Şimdi Ara

2001 Palio 1.4 EL 8Walf 65Hp Yakıt Tüketimi Hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Micra 1.2 88hp sert kullanım şehir içi 7.5litre benzin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppp_bbb_aaa_ccc -- 29 Eylül 2016; 20:51:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alidolek

2002 model 1.2 motor 16 valf 80bg olanı;

Şehir içi: 9-10 litre lpg

Şehirler arası: 7 litre lpg (110-120km hız ile) tüketiyor...

Benim yakıt değerlerimin de size yakın olması gerekirken, ben şehir içinde 13 litre LPG tüketiyorum. En azından 10 litre olsun ona da razıyım. Bir LPG ustası bulup göstereceğim, hatta komple LPG kitini mi değiştirsem diye düşünmüyor değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: xLorey

quote:

quote:

Yanlışınız var, ben şu an el kitapçığından baktığımda 8.1 LT görüyorum şehir içi 5.0 görüyorum şehir dışı 6.1 LT görüyorum ortalama hesap. Fiatın kendi sitesinde el kitapçıkları var. 2001 model 1.4 8v aracın yakıt tüketim değerleri.

alıntı yapsan görürdüm bendeki kitapçıkta 11.3 yazıyor,2016 model 1.2 motor bile 8 lt den fazla yakıyor

Kusura bakma kardeşim alıntı yapmak aklıma gelmedi :) şimdi yaptım ama.

Fiat'ın resmi sitesinde, el kitapçıkları kısmı var. Oradan 2001 modele gir, kontrol et. 1.4 EL olana bkacaksın.224'üncü sayfada yazıyor yakıt tüketimleri. Senden sonra servisinide aradım serviside 8 litre benzin yakar dedi.

orjinal kitapçıktan alıntı, biraz arayarak buldum
    Fiat sitesindeki uydurma ,ona aldanarak araç alıp sanayide yakıt çok yakıyor diye dolaşıyorlar
    Bu mesaja eklenen görseller:

2001 Palio 1.4 EL 8Walf 65Hp Yakıt Tüketimi Hk.

Emeğin için teşekkür ederim, ancak 1.4 EL için ayrı oluyor olabilir mi ? Koskoca Fiat, web sitesinde başka, el kitapçığında başka söylemez sanırım. Benim baktığım linkten baktığınızda 1.4 EL olarak görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Benim Toros da benzer şekilde fazla yakıyor. 32 litre ile 250-270 km yapıyor. Bakım+LPG beyni+sübap ayarı yapıldı. Şimdi 300 km yi geçiyor rahatlıkla.

Bende aracın tüm bakımlarını yaptırdım, bakım yaptırmadan önce Sübap ayarı da yaptırmıştım, yarın tekrar LPG ustasına gidipm LPG filtresini de değiştireceğim, birde beynine mi bakacak,regülatörüne mi bakacak yoksa mixerine mi bakacak neyine bakacaksa baksın, hatta değiştirsin yenisi ile, razıyım düzelsin şu rakamlar.
  • xLorey X kullanıcısına yanıt
    Bak bir şey farkettim, senin kitapçıkta hesaplama türünde 80/1268/ce normuna göre hesaplanmış, benim verdiğim değerler ise 1999/100/c normlarına göre hesaplanmış değerleri. Bunların ne olduğuna bakmak gerek.
  • 99 1.4 rt paliom sehir ici km de 28-30 kurus sehir disi 16-22 kurus yakiyordu(lpg 2.18 ken) suan lpg 2.38 olcmedim guncel halini. Palio 1.4 mke 1 kasa icin yakit olarak cok ta beklentiye girmemek lazim ozelliklede tek nokta enjeksiyom 8 valf lpg de rolanti sorunlari ile nam salmisken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ilk mesajımı okursan aynı aracı kullandığımı yazmıştım,2007 de ilk sahibinden aldım kitapçığından faturasına kadar bütün belgeleri vardı ,uzaktan kumandalı alarmda vardı araçta.

gerçek orjinal kitapçığını kendim okudum resimdekinin aynısıydı.

zaten mantıken düşünürsen 2001 model 1.4 8 v aracın tüketimi ortalama 6 lt olması imkansız,sıfır 1.2 - 1.4 euro 5 araçların katalog verisi ancak bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutefe

99 1.4 rt paliom sehir ici km de 28-30 kurus sehir disi 16-22 kurus yakiyordu(lpg 2.18 ken) suan lpg 2.38 olcmedim guncel halini. Palio 1.4 mke 1 kasa icin yakit olarak cok ta beklentiye girmemek lazim ozelliklede tek nokta enjeksiyom 8 valf lpg de rolanti sorunlari ile nam salmisken.

Sizin aracınız ile benim aracın değerlerini karşılaştırdığımda hemen hemen aynı değerler oluyor. Sanırım LPG bakımını da yaptırdıktan sonra 1 2 sene kadar binip daha sonra da satacağım gibi. Yakıt bakımından beni çok ama çok üzdü.
    incelenmesi gereken birkaç yer var,regülatör gibi,hava filtre hortumu gibi,bujiler gibi..regülatör kaç kmdir gorev yapiyor? hic kostik temizligi yaptiniz mi? bujiler orjinal mi? genelde kaç devirde vites değiştirirsiniz? kaç kmde bir Buji degistirirsiniz ? hangi motor yagini kullaniyorsunuz? aracin egzozu saglam mi? araciniz benzinde iken 100 kmde kaç litre yakıt tuketiyor? hem s.ici hem de ş.dışı..lpg ile kullanirken uzun yolda sabit 90-100 km hiz ile gittiginizde 100 kmde kaç lt lpg tuketimi oluyor olctunuz mu? Bunlara cevap verirseniz bir ilerleme sağlayabiliriz..7.5 yıl kullandım ve palionun yakıt tüketiminden memnundum o yıllarda..100 kmde 10-11 lt civarı lpg tüketimi oluyordu ş.içinde..işe gidip gelirken..Uzun yolda 100 kmde 6.7 lt ile 9 lt arası değişiyordu,hız,yük ve yol durumuna göre..

• quote:

ilk mesajımı okursan aynı aracı kullandığımı yazmıştım,2007 de ilk sahibinden aldım kitapçığından faturasına kadar bütün belgeleri vardı ,uzaktan kumandalı alarmda vardı araçta.

gerçek orjinal kitapçığını kendim okudum resimdekinin aynısıydı.

zaten mantıken düşünürsen 2001 model 1.4 8 v aracın tüketimi ortalama 6 lt olması imkansız,sıfır 1.2 - 1.4 euro 5 araçların katalog verisi ancak bu kadar

Ya ben at ile deve istemiyorum bakalım, normal bakımlarını yaptırdım. şimdi LPG bakımına sokacağım arabayı bana 30 LT gaz ile 270 300 km yol yaptırsın yeter ben başka bir şey istemiyorum.Ama benim ki 200 km de kalıyor. Bugün farklı bir aynı model araca sahip abi ile konuştum. 30 Lt LPG ile 280 km gidiyormuş şehir içinde. bazen 270 oluyormus bazen 290 ama genelde 280 km de bitiyormuş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mesutefe

99 1.4 rt paliom sehir ici km de 28-30 kurus sehir disi 16-22 kurus yakiyordu(lpg 2.18 ken) suan lpg 2.38 olcmedim guncel halini. Palio 1.4 mke 1 kasa icin yakit olarak cok ta beklentiye girmemek lazim ozelliklede tek nokta enjeksiyom 8 valf lpg de rolanti sorunlari ile nam salmisken.

Sizin aracınız ile benim aracın değerlerini karşılaştırdığımda hemen hemen aynı değerler oluyor. Sanırım LPG bakımını da yaptırdıktan sonra 1 2 sene kadar binip daha sonra da satacağım gibi. Yakıt bakımından beni çok ama çok üzdü.

Ben bu degerleri (sehir ici) 50 bin nufuslu ilcemizin trafiginde aliyorum birde istanbul ankara trafigi olsa kim bilir ne olacak valla ben onceki aracim şahinden sonra bu degerlere sesimi cikaramiyorum. Ha alirken cooook az yakiyo dediler aldik o ayri....

280 ile 320 arası değişiyordu..Depo 32 lt alıyordu..Hatta yazın daha serbest olduğu için yollar,330-350 kmleri gördüğümde oluyordu..Aynı şartlarda benzin tüketimini de ölcmüştüm 100 kmde 8.3 lt çıkmıştı..

• 99 model ayni aractan kullandim.cok yakar o araclar.palio multijet aldim daha sonra rahat ettim 1.6 palio bile 1.4 den az yakiyor.1.4 cok yakmasiyla meshurdur.palioteam ssitesine bakin

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem09

incelenmesi gereken birkaç yer var,regülatör gibi,hava filtre hortumu gibi,bujiler gibi..regülatör kaç kmdir gorev yapiyor? hic kostik temizligi yaptiniz mi? bujiler orjinal mi? genelde kaç devirde vites değiştirirsiniz? kaç kmde bir Buji degistirirsiniz ? hangi motor yagini kullaniyorsunuz? aracin egzozu saglam mi? araciniz benzinde iken 100 kmde kaç litre yakıt tuketiyor? hem s.ici hem de ş.dışı..lpg ile kullanirken uzun yolda sabit 90-100 km hiz ile gittiginizde 100 kmde kaç lt lpg tuketimi oluyor olctunuz mu? Bunlara cevap verirseniz bir ilerleme sağlayabiliriz..7.5 yıl kullandım ve palionun yakıt tüketiminden memnundum o yıllarda..100 kmde 10-11 lt civarı lpg tüketimi oluyordu ş.içinde..işe gidip gelirken..Uzun yolda 100 kmde 6.7 lt ile 9 lt arası değişiyordu,hız,yük ve yol durumuna göre..

Merhaba, ben sorularınıza cevap vereyim.

Regülatör kaçkm dir görev yapıyor bilmiyorum. Hava filtresi ve hortumunu kontrol ettirdim, hortumda sorun yok filtre değiştireli 1 hafta oluyor. Bujilerde 1 hafta önce orjinali ile değiştirildi,kostik temizliği yaptırmadım aracı alalı 3 hafta oldu, aldığım kişide yaptırmamıştır sanmıyorum. Araba 3bin devirden sonra bağırmaya başlıyor zaten o nedenle 2000 3000 devir arasında vites değiştiririm. Castrol yağ aldım 1 hafta önce değiştirildi, egzoz sağlam aldığımda kontrol ettirdim. Benzinde iken hiç kullanmadım. O yüzden değerlerini iletemiyorum. 90 100 km hız ile uzun yol gittiğimde 28 Litre LPG ile 268 Km yol gittim.

Bende yarın Regülatör, Mixer ve LPG filtresine baktıracağım. Onlarada baktırdıktan sonra o kroser temizliği neyse ondan yaptırırım halen daha değişmezse böle bineriz kredisi bitene kadar :)

şehiriçi değişebilirde ben kullanırken 90-100 sabitte 8 lt lpg yakıyordu.
    bu araçların lpg ayarını herkes yapamıyor.

• Ayni motora sahip Tipo kullandim. 30 kurus civari yakit yakiyordu LPG de. O motor son derece verimsiz motor ve cok yakiyor. Bahsettigim motor 1.4 tek nokta enjeksiyonlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-45 -- 30 Eylül 2016; 0:31:07 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendede var palio 1.4 el fazla yakıyor benimki
  • 99 model ayni aractan kullandim.cok yakar o araclar.palio multijet aldim daha sonra rahat ettim 1.6 palio bile 1.4 den az yakiyor.1.4 cok yakmasiyla meshurdur.palioteam ssitesine bakin

Sanırım sorun regülatörde,değişmesi ve iyi bir ayar yapılmasıyla huzur bulursunuz..Çünkü uzun yol verisi 7 litreyi gecmemeliydi..Aracınız fazla yakıt tüketiyor diyebiliriz..Kolay gelsin..

1.4 motor için maalesef daha fazla yakıt tüketimine sahip olduğunu duymuştum ama bu kadar fark olacağını da düşünmemiştim...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.