Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
716.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm Fiat Punto Kulübü Ailesinin Kurban Bayramını Kutlarım..Daha Nice Bayramlarda Beraber Olmak Dileği İle..
     2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü
  • Kurban Bayramınız kutlu olsun arkadaşlar...
  • Dostum engincantan, Diğer forum sayfalarında gezinirken okuduğum bu yazıları da paylaşmak istedim seninle... impress ve flyingraper isimli kullanıcıların mesajlarıı bunlar. Sanırım bu yazılar, 1.3 multijet motorlar hakkında hiçbirşey bilmeyip işkembeden atıp tutan, 120 bin km de motor bitiyor diyen arkadaşa kapak olur

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Gönderen: impress
    Konu: en iyi DİZEL motor
    Link:http://forum.donanimhaber.com/m_35065455/tm.htm

21 Ekim 2009, 21:06:51

şu zamanın en başarılı motorları 1.3 multijetler. eski çalıştığım yerde iki adet albea taksi, haftalık bakımları aksatılmadan motor kapağı dahi açılmadan 750.000 km de 6000 tl den satılarak sıfırlandı.

renault un dci motorları için aynı şeyi söyleyemem. ayda en az bir tane dci motor yapıyorduk. 30000 km de de yaptık, 150000 kmde de yaptık. dci motorların en büyük eksisi turbo bozulduğu zaman 1. ve 4. silindirlere zarar veriyor. yani komple motor yapılıyor. maslak atatürk sanayiye gittiğiniz zaman büyük parçacıların hepsinde komple 1.5 dci motor olduğunu görürsünüz. motor yaptırmak 2500 tl yi buluyor. sıfır motor ise 6000 tl civarı. bazılarına komple değiştirmek mantıklı geliyor.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderen: flyingraper
    Konu: en iyi DİZEL motor
    Link:http://forum.donanimhaber.com/m_35065455/tm.htm

31 Ekim 2009, 23:56:54

Sizin arayışınıza göre "en ucuz ve en az yakan en uzun ömürlü" üç özelliği aynı anda barındıran 1.3 Multijet motordur.Bir müşterimiz düzenli baktığı arabasının motorunu 602.000de açtık.602000 km sorunsuz kullanmış.
    İmpress arkadaşımız daha da üstünü,750000de görmüş.
    Bunlar gerçektir,istanbulda taksilerde de bu motorlu araçların çok tercih edilmesi bunun bir gerçek olduğunun en güzel kanıtıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperbCombi -- 27 Kasım 2009; 4:53:05 >

• şu an kullandığım arabamı 104000 de aldım şimdi 117000 e yaklaştı o ara 185000 de opel corsa bakmıştım 2003 cdtı motoru falan yapılmamıştı.160000 den önce satmayı düşünmüyorum buda 3-4 yıl kadar eder.oda km den değil model yükseltmek içn satarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghosttailor

quote:

Orijinalden alıntı: emrahisilti2

selam beyler
    bugün aracın bakımını yaptım (benzinli)
    opet yağ aldım deneme amaçlı 4ltsi 35lira
    hava yağ polen filtresi 32 lira
    20 lirada ustaya attık mı iş bitti
    TOPLAM=87 LİRAYA mal olmuş
    ayrıca daha önceki şikayetim olan arkadan gelen vık vık diye öten sesi lastiği sökerek balataları sökerek amortisörü sökerek bulamadık
    problem çok basitmiş el freni teli gevşemiş olay bukadar.
    aracı öten varsa duyurulur :)
    not:alarmım nerdeyse 1 aydır çalışmıyor kumandalarım alarma etki etmiyor alarm kodlamasını bilen arkadaş varmıdır acaba ??

Dostum 87 TL gerçekten uygun bir fiyat..Bu arada deneme amaçlı aldığın Opet yağ ile ilgili izlenimlerini ilerleyen günlerde forumdaki arkadaşlarımızla paylaşırsan sevinirim.
    Alarm kumandası konusunda malesef bir bilgim yok..Konu ile ilgili bir şey öğrenirsem forum sayfalarından paylaşırım..
    Kolaygelsin..

merhaba;
    sanırım tekrar opet almam çünkü motordaki titreşimi hiç kesmedi gibi..Sizde bilirsiniz motora yeni yağı koyduğunuz zaman titreşim bir süre kesilir sonra tekrardan yavaş yavaş ses artar.35 lira opet 45 lira castrol.Bundan sonra 10 lira için opeti tercih etmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: madleon

arkadaşlar uzun zamandır giriş yapıp takip edemiyordum. bazı arkadaşlarımız kokpit içindeki seslerden şikayetçi olduğunu gördüm. aynı sorunları bende yaşamıştım ancak şu an hepsini çözdüm.ilk olarak torpidodan gelen seslerin çoğunluğu mevcut küçük kapaklar var mutlaka dikkat etmişsinizdir.onları ince bir tornavida yardımıyla zedelemeden çıkartıp çift taraflı bantla tekrar yerine oturtun.ikincisi ise kapılarda bulunan hoparlör kapakları zamanla ses yapmaya başlıyor bunlarıda yerinden çıkarmadan sadece köşe noktalarına(görünmeyecek şekilde) bir iki damla japon yapıştırıcıs damlatıp sağlamlaştırın.gürültünün geldiği 3. nokta ise arka koltuk. arka koltuk mandallarının geçtiği demirleri elektrik bantıyla 2-3 kat sarın yerine sıkıca oturtun ondan sonrada koltuğun oturulan kısmını kaldırarak altına çift taraflı bant yardımıyla ince sünger kaplayın. içerden gelen gürültülerin tamamen kesildiğini sizde göreceksiniz. rüzgar sesine gelecek olursak punto tarzında tasarıma sahip tüm araçların ön camlarından dolayı rüzgar sesi mevcuttur. ön kapıda ki fitilleride 1 boy kalını ile daha dolgun fitil ile değiştirdiğinizde büyük oranda sesi azaltmış oluyorsunuz. eğer yardımcı olabildiysem sevinirim

merhaba;
    ben torpidodaki küçük kapakların hangisi olduğunu anlayamadım birisi anlatabilir mi:)?

• Arkadaşlar merhaba

Punto için üretilmiş bi kol dayama (yada kolçak her ne şekil tabir ediliyorsa) mevcut mu? Bilen yada alıp takmış olan var mı aranızda?

arabadaki en büyük eksiklik bu gibi geliyor bana :)
  • merhabalar....forumunuza yeni üye oldum.benim sorum,orjinal fabrika çıkşlı olarak blaupunkt subwoofer,çift tweeter,cd plyer lı puntoların hangi yıl üretildiği...araç 1.2 tek kapı... bir de forumda genellikle multijet kullanıcıları var. 1.2 punto hakkında görüşleriniz nelerdir,almayı düşünüyorum da..şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aggressiff -- 30 Kasım 2009; 3:17:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vsevilmis

Arkadaşlar merhaba

Punto için üretilmiş bi kol dayama (yada kolçak her ne şekil tabir ediliyorsa) mevcut mu? Bilen yada alıp takmış olan var mı aranızda?

Merhaba dostum..Punto orjinal ekipman olarak üretilmiş kol dayama aparatı bildiğim kadarı ile yok.Fakat piyasada satılan yan sanayi ürünler var.Ancak kullanım açısından ne derece sağlıklı olur bilemiyorum..Haklısın gerçekten çokbüyük konfor sağlayan bir şey..Forumda Punto'suna böyle bir uygulama yapan dostlarımız varsa seninle gerekli bilgileri paylaşırlar..
    Kolaygelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aggressiff

merhabalar....forumunuza yeni üye oldum.benim sorum,orjinal fabrika çıkşlı olarak blaupunkt subwoofer,çift tweeter,cd plyer lı puntoların hangi yıl üretildiği...araç 1.2 tek kapı... bir de forumda genellikle multijet kullanıcıları var. 1.2 punto hakkında görüşleriniz nelerdir,almayı düşünüyorum da..şimdiden teşekkürler

Dostum aramıza hoşgeldin..Bahsettiğin özellikler Punto'da standart olarak mevcut değil..Ekstra bir özellik olarak bulunuyor.1.2 Punto hakkında sana söyleyeceğim manual şanzıman seçeneği malesef yok.Ülkemize sadece 'Dualogic' şanzımanlı ithal edildi.Sende takdir edersin ki otomatik vitesli 1.2 motordan abartı bir performans beklemek yanlış olur.Şehir içi kullanımı için idealdir.Buradan uzun yol yapamayacağı anlamı çıkmasın Emsallerine göre yakıt tüketimi uygun seviyede bir araçtır.Forum sayfalarına göz atarsan daha sağlıklı bir fikir sahibi olabilirsin..Memnun kalacağından şüphen olmasın..
    Aklıa takılan başka soru ve sorunları bizlerle paylaşabilirsin..
    Kolaygelsin..
    '

• ghosttailor verdiğin bilgiler için teşekkür ederim...ilk mesajımı yazmadan önce forumu baştan sona okudum,bilgili ve yardımlaşmaktan keyif alan punto sahiplerinin yazdıklarından çokca bilgi aldım...emeği gecenlere teşekkürler...
    benim almayı düşündüğüm 1.2 punto,fotograflarından anladığım kadarıyla dualogic değil manuel...tek kapı ve sanırım 2003 model.sanırım diyorum çünkü araç sahibi şu an yurtdışında ve çok sağlıklı iletişim kuramıyoruz.arka far grubu ve tampon diğer puntolardan biraz farklı gibi geldi bana,ön panel de çift renk değil..neyse kafanızı şişirmeyeyim...punto beğendiğim bir araç ve forumdan anladığım,birkaç kronik sorun hariç kullananlar çok memnun görünüyorlar...umarım aracımı yakın zamanda allırım ve aranıza katılırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aggressiff -- 30 Kasım 2009; 22:35:28 >
  • quote:

merhabalar....forumunuza yeni üye oldum.benim sorum,orjinal fabrika çıkşlı olarak blaupunkt subwoofer,çift tweeter,cd plyer lı puntoların hangi yıl üretildiği...araç 1.2 tek kapı... bir de forumda genellikle multijet kullanıcıları var. 1.2 punto hakkında görüşleriniz nelerdir,almayı düşünüyorum da..şimdiden teşekkürler

Dostum selamlar, forumumuza hoşgeldin. Hemen soruna cevap vereyim; Senin için ufak bir araştırma yaptım, eski araba dergilerimin arasında Punto'nun Haziran 2005 tarihli broşürünü buldum. Bu broşürde senin bahsettiğin blaupunkt subwoofer, çift tweeter, CD player 1.2 motor versiyonları için, blaupunkt subwoofer,çift tweeter,CD+Mp3 Player'lı ses paketi 1.4 Shine ve 1.3 multijet Shine versiyonları için ses paketi adı altında satışa sunulmuş. Bunlar fiyat listesinde yazılı. (Haziran 2005'te bu paketin fiyatı 766 tl. imiş.) Dolayısı ile bu paket ekstra donanım olarak satılıyor yine ve sadece Shine modellerinde mevcut. Yine Punto'nun 2004 Ekim tarihli broşürü de elimde ve onda ses paketi yok. Dolayısı ile Benim arabamda olduğu gibi 2006 modellerde mevcut olduğunu söyleyebilirim (Ben ekstra bir bedel ödememiştim ses paketi de ısmarlamadım ama benim araba geldiğinde üzerinde vardı hatta satıcı kız bile arabayı teslim ederken görünce hayret etti ) Ayrıca bildiğim kadarıyla 1.2 tek kapı Türkiye'ye Tofaş tarafından hiç ithal edilmedi. Arabanın tarihçesini almadan önce iyice araştırmanı öneririm, sonradan bir sakatlık çıkmasın. 1.2 versiyonu ben hiç kullanmadım ama kullanan arkadaşlar sana en kısa zamanda yardımcı olacaklardır. Eğer alırsan şimdiden hayırlı olsun bizlerle bağlantıyı koparmaman dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperbCombi -- 30 Kasım 2009; 23:41:57 >

• Puntojet gerçekten benim için emek vermişsin çok teşekkürler,çok faydalı bilgiler bunlar...dediğin gibi aracı iyice araştırıp alacağım,sizi de haberdar edeceğim tekrar teşekkür ederim sana ve foruma emek veren herkese...
  • quote:

Arkadaşlar merhaba

Dostum selamlar, Ben de geçen sene senin gibi düşünüyordum bu yüzden yakın tanıdığım bir aksesuarcı arkadaşım vasıtası ile arabama bir kolçak taktırdım (veya kol dayama ) Arabama orjinal olmayan parça takmama gibi bir hastalığım olduğundan baya bir araştırmıştım ama malesef Fiat'ın bizim arabalar için ürettiği bir kolçak malesef bulamamıştım. Aksesuarcı arkadaştan 25 tl. ye sert süngerden yapılma, oldukça sağlam, gerektiğinde iki koltuğun arasına yukarı doğru kaldırılan ve şoför koltuğunun çelik kasasına monte edilen bir kolçak satın aldım zaten koltuğun yan tarafı fermuarlı, bu fermuarı açıp kolçağı koltuğun sırt yaslanma bölümünde kolçak için hazırlanmış olduğunu düşündüğüm bir bölüm var oraya vidaladık ve oldukça sağlam oldu. Bu bahsettiğim kolçak oldukça geniş bir kolçak iki koltuğun arasını dolduruyor yani sadece şoför değil yandaki yolcu da çok rahat bir şekilde kolunu dayayabiliyor. Kolçak aldığımda çıplak sünger halindeydi, iyi bir oto koltuk döşemecisinde koltukların aynı renginde orjinal döşeme kumaşını bulup onunla da kaplattım, şimdi her gören nerden aldığımı soruyor ve orjinal sanıyor. (Hatta aynı gün içinde kolçağı gören ve çok beğenen kayınpederimin ısrarı üzerine onun Hyundai Accent'ine de yaptırmıştım aynı şekilde.) Sana da bu şekilkde yaptırmanı tavsiye ederim. Piyasada satılan ucuz görünümlü plastik kolçakların uzun ömürlü olacağını sanmıyorum. Birkaç gün önce internette dolaşırken gözüme çarpan bir ilan vardı onun da linkini yazayım sana aşağıya bir incele istersen. Son olarak tüm arkadaşlara tavsiyem bir an önce kolçak taktırmanız arkadaşlar... Uzun yolda keyfine doyamayacaksınız emin olun. Ben rahatına alışınca keşke daha önceden yaptırsaydım diye düşünmeye başladım.

http://cgi.ebay.co.uk/Fiat-PUNTO-MK2-(1999-2006)-Armster-Armrest---Brand-New_W0QQitemZ200363440137QQcmdZViewItemQQimsxq20091113?IMSfp=TL091113174001r8563

• quote:

Puntojet gerçekten benim için emek vermişsin çok teşekkürler,çok faydalı bilgiler bunlar...dediğin gibi aracı iyice araştırıp alacağım,sizi de haberdar edeceğim tekrar teşekkür ederim sana ve foruma emek veren herkese...

Rica ederim aggressiff dostum umarım gönlünce olur herşey ve sen de aramızdaki tek 1.2 tek kapı Punto sahibi olarak deneyimlerini bizlerle paylaşırsın. Senden haberleri bekliyoruz, kendine iyi bak...
  • Selamlar arkadaşlar. Birkaç haftadır 14-15000 Tl civarında bir araba alma nyetiyle araştırma yapıyorum. Aklımda baştan beri dizel punto vardı. Bi tane buldum, kısmetse almayı planlıyorum, fakat yine de siz punto sahibi arkadaşlarımın da bi fikrini almak isterim. Araç 2004 model 1.3 multijet dizel, 94000 km'de, abs, çift hava yastığı, sunroof'lu. Fiyatı son olarak 14.500 Tl'ye anlaştık. Satıcı aracın ilk sahibi bakımlarını sadece serviste yaptırdığını söyledi. Km'sinin yüksek olması beni biraz düşündürmüştü fakat yorumlarınızı okuyunca 94000 km o kadar da çok gelmedi bana. Yine de sizlerin bi görüşünüzü almak isterim. İnşallah yakında punto sahibi olarak aranıza katılmış olurum. Saygılar.
  • dostum 5-6 yaşında ve dizel araçda 94000km nedirki ben 105000de aldım aynını tık demiyo sorum km değil zaten adam gibi bakılmış dizel 200000de olsada alınır ama bakımsız 30000de araç bile sorun çıkarır.sen kaporta şaşi motor baktır bi 100000 de sen binersin bakımlı ise
  • quote:

ghosttailor verdiğin bilgiler için teşekkür ederim...ilk mesajımı yazmadan önce forumu baştan sona okudum,bilgili ve yardımlaşmaktan keyif alan punto sahiplerinin yazdıklarından çokca bilgi aldım...emeği gecenlere teşekkürler...
    benim almayı düşündüğüm 1.2 punto,fotograflarından anladığım kadarıyla dualogic değil manuel...tek kapı ve sanırım 2003 model.sanırım diyorum çünkü araç sahibi şu an yurtdışında ve çok sağlıklı iletişim kuramıyoruz.arka far grubu ve tampon diğer puntolardan biraz farklı gibi geldi bana,ön panel de çift renk değil..neyse kafanızı şişirmeyeyim...punto beğendiğim bir araç ve forumdan anladığım,birkaç kronik sorun hariç kullananlar çok memnun görünüyorlar...umarım aracımı yakın zamanda allırım ve aranıza katılırım...

Dostum bahsettiğin Punto MK 2 olarak tabir edilen kasa..Dış tasarımı bizim Punto'lara göre biraz farklılık gösteriyor.Seninde belirtmiş olduğun gibi 2003 model Punto'larda 1.2 motor manuel şanzıman seçeneği mevcut..Resimdeki Punto 1.2 manuel ve tek kapı..Yanılmıyorsam senin almak stediğin Punto'nun resimdeki gibi olması lazım..

Umarım en kısa zamanda Punto'n ile aramıza katılırsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Puntojet

quote:

Arkadaşlar merhaba

Dostum selamlar, Ben de geçen sene senin gibi düşünüyordum bu yüzden yakın tanıdığım bir aksesuarcı arkadaşım vasıtası ile arabama bir kolçak taktırdım (veya kol dayama ) Arabama orjinal olmayan parça takmama gibi bir hastalığım olduğundan baya bir araştırmıştım ama malesef Fiat'ın bizim arabalar için ürettiği bir kolçak malesef bulamamıştım. Aksesuarcı arkadaştan 25 tl. ye sert süngerden yapılma, oldukça sağlam, gerektiğinde iki koltuğun arasına yukarı doğru kaldırılan ve şoför koltuğunun çelik kasasına monte edilen bir kolçak satın aldım zaten koltuğun yan tarafı fermuarlı, bu fermuarı açıp kolçağı koltuğun sırt yaslanma bölümünde kolçak için hazırlanmış olduğunu düşündüğüm bir bölüm var oraya vidaladık ve oldukça sağlam oldu. Bu bahsettiğim kolçak oldukça geniş bir kolçak iki koltuğun arasını dolduruyor yani sadece şoför değil yandaki yolcu da çok rahat bir şekilde kolunu dayayabiliyor. Kolçak aldığımda çıplak sünger halindeydi, iyi bir oto koltuk döşemecisinde koltukların aynı renginde orjinal döşeme kumaşını bulup onunla da kaplattım, şimdi her gören nerden aldığımı soruyor ve orjinal sanıyor. (Hatta aynı gün içinde kolçağı gören ve çok beğenen kayınpederimin ısrarı üzerine onun Hyundai Accent'ine de yaptırmıştım aynı şekilde.) Sana da bu şekilkde yaptırmanı tavsiye ederim. Piyasada satılan ucuz görünümlü plastik kolçakların uzun ömürlü olacağını sanmıyorum. Birkaç gün önce internette dolaşırken gözüme çarpan bir ilan vardı onun da linkini yazayım sana aşağıya bir incele istersen. Son olarak tüm arkadaşlara tavsiyem bir an önce kolçak taktırmanız arkadaşlar... Uzun yolda keyfine doyamayacaksınız emin olun. Ben rahatına alışınca keşke daha önceden yaptırsaydım diye düşünmeye başladım.

http://cgi.ebay.co.uk/Fiat-PUNTO-MK2-(1999-2006)-Armster-Armrest---Brand-New_W0QQitemZ200363440137QQcmdZViewItemQQimsxq20091113?IMSfp=TL091113174001r8563

Benimde gözüm ikide bir o armster marka ürüne gidiyor ancak anladığım kadarıyla o ürünün montajı için iki koltuğun arasında yerde duran plastik bölmeye 4 tane delik açmak gerekiyor. Eh bi tane arabamız var oda kıymetli öyle sağına soluna delik delemeyiz :) En güzel yol senin dediğin gibi olacak. Zaten koltukta monte etmek için uygun bir yer var ise tadından yenmez :)

teşekkür ediyorum zaman ayırdığın için :)

• fotograf ekledim umarım becerebilmişimdir...satıcının bana yolladığı fotolar bunlar...benim biraz kafam karıştı ama dur bakalım.yarın detaylı konuşabileceğiz sanırım,size de bilgi veririm..teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.