Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
714.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2004 model olanlarda ABS opsiyonel miydi? Sunroof, çift taraflı klima CD-changer, park sensörü olan bir araçta ABS olmaması normal mi?
  • Yukarıda yazan donanım listesine bakılırsa Dualogic şanzımanlı 1.2lt lik versiyonda ABS opsiyonel..1.3 Multijet ve 1.4 benzinlide standart..Yazdığınız diğer özellikle r2004 model tüm versiyonlarda paket olarak alınabililiyor.
  • Merhaba,

Ben de bugün bir Punto alarak aranıza katıldım.

2004 Model, Kristal Yeşil 1.3 Mjet Dynamic (Sunroof+Digital Klima+ Park Sensörü CD Player) 57.000 km'de.

Araç oldukça temiz yalnızca 60.000 bakım var bu bakımda debriyaj balatası değişmesi gerekiyor. Tahminen toplam 500-600 TL bir masrafı daha olacak.

Bu arada bir önceki sorumda sorduğum sorunun cevabını bugün aldım galiba. Bu arabada ABS yok. 2 havayastığı, park sensörü etc. ola bi araba da ABS nasıl olmaz anlayamadım. Olmadığını nasıl anladınız derseniz, ilk olarak ani frende ABS tepkisi olmuyor ve lastikler direk kazıklıyor. Ayrıca aracın kontağını açtığım zaman ABS ışığı yanmıyor. Merak ettiğim ABS olan araçlarda kontağı ilk açma sırasında ABS ışığı yanıp sönüyor mu?

İlk fırsatta aracımın fotolarını koyacağım.

İyi akşamlar...

• replay147 kardeşim öncelikle yeni Punto'n hayırlı olsun..Kazasız belasız iyi günlerde kullanmanı dilerim..Aramıza hoşgeldin..
    Evet ABS si olan araçlarda kontağı açınca ABS göstergesi yanar ve bir kaç sn sonra söner.Bu doğru..Kesin emin olabilmek için kazık fren diye tabir edilen frenajı denemelisin.Çünkü ABS devreye fren pedalına uygulanan şiddete göre giriyor.Hatta bazı araçlarda EBD diye bir sistem var.Bu sistem pedala uygulanan basıncın yeterli olmadığı durumlarda devreye girip ABS nin hemen devreye girmesini sağlıyor bildiğim kadarıyla..
    Çok özel değilse aracı ne kadara aldığını öğrenebilir miyim? Bu arada fotoları en kısa zamanda bekliyoruz..
  • Teşekkürler...

Aracı sanırım biraz pahalı aldım. 15.600 TL. Ama aracın ilk sahibini tanıyorum ve çok temiz olduğunu biliyorum. Bu yüzden içime sindi.

ABS için kazık firen yaptım bugün ve lastikler kitlendi. Yani ABS yok. Bu kadar özelliği koydukları bir arabaya ABS'yi nasıl opsiyonel yaparlar anlam veremiyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: ghosttailor

replay147 kardeşim öncelikle yeni Punto'n hayırlı olsun..Kazasız belasız iyi günlerde kullanmanı dilerim..Aramıza hoşgeldin..
    Evet ABS si olan araçlarda kontağı açınca ABS göstergesi yanar ve bir kaç sn sonra söner.Bu doğru..Kesin emin olabilmek için kazık fren diye tabir edilen frenajı denemelisin.Çünkü ABS devreye fren pedalına uygulanan şiddete göre giriyor.Hatta bazı araçlarda EBD diye bir sistem var.Bu sistem pedala uygulanan basıncın yeterli olmadığı durumlarda devreye girip ABS nin hemen devreye girmesini sağlıyor bildiğim kadarıyla..
    Çok özel değilse aracı ne kadara aldığını öğrenebilir miyim? Bu arada fotoları en kısa zamanda bekliyoruz..

• quote:

Orjinalden alıntı: ghosttailor

Araç 2005 model konfor ve güvenlik paketli dijital klimalı multijet dynamic..sıkı pazarlıkla 15000 tl ye alındı..araç 56000 km de..

Bende bu fiyata aldım..Aracı interneten buldum.seninkinden farklı olarak sadece sunroof yok.Bende 0 km almayı düşünüyordum.Ama yapılan bunca ahlaksızlıktan sonra 2. el araca yöneldim.Param ve alternatiflerim sınırlıydı. Gerek fiyat olarak gerek araç olarak çok araştırdım..Sonuçta gerek donanım gerek tasarım gerek tüketim olsun on numara bir araç sahibiyiz . Sınıfınun en az yakıt tüketen aracı..Bir depo ile şehir içi 800-850 şehir dışı 1050-1150 km ortalaması var ki bunlar gerçekten müthiş değerler..Ayrıca Youtube girip 'Punto Multijet' yazıp videoları incelemeni tavsiye ederim..
    Aracı pahalıya almamışsın bence..internetteki ilan sitelerine bakınca bitik arabalara ne kadar fiyatlar istediklerini görürsün..
    Abs olmaması önemli bir sorun değil..Puntolarda çapraz devreli fren sistemi mevcut..
    Tekrar hayırlı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 18 Nisan 2009; 0:04:25 >

• ghosttailor

pm..
  • Yeni Puntoları ile aramıza katılan arkadaşların tümüne hayırlı olsun, Puntolarınızı kazasız belasız kullanmanızı dilerim
    Puntolarınızın fotoğrafları varsa bizlerle paylaşırsanız çok seviniriz, forumumuz renklenir biraz.
  • Hoşgeldin Puntojet.. Hakikaten Kulübümüzün biraz renklenmeye ihtiyacı var..Ama uzun zamandır kimse yok ortalarda..Diğer dostlarımızın kulüpleri gayet aktif..Tüm Punto'cular el ele verip hareketlendirelim kulübümüzü
  • Meraba arkadaşlar.Dün itibariyle bende 2006 model Fiat 1.3 M.j. Punto Dynamic aldım araç 43 binde 17 bin tl'ye aldım.İlk arabam ve aylardan beri araba araştırıyorum arabayı bir defa baktım ve aldım.Arabanın yakıt ışığı yanıyor ustalara sordum Euro Dizel yerine başka mazot alındığı için yanıyormuş birde fren yapınca ses geliyor bu sorunlar neden olabilir ? birde fiyatı şu an itibariyle sizce nasıl ?
  • "2006 model Fiat 1.3 M.j. Punto Dynamic aldım araç 43 binde 17 bin tl'ye aldım" yazınca benim arabamı aldın sandım
    hayırlı olsun, yakıt ekonomisine ve üzerindeki donanıma göre en uygun fiyatlı araca hoşgeldin diyeyim.
    1.3 motorlu opel corsaların fiatları puntolardan yüksek,
    üstelik donanımları da çok düşük olduğu halde.
    puntoların iç hacmi sedanları aratmaz, bagajıda sınıfındaki en geniş bagajlardan biridir.

Yakıt ışığının eurodizel dışında birşey alındığı için yandığını sanmıyorum.
    kesin bir problem var.

fren yapınca ses geliyorsa, balata sorunu ilk aklıma gelen.
    değişince düzelir,
    muhtemelen 43.000e kadar balatalar değişmemiş olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: RsL29

Meraba arkadaşlar.Dün itibariyle bende 2006 model Fiat 1.3 M.j. Punto Dynamic aldım araç 43 binde 17 bin tl'ye aldım.İlk arabam ve aylardan beri araba araştırıyorum arabayı bir defa baktım ve aldım.Arabanın yakıt ışığı yanıyor ustalara sordum Euro Dizel yerine başka mazot alındığı için yanıyormuş birde fren yapınca ses geliyor bu sorunlar neden olabilir ? birde fiyatı şu an itibariyle sizce nasıl ?

• quote:

Meraba arkadaşlar.Dün itibariyle bende 2006 model Fiat 1.3 M.j. Punto Dynamic aldım araç 43 binde 17 bin tl'ye aldım.İlk arabam ve aylardan beri araba araştırıyorum arabayı bir defa baktım ve aldım.Arabanın yakıt ışığı yanıyor ustalara sordum Euro Dizel yerine başka mazot alındığı için yanıyormuş birde fren yapınca ses geliyor bu sorunlar neden olabilir ? birde fiyatı şu an itibariyle sizce nasıl ?

RsL29 kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin..Gerçekten mantıklı bir seçim yapmışsın..Aracının fiyatıda modeli ve km sine göre gayet makul..Güle Güle iyi günlerde kullanmanı dilerim..
    Ben yakıt ışığının eurodizel yerine başka mazot alınmasından kaynaklandığını düşünmüyorum..Belki gösterge tablosu kaynaklı bir arıza olabilir..Fren yapınca ses gelmesi sorunuda muhtemelen fren blataları ile ilgili bir sıkıntı var..Aracında ABS varsa sert frende fren pedalında titreme ve ses yapar..Sebep bu da olabilir..

• Deniz INCEyoutube
    Punto mulijet 200+
    http://www.youtube.com/watch?v=HQd8R_H6-nE

Deniz INCEyoutube
    punto dizel multijet 0-100+
    http://www.youtube.com/watch?v=ZslBmoHuKZc

• CD Player'li radyolarda (MP3'lü değil) anahtarı kontaktan çıkardığınız zaman radyonun otomatik olarak kapanması sağlanabiliyor mu? G.Punto'larda bu şekilde oluyordu...
  • quote:

Punton hayırlı olsuun donanımına ve ekonomikliği ile kıyaslandığında fiyatı çok uygun bence... Fren yapınca çıkan ses benim arabamda da var benimki de 2006 model 1.3 multijet Shine modeli sorun ABS den değil kırmızı ışığa yaklaşıp durmak için frene basınca balatalardan sürtünme sesi geliyor ama bu ses herzaman gelmiyor benimkinde. Bu ses için servise gittiğimde ustayı baya bi dolaştırdım arabayla ama tık demedi, adamı bıraktım eve dönerken daha ilk kırmızı ışıkta aynı ses yine gelmeye başladı çok komikti yaw ben de bir daha bunun için servise gitmedim. Balatalar bitince takım olarak yenileyeceğim umarım yenilerinde aynı sorun olmaz.

• 2005 multijet dinamic 52000 km

çift hava yastığı ve abs'si var

14.500 istiyorlar, tavsiye edermisiniz
  • Eğer boyası değişeni yoksa alınabilir..Fİyat makul..Hayırlısı olsun..
  • Arkadaşlar lastiklere kaç psi hava basıyorsunuz_?
  • Dördüne de 32psi hava basıyorum bol çukurlu yollarda bile herhangi bir sorun çıkmadı.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.