Şimdi Ara

2012 ASTRA CLASSIC 3 CDTİ Mİ 2012 MEGANE 3 DCİ 105 BG COMFORT MU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
7.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni astra olsaydı kararsız kalınabilirdi ama astra classic olunca düşünmeye gerek kalmıyor.
    bu iki araç arasında her türlü megane 3
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

quote:

Orijinalden alıntı: baybars_

quote:

Orijinalden alıntı: hakkinen

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

quote:

vergi dışında astranın bir albenisi yok birde clasic iyice uzak durmak lazım
    tabi sağ şeritte kamyonlarla takılmayı seviyorsanız o da tercih sebebi olabilir astra için

Cok merak ediyorum hic astra kullandiniz mi? Evet 120 bggibibir performansi yok amaozellikle 3. Vites ve sonrasinda bircok aractan daha atak ve cok rahat 140-150 kmlere cikabiliyor. Zorlayinca 190lari gorebiliyor, tabii sizin 200kmye 10 saniyede ulasan bir kamyonunuz varsa sizin arkanizda kalmak bana mutluluk verir.

evet şuanda klasik diye satılan hb astranın hem dizelini hem benzinlisini 600'er km kullandım(ikisinde de aynı yere gittim) ikisinin de berbat bir performansı var aksini idda eden ya fanatiktir yada başka araçları kullanmamıştır.
    0-100'ü 14 sn civarı olan bir arabayı konuşuyoruz . peki siz hiç 110 bg 1.6 hdi,tdci yada dci motorları kullandınız mı? kullanın farkı görün.

Ben aksini iddia ediyorum ancak fanatik değilim ayrıca çok daha güçlü araçlarıda kullandım. Berbat performans derken ne ile karşılaştırdığın önemli. Ben 4 sene 3 silindir vw grubunun 75 bg dizelini kullandım. 1.3 90bg Astranında buna göre performansı daha iyi normal olarak. Örnek gösterdiğin 110 bg dizellerde berbat performansa sahip 170 bg dizeller ile karşılaştırdığında. Lütfen mantıklı yorumlar yapalım.

yorumlarım gayet mantıklı verdiğim örnekler astra ile aynı segmente sahip araçların örnekleri yani C sınıf araçla C sınıf aracı karşılaştırıyorum
    polo 75 bg'den sonra(B sınıf) size iyi gelebilir ama dizel astranın aynı sınıf hatta bazı B sınıfı araçlara göre bile çok kötü bir performansı var.
    bana 170 bg C sınıf dizel örneği verebilirmisiniz merak ettim de

O bahsettiğiniz bazı b sınıfı araçlar hangileriymiş? Getirin o B sınıfı aracı benim cdti astrayla kapışmaya hazırım Siz ya turbosu bitik bir arabaya bindiniz ya da arabanın modeli astra değildi. 10 sene benzinli polo kullandıktan sonra sana bir karşılaştırma yapayım:poloyla 4.viteste 120 ile girdiğim rampada bayılıp 70 le 3.vitesle çıkarken astrayla 120 ile girip 110 la çıkıyorum.

başka bir konuda yazdığım mesajı buraya yapıştırayım bari:

1.5 dci otomatik megan: 53.100 TL
    1.6 multijet bravo :5K DYNAMIC PLUS 1MULTIJET 120 hp DUALOGIC 54,030 TL
    1.3 cdti easytronic astra H : 45.800 TL

(tüm araçların 2012 model fiyatları)

donanıma bakınca; astra da standart olan otomatik yanan farlar, yağmur sensoru,yokuş kalkış sistemi, otomatik klima meganın konfor paketiyle alınabiliyor. Bravo da ise esp-asr-hillholder- hız sabitleyici-yağmur sensoru- otomatik farlar başka paketlerin birleşimiyle alınabiliyor. Hepsini geçtim aradaki 8-9 bin liralık fark için fazladan bravo ve megana para vermeye değmez. 1.3 cdti kalkışta bayıktır hızlanması zayıftır kabul ediyorum ama üst viteslerde motorun güçsüz olduğu söylenemez. Çevremde 4 kişide easytronic vitesli araç olduğu için bende bu aracı aldım ve her birisi viteste sorun olmaksızın 120 bini devirmiş araçlar. 1 tanesi de 170 binde ve vitesinde hiçbir arıza çıkmadı.

fanatikliğin de bu kadarı fazla ama sayın BARKU; manuel 1.3 cdti opel astra 0-100'ü 14,7 sn, easytronic denen şanzımanla da 15 sn'den fazla...

fiesta 1.6 tdci kullanıdınız mı demiyorum kullanmadığınız belli de bir deneyin derim, 0-100'ü 11,8 sn... kapışalım demişsiniz de üzülürsünüz benden söylemesi

bazı b segment dizel manuel araçların 0-100 hızlanma süreleri:

Hyundai Accent Blue 1.6 CRDi 10,1 sn
    Renault Clio 1.5 dCi 12,7 sn
    Renault Symbol 1.5 dCi 12,3 sn
    Ford Fiesta 1.6 TDCI 11,8 sn

Siz daha benzinli araçlar dizel aracın mantığını çözememişsiniz, polo'yla bayılıyor astra'yla çıkıyorum diyorsunuz... Dizel aracın düşük devirde torku daha yüksek olduğundan ayrıca turbo desteği olduğundan daha iyi rampa çıkması normaldir ayrıca 10 sene eski teknoloji motorlu polo'yu kullandıktan sonra 1.3 CDTI Astra size uçak olarak gelmiş olabilir tabi ama bizim 2003 model 1.6 16V 110hp Megané I'in bile 0-100'ü 9,8 sn

Opel'in 1.3 CDTI motoru (dizel) Astra almamak için gayet yeterli bir sebeptir, getirin o B sınıfını kapışayım falan demişsiniz de adamı üzerler

Opel gibi kaliteli bir markaya yakışmayacak bir motordur aksini iddia edenler 2003 model aracımla kalkmaya hazırım ama sadece kalkarız ileride oturup bekleyemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 3 Kasım 2011; 17:03:45 >

• Şu astranın dizelini bir kullanın.Alt devirlerde cansız ve kalkışları berbat fakat arabanın ileriki hızları çok iyi.Yok kamyonmuş bilmemneymiş sağ şeritmiş...Arabanın gazına basmayı deneyin azıcık.Sollamaları kötü diyen var.60 ile araba sollamayı denersen (veya alt devirlerde)tabi ki sollayamazsın.Bu arabayı alanlar zaten 1.6 dizel performansı vermeyeceğini biliyor.Arabaları fiyatlarıyla karşılaştırırsanız anlarsınız performanssız astranın neden bu kadar çok sattığını.Konuya dönersek,paran varsa bence megane al.Oyak indirimi de varmış hem.O olmasaydı kararsız kalırdım.Ve kalmıştım da ve daha ucuz olan astrayı tercih ettim.
  • çok teşekkürler arkadaşlar benim yüzümden gereksiz tartışmalar olmuş :)bugün konuştum kavuklarda sanırım astra yı 42 ye bırakacaklar.ve araç full 8 hava yastıklı
    allah ne verdiyse sunroof hariç var.megane da ii hem yeni kasa yarın 2 bayiiyede uğruyacam hangisinde gaza gelirsem onu alıcam benim için
    para daha önemli performanstan neticede rallici değilim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

quote:

vergi dışında astranın bir albenisi yok birde clasic iyice uzak durmak lazım
    tabi sağ şeritte kamyonlarla takılmayı seviyorsanız o da tercih sebebi olabilir astra için

Cok merak ediyorum hic astra kullandiniz mi? Evet 120 bggibibir performansi yok amaozellikle 3. Vites ve sonrasinda bircok aractan daha atak ve cok rahat 140-150 kmlere cikabiliyor. Zorlayinca 190lari gorebiliyor, tabii sizin 200kmye 10 saniyede ulasan bir kamyonunuz varsa sizin arkanizda kalmak bana mutluluk verir.

evet şuanda klasik diye satılan hb astranın hem dizelini hem benzinlisini 600'er km kullandım(ikisinde de aynı yere gittim) ikisinin de berbat bir performansı var aksini idda eden ya fanatiktir yada başka araçları kullanmamıştır.
    0-100'ü 14 sn civarı olan bir arabayı konuşuyoruz . peki siz hiç 110 bg 1.6 hdi,tdci yada dci motorları kullandınız mı? kullanın farkı görün.

Allah aşkına mantıklı yorumlar yapın.
    astra 1.3 cdti 90 hp lik motor ile benim grande punto 1.3 multijet 75 hp lik motorların ara hızlanmaları, 0-100 değerleri neredeyse aynı. sizin 110 ya da 105 beygirlik dizel motorların 0-100 değerleri 6 sn falan mı? arada 2 - 3 saniye oynar nede olsa. içinizden sayın 3 e kadar ne kadar kısa değil mi. istanbul - ankara arası 138 km/h ortalama hızla araçta toplam 3 kişi ile gidebilmiş bir motor. daha ne yapsın 1248 cc lik motor ne bekliyorsunuz? kamyonlarla falan gitmekte hikaye.

ha arkadaşın sorusunun cevabı ise megane olur her türlü.

• Hangisini alırsan al memnun kalacağından eminim.Şimdiden hayırlı olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: murataltayua

çok teşekkürler arkadaşlar benim yüzümden gereksiz tartışmalar olmuş :)bugün konuştum kavuklarda sanırım astra yı 42 ye bırakacaklar.ve araç full 8 hava yastıklı
    allah ne verdiyse sunroof hariç var.megane da ii hem yeni kasa yarın 2 bayiiyede uğruyacam hangisinde gaza gelirsem onu alıcam benim için

Astra alırsanız, araç doluyken herhangi bir yokuşta durmamaya çalışın.
  • Reno sevmem ama bu koşullarda megane3 diyorum.

Astra guzel ama kasa eskidi artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

çok teşekkürler arkadaşlar benim yüzümden gereksiz tartışmalar olmuş :)bugün konuştum kavuklarda sanırım astra yı 42 ye bırakacaklar.ve araç full 8 hava yastıklı

Astra alırsanız, araç doluyken herhangi bir yokuşta durmamaya çalışın.

Onu hiçbir arabayla yapmamaya çalışın :)

• şimdi ben oyak üyesi olduğum için 49bin lik arabayı 43 e alıcam yani megane 3 komforu.6 ay sonra satsam 45 bin eder.
    eğer astra alırsam 42bin liraya 6 ay sonra satsam 38-39 anca eder.
    kafa koptu ben,m iice ne alıcam uleynnnnnnnnnn.bide megane yeni kasa be abi.gönlüm meganedan yana ama arada 250 tl vergi faarkı var :)
  • motor olarak sorucaksan megan ederim ama tasarım iç malzeme de astra
  • Arkadaşlar benim mesajımdan sonra tartışma çıkmış ama benim demek istediğim anlaşılmamış ya da anlamak istenmemiş. Eğer 20-25 yaşında "kapışma" meraklısıysanız zaten dizelle falan işiniz olmasın gidin turbo benzini bir araç alın bol bol kapışın ama kapışırken mümkünse benim olmadığım yerde kapışın yoksa her gördüğüm kapışan gibi üşenmez sizi de 155'e şikayet ederim.
    Gelelim "kapışma" meraklısı değil de ekonomi ve aracından maksimum verim bekleyenlere. Bir defa baştan söyleyeyim fanatik falan değilim. Sonuçta pahalı metal yığınları bunlar. Daha konforlusunu, ekonomiğini, ucuzunu bulduğum an altımdaki babamın ürettiği araba olsa dakikasına satarım. Şimdi piyasada konfor ve motor olarak muadilleri ile Astra Classic arasında 5-10bin lira arası fark var mı? Var. Astra Classic şu anda muadili bir çok benzinli araçtan bile daha ucuz. 52 litre deposuyla bu araç uzun yolda 1000 km yapıyor mu? Yapıyor. Hem de öyle 80-90 km/h hızları kasmadan 6. viteste 110-120 sabit hızla. Bu araç ile 1750-2500 devir arasında kullandığında gaza yüklenirsen ivmelenmeyi gayet rahat hiisediyor musun? Ediyorsun. Sollama gerektiğinde vitesi küçültüp gazı verdin mi gayet rahat hızlanıyor.
    Varsın kalkışlarda atak olmasın. "Kapışma" arabası olmasın. Zaten bu yakıt fiyatlarında kapışanların aklına şaşıyorum ben. 1 ay boyunca sıfır dizel C sınıfı bir araç aradım fiyat/performans açısından Astra kadar iyisini bulamadım. Bulana da saygı duyarım tabii.

• quote:

şimdi ben oyak üyesi olduğum için 49bin lik arabayı 43 e alıcam yani megane 3 komforu.6 ay sonra satsam 45 bin eder.
    eğer astra alırsam 42bin liraya 6 ay sonra satsam 38-39 anca eder.
    kafa koptu ben,m iice ne alıcam uleynnnnnnnnnn.bide megane yeni kasa be abi.gönlüm meganedan yana ama arada 250 tl vergi faarkı var :)

Oyak olayını görmemişim. Siz gidin direk Megane alın ilerde satarken vergi farkıyla beraber kar edersiniz. Ben de bir önceki arabamı o zamanlar gözüm poloda olmasına rağmen Koç Ailem indirimiyle Fiesta olarak almıştım. Hem memnun kaldım hem de 4 sene sonra satarken minimum zararla sattım.
  • Megane alın.43.000 tl iyi fiyat.Ben astra dizel 0 km 2011 yılbaşında kampanyalı 35.000 e aldım.Şimdi 37.000 diyenlere vermiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

@baybars ve @crazyarif ,

kapışma teklifim hala geçerli , evet anahtarına kapışalım. siz olayı drag yarışına bağlamışsınız farkındaysanız

akşam akşam iyi güldüm yaa

biz kuzenin astrayla peşpeşe kafeye gidemiyoruz şehir içinde durup beklemek zorunda kalıyorum, ışıklarda "normal" kalkıyorum 2. ışıklarda bakıyorum aynada daha gelememiş

0-100'de 5 sn'ye yakın fark varken kapışalım diyorsunuz

• quote:

kardeş 1.3 CDTI Astra'yı kullan bir de Megané III 1.5 dCi'yi kullan, kullanmadan karar verme

bu arada 8 hava yastığı nerelerde, 2 ön 2 yan 2 perde... A veya C sütunlarında da mı hava yastığı var Astra'da? Kuzenin Golf'te A ve C sütununda da var toplam 10 adet airbag yazısı var ama Renault Megané'da nerelerde var bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 3 Kasım 2011; 22:43:54 >
  • Herkese merhaba,

Ben de OYAK üyesiyim. Ankaradan kampanyayı yakından takip ediyorum. Almayı düşündüğüm araç Megane HB Dynamic 1.5 DCI manuel vites. Doğru kararı verebilmek için çok çalışıyorum. Hatta 3-4 Kasım tarihlerinde sırf araştırma yapmak için işyerinden izin aldım. Gittim arabaları yerinde inceledim. Her detayını görmeye çalıştım. Megane ile test sürüşü yaptım. Ondan sonra bu Megan gerçekten alınırmı diye emin olmak için Konya yolunda ve Çetin Emeç bulvarında ne kadar otomobil bayi varsa hepsini dolaştım. Ford, Hyundai, VW, Opel, Mazda, Kia, Chevrolet, Honda, Toyota, Citroen. Bunların hepsine gidip bu sınıftaki araçları tek tek inceledim. Fiyatlarını oturdum tek tek pazarlık ettim, kredi seçeneklerini konuştum. Hem de öyle yarım ağızla değil, sanki gerçekten alacakmış gibi. (O nedenle 2 gündür tüm bayilerden arıyorlar naptınız diye :)) Neyse, seçeneklerimin arasında fiyatı ve sunulan donanım değerlendirildiğinde tabiki Astra Classic III de vardı. Test sürüşü yapmadım çünkü bir arkadaşım geçen yıl Astra almıştı onun arabasına bi kaç defa bindiğim için gerek görmedim. Ben otomatik vitesten hoşlanmayan birisiyim, manuel alacağım ancak Astra ile ilgili dikkatimi çeken bir husus var. Ya arkadaşlar bu astranın otomatiği çok komik ya. Sanki kaputun altında biri var, vites değişeceği zaman orada debriyaja basıyor, vites değişiyor sonra debriyaı geri bırakıyor. Bu ne abi. Böyle vites geçişi mi olur. Meganlardaki EDC dedikleri sıfır nokta bilmem kaç saniyede değiştiriyormuş vitesi. Otomatik düşünen arkadaşlar bu konuyu incelemenizde fayda var diye düşünüyorum. Kötü demiyorum. Sadece bana çok garip geldi. Bu forumun amacı da fikir sahibi olmak olduğuna göre bilmeyenler öğrensin istedim.

Opel de Astrayı (manuel) 42 civarı verecekler. Faiz oranı da %1.13 dediler ama her an artabilirmiş. 550 TL dosya masrafı da ilave. Şimdi ben 20000 TL 12 ay kredi çekmeyi düşünüyorum. OYAK tan alırsam 20300 geri ödüyorum. Dosya masrafı da yok. Opel den alırsam 22200 ödüyorum + 550 TL dosya masrafı 22750. Yani sonuçta 22000 peşin 22750 de kredi ile Opel Astra alırsam 44750 ye geliyor. Forumu açan arkadaşımın alacağı Megane fiyatı 43500 tl. Ben bunu alsaydım aynı kredi ile, Kasım da 12500, teslimatta (Şubat gibi) 11000 peşinat verip, kalan 20000 tl yi 12 ayda dosya masrafsız olarak 20300 tl olarak geri ödeyeceğim. Yani aracın toplam maliyeti = 12500 (Kasım) + 11000 (Şubat) +20300 (kredi) = 43800 e geliyor.
    Gördüğünüz gibi forumu açan arkadaşın sorduğu sorunun maliyet olarak görünüşü bu şekilde. (Tabi 20000 kredi için) 12 bin için kendisi yeniden değerlendirebilir.

Gelelim arabaları inceledikten sonra ne düşündüğüme. Arkadaşlar bence MEgan ile ilgili yapılan olumsuz eleştrilerin bazıları gerçekten çok ağır. Kullandım baktım, hiç de fena değil. Kullanımı konforlu, ben beğendim. İç mekanı ve malzeme kalitesi olarak karşılaştırıldığında Megana 10 üzerinden 8 verirsem Astraya da 10 üzerinden 8.3 falan veririm. Fark bu kadar sizin anlayacağınız. Bu konuda en iyi araçlar Golf, Yeni Focus ve Honda Civic. Onların da fiyatları malum. Beni aşar. 53500 e kaliteli ama donanım fakiri olan Golf Dizel 105 hp Trendline alırım diyen varsa önden buyursun. Faizleri de %1.04. Neyse konuyu dağıtmayayım.

Artı Opel'de şunu söylediler. Astra Classic III HB Ocaktan itibaren üretilmeyecekmiş. Bunu duyunca kendime şunu sordum. 1 ay sonra üretimi sona erecek bi arabanın sıfırını almayı gerçekten düşünürmüsün? İnanın ne tarafından tutarsam tutayım bu soruya Evet istiyorum cevabı veremiyorum.

Sonuç olarak sıfır araba fiyatları almış başını gitmiş. Gidin mağazaları dolaşın, fiyatlara OHA OHA demekten çeneniz yorulur. OYAK sayesinde liste fiyatı 50400 lira olan yeni kasa bir aracı 43500 liraya ve yukarıda bahsettiğim kredi imkanları ile alabiliyor iken, sırf fiyatı azcık düşük, alman arabası vs vs diye eski kasa bir aracı tercih etmek bana pek mantıklı gelmiyor. Bu nedenle ben tercihimi Megandan yana kullanacağım. Kendimi biraz daha zorlarsam 47000 liraya Dynamic olanı almaya çalışacağım. İç mekanı full siyah döşeme ve daha güzel görünüyor. Artı Privilege deki tüm donanımlar da dahil.

Herkese beğendiği araç ile emniyetli, konforlu ve sürüş zevki yüksek yolculuklar yapmalarını diliyorum.

Saygılarımla.

• Arkadaşın sorduğu soru bu fiyatlarla rakipsiz olarak megane olur ki güç klasmanının belkide psa 1.6 dizel motoru ile en iyileri ve sınıfında turbo bolluğuna neredeyse yakalanmayan tek örneği.En üst viteste bile sanki kara delik sizi çekiyormuş gibi bir ara hızlanması var .Şnzımanı da eski renaultlar gibi değil iyi geçişleri ve belirli yolları avr vites aratmıyor.İç mekan yıllara rağmen astra da özellikle aşınmaya karşı daha dirençli.Bana göre tek eksi yönü tr de neden yapıldığı bilinmeyen bir şekilde 2 cm yüksek imal edilmesi.

Sonuç olarak daha yeni bir model daha güçlü ve ekonomik bir motor ile fiyatıda daha ucuz olunca daha iyi bir alternatif buraya konamaz.
  • Oyak üyesiyseniz zaten renault almak en ekonomik ve mantıklı seçenek.
  • En başta ön plana çıkanlar; astranın vergi avantajı ve full olması, meganenın yeni kasa ve sizin oyak üyesi olmanızdır. Bana göre megane daha mantıklı bir seçim olur ama benim için donanım full olması önemlidir derseniz o zaman astra alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.