Arkadaşlar merhabalar, bir arkadaşa yardım etmek istiyorum..sorumuz bu ;
2010 Yeni ÖSS Sınav Sistemiyle ilgili birkaç sorum vardı.
Şimdi o Lise 3 EA Öğrencisi.. Fakat Sözelden girmeyi düşünüyor. Ya da Lise 4'te Sözele geçmeyi. Yeni sistemde direk sözel yapsa, istediği bütün bölümlere girme şansı var mı? Yoksa gene bu sistemde de Ortak Alanlar mı olacak? Eğer rahatça bütün bölümlere girilebiliniyorsa o Alanını değiştirmeyecek. Çünkü alan değiştirince bir sürü sınava girmek zorunda kalıyoruz.
Umarım ilginecek arkadaşlarımız olur.
quote:
Orjinalden alıntı: umbaba
Caught Up !
quote:
Şimdi o Lise 3 EA Öğrencisi.. Fakat Sözelden girmeyi düşünüyor. Ya da Lise 4'te Sözele geçmeyi. Yeni sistemde direk sözel yapsa, istediği bütün bölümlere girme şansı var mı? Yoksa gene bu sistemde de Ortak Alanlar mı olacak? Eğer rahatça bütün bölümlere girilebiliniyorsa o Alanını değiştirmeyecek. Çünkü alan değiştirince bir sürü sınava girmek zorunda kalıyoruz.
Yerinde olsam daha bölüm değiştirmezdim ben lise2'de tm (ea) daydım lise3'de sos'a geçtim alttan tarih dersi çıkdı şimdi şubatta gircem okul açıldığında,eğer sen lise 4 de sos'a geçersen yine alttan dersin çıkcak hemde 2 tane yani vermen zorlaşcak onun için hiç girme dinle beni.
quote:
Orjinalden alıntı: Ötüken_23
quote:
Yerinde olsam daha bölüm değiştirmezdim ben lise2'de tm (ea) daydım lise3'de sos'a geçtim alttan tarih dersi çıkdı şimdi şubatta gircem okul açıldığında,eğer sen lise 4 de sos'a geçersen yine alttan dersin çıkcak hemde 2 tane yani vermen zorlaşcak onun için hiç girme dinle beni.
Peki 2010 ÖSS'de istediği yerlere girebilir mi arkadaş, bölüm değiştirmeden ?
2010'da istediğin bölümü seçebilirsin puanın kırılmadan
Emin misn ??..
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı
Emin misn ??..
Evet
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2010 ÖSS’de düşünülen sistem değişikliğinin ayrıntılarını açıkladı:
HANGİ OTURUMA GİRECEĞİNİ ADAY BELİRLEYECEK: Hangi sınava gireceğine adayın kendisi karar verecek. Edebiyattan mezun olup matematik sınavına girenin sınavda başarılı olması zor olsa da bu konuda bir kısıtlamayla karşılaşmayacak. İsteyen bütün oturumlara girecek.Bu sistemde de ortaöğretim başarı puanının sınav puanlarına belli bir şekilde eklenmesi söz konusu olabilecek.
Böyle yazıyodu gazetede...
quote:
Orjinalden alıntı: Asil Türk Kanı
hayır yanlınıs tabikide puanın kırılır eğer ea öğrencisi isen öss girdiğinde ortak alan dışında diğer bütün sözel-2 puanı ile lana bölümlerin hepsine puanın kırılarak girersin biraz daha araştırda ögel karar ver
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme