Şimdi Ara

2008-2011 Mercedes C Serisi (W204) ESP Çalışmıyor Sorunu Çözümü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yine bu forumda arada kalan yazışmaların birisinde bu sorun ile ilgili olarak bir çözüm yazılmış. Ben uzun araştırmalar sonucu bulduğum için kolaylık olsun diye yeni başlık açarak yazıyorum.

    Öncelikle sorunumuz w204 kasalarda araçlarımızın özellikle yağışlı havalarda "ESP çalışmıyor Lastik basınç denetimi çalışmıyor" uyarılarını vermesi. Kontağı kapatıp açtıktan sonra da uyarının silinmesi şeklinde bir arıza. Bu arada ESP nin de sorunsuz çalıştığından eminiz. Ona rağmen bu arızayı alıyoruz. (Bu şartlardan farklı bir durum varsa servise gidin)

    Bir arkadaşımız lastik basınçlarındaki farklardan dolayı ve aracın ana beynindeki lastik basıncı ayarlamasındaki farktan dolayı araç arıza var sanıyor ve uyarı veriyor demiş. Bana da mantıklı geldi ve denedim.

    Öncelikle aracımızın tüm lastiklerini benzin kapağındaki değerlere göre ayarlıyoruz. Mesela ben önleri 32 arkaları 33 yaptım. Sonrasında gösterge panelinden servis kısmına girip lastik basınç ayarını yeni şişirdiğimiz lastiklere göre ayarlıyoruz. Sorunumuz çözülüyor. Bunu denemeden servise gitmeyin.

    Ben denedim 2 haftadır sürekli yağmur yağıyor, baya sel olan yollarda bile kullandım hiç uyarı almadım. Normalde hafif yağmur yağdığı günlerde bile mutlaka 1 defa uyarı veriyordu.








  • Geçte olsa başıma geleni yazayım. Aynı hatayı birkaç kez aldım ve 100km üzeri hızda hareket halindeyken bu hatayı aldığımda araç gaz almıyordu kontağı kapatıp açana kadar. Birkaç gün sonra sarı arıza ışığı yandı. Servise götürdüğümde yakıt ısısını ayarlayan sensörden olduğunu söylediler. Yaklaşık 250-300 TL ücret ile parça değişti ve bir daha sorun yaşamadım.


    Sizin sorununuz ile aynı olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.