Şimdi Ara

*_2002-07 Arası Benzinli-Dizel Corolla Kulübü_* (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
4.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2003-2007 arasındaki corollalarda bujiler kaç tırnaklı arkadaşlar ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dondurmaci

2003-2007 arasındaki corollalarda bujiler kaç tırnaklı arkadaşlar ?

bende merak ettim şimdi

Arkadaşlar aranızda sis farlarına xenon ampullerinden takan varmı?
    Far içinde kararma oldumu?
    Ne marka ve maliyeti ne kadar?
    Fotograf gonderebilirmi?

Park ampullerim lazerli beyaz taktım fakat sis farları ile sarı beyaz oluyo sis farlarınıda xenon ampullerinden taksam diyorum acaba nasıl olur?

• arkadaşlar corollanın sorunsuzluğunu biliyorum fakat benim merak ettiğim bu arabanın lpg ile uyumu nasıl.malum benzin fiyatları uçmuş durumda.dizel araçlarda pahalı.
    lpg ile uzun süredir corolla kullanan arkadaşların fikirlerini bekliyorum.saygılar..
  • yaklaşık 7-8 senedir farklı modellerde lpg li toyota corolla kullanıcısıyım.
    1991 xl ve 1997 xei de eski sistem yani sıralı olmayandan lpg kiti vardı. problem yaşamadım. sadece
    kısa zamanda aşırı rakım farkı olan yerlere iner çıkarsan ayarını kontrol ettirmen gerekebiliyor yoksa aracın yağına tuzuna bak devam. tabii ki tek el ve normal kullanımda.
    şimdiki 2004 terramda sıralı sistem var. ilk takıldığında ayarsızlık vardı. yani 6 ay önce . atiker taktırdım.
    ilk takışta olur dedi usta. yaklaşık 1000 km kullandıktan sonra ayara gittim . şimdi süper yakıt ve performans çok iyi. ben memnunum . yalnız eski sistemde biraz çekişte düşme oluyor 3 sene sonra filan . sıralı da olmaz dediler bakıp göreceğiz.
  • buda benim canavar: İMZAMDA YAZIYOR...RESMİDE AŞAĞIDA:

*_2002-07 Arası Benzinli-Dizel Corolla Kulübü_*
  • alibekir aracın çok güzel temiz duruyoe.İyi günlerde kullan.Keyifli sürüşlerinin devamını dilerim
  • Tek tırnaklı kardes ben arabama bu bosch çift yada 4 tırnaklı bujilerinden taktırmak istedim. Uygun olmadığını söylediler.
    quote:

Orjinalden alıntı: dondurmaci

2003-2007 arasındaki corollalarda bujiler kaç tırnaklı arkadaşlar ?
  • alibekir Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin. benimki ile aynı kasa araban. gerçekten hoş bir çekim yapmışsın.
    ben de senin jantlardan arıyorum. nereden ve nasıl aldın acaba?
    temin edebileceğimiz yer konusunda ve fiyat konusunda bilgin varsa aktarırsan memnun olurum.
    diğer arkadaşlardanda bilgisi olan varsa yardım alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekircakir -- 24 Mayıs 2008; 2:21:09 >
  • güncel diyorum topic imizi 2. sayfada buldum lütfen yaani
  • Alibekir kardes arbayı satıyo galiba resmin üstünde sahibinden com yazıyo, one ki :)))
  • arkadaslar aranızda aracına acık hava filtresi uygulayan varmı varsa resim filan bilgi filan anlatsın iste biseyler, ben yeni uyguladım bir sorun yok lakin belki ilerisi için kötüdür diye sorayım dedim.http://forum.donanimhaber.com/m_23767270/tm.htm
  • arkadaşım filtreyi taktığın yeri gördümde bildiğim kadarıyla açık hava filtreleri ne kadar cok serin hava alırsa o kadar iyidir.yani spiral boruyla falan uzatırsan ön tarafa doğru daha randımanlı olacağına inanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: g5

Alibekir kardes arbayı satıyo galiba resmin üstünde sahibinden com yazıyo, one ki :)))

jantları sattığını biliyorumda aracı sattığını bilmiyorum.
  • arkadaşlar 2005-2006 model toyotasını satan varsa görüşelim
  • Selam Arkadaşlar,

3,5 senedir Corolla kullanıcısıyım.Daha önceleri faklı markalarda birçok araba kullandım ve Toyota ile ilk defa tanıştım,çok memnunum.
    Kısmetse haftaya LPG Taktırmayı düşünüyorum.Sonra da sigortamın mini hasar kapsamıyla boydan boya çizik olan arka tamponumu boyatıcam.Uzun süredir araştırıyorum LPG Olayını,tek dileğim LPG den sonra da şu an aldığım muhteşem keyfi aracımda alabilmek...
    Saygılar...
  • Nasıl olmuş beyler ?

*_2002-07 Arası Benzinli-Dizel Corolla Kulübü_*
  • bir grafiker olarak önerim. toyota team sokağıysa sokağı biraz görelim derim. Nacizane olarakta sokak yerine garaj demek daha hos olur. gibi
  • sitede garaj yoktu sokak vardı onu bulursak onuda yaparız

Vay be 5 gün sonra bir toyotacıdan cevap geldi.Ne kadar mutluyum . Kimse umursamıyor burayı yahu
  • BİR COROLLA NASIL YIKANIR?

Arac yıkama esnasında gunes gormeyen bir kısıma alınır.
    Arac üzerinde fazla ısı kaybolduktan sonra hortum takılır.
    Arac komple su ile komple ıslatılarak su ile gidecek olan pislikler akıtılır.
    Bir kovaya (benim aldığım şampuana göre 1.5 kapak(markası carpex) ama ben 2 kapak koyuyorum ve üzerine tazikli suyla köpürterek dolduruyorum.
    Yıkamaya başlamadan önce arac yüzeyinin kuru olmamasına dikkat edilmeli.
    Daha sonra aldığımız arac yıkama süngeri ile tavan kısmını ön arka ve yan camların bulunduğu kısımları yıkıyoruz ve temiz su ile duruluyoruz.
    Daha sonra aracın ön kısmını yıkıyoruz (eğer kuru ise yukarıdan aşağıya doğru her tarafını tekrar ıslatıyoruz).
    Tekrar temiz su ile duruluyoruz.
    Daha sonra aracın kapıları ve arka kısmını yıkıyoruz.
    Temiz su ile her tarafını son kez duruluyoruz.
    Bir süngerli güderi yardımıyla aracın üzerinde bulunan su zerreciklerini siliyoruz.(eğer bez ile silerseniz aracın yüzeyinde tekrar elektriklenme olacaktır ve aracınız tozları dah cok ve cabuk cekecektir.Bu sayede aracınız daha cabuk kirlenecektir.)
    Arac paspasları kirli ise onlarıda cıkartıp temiz bir yerde fırça yardımıyla köpürte köpürte bir güzel yıkıyoruz.
    Temiz su ile duruluyoruz ve kuruması icin belirli yükseklikte bir yere asıyoruz.
    Aracın kaporta aksamını komple yıkayıp durulayıp kuruladıktan sonra normal araba yıkama fırçası ile lastikleri dönen yöne doğru yıkıyoruz ve jant veya jant kapaklarının deliklerine doğru fırça uçlarını sokarak balata tozlarından arınmasını sağlıyoruz.(eğer yoldan geldiyseniz aracınızın beklemesini tavsiye ederim.diskler sıcak oldugundan su soğuk gelecektir ve çatlama yapabilir)
    ve sonra temiz duru su ile lastiklerimizi duruluyoruz.
    Eğer jant veya jant kapakları guzel durulanmadığı taktırde su zerrecikleri izi kaldı ise temiz nemli bir bez ile temzilerseniz izleri alırsınız.
    Daha sonra kapı içlerini menteşe içlerini nemli temiz bir bez yardımıyla temziliyoruz.Bezin temiz ve elimizden geldiğince suyunu cıkarmaya önem göstermeliyiz yoksa bezden kaporta aksamına su zerrecikleri kalacaktır ve iz kalacaktır.
    Camların icini temizlemeye sıra geldiğinde nemli bir bez yardımıyla veya camsil de kullanabilrsiniz fakat cam sil kullandığınız taktirde yine elektriklenme olacaktır ve tozlar yapışacaktır.Nemli bir bez yardımıyla ön ve yan camları sildikten sonra özel camları silmek icin yapılmış derimsi gibi bir bir temizleme bezi (adını hatırlamıyorum şu an) yardımıyla tekrardan silinebilir.Bu sayede camlarda iz vs. kalmayacaktır.
    Arka camıda yine nemli temiz bir bez ile cam filmi vs. yok ise yatay şekilde camı siliyoruz ve diğer camlardaki gibi tekrardan bez yarımıyla yatay şekilde silindiği taktirde iz kalmayacaktır.
    Arac paspasları kuruduktan sonra paspasları seriyoruz ve yıkama işlemi sona eriyor.Hayırlı temizlemeler, kolay gelsin...

• bi vakit bulsam yazdıklarınız uygulayacam da, vakit yok işte. Bi pazar günüm var onu da öğlene kadar külleniyorum tv karşısında. sonra bir de bakmışım akşam olmuş. sağolsun serkan oto yıkama ( Pek istediğimi kadar olmasa da ) 10 lira karşılığında arabamı temizliyor. bi de üstüne ıslak cila uygulaması, eh fena olmadı be...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.