elektronik bir devre yaptıracaktım. facebookta gruba üye oldum. yazdım mesajı şöyle böyle devre istiyorum. aslında bende yaparım ama ucuz birşey uğraşmak istemedim. elemanın biri atladı yaparız nasıl bişey falan dedi. ben detayları yazdıkta okey okey dedi herşeye, soru sorunca yanıtlayamaz oldu şüphelendim ama ben devreyi bir arkadaşa yaptırıcam dedi. öyle deyince komisyon için yapıyor dedim. adamın profiline girdim ad soyad yazıyor, banka hesap no verdi isim aynı isim uyuşuyor. facebookda arkadaşları dolu herşey tamam.. neyse adama parayı transfer ettim yarısını. onla malzeme alıp işe başlıycaktı. adam parayı aldı birkaç gün sonra tekrar diğer yarısını istedi vermedim. hiçbirşey görmedim niye para yollayım dedim. param yok dedi ve devreyi hiçbir zaman yapmadı. 30gün sonra ne yaptığını sorduğumda bakacam falan dedi. bende biraz daha bekleyip senin yapacağın devreye diye saymaya başladım.çünkü 15 güne teslim edeceksin diye anlaşmıştık. yapmıyorum parayı da yollamıyorum dedi. acaba çok mu üstüne gittim haksızmıyım falan diye düşünürken forumda birisi konu açtı, şu şu kişi dolandırıcıdır herkesten 200er lira yontuyor dikkat edin diye konu açtılar. altındaki yorumlarda "daha yeni mi haberin oldu" falan yazıyorlardı. sonra elemana döndüm, 200lira için şerefini satışa çıkarmışsın birader dedim. ben şimdi senin tüm facebook arkadaşları word dosyaya kopyaladım, ya parayı iade et yada alayına mesajı göndericem dedim. derdim para değil, aptallıktan kurtulmak ve elemana ders vermekti. önce yapma etme dedi, sonra da naaparsan yap dedi ve beni fırçaladı hep senin yüzünden gibi laflar etti. covid oldum ondan yapamadım falan diyor, internetten covid+ rapor bulmuş ad bile yazmıyor. adam bildiğin yalancı suratsızın teki. neyse tüm akrabalarına mesajı çaktım. ordan bazı kişiler, adresi şu şu gidin polise verin dediler. elemanın açık adresini bana yazanlar oldu. bende 200tl için uğraşamıycam dedim. kimisi beni blokladı, kimisi cevap bile yazamadı ama copy paste ile adamın bütün sülalesine adamın ne olduğunu anlattım. hatta akrabalarının listesinden aynı soyadlı kişileri bulup onlarada yazdım. eleman bana tek cümle birşey söyleyemedi. küfredersen polise gidebilirim dedim tek kelime edemedi. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 27 Aralık 2022; 14:53:12 > |
Bildirim