Şimdi Ara

200 Metre Ethernet Kablo Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
7.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 150-200 metre ethernet kablosu çekeceğim iki hub arasına bağlasam bu kabloyu kaldırırmı yoksa araya birkaç hub daha atmak gerekirmi ?
    Modemde wireless var ama bu kadar uzak mesafeye yetmiyor acaba bilgisayara çekim gücü yüksek bir wireless anteni taksam sinyal alabilme şansım yükselirmi?
    yardımlarınız için şimdidien teşekkürler....

• cat5 kablo 90m den sonra sorun çıkarır malesef
    cat6 kablo işini görür bildiğim kadarı ile

anten olayı ayrı bişey tabi
    7 dbi lık bi anten, arada bi engel yoksa çeker büyük ihtimal
    kablosuzda şu kadar çeker demek zor malesef
  • cat5
    cat6
    catx falan anlamam biz hub üzerinden adsl çekerken bağlayan adam 100 metreden fazlası sağlıklı olmaz demişti. Sen 200 metre diyosun. Gözümle canlandırdım da 200 metreyi ooff çok mesafe çok ta para gider ayrıca.
    metresi 50 kuruştan 100
    25 kuruştan 50 ytl. Kablosuza bak derim.
  • cat6 kablonun metresi ne kadar acaba bilginiz varmı bu arada para sorun değil arkadaşım. Büyük bi fabrika içine çekileceği için ne kadar tutarsa tutsun bu işi yapmak zorundayız..
    ayrıca bi soru daha soruyum aynı telefon hattı üzerine iki modem bağlama şansımız yok sanırım eğer telefon hattından paralel alıp o telefon hattını kullanabilme şansımız varmı
  • Akhelmet , 7 db lik bi anten alıp taksam bilgisayara kaç metreden sinyal alma şansım olur çünkü çekeceği modem kapalı bir alanda en az iki duvar geçmesi lazım sizce 7db lik anten yeterli olacakmı
  • 300 metrelik makaraları 160-170 ytl. Ladox un 23 AWG lik olanlarını almanı tavsiye ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: combata

Akhelmet , 7 db lik bi anten alıp taksam bilgisayara kaç metreden sinyal alma şansım olur çünkü çekeceği modem kapalı bir alanda en az iki duvar geçmesi lazım sizce 7db lik anten yeterli olacakmı

kablosuz olayında mt vermek zor arkadaşım
    çünkü mesafeyi etkileyen faktör çok

kapalı alan ve 2 duvar varsa sıkıntı :(
    anten kalitesi. ve modemin kaliteside önemli
    modemin markası ney
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 volt kac metre gider kablo ile
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hub'lar birbirini görebiliyorsa kablosuz olur.
  • bence wireless modem alın,fabrikanın ortasınada Access point koyun ve bu şekilde kablosuz bişekilde sinyali taşıyın.

access pointler şuanda 60-70 ytl 2. el bulunabiliyor.hem kabloyla uğraşmamış olursunuz hemde tüm fabrika internet yayını alabilir.
    saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: csungu

bence wireless modem alın,fabrikanın ortasınada Access point koyun ve bu şekilde kablosuz bişekilde sinyali taşıyın.

access pointler şuanda 60-70 ytl 2. el bulunabiliyor.hem kabloyla uğraşmamış olursunuz hemde tüm fabrika internet yayını alabilir.
    saygılar

Sanırım en iyi çözüm bu olacak fabrika ortasına büyük bi verici takmak gerekiyor. cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar =)
  • En iyi çözüm arkadaşların söylediği gibi güçlü bir A.p koymak.

Bunun yanı sıra bir telefon hattından bir modem çalışır. İkinci adsl hattı için ikinci telefon hattı gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: combata

quote:

Orjinalden alıntı: csungu

bence wireless modem alın,fabrikanın ortasınada Access point koyun ve bu şekilde kablosuz bişekilde sinyali taşıyın.

saygılar

Sanırım en iyi çözüm bu olacak fabrika ortasına büyük bi verici takmak gerekiyor. cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar =)

Fabrikanın boyutuna göre ap lerin sayısını arttırarak bütün sinyal sorunlarının üstünden gelirsiniz

• wifi adapörü filan var 1,5 km alan yayma özeliğine sahipler onları bi araştır
  • quote:

Orjinalden alıntı: etec

BUNUN GİBİ
    http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=13714597

evet böyle bir cihaz lazım sanırım öneri için sağolasın =)
  • ÖNEMLİ DEĞİL
  • kablosuz daha iyi olur dedikleri gibi ap ile güclendirrsin sinyali problem olmaz acik alanda fazla elektronik cihaz yoksa problem olmaz.
    Kablolu olarak da Repeater kullanman gerekebilir ..
  • Arkadaşlar önce herkese selam...

Aynı ihtiyaçtan yola çıktım ve şu aşağıdaki linkteki ürüne ulaştım

Patton LRE Ethernet Extenders

Ben sorunumu farklı çözeceğim ayrıca Türkiye'de bu ürün bulunabilirmi bilmiyorum ...
    Ama ürünler güzele benziyor ,

2.3-Mbps LRE Ethernet Extender : Extend your network up to 32,000 ft. (9,754 m)
    4.6-Mbps LRE Ethernet Extender : Extension distances up to 32,000 feet (10 km)
    12.5-Mbps LREEthernet Extender : Extends Ethernet connections up to 4,500 ft. (1,372 m)
    16.67-Mbps Multi-Rate LRE Ethernet Extender : Extends Ethernet distances up to 1 mile over 2-wire 24 AWG unconditioned lines
    50-Mbps Ethernet Extender : Ethernet Extension - Extends 10/100Base-TX Ethernet up to 5,500 feet over 2-wire AWG 26 unconditioned lines.

Yukarıdakilerden her biri ayrı bir ürün.
    Umarım birilerinin işine yararlar.

• Merhaba arkadaşlar. Benim de bir sorum olacak.
    Bizim sokakta telefon kablosu yok. Yani ne internet ne de telefon hizmetinden faydalanabiliyoruz. Ben de evime internet çekmek istiyorum. Vinn kullanıyorum ama 6 gb gibi bir kotası olduğu için işimi görmüyor. Bizim evin ötesinden bulunan sokakta telefon kablosu var. Oradan internet çekebilirim. Ancak mesafe oldukça fazla. 150 ile 200 metre arası bir şey. Telekomun vereceği modemi telefon direklerine evi daha yakın olan arkadaşımın evine bırakacağız. Direk ile onun evi 20-30 metre arası. Onun evinden de bizim eve bir şekilde interneti çekeceğiz. Bunun için ne yapmam lazım?
    Önerileriniz hem ekonomik hem de internet kullanımı ve hızını etkileyemeyecek şekilde olursa severim. Elimde ikinci el iki tane de modem var. Biri superonline hg253s biri philips sna6500.
    Arkadaşımın evi ile ile benim ev arasında sadece bir sokak var.
    Şimdiden cevap verenlere teşekür Ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zerdeşt arkadasım sen arkadasının evınden kendı evıne eternet kablosu atacagına sen sokak basındakı telefon dıregıne sadece telefon kablosu al ve ilk basta bınalara tuttura tuttura evıne kadar cek sonrada modemını baglasana hep daha hesap malıyetı dusuk hem arkadasını rahatsız etmemiş olursun birde en yuksek internet kullanımını sen saglarsın gece nette dolasırken modeme reset atman gerekırse arkadasınımı uyandıracaksın hadi ulasamadın gıdıp zılemı basacaksın her seferinde
    ...
    :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.