Şimdi Ara

2 x 70 w lık ses amplifikatörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaşlar elime güzel bir devre geçti gerçi bu tda1562 ile yapılmış bir çok devre var bende evimdeki 60w lık kolonları degerlendirmek için bu güzel devreyi yaptım gerçi bana göre güzel tabi her türlü konuda yardımcı olabilir eger yapacak arkadaşlarımıza tavsiye kondansatörleri küçük almalılar bunların küçükleri de var mışşşş çünkü bu çekilde sıgmadı bende dışarı uzattım

lyt dosyası yapmak isteyenler için :http://www.mediafire.com/?sharekey=4773e1b329b7d16bab1eab3e9fa335caf19d6c011984838b

yine bu devrenin pdf çıktısı bunu direk yazıcıdan çıktı alabilirsiniz aresi olmayanlar için ideal: http://www.mediafire.com/?sharekey=4773e1b329b7d16bab1eab3e9fa335cacd5e32eb72260a1a

not: fotoları koyamadım bu şekilde koyabildim diger menü sanırım çalışmıyor da

ilk hali

kutulama 1

kutulama 2

kutulama 3

kutulamanın son hali

kutulama hakkında fikrinizi almak istiyorum yapacak arkadaşlara kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİLÂL85 -- 15 Şubat 2009; 15:51:58 >

• kardeş öncelikle emeğine sağlık, güzel bir entegredir 12 voltla çalışması cabasıdır bu güçte 12 voltta çalışan entegre başka bilmiyorum.. ancak 12 voltla yani tek kaynak beslemeli çalışan amplifikatörlerden pek yüksek performans beklemeyin. kalite baabında.. ayrıca BİLAL85 başlığını ses devresi değil de "amplifikatör ya da ses amplifikatörü" olarak değiştirmeni rica edeceğim.. saygılar..
  • teşekkürler dostum degerlendirmen için
    dediklerine katılıyorum

dedigin gibi ismi deiştirdim kusurumu hoş gör ses amplifikatörü dicektim ama nedense iki konu açıldı ona sinir oldum işte karışıklık oldu
  • abi eline sağlık tekrar öbür konunun başlığını değiştirip silinebilir diye düzeltirsen iyi olur
  • Ellerine sağlık güle güle kullan..
    Bendede boş kolonlar var onları laptopa bağlamak istiyodum da elim varmıyodu hazır devreyi bulmuşum bi deniyim bari..
    Kutulama süper olmuş eskilikler işe yaramış
    Kondansatorler devrenin küpeleri gibi durmuş
    Güzel tasarım.. Ses kalitesi nasıl tatmin edici mi?
  • walla ne yalan söleyim benim vcd man yani mini vcd mp3 cihazımın ses kalitesi kötü oldugundan ses çokta olagan dışı çıkmıyor ama yazlıkta kullandıgım için komşulara müzik keyfi yaşata biliyorum ama beni ve babamı tatmin ettikten sonrası beni ilgilendirmiyor dermişim peder severde böle işleri ama sizin lettopta çalıır ve hoşunuza gider diyorum başka bişe demiyorum

• Eyvallah emeğine sağlık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Devrenin proteus dosyaları yok mu yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: technologist

Devrenin proteus dosyaları yok mu yaw

bilal abi yapmış yapıcağını
  • güzel güzel ellerine sağlık,,, da
    şuna uyfun,
    bide ton kontrol kartı ve preanfi katı verseydin,
    şöyle mikserli falan
  • vallahi kardeşim ben dediklerini direk kafadan yapamam ama bizde kopyala yapıştır var yani hazır devreyi yapıyoz öle derinlemesine bilgi sahibi deilim umarım açıklayıcı olmuşumdur teşekkür ederim yorumlara
    quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

güzel güzel ellerine sağlık,,, da
    şuna uyfun,
    bide ton kontrol kartı ve preanfi katı verseydin,
    şöyle mikserli falan
  • lyt dosyası yapmak isteyenler için :http://www.mediafire.com/?sharekey=4773e1b329b7d16bab1eab3e9fa335caf19d6c011984838b

buyur dostum üstte vardı görülmemiş olabilir umarım ilginizi çeker

quote:

Orjinalden alıntı: technologist

Devrenin proteus dosyaları yok mu yaw

• o entegreler tam beslemede ve ses baya bi açıkken köpek gibi ısınır bilal bir şeyi atlamışsın
    nimetle şaka olmaz dermişim :)

entegreler ile soğutucular arasına termal macun sür
  • Gerçekten iyi bir entegere 55watta THD=0.5 olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
    Galiba keramet 4700lük kondansatorlerde.
    Bn d TDA7294 ile bi ampli yapmayı dusunuyorum Areste çizdigim baskı devresi asagıda linkte. ilk defa kullanıyorum aresi.
    Tda7294 +-24 volt ile beslesem iyi performans gözlenebilir mi.
    Datasheet te ±10 minimum ±40max olarak verilmiş Typ. yerine deger yazılmamıs bunun anlamı bu voltaj degerleri arasında herhangi birinde aynı performansı verir mi demek?
    Ares Çizimi
  • öndeki fanı görmedin mi looo içerisi neredeyse - ye inecekti dermişim
    quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

o entegreler tam beslemede ve ses baya bi açıkken köpek gibi ısınır bilal bir şeyi atlamışsın
    nimetle şaka olmaz dermişim :)

entegreler ile soğutucular arasına termal macun sür
  • hala anlamamışsın bilal fan alüminyum yüzeyi soğutur termal macun entegre ile soğutucu arasındaki boşlukları doldurarak ısı iletimini en verimli hale getirir alüminyum soğusun isterse buz tutsun bize ne entegre soğumadıktan sonra aşırı ısıda entegre korumaya geçecek sesde bozulmalar distorsiyolar termal koruma yüzünden de gidip gelmeler olacaktır

• N.Ş.A pekte ısındıgını görmedim yani şu fan olayı biraz da olsa soguttugunu gördüm 1 gün boyunca denemeler yaptım fansız senin dediklerin oldu fanı takınca pekte ısın madı bunu adanada kullanmayacam soguk memlekette kullanacam (yazlık ta yani) onun için pek sogutma taraftarı deilm yanarsa
  • arkadaşlar bu anfiye mikrofon baglamak için 12 v da calışan preanfi tavsiye edebilirmisiniz
  • Elinize sağlık güzel paylaşım olmuş.Ancak birkaç soru sormak istiyorum;1.Ses kalitesi nasıl?2.Maliyeti ne kadar.3 ben pek anlamam şemalardan rica etsem kullanılan elemanları adetleriyle yazarmısınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökhan K.

Elinize sağlık güzel paylaşım olmuş.Ancak birkaç soru sormak istiyorum;1.Ses kalitesi nasıl?2.Maliyeti ne kadar.3 ben pek anlamam şemalardan rica etsem kullanılan elemanları adetleriyle yazarmısınız?

ben ses kalitesinden memnunum geçen hafta sonu yazlıgıma gittim tekrar açtım ve ben ne yapmışım dedim kendi kendime

bu yükseltici 2 adet küçük ama etkili ince ses veren haporlör ve 2x60w haparlör çalıştırıyor ses güzel bogmadan net geliyor. ses göreceli bir kavramdır o yüzden sizin begenmenize bişe diyemem

malzemeler
    2 adet tda 1562
    6 adet 4700uf 16v
    4 adet 470nf
    2 adet 47uf
    2 adet 39k
    4 adet 10k
    2 adet 1m direnç
    2 adet 10uf
    2 adet 100nf
    1 adet 10-50k steryo pot
    1 adet 470r ve led
    3 adet pcb tibi 2li klapenks
    1 adet pcb tipi 3lü kalpenks

maliyeti yanlış hatırlamıyorsam 22 milyondu

yukardaki listeyi malzemeciye gösterirseniz alabilirsiniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.