200*11 de 176*12,5 te 2200 mhz oluyor bu ikisi arasındaki fark ne ben şöyle olduğunu sanıyorum ama tamamen tahmin bir bilgiye dayanmıyor işlemci ikisindede aynı işi yapıyor fakat 200*11 de işlemcinin diğer donanımla iletişimi daha hızlı oluyor beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim yok bir fark yoksa 200 için kastırmayım stabil birşekilde 200*12,5 kullanan varmı kt400 de :)
atabr ne yap yap 200 için kas hele bi de RAMleride CPU ile birlikte senkronize 200 olarak kullanırsan 176'ya göre baya bi uçarsın
önemli olan fsb nin yuksesk olmasıdır. işlemcinin fsb sini ne kadar yukseltirsen sistem dahada hızlanacakıtır..birde dual old umu değme keyfine.
şöyle düşün xp1700 133 mhz dir defaultu yani 133*11 sen şimdi xp 3200+ ların 400 fsb oldugunu biliyorsun default. 200*11 defaultu yani. ne kadar fsb o kadar hız. birde bartonsa cache de devreye girer. uçarsın artık.
kısaca sonuçlandırırsak frontsidebus herşeydir.
+1
sennekadar fsb i artırırsan o kadar üst sınıfişlemcioluyor.yani hiç çarpana dokunmadan zaten çarpanada dokunup fsb e de dokundunmu piyasadaolmayan noktaya ulaşmış oluyorsun.
bence nekadar çarpan kısık okadar fsb yuksek se o kadar geniş otoban.
176 fsb de bant genişliğin 2816 200 fsb de 3200 yani farkı bant genişliğinden alıyorsun
fsb en ne kdr yüksek olursa cpu northbridge ile o kdr hızlı iletişim kurar buda geceikmeyi azaltacağından perfosrmansı arttırır
FSB 'yi ne kadar yukseltirsen kuzey koprusude o kadar hızlı çalışır..arkadaşların dedigi gibi ehe
Tabi FSB artınca, RAMlerin hızı da artıyor. Buna göre ya RAM hızını azaltman ya da timingleri kötüleştirmen gerekiyor.
Bu da performansa bir dezavantaj bence. Burada bir arkadaş yazmıştı, iyi timinglerle ddr400 ve kötü timinglerle ddr500 neredeyse kafa kafaya gitmiş. O yüzden önce timinglere yüklen, sonra FSB'yi arttır derim. FSB arttırırken sakatlık çıkaran yerde çarpana saldır mesela :=)
zaten hersey soylenmıs simdi sira senın fsb ye abanmanda iyi ucuslar.:p
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme