR ile başlayan ek sayfada var yazdığım olay.

• quote:

Orijinalden alıntı: realchaosx

anne ölü baba sağ olarak ayarladım anne için girilmesi gereken bilgiler kapandı , başvuru yaptım kaydete bastım daha sonra yazdırmamız için açılan sayfada anne bilgileri açıktı bi sorun mu oldu acaba?

BAŞVURUNUZ BAŞARI İLE KAYIT EDİLMİŞTİR ile başlayan ek sayfada var yazdığım olay.

Sorun yok. Hayırlı olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: ebruiel

...
    babam asgari ücretle çalışıyo,annem ev hanımı,üzerimize sadece memlekette bi ev var,liseye giden bi de kardeşim var.çıkma ihtimali yüksek midir?ahhh şu ilk 100 bursunu 7 kişiyle kaçırmasam şahane olucaktı hiç böyle düşünmiycektim ama olmadı işte

Peki. :)

Bence yüksek. O üstünüze ev oluşu bir eksi puan olsa da, babanın asgari ücretle çalışması, annenin ev hanımı olması ve okuyan bir kardeşinin olması ciddi artı puanlar.

"Kesinlikle ama kesinlikle çıkar" diye bir şey de demem. Ama olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum.. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: nuly

kayıt dondurma halinde aldıgımız burs veya kredi kesilince dondurma bitince burs veya kredi tekrar başlıyor mu?

cevap lütfen...

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: realchaosx

Sorun yok. Hayırlı olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: ebruiel

...
    babam asgari ücretle çalışıyo,annem ev hanımı,üzerimize sadece memlekette bi ev var,liseye giden bi de kardeşim var.çıkma ihtimali yüksek midir?ahhh şu ilk 100 bursunu 7 kişiyle kaçırmasam şahane olucaktı hiç böyle düşünmiycektim ama olmadı işte

Peki. :)

Bence yüksek. O üstünüze ev oluşu bir eksi puan olsa da, babanın asgari ücretle çalışması, annenin ev hanımı olması ve okuyan bir kardeşinin olması ciddi artı puanlar.

"Kesinlikle ama kesinlikle çıkar" diye bir şey de demem. Ama olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum.. :)

sağol cevap için. bir de sabah aradığımda görevlilerle konuşabiliyordum şu anda sadece ses kayıtlarına ulaşabiliyorum acaba mesai saati bittiği için mi başka deneyen oldu mu?

• YA baba adı yanlış diyo ya kafayı yicem

babamın adı yılmaz YİLMAZ diye mi yazayım bi yardım edin dostlar ya
  • bilgisi olan yok mu?

• Ben hala giremiyorum siteye
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızıl_mendiL

YA baba adı yanlış diyo ya kafayı yicem

Aynen YİLMAZ şeklinde yazacaksın ben dün defalarca denedim ancak girdi. Başka tarayıcı olmazsa başka bir bilg. ile dene. Tarayıcı önbelleğini boşalt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızıl_mendiL

YA baba adı yanlış diyo ya kafayı yicem

İnternet Explorer ile dener misiniz? Devlet kurumları çoğu zaman Opera, Safari, Chrome, Firefox gibi tarayıcılar ile tam entegreli değil. Bu yüzden hata veriyor olabilir. ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurayalp -- 22 Ağustos 2012; 18:20:59 >
  • Merhaba arkadaşlar birşey sorabilir miyim

Basvuru formuna bakıyorum burs yurt kredi istek bölümünü açtım ancak orada sadece burs istiyorum gibi birşey yok şimdi ben burdan hangisini seçicem yurt ve kredı ıstemıyorum? kusura bakmayın pek bilgim yok bu konularda eger sorumun cevabı onceden verılmısse affola.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.