Selamlar, bu sene lise son'a geçmemle üniversite konusu iyice kafamı karıştırmaya başladı. meslek lisesi elektronik bölümündeyim. Okul yıl sonu ağırlıklı not ortalamam 4 civarı gelir. direk lys'ye girmek istemiyorum. onun için ders eksiğim var ve en az 1 yıl dershaneye gitmem gerekiyor..
Öncelikle şunu sormak istiyorum; mesela iki yıllık yüksek okul okuyup sonra, Dgs'ye girerek yada girmeden özel üniversitede 2 yıl daha mühendislik fakültesi okuyabilirmiyim? Yani ilk iki yıl devlet sonraki iki yıl özel şeklinde? Ve bu iki yıl bana tahmini kaça patlar?
Bir başka sorumda, devlet seçeneğinden gidersek, iki yıllıktan sonra inşaat bölümündemi yoksa elektronik bölümündemi DGS ile mühendislik fakültesine daha kolay geçebilirim?
2 yıllık bitirdin diyelim; sınavsız olarak geçiş yapamazsın 4 yıllığa. Dgs ile geçebilirsin ancak. 2.içinse şuanda dgs de intibak sınıfı kalktı ama 2 sene sonra ne olur bilinmez. en iyisi bir dgs dersanesinden bilgi al. ama bence öss dene(şuandaki adı ne bilmiyorum)
DGS'ye girmeden özel üniversiteye de gidemessin. DGS'siz ancak açık öğretimden devam edebilirsin. İşletme veya iktisata tamamlarsın.