Şimdi Ara

20'lik Diş Çektirdim! ( Çektirecekler Gelsin )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Diş Teli takılması için 20'lik dişlerimin çekilmesi lazımdı çünkü hem yan yatmış hemde gömülüydü, 20'liklerin yan yatması nedeniyle 2. azı dişlerimide sıkıştırmışlar ve 2. azı dişlerimde gömülü kalmış. 20'lik dişi çektiler ki yer açılsın ve düzgün bir şekilde çıkabilsin. 17 yaşındayım. Neyse çekim aşamalarını anlatayım.

Öncelikle çekim 20-25 Dk gibi bir sürede oldu yanlış hatırlamıyorsam, dün çektirdim.

Neyse öncelikle üstünüzün kirlenmemesi için sadece yüz kısmı delik olan bişey örtüyorlar yüzünüze göbeğinize kadar geliyor o bez, sadece yüzünüz gözüküyor, neyse öncelikle bi kaç iğne vuruyorlar ve uyuşmasını bekliyorlar, uyuştuktan sonra eğer ki gömülüyse bıçak gibi bişeyle kesiyorlar gömülü olan kısmı yarıyorlar, matkap gibi bişey var onla dişler birbirine bitişik olduğu için 20lik dişi kırıyorlar ki hem rahat çekim olsun hemde diğerine zarar vermesin. Neyse kırdıktan sonra düz tornavida gibi bişey var onla bastırıyor çıkartmaya çalışıyor o ara biraz çenenizde baskı hissedersiniz çünkü yan yattığı için dişi boşluğa itip ordan direk çıkartması lazım başka türlü çekilmiyor, neyse bir müddet sonra o diş boşluya geliyor ve kerpeten gibi bişeyle dişi ordan çıkartıyorlar, tabi bu yöntemle çıkmazsa çene kemiğini açıp çıkartmaları lazım ki çok şükür bende gerekmedi, Neyse sonra dikim aşamasına geliniyor, çengel var ve ucunda ip takılı onla dikiyolar falan filan dikim bittikten sonra ağzınıza dikişli bölgeye spanç yerleştiriliyor, çekim yapılan gün tükürmek yok, ağzı çalkalamak yok konuşabiliyorsunuz sıkıntı olmuyor, orayı kullanmıycaksınız zaten dikişler alınana kadar, o spançıda yarım saat ağzınızda duracak ve yarım saat sonra atacaksınız ki kan pıhtısı oluşsun :).

İlaç yazacaktır doktorunuz büyük ihtimal ilaçlarınızı alın mutlaka çünkü iltihap ve ağrılar azalması ve olmaması için çok gerekli, kesinlikle kullanmamazlık yapmayın.

çekimden sonra 2 saat yemek yemek yok. 2 saat sonra yemek yiyebilirsiniz. Yemek yedikten sonra ilaçlarınızı kullanın, ağzınızı çalkalamamanız lazım o gün o yüzden sadece hapları kullanın gargara varsa ertesi gün kullanın. Şişme olayına gelincede en azından bende çok hafif bi şişme oldu ama yinede belli oluyor, şişmeyi azaltmak ve daha çok şişmesini önlemek için o bölgeye buz uygulayın 10-15 dk arayla eğer donma hissederseniz biraz ara verin sonra devam edin, ağrılar başlıyacaktır zaten ama öyle dayanılmayacak gibi değil,yatın uyuyun sonra en iyisi uyumak uyandıktan sonra bişeyiniz kalmıyo, sadece şişik var ve yutkunurken bağdemciğinizde oluşan baskıdan dolayı biraz ağrı, bide ağzınızı açamıyorsunuz okadar :)

Yemek yerken zorlamayın ağzınızı açmak için açılmaz çok, ekmeği filan küçük küçük bölerek yiyin, bir müddet sulu gıdalar tüketin ve bol bol süt için iyileşmede yardımcı olacaktır :). Dikişli bölgeyede çok odaklanmayın. dilinizle vs oynamayın :). 1 hafta sonra dikişlerinizi aldırmaya gidebilirsiniz. İsterseniz yine ertesi gün hafif hafif 5 dk aralıklarla buz pansumanı yapmaya devam edebilirsiniz :). ama çok soğukta bırakmayın.

Ben dün çektirdim ve bugün uyandığımda ne ağrı vardı nede başka bişey. Sadece şişlik var biraz, ağzımı açamıyorum ve yutkunurken biraz ağrıyo bademciğim. Siz Siz olun gerekliyse ve çektirmek gerekiyorsa çektirin. İnternette gördüğünüzden korkup çektirmemezlik yapmayın, sıkıntı olmuyor :)

Bu arada ağrılarınız olmazsa ertesi gün ilaçları kullanmayı ihtimal etmeyin yinede :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StayAndStrong -- 25 Nisan 2014; 7:21:14 >

• Başlığı değiştir kardeş 20 tane diş çektirdin sandım o.O

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flamvell13 F kullanıcısına yanıt
    saol kardeş valla söylemesen haberim yoktu yanlış yazmışım sağol :). Farketmemle gülme krizine girdim sabah sabah gülüncede ağzım acıyo zaten :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20'lik diş mevzusu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.