Şimdi Ara

2009 YENİ HONDA CITY (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
819
Cevap
3
Favori
190.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir bayi arkadaşım önümüzdeki hafta gelecek araçlar için söz verdi. Gelince beni arayacak. Şimdiden kapora göndermeden alacağım. 1.4 ES düşünüyorum. Yalnız zam gelme ihtimali var. Zor ihtimal ama zam gelmezse almayı düşünüyorum. Aynı fiyata başka markalarda full dizel modeller alınıyor. CITY pahalı mı? OTV'den sonra indirime giderlerse gene zarar etme ihtimali var. Ne dersiniz? 1 haftadır bakmadığım model kalmadı. Karar vermek çok zor. Dizeldi benzinliydi; sıfırdı ikinci eldi derken. Görüşlerinizi bekliyorum.
  • sanırım bayilerin ellerinde şu an pek araç yok; şu sıralar kapora alırken bile zorlanıyorlar; çünkü alacakları kaporanın sonucunda firmadan kendilerine o kadar araba gönderilip gönderilemeyeceğini de pek kestiremiyorlar; ancak honda çok enteresan bir şekilde üretimi sınırlı modellerde ve renkte tutup sanki pek araç satmak istemiyormuş gibi davranıyor; eskiden hondayı çok seven ve sorunsuzluğun sembolü olarak gören biriydim; ancak özellikle bu son olaylardan sonra her aracın mutlaka bir eksisi olduğunu; ve hondanın araç sorunsuzluğundaki artısını pazarlama konusundaki müthiş iticiliğiyle kapatıp eksi hakkını müşteri tarafından görünen şirket profili ile kullandığını düşünüyorum; bayi sanırım arkadaşınız; size nasıl bir yaklaşım sergileyecekler bilmiyorum; ancak şu an honda bayileri zaten beklentilerin üzerinde olan; ve 2 gün "güncelleniyor" diye açıklamadıkları (ötv indirim oranı belli; araçtaki ötv belli; şu kadar fiyattan şu kadar ötv yi indirip açıklamak çok mu zor) fiyatları geçtik; yeni gelecek otomobillerin ne zaman geleceğini ve fiyatının ne olacağını bile bilmiyorlar (bu sadece hondaya özgü bir durum değil; biliyorum); ve burada "2" denildiğini okumuştum; ancak bugün bana söylenenden yola çıkarak söylüyorum; "bize 3 renk seçeneği bildirin" diyip sen bu tavrı anlamayıp tepki verince o ana kadar yapmadıkları bir şeyi yapıp; ukalalığı birazcık da olsa bırakıp "bizi anlayın" diyebiliyorlar; eğer "en az" 30 milyar para vereceksem; ve üstelik ne zaman geleceği belli olmayan bir aracı bekleyip üstüne bir de ne kadar olacağı belli olmayan bir zammın hesabını yapacaksam; ve istediğim renk olmayınca sanki ülkede ekmek kıtlığı varmış; benim de yemezsem açlıktan bi tarafım şişecekmiş gibi "buğday ekmeği olmazsa kepekli ekmek olsun; o da olmazsa çavdar ekmeği olsun" dermiş gibi sırf kontenjanı doldursun diye söylediğim renk bir arabaya binecek; ve trafikte istediğim renk araba yanımdan her geçtiğinde aklım biraz da olsa ona takılacaksa (kısaca "bizi anlayın" diyen firma azıcık "bizi anlayıp" o kadar seçenek arasından 2-3 seçeneğin/rengin değil; daha geniş bir seçenek listesinin üretimi yapmayacaksa) ben o arabayı niye alayım??

"bence" yeni açıklanacak fiyatı biraz daha yüksek olsa da yine bir japon olan mitsubishi'nin üstelik bir üst sınıf olan aracı lancer'a da bakabilirsiniz; en azından alternatif olur... (lancer da pek farklı sayılmaz temsa sayesinde; ancak hondanın "ne zaman geleceği belli olmayan" city'sinin üst donanım modelinin fiyatı "garanti olmamakla birlikte" 31-32 milyar arasında olacak; oysa (donanımına sitesinden bakabilirsiniz) bariz daha üstün olan lancer'ın fiyatıysa sadece 1.500-2.000 TL fazla olacak (2.000 TL hiç az değil; biliyorum; ancak bu iki aracın arasında sadece bu kadar fiyat farkı varsa ya temsa henüz honda kadar küstah olmaya cesaret edemiyodur; ya honda işin suyunu çıkarmaya çalışıyodur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barkodd -- 29 Mart 2009; 2:13:35 >

• ben bu aracı çok bekledim ancak hondanın tutumu ve göstermiş olduğu araç satış ve müşteri memnuniyetinden sonra resmen vazgeçtim, yeni city güzel ona laf yok ama fiyat politikaları ve yaklaşımları (havaları) en büyük hataları. hondanın cıvıc topiğine bakarsanız bu tür muhabbetler geçmez orda nedense cityde patladı olay ama şimdi bu tutum hondanın genel bütün bayilerinde var arkadaşlarında dediği gibi barkodd arkadaşımın yorumuna katılıyorum diğer sayfalarda söylediğim gibi en son bu renk seçiminden sonra resmen suyunu çıkardılar paranla rezil olmak böyle bişi olsa gerek istediğim arabayı istediğim zamanda ve renkte alamicaksam neyapayım öyle arabayı sanki bedava veriyorlar. yoksa niye alan arkadaşlar olmasınki burda aracın farklı yönlerini tartışacağımıza bilgi alışverişinde bulunacağımıza honda niye öyle yapıyor niye böyle yapıyoru konuşuyoruz. gereksizzz

• Ben bayiye gittim kaporayı boşver arabanın parasını peşin vereyim araba istediğin zaman gelsin ama beni zama karıştırma bu benim suçum değil paramı veriyorum senin elinde araba olmadığı için benim ihtiyacımı karşılıyamıyosun dediğim halde zam farkını almak zorunda olacaklarını söylediler. Bende hondaya mail attım. Bana biraz ötv indiriminden çıkar sağlamaya çalışıyor gibi geldiler. Ne kadar zam geleceği ne olacağı belli değilmiş ve her ay başı kesin zam gelecekmiş. Enteresan. ' ayrı arabaya daha baktım onlar zam gelirse etkilenmeyeceğimi söylediler ama bnm aklım yinede jazz da kaldı.

Bu arada bıyum 183 ama kafam cityde tavana çarpıyo gibiydi. Ön görüş açısıda çok dar geldi bana ama cityde harika bir araç olmuş bana göre.
  • Bu arada arkadaşlar sizlerde mail atarsanız belki bazı şeylerin farkına varırlar insanları kuzu yerine koymasınlar.
  • Arkadaşlar pazar günü city'i iyice inceledim genelde güzel fakat araçta garip bir soğukluk var 32.000 gibi bir rakam verilirmi bilmem F1 vites güzel olmus (full) ama iç mekan dahil bişiler eksik arabada, eğer beğenen yada hoşuna giden varsa alır, fakat ben o parayı vermem, hemde bu krizde, bir düşük modele diyecek yok çünki içinde bişi yok insan hiç olmadı dıgıtal klima koyar. arkadaşlar tekrar söylüyorum LS'de hiçbirşey yok beni en çok rahatsız edende cam açma kapama tuşlarında ışıklandırma dahi yok (Dikkatli baktım ama göremedim sizi yanıltmayayım:)tuşlarla olan kombinasyonlu malzeme aynı olduğundan gece sürüşlerinde kesinlikle tuşlar görünmüyor.bagaj oldukça geniş ve kullanışlı, lastikler genel city tipi olarak biraz ince kalmış. tipi güzel oda ES olanı çünki çelik jant farkından.yani yeni cityde o güzelim civic havasından eser yok, direksiyon hariç :) aracın tipini saymazsak yenilik diyebileceğimiz hiçbirşey yok sadece farklı bir araç ama şuda bir gerçek piyasadaki birçok arabadan daha iyi. fiyat hariç ben hak ettiği fiyatın LS DÜZ 27.000 OTM 28.000 ES DÜZ 28.500 OTM. 29.500 olması gerektiğini düşünüyorum. eğer fiyat bu seviyelere inerse alınabilir bir araç,sadece digital klima (ES)ve 1.4 100 hplik bir araca 32.000 TL vermek zevk ve gönül işi diyerek sizlerin yorumlarına bırakıyorum.aracın deneme sürüşüne katılmadığım için performansı hakkında net bir bilgi veremem onuda test eden arkadaşlar yorumlasın. bunlar benim şahsi görüşümdür city almayı düşünen arkadaşlara kesinlikle almayın demem zira o fiyatı gözden çıkarabiliyorsanız ne ala ama ben genede ES' ÖNERİRİM.

• hadi hayırlı olsun honda bugünden itibaren fiyatlara zam yapmış bile otomobil satamıyoruz kriz var diye bas bas bağıran otomobil firmaları zam yapmaya gelince hemen yapıyorlar ötv indiriminde 3 gün fiyatları ayarlayamayan honda zam yapma konusuna gelince nedense anında fiyatları ayarlıyor . buradan bütün arkadaşlara çağrı yapıyorum gelin şikayet edelim arkadaşlar geçen hafta hükümet yetkilisi zam yapılırsa ötv yi geri çekeriz diye açıklamada bulunmuştu bu linkte var arkadaşlarhttp://www.memurlar.net/haber/135511/
  • sanırım sanayi ve ticaret bakanlığına şikayet maili yollayabiliriz
  • işe yarayacağına inanıyorsanız yapalım.
  • işe yararmı yaramazmı bilmiyorum ama ben sanayi ve ticaret bakanına mail yolladım tepkimizi göstermezsek işe yarayıp yaramadığını bilemeyiz buyurun arkadaşlar sanayi ve ticaret bakanı zafer çağlayanın mail adresi tepkilerimizi belirtelim her arkadaş belirtirse bellimi olur belki bişeyler olur birlikten kuvvet doğar:)))

zafercaglayan@sanayi.gov.tr
  • işe yaramaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dekadance

Slm arkadaşlar,

Kısmetse bugünlerde bir Honda City 1.4 ES Düz vites almayı istiyorum. Acaba bu yeni ÖTV li fiyatlar nasıldır bu araba için? (30.200YTL)
    Kullanan ve yakın zamanda satın alan arkadaşlarımın tavsiyelerine şiddetle ihtiyacım var. Forumda yeni olduğum gibi araba satın almada da yeniyim.(Hayatımın ilk arabasını alacağım= :)

Almak istediğim diğer araba da VW Golf 14 TSI 122hp DüzVites fiyatı biraz City ye göre fazla kalıyor ama performans olarak da daha iyi duruyor.
    Bu bağlamda da değerlendirmelerinizi bekliyorum tşkler.

Golf tabii ki. Sınıfını yaratan araç... Diğeri her ne kadar Honda olursa olsun.

Golf TSI (DSG olan versiyonu) gelecekte almayı düşündüğüm bir araç.
  • ÖTV indirimiyle birlikte bazı kuralların belirlenmesi gerekiyordu. Honda ÖTV indirimini yaptığı ve maalesef yapacağı zamlarla cebe attı. Yok satmak (Jazz'da 2-3 senedir yapıyor mesela) bir pazarlama taktiiğidir ve dikkatle uygulanması gerekir. Aksi taktirde tüketici isyan eder. Honda ataşle oynuyor. Servisleri ayrı dert, satış politikaları ayrı dert. Sırf iyi araç üretmekle olmuyor bu işler çağımızda.
  • tüketici zaten isyanda.
  • Hocam iyi diyorsunuz da City icin bize bayide soylenen; ilk fiyat zaten lansman fiyati oldugu icin dusuktu simdi 2500 TL zamma ragmen hala City yok stoklarda, zam gelmis demiyor millet alıyor anlasilan. Ayrıca Sanayi Bkn. sikayet ne ise yarayacak ki, devlet ÖTV indirimini iptal ederse, Honda zamlı fiyatlardan indirim mi yapacak, hic zannetmiyorum, burunlarindan kil aldirmiyor pazarlik bile yapmiyorlar.
  • Birkaç foto benden

• dj karakan sen aldınmı bu arabayı?????
  • hayırlı olsun çok güzel gözüküyor aracınız. Düz vites mi yoksa otomatik mi?
  • yok araç benim değil arkadaşımın geçen ay aldık . Bu arada araç otomatik es full olanı.
  • arkadaşlar bi sorum olacak 2008 model city elit otomatik 30 000 km olan boya çizik olmayan bir araç almak üzerreyim.
    21 000 ytl eder mi?
    gönül ister ki yeni kasasını alalım ama 28 den başlıyo.
    Bu fiyat nasıl ? Hondacıların arasına katılmak istiyorum..
    yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum...
    Saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.