Şimdi Ara

200 tl olan 1 kg bor ile 19 000 km yol yapabiliyor ama kullanmamızı amerika engelliyor önemli !!!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
0
Favori
27.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: astra_enj_elgnc2009

quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orjinalden alıntı: Sezgintr

Vergi demişken aklım şuna takıldı acaba dünyada başka bi ülkede benzinden %409 vergi alınıyor mu?
    http://muhasebeturk.org/yazarlar/76-sukru-kizilot-kose-yazilari-makaleleri/8382-benzinin-vergisi-yuzde-409a-cikti-18-aralik-2008.html

Tabi ki yok,daha önceden de yazdım bunu,vergiyi savunan arkadaşlardan hiç cevap gelmedi.Görürsünüz benzine zam yolda yine,

Geçen sene petrolün varili 149 dolara kadar çıktığında,1 USD=1.3 TL idi,sonra petrolün varili 49 dolara düştüğünde 1 USD=1.6 TL oldu,baktığınızda pompada fiyatların ciddi şekilde düşmesi gerekirdi,ama olmadı.Niye?Çünkü vergi çaktırılmadan arttırıldı.Şimdi dolar yükseldi,hemen zam yaparlar.

Elbette bu haksız kazanan paralar bir yerlerinden çıkacaktır,gereğinden fazla verdiğim vergi haram zıkkım olsun.

ben yazmaktan usandım ama sen anlamamaktan usanmadan..hemşerim bak bu memlekette yüzlerce vergi kalemi var.sen sadece akaryakıt vergisinden bahsediyorsun kdv oranının 1,8,18 olduğu yüzlerce başlık var. simdi listelerini ekleyecem ama gerek yok ..istersen onlarıda eklerim..ingilterede bir paket marlboro 5.5 paund yani 13-15 tl bizde 5 yani 3 katı..buna bakarak bir kıyaslama yapılmaz
    ..yani sen bir tek vergiden bahsederek tüm sistemi eleştiriyon..bende diyom ki yanlış yapıyosun...verginin çok düşük alındığı mal-hizmetlerde var bu memlekette..örnekleri istersen liste halinde ekliyecem...çok var ama..senden bu devlet vergi falan almıyor sadece sen çok vergi verdiğini sanıyorsun.çünkü diğer ülkeleri bilmiyosun.abd de ab de vergi falan 0 zannediyosun..bende diyom ki yanılıyorsun.

akar yakıtta yüzde 400 vergi alan bir devlet ilköğretimde kitapları bedava veriyor...yada akar yakıttan düşük vergi alıp kitapları dağıtmaya bilir...bu politik bir tercihtir.tuncelide vatandaşlarımıza beyaz eşya dağıtmışlar helal olsun keşke mobilyalarına verselerdi.. fakire ev versin araba versin wallaha ben memnun olurum.yolunu yapsın suyunu bağlasın çok seviniyom....kime veriyor ki tc vatandasına..tc vatandasına benden yana helal olsun .hepsine....üniversite öğrencisine burs veriyor tepe tepe harcasın çocuklar... bende yana helal olsun..şehit gazi yakınlarına maaş veriyor..hepsinin ellerinden gözlerinden öperim son kurusuna kadar benden yana helal olsun...toki bir çok sosyal konut yapmış hepsi güle güle otursun..keşke içinide dayayıp döşeseydi de öyle teslim etselerdi..

benim verdiğim devlete her kuruş verginin helal olduğunu söylüyom...keşke imkanım olsada daha çok vergi ödeye bilsem isterdim..biz bu devlete millete sevdalıyız ampul mampul muhabbeti hiç hoş değil..bundan 6 yıl önce ampul mü vardı..biz yine ödüyoduk vergimizi.inş altı sene sonrada...

bu devlete vereceğim her kuruş sapına kadar HELAL OLSUN..

mevlana derki verdiklerin aslında senin olur...anlayana

Anlamıyorsunuz,bana kalkıp da İngiltere'deki sigara fiyatını söylemeyin.Mesela orada bir öğretmen ayda ne kadar kazanıyor,bizde ne kadar kazanıyor?Bir de bunun kıyaslamasını yapın bakalım.Siz kalıp da paund ile TL'yi kıyaslarsanız bize her şey pahalı gelir.Elma ile armutu karşılaştırıyorsunuz.Diğer kalemlerde %8-%18 vergi var diyorsunuz,onda da fahiş vergi olmasın isterseniz,zaten genel olarak alınması gereken vergi %18-%20 civarlarında olmalı maksimum.Gıdada %8,dur bunun acısını benzinden,araç satışından çıkartayım mantığı çok yanlış.Bakıyorum Almanya'ya %19 vergi var,Alman hükümeti halkına hizmet etmiyor mu?

Vergi alınmayan şeyler de yok değil tabi.Pırlanta,zümrüt gibi değerli taşlarda nedense vergi almaya gerek duymuyorlar.Zenginden daha çok vergi alınması gerekirken,tam tersi yapılıyor ülkemizde.Nedeni Başbakan'ın oğlunun pırlanta işinde olması olabilir mi acaba?Zamanında Unakıtan likit yumurta işine girdiğinde,yumurtanın KDV'si %18 olmasına rağmen,likit yumurtanınki %8'e indirilmişti,tepkiler üzerine gıda ürünlerinde KDV düşürüldü sonradan.

Ben ne diyorum,vergisiz bir ülke düşünülemez.Daha öncede de yazdım fakat anlamamışsınız.Sonuçta devletin sunduğu hizmetler bizim paralarımızla yapılıyor.Benim isyan ettiğim nokta,fahiş vergileri bile savunabiliyor olmanız.Başka bir ülkede benzinden bu kadar vergi almaya kalksanız isyan çıkar.Neymiş bu paralarla hizmet yapılıyormuş.Yahu diğer ülkelerde devlet hizmet etmiyor mu?

Gelelim hizmet olayına,bu yardımlar keşke sadece seçimlerden önce değil de,sürekli yapılıyor olsaydı.Seçimlerden hemen önce yapılan yardımlar (İster A partisi yapsın,ister B partisi yapsın) hiç inandırıcı olmuyor.O yardımları alanlar da biliyor seçim yatırımı olduğunu.

Daha yazacak şeylerim vardı da,sağolsun guardiola hislerime tercüman olmuş.Daha fazla şey yazmanın anlamı yok.

• parfüm ile pırlanta alan kişiler toplam ne kadar vergi ödüyor?ötv+kdv?

parfüm %18 kdv %20 ötv
    pırlanta %0 kdv %20 ötv
    bu arada ötv dende kdv alınıyor.

ne adaletli vergi sistemi değilmi.

parfüm lüks ama pırlanta değil.

hayatımda pırlanta almadım ama parfüm almaktayım.

türkiyede avam denilen sıradan vatandaşın kaç tanesi pırlanta almıştır acaba.pırlantayı kimlerin alıp sattığı belli.

şimdi adaletmi bu
    hocam bırak parfümü kıçımızı silmek için tuvalet kağıdı, elimizi yıkamak için sabun alsak %18 kdv si var (sanırım oranı değişmemiştir, ama her halükarda pırlantadan fazladır) daha hangi yüzle konuşuyor bunlar anlamıyorum.
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• quote:

neyse konu netleşti bence...memleket Allahtan bizim gibi dürüstlerin elinde...o yüzden rahat uyuya bilirsiniz..

Kaldırsınlar dokunulmazlıklarını da yukardan başlayıp, aşşağıya kadar kaç kişi dürüstmüş görelim.

quote:

Orjinalden alıntı: suicide

@antares07
    hocam bırak parfümü kıçımızı silmek için tuvalet kağıdı, elimizi yıkamak için sabun alsak %18 kdv si var (sanırım oranı değişmemiştir, ama her halükarda pırlantadan fazladır) daha hangi yüzle konuşuyor bunlar anlamıyorum.

"Ekmeğini taştan çıkaranlara" bi kıyak olsa gerek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperAkbilgi -- 7 Mart 2009; 12:43:44 >

2000 Xantia Activa HDi

1996 XM Turbo CT VSX

• quote:

Orjinalden alıntı: AlperAkbilgi
    "Ekmeğini taştan çıkaranlara" bi kıyak olsa gerek...

peder bey bi başbakan olsada bizde ekmeğimizi taştan çıkarsak.
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• quote:

neyse konu netleşti bence...memleket Allahtan bizim gibi dürüstlerin elinde...o yüzden rahat uyuya bilirsiniz..

Ya allahtan öyle.
    Maliye bakanın naylon faturadan sabıkalı, iş başına gelince kendilerine af çıkartıyor.
    Kaçak villa yapıyor sonra gene af çıkartıp daha çok kat izni alıyor, yenisini yapmak için eskisini yıkınca 'Bak kaçağı yıktık ya' diyor
    Başbakanın oğulları burslu okuldan 2 yıl sonra birkaç milyon dolarcık gemicik sahibi oluyor.
    Reisicumhurun, kayıp tilyon davasından dokunulmazlık nedeniyle yargılanamıyor, aynı davadan hapis cezası alan eski liderini reisicumhur olunca af ediyor.
    Allah sizin gibi dürüstleri başımızdan eksik etmesin! Yoksa ne olur bu memlekin hali???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimveEdebiyat -- 11 Mart 2009; 12:46:11 >
    quote:

Orjinalden alıntı: BilimveEdebiyat

quote:

Ya allahtan öyle.
    Maliye bakanın naylon faturadan sabıkalı, iş başına gelince kendilerine af çıkartıyor.
    Kaçak villa yapıyor sonra gene af çıkartıp daha çok kat izni alıyor, yenisini yapmak için eskisini yıkınca 'Bak kaçağı yıktık ya' diyor
    Başbakanın oğulları burslu okuldan 2 yıl sonra birkaç milyon dolarcık gemicik sahibi oluyor.
    Reisicumhurun, kayıp tilyon davasından dokunulmazlık nedeniyle yargılanamıyor, aynı davadan hapis cezası alan eski liderini reisicumhur olunca af ediyor.
    Allah sizin gibi dürüstleri başımızdan eksik etmesin! Yoksa ne olur bu memlekin hali???

triger

• Bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.