Şimdi Ara

2012 HONDA CİVİC ALANLAR BURAYA (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
890
Cevap
17
Favori
142.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SHOSTKOVİCH

Bugün sabah kontağı yarım kapattıktan sonra radyo çalmaya devam etti.Sonra manuel(direksiyondan müdahale etmeden)arama yapayım dedim.Takıldı.Sonra direksiyondan da müdahale şansım olmadı.Sesin açıp kapatılması yapılabilmekte ancak diğer hiçbir fonksiyon(ferkans değiştirme,aux'a geçiş)çalışmamaktaydı.Sonra kapatıp açtım düzeldi.Kilit sistemi falan mı var anlamadım

TA fonksiyonu açıkken Bir kaç Radyo frekansında sorun oluyor. Bunun olmaması için TA fonksiyonunu kapalı tutun. Yanılmıyorsam Radyo 7 ve NTV radyoda bunu yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelendostlu

quote:

Orijinalden alıntı: SHOSTKOVİCH

Bugün sabah kontağı yarım kapattıktan sonra radyo çalmaya devam etti.Sonra manuel(direksiyondan müdahale etmeden)arama yapayım dedim.Takıldı.Sonra direksiyondan da müdahale şansım olmadı.Sesin açıp kapatılması yapılabilmekte ancak diğer hiçbir fonksiyon(ferkans değiştirme,aux'a geçiş)çalışmamaktaydı.Sonra kapatıp açtım düzeldi.Kilit sistemi falan mı var anlamadım

TA fonksiyonu açıkken Bir kaç Radyo frekansında sorun oluyor. Bunun olmaması için TA fonksiyonunu kapalı tutun. Yanılmıyorsam Radyo 7 ve NTV radyoda bunu yapıyor.

deneyeceğim teşekkürler.Genel tüm kanallarda yapıyor.Kitleniyor yani

• Dün farkettiğim bir şey oldu. Ön camı tam açtığımda (iki taraf içinde geçerli) kapı döşemesi içeri doğru geliyor. Sizlerde durum nedir?
    Birde koltuklar çok çabuk aşınıyor gerçekten, ön sağ koltuk doğru düzgün kimse oturmamasına rağmen sağ köşesinden tüylenme yapmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan_

Dün farkettiğim bir şey oldu. Ön camı tam açtığımda (iki taraf içinde geçerli) kapı döşemesi içeri doğru geliyor. Sizlerde durum nedir?
    Birde koltuklar çok çabuk aşınıyor gerçekten, ön sağ koltuk doğru düzgün kimse oturmamasına rağmen sağ köşesinden tüylenme yapmış.

Evet o bende de o sekilde oluyor nedenini anlayamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koltuklarda çok fazla sıkıntı yok gibi,sürücü tarafındaki kapıda motordan kaynaklı içeri gelme olayı var.Genelleme yapacak olursam motora ve yakıt tüketimine önem vermişler ancak aynı özeni plastik ve boya konusunda(en ufak taş değmesinde boya kalkıyor.)göstermemişler.
  • 10 ağustosta kayseri inciroğlundan beyaz elegance otm aldım 52500 a. 300 liraya da arka spoiler taktırdım serviste, çok yakıştı bence.

- 32gb flash disk alıp içine tüm arşivimi attım, arabaya taktım. güzelce çalıyor derken, tüm klasörleri random ayarına getirince fark ettim ki, yaklaşık 7000 şarkı olmasına rağmen, aynı şarkılar 2şer 3er kez çıkıyor. sanırım 32 gb takınca sapıtıyor, tam olarak hepsine yetişemiyor

- sürücü emniyet kemerinin yükseklik ayarının yapıldığı yerde bi plastik parça var uzun yolda titreşip ses yapıyor

- ön konsolda yine uzun yolda ses yapan bişey var, torpido boş görünürde hiç bir sorun yokken o ses gitmiyor. 100 den önce yok ses 100 den sonra gitmiyor kesinlikle

- uzun yolda cruise ile ortalamayı 4.9 bile gördüm

- uzun isimli şarkılarda isim soldan sağa doğru kaymıyor, yarım şekliyle duruyor

- halının sabitlenmesi çok iyi fikirmiş ama bağlı olduğu plastik dandik duruyor kopabilecek gibi

- ani frenlerde anlık tüketim fırlıyor, başka araçlarda da böyle ama mantığını çözemedim (mühendisim) motoru sıkıştırdığı için ama sıkışan motor neden daha fazla benzine abanır onu anlamıyorum

• anlaşılan bu bana özgü bir problem değilmiş, ama gören bir kaç kişi cam konusuna bayağı bir takıldı ve servise gösterip düzeltilmesini talep etmemi söylediler.
  • Paylaşımlarınız için teşekkürler.

-Ortalama tüketim verilerinden ziyade özellikle uzun yolda fulleyip (km not aldıktan sonra)tekrar fulleme yolunu seçiyorum.Tüketim verilerine pek güvenemiyorum.Eski alışkanlık
    -Uzun yolda econ'u(yol düz değilse)kapatıyorum.Bu sayede yokuşlarda araç zorlanmıyor.Ayrıca econ açıkken gaz göstergesi hep full(ya da yakın)ama kapalı iken araba nefes alıyor.
    -Vites geçişlerine mümkün olduğunca uyuyorum.Ancak çok yüksek viteste düşük hıza karşıyım.Motorun sesine göre(çok yüksek devirde olmamak kaydı ile)vites değiştiriyorum.
    -9.500 km oldu ancak sizin bahsettiğiniz sesleri devamlı olarak duymadım.Ancak emniyet kemerinde arada bir yapıyordu sanki tam emin değilim.
    -Aynı parçaları 2-3 defa çalması kötü olmuş,acaba parça adetinin çok olması ve araya kaynamasından olabilir mi?
    -Ses sistemi beklentilerimin altındaydı.Önleri halletim arkalarıda halledince sorun ortadan kalkacak diye umuyorum.
    -150.000 km garanti ama herşeye kullanıcı hatası olarak bakmak yanlış,bence yetkili servise ve markaya göre bu garanti değişiyor.Motor haricinde bence garanti yok hepsi kullanıcı hatası...

Olumsuzluklardan ziyade olumlu yönleri az yakması,motor sesi içeri vermiyor,yol sesi yolun durumuna göre değişiyor,hızlanması bence iyi,rahat ve konforlu şu aşamada tercihim bu segmentte honda olurdu.Ancak aracı sattıktan sonraki ilgisizlikleri soğutuyor insanı

• yok tekrar olmadığına eminim hepsinden birer adet var, toplam 3 klasör yaptım yerli yabancı karışık diye arada klasör olarak da dinlemek için

aracı alırken lpg taktırmak isteyip istemediğimi sordular, orjinal takabilceklerini söylediler. ben istemedim ve çok şaşırdı adam alan herkes taktırdı dedi. hatta teslim edeceği gün sabah tekrar aradı ruhsat çıkmadan lpg takabiliriz yeni masraf olmasın ruhsatta diye yok dedim. 3yıla düşecekti garanti. ondan da önemlisi önceki aracım da civicti antalya yolunda seydişehirden sonraki dağ yolunda acaip yığılıyordu, son sistem sıralı lovato lpg kiti vardı.

şehir içinde hissetmiyordum ama yokuşta acaip düşüyordu performans. kim ne derse desin bugün de böyle olacağından eminim. hissetmiyorsun diyenler düz yoldan bahsediyor.

eski aracımda cam kaldırma vardı çok işe yarıyormuş, bunda olmadığı için eksikliğini hissettim

herşeyiyle tam bir aile arabası, keyifle uzun süre kullanılabilir. allah kaza bela vermesin

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetilker

yok tekrar olmadığına eminim hepsinden birer adet var, toplam 3 klasör yaptım yerli yabancı karışık diye arada klasör olarak da dinlemek için

aracı alırken lpg taktırmak isteyip istemediğimi sordular, orjinal takabilceklerini söylediler. ben istemedim ve çok şaşırdı adam alan herkes taktırdı dedi. hatta teslim edeceği gün sabah tekrar aradı ruhsat çıkmadan lpg takabiliriz yeni masraf olmasın ruhsatta diye yok dedim. 3yıla düşecekti garanti. ondan da önemlisi önceki aracım da civicti antalya yolunda seydişehirden sonraki dağ yolunda acaip yığılıyordu, son sistem sıralı lovato lpg kiti vardı.

şehir içinde hissetmiyordum ama yokuşta acaip düşüyordu performans. kim ne derse desin bugün de böyle olacağından eminim. hissetmiyorsun diyenler düz yoldan bahsediyor.

eski aracımda cam kaldırma vardı çok işe yarıyormuş, bunda olmadığı için eksikliğini hissettim

herşeyiyle tam bir aile arabası, keyifle uzun süre kullanılabilir. allah kaza bela vermesin

Mehmet bey lpg taktırırsınız taktırmazsınız tabi ki sizin bileceğiniz bir durum ancak kullanmadığınız bir sistem hakkında emin olarak söyle böyle seklinde yorum yapmak pek yerinde değil sanırım... ben yeni kasa civic otomatik aracımı 6000 km benzinde kullandıktan sonra lpg ye geçtim , inişi , yokuşu ,düz yolu, virajı her türlü yolda performans olarak bir eksiklik hissetmedim ki 1994'ten beri araç sahibiyim fark olsa sanırım anlardım.... hatta artık daha bir korkusuzca gaza basabildiğiniz aracın tadını daha bir çıkartıyorsunuz... hani nerdeyse torku arttı diyesim var ama abartı olur o da...:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igotbored -- 13 Eylül 2012; 15:47:54 >

• Sayın igotbored

Benzinle LPG tamamen farkli hatta aynı kaloriye sahip bile değiller
    Uzatmak istemiyorum ama hic bir kayıp yasamadan daha az yakıyorsa bu LPG neden fabrika çıkışında koymuyor Honda?
    Onu yapan firmalar da var ama benzinlisiyle bir kapistirsinlar bakalım aynının
    İnsan kabul etmek istemeyebilir ama maalesef aracınız eski performansında gidemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sayın igotbored

Uzatmak istemiyorum ama hic bir kayıp yasamadan daha az yakıyorsa bu LPG neden fabrika çıkışında koymuyor Honda?
    İnsan kabul etmek istemeyebilir ama maalesef aracınız eski performansında gidemez

az yaktığını kim idda ediyor mehmet bey?

lpg'nin litre fiyatı ucuz oldugu için benzine oranla %15-20 fazla tüketmenize rağmen daha ekonomik....

kısaca 10 litre benzin tüketirken 12 litre kadar lpg tüketirsiniz şeklinde oranlayabiliriz kabaca bu da ;

10*4,60=46tl iken

12*2,32=27,84 yapar ekonomikliği buradan gelir..... kimse lpg daha az yakar demiyor zaten...

Honda nın niye bu şekilde üretmediğini bilmiyorum gidin hondaya sorun ....honda dizel üretme meraklısı da değil zaten... felsefeleri farklı olsa gerek ,bilmiyorum...

Ancak pek çok marka fabrika montajlı da üretiyor ; volkswagen (passat) gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: igotbored

Mehmet bey lpg taktırırsınız taktırmazsınız tabi ki sizin bileceğiniz bir durum ancak kullanmadığınız bir sistem hakkında emin olarak söyle böyle seklinde yorum yapmak pek yerinde değil sanırım... ben yeni kasa civic otomatik aracımı 6000 km benzinde kullandıktan sonra lpg ye geçtim , inişi , yokuşu ,düz yolu, virajı her türlü yolda performans olarak bir eksiklik hissetmedim ki 1994'ten beri araç sahibiyim fark olsa sanırım anlardım.... hatta artık daha bir korkusuzca gaza basabildiğiniz aracın tadını daha bir çıkartıyorsunuz... hani nerdeyse torku arttı diyesim var ama abartı olur o da...:)

igotbored hangi LPG kitini nerede taktırdın? Fiyatı nedir? bu konuda daha detaylı bilgi verebilir misin acaba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan_

quote:

Orijinalden alıntı: igotbored

igotbored hangi LPG kitini nerede taktırdın? Fiyatı nedir? bu konuda daha detaylı bilgi verebilir misin acaba...

bunu daha önce bir arkadaşa cevaben yazmıştım umarım size de yararı olur.... ;

Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun....

Bende sizin yaşadığınız ikilemi yaşadım lpg konusunda ; honda servisine mi taktırmalı yoksa dışarıda brc servisine mi?

Karar verirken 2 konuya baktım , ilk tabi ki fiyat hondanın kendi servisi civic özel kite 2800 den açtığı ağzını 2200 de bıraktı ve 8 taksit yaptı aynı kite Brc bölge bayii 1800 dedi ve 12 taksit yaptı...size de civic'e özel kitlerden tavsiye ederim ancak her brc bayisinde bulunmuyor sanırım bölge bayilerinde var sadece... pipo yöntemi ile motoru delmeden montaj...

8 ay 275 ödemek yerine 12 ay 150 ödemek hem daha mantıklı hemde toplamda daha az ödeme var tabi ki , zaten benzine verdiğiniz paradan vermiş oluyorsunuz extra masraf olmuyor ... inanın ayda 400-450 tl olan yakıt masrafım lpg ile 150 tl taksit dahil 350 tlye geriledi... masraf yaptım ama kara geçtim....

2. konu honda servisleri montaj eğitimlerini brc'den alıyor ve ayda 5-10 hadi 15 araç montajı yapıyor ki benim honda servisi montaja başladı başlayalı 20 araba yaptı mı 3 ayda merak ediyorum...ama brc bölge bayii (ben istanbulda olmama rağmen Ankara Mavidenizlerde taktırdım) zaten montajdan başka bir şey yapmıyor... bu forumlardan okuduğum kadarı ile lpg konusunda montaj ve dolayısıyla montajı kimin yaptığı çok önemli en az sistemin özellikleri kadar...

Tabi honda servisi ile nasıl bir muhabbetim olacak henüz bilmiyorum ama navigasyonu falan onlara taktırırsam belki barışırız (henüz küsmedik ama...:)))

Doğru mu yaptım bilmiyorum garanti olayını tehlikeye atarak ama zaten garanti olayında herşeye kullanıcı hatası demeye pek meraklıdır her markanın servisi ayrıca tüketici hakem heyetleri bu gibi konularda tüketiciyi koruma konusunda çok yol aldı.... kısaca hayırlısı herşeyi zaman gösterecek....

umarım size yardımı olur yazdıklarımın....

• Öncelikle detaylı cevabın için teşekkür ederim. Ayda ortalama 2 depo benzin harcaması yapıyorum, şuan km 8500 de, sanırım 10.000 bin bakımından sonra bu konuyu ciddi ciddi düşüneceğim. Beni engelleyen tek şey seninde belirttiğin gibi garanti olayı ve tüp taktırarak arabanın sağını solunu deldirmek. Ama bu benzin fiyatları ile nereye kadar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan_ -- 14 Eylül 2012; 16:40:34 >
  • Daha önceki aracımda benzin fiyatları buralara dayanmıştı LPG'ye karşı biri olarak iyice düşünmeye başlamıştım.Usta kafamda net olarak yer etmeye başlamıştı.Ancak Honda'dan sonra tekrar bu fikrimden vazgeçtim.LPG taktıranlarında taktırmayanlarında kendilerine göre bir sebepleri var herkese saygı duyuyorum. Ancak ben aracın orjinalliğinden ve olmayan garantisinden yanayım.

Bir yönde soyulmaya razı bir pozisyon oluyor.Ancak dertsiz başıma dert açmakta istemem.Bazıları LPG den mutlu bazıları mutsuz ben riske girmek istemem.(Bu arada LPG de kullanıma göre %30-35 yakın tasarruf olduğu görülüyor.)

-Ayda ortalama 1.000 km yapıyorum.
    -Arıza lamba ışığı yanan,tüketim verileri yanlış gösteren gibi birçok kullanıcı var.
    -Deldirme olayı yokmuş bu güzel haber sayılabilir.
    -Garanti 3 yıla düşüyor.Sözde garanti belki motorda işe yarıyabilir.
    -Az yakarsa daha çok araca binerim bu da dezavantaj
    -Seri kullanmadığım için daha önceki aracımdan daha az yaktığını düşünüyorum.Şimdilik beni bu mutlu ediyor.
    -Kapalı garajları kullanamıyorsunuz yazın güneşde araç gevriyor.Ayrıca yer kaplıyor.
    -LPG Performansı düşürmüyor diye düşünüyorum.

Paylaşımlı günler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHOSTKOVİCH -- 14 Eylül 2012; 12:32:58 >

• CivicEco’da da 1,6 litre i-VTEC motor, 5 vitesli düz ve 5 vitesli otomatik şanzıman seçenekleriyle birlikte sunuluyor. CivicEco’nun motoru 6500 devirde 125 beygir gücü üretiyor ve 4300 devirde 152 Nm. tork sağlıyor.

http://www.trotomobill.com/2012/09/2012-honda-civic-eco-sedan-satsa-sunuldu.html
  • bu kayseri inciroğlu bayisinden acaip soğudum

10 ağustosta elegance otm 52500 e almıştım, gram indirmediler başka
    benden 1 hafta sonra benim arabayı beğenen arkadaşım gidip aynı yerden aynısını (rengi bile aynı) 51000 e aldı.

şu an acaip sinirliyim, kendimi aptal hissediyorum.
  • quote:

Sayın igotbored

Aracım yeni civic ve lpg li...4000 Devirden sonra araç eskiye oranla sanki kanatlandı...Bu devirlerden sonra %20benzin+%80 LPG karışımı kullanıyor ondan böyle oldu sanıyorum..
  • bugün konya toros hondadan lpg takılı halde eco civic'imi teslim aldım. yaklaşık 2 aydır bekliyordum doğrusu beklediğime değdi. eco civic harika olmuş. hiç bi yerde delik açılmıyor. her şey hazır halde. her şey hazır sadece takması kalmış servise. inanın bu kadar güzel bir işçilik beklemiyordum. şimdi ne kadar doğru karar verdiğimi anladım.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.