Merhabalar bir tane airties rt 205 kablosuz modemim birde pikatel air max kablosuz modemim var pikatelde internet kurulu ve salonda airties ı oturma odasına kurup ağı genısletmek ıstıyorum karsı komsunun baglanabılmesi için bunu nasıl yapabılırım ? Airtiesda mesh e gelip modemleri arattığımda pikateli goruyor ve mac adresinden kayıtı yapıyorum. Sonra airties üzerinden internete bağlanmaya çalıştığımda dns hatası veriyor pikatelde herhangi bir şifre yok normal laptopta baglantı kurunca ınternet sorunsuz çalışıyor ama airtiesdan üzerinden bağlanmaya çalıştım mı bağlantı kuruluyor fakar internet yok msnden onar dediğimde DNS ve bağlantı noktası hataları veriyor ? Ayarlarını nasıl yapmam gerekir acaba şimdiden teşekkürler.
airties mesh i hic kullanmadim ama buyuk ihtimal airties in wds ye verdigi isim. wds degilse bile wds mantigi ile calistigi kesin. baglanti saglaman icin iki cihazdada ayni ayarlari yapman lazim. yani pikatelede airtiesin mac i girilmeli. simdi pikatelde mesh yok diyecen. sorunda burda farkli chipsetli farkli markali cihazlarin birbiri ile bu tip baglanti yapmasi problemli oluyor cogu zamanda mumkun olmuyor.
kucuk bir ihtimal olcaksa su sekilde airtiesda varsa wds moduna getir yoksa mesh yap gene mac gir. pikatelide wds moduna getir ve airties in macini gir. iki cihazin tum wireless ayarlarini ayni yap ayni kanal ayni guvenlik. iki cihazindan ip araligini sub netini ayni yap. son olarak airties in dhcp serverini kapa. olursa bole olur.
at o modemleri düzgün şeyler alın ya airtiesten internete bağlanmasını beklemek bile mucize iken siz nasıl böyle şeyleri yapmayı düşünyorsunuz anlamıyorum...
Duydum da senin ki kadar saçma bir cümle ve anlayış duymadım Öncelikle soruna yardımcı olman daha iyi olmaz mıydı!...
Airtes herkes kullanıyor senin kadar hor göreni de görmedim
Pek çok kişi Airtes ile bağlanıyor SOrun yaşanınca ille de çok mu kötü oluyor bir donanım?
Davranış biçimine
Yardımcı olmadan ukalalık yapmana
quote:
Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare
at o modemleri düzgün şeyler alın ya airtiesten internete bağlanmasını beklemek bile mucize iken siz nasıl böyle şeyleri yapmayı düşünyorsunuz anlamıyorum...
modemin ayarlarında DHCP otomatik seçili olması lazım. otomatik DNS dağıtması için.
otomatik ' e getirdim ama dns hatası veriyo bağlanmıyo pikatelden birşey yapmadım ama..
interneti alan ana makinede dhcp acik kalcak. yanlis anlama olmasin. ana makine disindaki uydu cihazlarin hepsinin dhcpsinin kapatilmasi lazim ayni subnette bridge olcaklar.
bu kadar farkli iki cihazla bu isi yapman cok zor. eger olursa mutlaka foruma yaz haberimiz olsun.