Bildirim
2 tane kimya sorusu ACİL
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
11.soru 1 ve 3 12.soru yalnız 2 ise çözümleri anlatabilirim.
edit: akşam akşam kafam iyi olmadığından yanlış cevapamışım.11.soruda 1.madde için kesin konuşamayız.çünkü z'nin özkütlesi çok küçük olup da Y'nin özkütlesi çok büyük olabilir.(x'ten de büyük olabilir)bu yüzden yanlız 3 olur.
12.soruda x sıvı olduğu için eklenme yapılsa da özkütlesi değişmez.ama y gaz olduğundan ve hacmi değişmeyip kütlesi artacağından özkütlesi artar.özkütle artacağından tanecikler arası mesafe azalır.1 ve 2 olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.2.3.4 -- 11 Ağustos 2016; 22:34:47 > -
11. soru B, 12. soru C diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nidera -- 11 Ağustos 2016; 22:28:40 > -
ilki yalnız 3 cünkü y ve z karısımının yogunlugu x den az ama belki y veya z nin yogunlugu x den fazla olabilir ( d azolan < d karsım < d büyük olan )
ötekine 1,2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Rand_al_Thor_ -- 11 Ağustos 2016; 22:34:01 > -
12. soru doğru diğeri B. Açıklar mısın? -
ben açıkladım bir önceki mesajımda -
quote:
Orijinalden alıntı: Nidera
12. soru doğru diğeri B. Açıklar mısın?
1 - x in kütlesi artar ama hacmide de artar yogunluk degismez . Y de ise gaz kabı kaplar o yüzden hacim sabit kütle artmıs yogunluk da artar
2 - hacim aynı gaz eklemisiz tanecikler yaklasır
3 - x in hacmi artar ama y aynı kapta gazların hacmi kabın hacmidir degismez -
Benim de kafam iyi değil bence 1.. soruyu biliyordum ama yapamadım işte. Diğeri için de teşekkürler. -
Peki kapalı bir kap olmasa dahi hacim değişmez olarak mı kabul ediyoruz yani?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nidera -- 11 Ağustos 2016; 22:43:17 > -
Kapalı kap olmasaydı hacim değişirdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kapalı demiyor ki zaten. -
Sabit hacimli 2 kap diyor yani kapalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hm anladım, tamam sağ olun.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X