Şimdi Ara

20'lik Diş Hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
16.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 17 yaşındayım 20 yaş dişleri çoğu insanda olduğu gibi bende de zamanla ortaya çıkıp bazen belli bile olmuyor.Sorun şu ki 1 haftadır sağ alt taraftaki 20 yaş dişinin üstünde et şişik durumda bana genel bir rahatsızlık vermiyor.Ağrı ve sızlama yok.Fakat yemek yerken ordaki şişlik alt ve üst dişlerim arasında sıkışıyor.Aynı şeyi yaşıyan ve bu konuda şikayeti olan başka biri var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egot -- 16 Ekim 2011; 16:02:48 >

• aynı şey bana da oldu.20 lik gömük diye üzerinde et parçası kalmıştı.Yemek yerken çiğneyemiyordum, çünkü etimi ısırıyordum.Dişçiye gittim, çekilmesi lazım dedi.Ertesi gün çektirdim, fakat dişin gömük olması nedeniyle çok zorlandı dişçi.Ardından birkaç dikiş attılar.1 hafta sadece çorba içebildim ve 5 kilo verdim.
    Özetle: O diş çekilecek!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayvansı Terlik

aynı şey bana da oldu.20 lik gömük diye üzerinde et parçası kalmıştı.Yemek yerken çiğneyemiyordum, çünkü etimi ısırıyordum.Dişçiye gittim, çekilmesi lazım dedi.Ertesi gün çektirdim, fakat dişin gömük olması nedeniyle çok zorlandı dişçi.Ardından birkaç dikiş attılar.1 hafta sadece çorba içebildim ve 5 kilo verdim.
    Özetle: O diş çekilecek!

İlk kez yaşamıyorum bunu 3-4 ayda bir başıma gelirdi zaten.Bundan 7 ay önce falan mısır yerken 3.azı dişimin yarısını kırdım 3 ay öyle durdum ağrı olunca doktora gittim dolgu yaptırdım o esnada aa 20 yaş dişin çıkmış dedi çekilmesi gerekir falan dedi de sallamadım.
  • Kaçınılmaz sonu ertelersin sadece.İlk fırsatta çektir derim ben.İyileşeceğini düşünme, daha da rahatsız eder zamanla.
  • 20 YAŞ DİŞİ başlık sakat.
  • Beyler yani bu disin hic problem yaratmadigi insan yokmu herkes cektiriyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turko3333

20 YAŞ DİŞİ başlık sakat.

aynen 20 yaşındaki bir kızla ilgili bir konu olduğunu düşünerek girdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    10.000 TL altı saat önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ekşi Gözlük

quote:

aynen 20 yaşındaki bir kızla ilgili bir konu olduğunu düşünerek girdim

Ben hiç bu açıdan düşünmedim
  • bundan 3 yıl önce çıkmaya başladı büyük bir acıyla şuanda bile tam olarak çıkmış değil yaş 19
  • quote:

Orijinalden alıntı: rentacar2

Beyler yani bu disin hic problem yaratmadigi insan yokmu herkes cektiriyormu

4 tane 20lik dişimden 1ini çektirdim, 1 hala gömük, 2 tane normal çıktı.Ama şuan hiçbir rahatsızlık vermiyorlar.
    Ama problemli olma olasılığı yüksektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rentacar2

Bazi insanlarda hic cikmaz.
    Bazilarinda 4u birden cikar ve cekilmesi gerekmez. 32 dis gezerler.
    Bazilarinda 4u birden cikar ama bazilarinin/hepsinin cekilmesi gerekir.
  • quote:

rentacar2

Aslında çektirmeyen insan sayısı daha fazladır.Çevrendeki 25+ insanlara sorarsan bu konuda bir sıkıntı çekmediklerini öğrenirsin.Ama belli bir yaşa kadar sıkıntı yaratıyor

quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu2009

bundan 3 yıl önce çıkmaya başladı büyük bir acıyla şuanda bile tam olarak çıkmış değil yaş 19

Aynı şekilde orda çiğnerken sıkışma yaşadın mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egot -- 16 Ekim 2011; 13:08:25 >
  • Benim yaş 20 ve hepsi çıkmış durumda fakat bende de 1-2 sene önce yeni yeni çıkmaya başladığı zamanlar diş etine batıyordu hafiften. Dokununca biraz acıyordu, bende yeni çıkıyor diye umursamadım. Sonradan da geçti zaten.
  • quote:

+1
  • Disi.var dediler geldik...
  • Up
  • up
  • Benimde öyle oldu geçen sene yemek yerken sürekli eti ısırıyodum şimdi et hala duruyo ama acıtmıyo şimdi geçen farkettim 20lik diş çıkmaya başlamış bütün yediğim yemekler orda kalıyo artık çektirecezmi ne yapacaz bilmiyorum.Şuan 18 yaşımdaym.

Not:O diş arka tarafta kaldığı için temizlemesi zor oluyo ama dişe iyi bakarsanız bi sorun olacağını sanmıyorum şuan bende ağrı sızı yok dişlerimi hergün fırçalıyorum yemeklerden sonrada o o bölgeyi dilimle temizlemeye uğraşıyorum.

Annemdede babamdada 2 tane 20 lik diş çıkmış şuan benim 1 tanesi 15 yaşımda falan tam olarak çıkmıştı çektirdiğim dişin yerine 1 senede hemen geldi şimdi sağ tarafta en arkada 20lik diş gömük olarak yavaş yavaş çıkmaya başladı ağrı sızı falan yok iyi bakmak gerek dişe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scrambled_ -- 16 Ekim 2011; 13:55:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Scrambled_

Benimde öyle oldu geçen sene yemek yerken sürekli eti ısırıyodum şimdi et hala duruyo ama acıtmıyo şimdi geçen farkettim 20lik diş çıkmaya başlamış bütün yediğim yemekler orda kalıyo artık çektirecezmi ne yapacaz bilmiyorum.Şuan 18 yaşımdaym.

Bir süre sonra geçiyor dediğim gibi en fazla 25e kadar sürer ama o zamana kadar dayanmak lazım yada çektirmek.Çektirmek zor bir işmiş inceledim dikiş falan atılıp kanama olabiliyor.Ben dayanmayı düşünüyorum umarım daha kötü olmaz.

Temizlik ve hijyen açısından bir sorun olmaz günde 3 kere dişlerimi fırçalarım zaten.Ama aklıma takılan şu acaba o şişkinlik iltihap olmuş olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egot -- 16 Ekim 2011; 14:04:09 >

• Sismesinin nedeni iltihap zaten.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.