Şimdi Ara

2. ve 3. Derece denklem çözen program??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
19.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • böyle matematiksel işlemleri yapabileceğim programlar varmı nasıl yaparım.yada hangi program dillerinde böle programlar yazılabilir..

• ben de çok daha başka amaç için kullanılan bir program var fakat biraz o programı kullanmasını biliyorsan istediğin dereceden denklem çözebilirsin istediğin bir deklme varsa yolla yardımcı olayım özel mesaj atmanı tercih ederim
  • ayrıca excel dede çözebilirsin anlatımı biraz uzun önemliyse anlatayım
  • anlatsana?
  • excel de çözmeyi anlatayım
    öncelikle bu özelliği kullanmak için excelde araçlarda çözücü (solver ) eklentisinin olması gerekir
    eğer yoksa araçlardan eklentilere girip çzöücüye işaret koyup yükleyin
    çözücü kurulduktan sonra mesela deklemimiz (denkemin okunuşunu veriyorum çünkü kare falan yazılmıyor) x değişken olmak üzere
    2 çaprı x kare + 5 çarpı x + 25 = 43
    bunu excel de yazarken mesela d9 hücresi x değişkenini göstermek üzere yani normalde x dediğimiz şey excel de d9 hücresi diyoruz ve d9 dışında herhangi bir hücreye =2*D9*D9+5*D9+25 yazıyoruz = işareti var deklmeden tek farkı x yerine d9 yazdık ve eşitliğin sonucunu yazmadık
    donra araçalardan çözücüye geliyoruz
    çıkan pencerede hedef hücre yazan yerin boşluk kısmına tıklayıp excelde d9 a tıklıyoruz
    daha sonra hemen altındaki kısmında değer kısmına tıklıyoruz ve deklemde eşittirin diğer kısmındaki değerleri yazıyoruz bu örnekte 43
    değişen hücreler kısmındaki boşluğa tıklayıp excelde deklemi yazdığımız hüzreyi tıklıyoruz
    sonra çöz diyoruz
    çözümü sakla diyoruz tamama tıkladıktan sonra d9 hücresinde x in değeri yazıyor

bu çözücü eklentisinin en basit kullanmındır isteyenler geliştirebil,rler sorusu olanlarsorabilir

• güzel abi eline sağlık fakat bunun için bir özel program yokmu..

mesela matlab,matcab vs. programları ne derece işime yarar.sanal kökleri de bulabilmeli.ayrıca ancak tatonman la çözülebilen denklemleri çözebilen bişey varmı yaww..

casionun gelişmiş hesap makineleri yapıyo sanıyorumda şimdi ona para vermiyim..evde ödev hazırlarken lzm oluyo pratiklik açısından kendin çözmeye uğraştınmı özellikle tatonman yaptınmı boşuna zaman kaybı..

unv. okuyan mühendis adayı arkadaşlar
  • Mathcad benim çok beğendiğim bir programdır.Matematikle ilgili her türlü problemini çözmeye yeter.Tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • var program ben yaptim isteyen varsa gondereyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihangir10

Mathcad benim çok beğendiğim bir programdır.Matematikle ilgili her türlü problemini çözmeye yeter.Tavsiye ederim.

aga mathcad zor bir progamdir ogrenmesi zaman alir ve ogretmene ihtiyac duyarsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.