Şimdi Ara

20 yaşımdayım. Hayattan bir beklentim yok. Canım çok acıyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
13
Favori
7.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konuyu okurken eski yıllarım aklıma geldi. keşke 20 yaşında olsaydım. değerini bil bu zamanların. çok çabuk geçiyor seneler hiç birşey anlamıyorsun. toparlan ve kendine gel bu hayatta tek başınasın. kimseden birşey bekleme. ailen dışında hiç kimse sana yardımcı olmayacak ve oda bir süre sonra koymaya başlıcak emin ol. dışarı çıkmaya insanları tanımaya başlayınca anlayacaksın herkesin kötü ruhlu kişiler olduğunu. kendine güven. bunları düşünebilen adam zeki adamdır. emin ol dışardakilerin çoğunun beyni yok. ve sen onlardan utanıp çekiniyorsun.. :=)
  • Lütfen henüz çok genç olduğunuzu unutmayın.

İllaki bir ilgi alanınız vardır. Bir yeteneğiniz vardır.

En küçüğünden de olsa yazabilir misin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sbarisbalcii

quote:

Orijinalden alıntı: bazarov0734

Psikiyatıra gitmen lazım

Ya bunu demeyin. Artık eskiye göre yani 2-3 sene öncesine göre kendimi çok daha iyi hissediyorum. Gitmiştim 3 sene önce ama ilac verdiler kullanmadim. İyikide kullanmadim.

ilaçlarını kullanmış olsaydın şu ana bişeyin kalmamıştı
    korkmanı gerektirecek bir durumun yok
    herkes ilaç kullanıyor
  • Hocam cemaatle namaz kılmaya başlayın. Dini faydasının dışında size sosyallikte kazandırcaktır. Psikolojik olarakta rahatlarsınız ve birşeyler yapacak enerjiyide bulabilirsiniz.
  • Yarim saattir düşünüyorum ama yok. Ama şunu söylemeliyim bilgisayara karşı bir ilgim var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun. Deneyeceğim.

• life isnt for everyone and life is pain. suck it up and move on
  • Bu hayatta en önemli şey sensin ve kendin için yaşıyorsun başka insanları kendinden üstün görerek hayatı kendine zehir etme. Sen varken onlar kim ki ? Senden değerli mi yani ?

• Aynı sıkıntıları yaşıyorum, bir arkadaşımla dışarı çıkalı 5 sene felan oldu herhalde. Uzun süredir kötü bir ruh halindeyim, yerli yabancı bu hastalıklar üzerine okumadığım makele gezmediğim web sitesi kalmadı. Söyleyeceğim tek şey bu hastalığın monoton geçen her günde seni daha çok dibe çektiği ve iradeli bir şekilde her gün korktuğun aktiviteleri zorlaya zorlaya gerçekleştirmeden iyileşemeyeceğin.

Ailenide o kadar kafana takma çocuk yapmayı göze aldılarsa paşa paşa bakacaklar başka ne dertleri olacak? ve şunu söyleyeyim psikolojik rahatsızlıkların en büyük iki sebebi yetiştirilme tarzı ve genetiklerdir kendini suçlama, hiç gerek yok.

Eğer samsunda isen buluşabiliriz en azından günde şöyle bir saat sahilde takılır, muhabbet ederiz. İyi gelir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 26 Temmuz 2017; 14:32:30 >
  • nofab yap düzelırsın kardesım yanı mastürbasyonu bırak bununla alakalı sıteler felan var forum var sıte koymak yasaksa özelden atarım ben senden daha kötü durumdayım düzelmeye calısıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alone21 -- 26 Temmuz 2017; 15:6:24 >
  • Bende aynı durumdayım dibe batmiş haldeyim benim sinavım sendede kötü ailem artık umursamiyor ne yaparsan yap diyor umrumuzda değilsin diyorlar bıktılar benden maddi durumumuz iyi çok şükür ama kalacak bişey yok banada evimiz tarlamiz arazimiz yok ne yapacam bilmiyorum dibe batmiş durumdayım ılerde issiz kalıcam bu gidişle benimdee hayatim boşa geçti ne yapacam ne edecem bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atarlı imam -- 26 Temmuz 2017; 15:18:27 >
  • Hocam sorunlarını yalnız üstüne giderek çözebilirsin. Başka türlü yolu yok. Sen de biliyorsun korktuğun şeylerin ne kadar basit oldugunu. 10 yaşındaki çocukların bile yaptığını. Mesela yarın git bir otobüse bin insanları izle. Herkesin kendi işiyle meşgul oldugunu göreceksin. Kimsenin senle ilgilenmediğini göreceksin. Her gün bi kafeye oturup cay ic mesela. Ayrıca depresyona en iyi gelen şeylerden biri spordur. Hic bir şey yapamıyorsan bile sabah güneş doğarken dışarı çık. Temiz havayı içine cek. Kuşların seslerini dinle. Ne kadar iyi hissettiğini farkedeceksin. Sonra telefon ve bilgisayari bırakman lazım. Ufkunu genişletmek icin kitap okuyabilirsin. Eğer ehliyete yazılıp, duzgun ders çalıştığını alışkanlıklarını değiştirdiğini görürlerse ailen seni rahat bırakacaktır diye tahmin ediyorum. Son olarak tekrar söylemek istiyorum, çözümü başka bir yerde arama. Sana yardım edebilecek tek kişi sensin. Çekingen olduğun konularını uzerine git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powered by Plants -- 26 Temmuz 2017; 15:23:22 >

• Bir an önce kendini düzelt. Düzeltmezsen keşke 20 yaşında şöyle yapsaydım diyeceksin. Sonra 22 yaşında şunu yapsaydım diyeceksin uzayıp gidecek. Bir yıl çalış bence kendini gaza getirip.
  • Seninle aynı durumdayım liseyi bitirdim askere gitmeyi bekliyorum. 1-2 tane arkadaşım var onlarlada çok nadir konuşuyorum ama senden tek farkım var oda insanların ne bok olduğunu biliyorum bundan dolayı özgüvenimden taviz vermiyorum. İnsanlara faydalı birey olmak istiyorum diyorsun ama daha senin ne olacağın belli değil herşeyin sırası var önce kendini düşün seninde benimde bencil olma zorunluluğumuz var kibarca söylersem insanları düşünecek lüksümüz yok.

• Hocam ne yaşadınızda bu triplere girdiniz hemen daha durun yeni yeni mantıklı olacak yaşa gelmişsiniz. Çok arayacaksınız bu zamanınız, bu kadar güvensiz, özgüvensiz olmayın. Güldürmeyin. Şaka bir yana, bu yaşlarda çok normal bu düşünceler. O yaşadığın depresyon, sosyal fobi, panik atak ve ansiyete (ekstradan bipolar) bütün yaşıtlarında olan 21. yüzyıl hastalığıdır. Psikologlara gitme teşhis için, uyku ve antidepresan ilaçlarındanda uzak dur seni daha kötü yaparlar. Geçecek hepsi, sadece sabırlı ve güçlü ol. Üstesinden gelemeyeceğin hiçbir sorun yok. Okul ve iş streslerine boşa girip kendini yıpratma. Hayatını dolu dolu, güzel yaşamaya çalış. Çılgınca şeyler yap, cesaretli ol. Korkma insanlardan. Hayat hep zorluklarla doludur ama şunu unutma ki zorlukların üstesinden geldikçe hayat seni güzel şeylerle ödüllendirir, motive eder. Güven bana.

• Birşeyler karalıyım.parasızda olsa çık yürü dolaş akşam eve gel mutlaka ilgini çeken birşey olacaktır.

bende senin hafif versiyonundaydım paso pc telefon falan.ama bu kadar değildi.

arkadaşım dedi kaykay yapalım tamam dedim 50 tl lik kaykay ile başladım düş kalk insanlar bakar utanırım dedim ilk başlarda ki öylede oldu.

ama sonradan bırakmadım düz gitmeyi hareket cıkarmayi ogrendim yaptikca zevk aldim ve daha fazlasini ogrendm zaman ile ve geriye baktitimda sosyallesmeye basladigimin farkinda bile degidlim insanlar merak ederdi sohbet muhabbet diger kaykaycilar ile tanismak gibi bir suru sey pldu hayatimda simdi 560 tl lik kaykayim var firsat buldukca cikip kayiyorum dolasiyorum bitmek bilmeyen bi macera gibi herhangi bir spor ile ilgilen o ortamda kendini kaptiriyorsun farkina bile varmiyordun dostum.

biras sosyal olmak sohbet muhabbet acmanin açilmanin en kolay yollarindan biri spordur.

dene.

• quote:

Orijinalden alıntı: sbarisbalcii

quote:

Orijinalden alıntı: bazarov0734

Psikiyatıra gitmen lazım

Ya bunu demeyin. Artık eskiye göre yani 2-3 sene öncesine göre kendimi çok daha iyi hissediyorum. Gitmiştim 3 sene önce ama ilac verdiler kullanmadim. İyikide kullanmadim.

O gittigin adam da spor olsun diye 10 sene civari okudu dimi...

Hey yarabbim millet hala psikiyatr a gitmeyi, ilac kullanmayi

Bakirkoydeki agir sizofrenlerle bir sayiyor

O ilaclari kullansaydin sorunun coktan cozulmus olur burada dert yanmazdin

Bir an once bir uzmana gorun

P.s. verilen ilaclarin etkisini gormek icin en az bir ay kullanman gerekir ki o zaman anca yeni yeni baslar tesiri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 20 yaşımdayım. Hayattan bir beklentim yok. Canım çok acıyor.

Arkadaşlar tercihimi yaptım ama içimde korku var.Sizce nasıl olmus? Degistirmemi onerdiginiz bir şey var mı?

• Vay be, o sıralamaya mühendislik seçilebiliyor. Durum belli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denis Cyplenkov

Vay be, o sıralamaya mühendislik seçilebiliyor. Durum belli.

Ne demek istediğinizi anlayamadım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.