Şimdi Ara

2 tane 7850 sli mı yoksa 1tane gtx 670 mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • tek 7850de yeterli gelir gtx670 de. ama 7850cf daha performansli olur %20 kadar iki sistemide dbine kadar oc yaparsan aradaki fark %30a ckar hatta daha fazla. ama benm gorusumde tek kart her zaman daha az sorun cikarir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cenkyyy

bu konu tutacak

Konu başlığını gördüm eyvah dedim baktım 40 mesaj gelmiş bile Yahu forumda direkt olarak incelemesi olan bir soru. Aç bak o konuyu oku. Daha ne yoruma gerek var ki, onu alsan ne değişecek diğerini alsan ne değişecek.

Her yorumu çıkartabileceğin kadar ayrıntılı bilgi paylaşımı yapmış arkadaşlar test konusunda :)

Ekran Kartı Sevenler Ölmesin..!
  • quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

bu konu tutacak

Konu başlığını gördüm eyvah dedim baktım 40 mesaj gelmiş bile Yahu forumda direkt olarak incelemesi olan bir soru. Aç bak o konuyu oku. Daha ne yoruma gerek var ki, onu alsan ne değişecek diğerini alsan ne değişecek.

Her yorumu çıkartabileceğin kadar ayrıntılı bilgi paylaşımı yapmış arkadaşlar test konusunda :)

doğru söze ne hacet doktorum :)

• 7850 CF bariz öne geçer ama yinede GTX670.

Mesajların gidişi öyle gösteriyor.

Eğer kullanacak kişi ilk defa sistem toplayacak ise GTX670 pek tabiki daha mantıklı.

Onun dışında Standart hızlar söz konusu olduğunda 7850CF %20 kadar daha öndedir.

Ve son olarak bence ( Bana kalsa ) onlara bile gerek yok. 6850CF bile şu an gayet iyi bir yerde. Aslında çok merak ediyorum. DH şöyle GTX670, 7850, 7850CF, GTX670SLI, GTX680, 7970 ve 6850CF içeren. Güncel sürücüler ve oyunlar ile bir test yapsa. Olmaz mı yani? X markası 4GB ekran kartı çıkardı haberi yapana kadar daha makbule geçerdi yani.

Bir siteden GTX670-GTX570 kıyaslamasını alıp, diğer sitedeki GTX570-6850CF kıyaslamasını ortaya koyup bilgileri harmanlayıp yorumlamak, fikir yürütmek te bir yere kadar. Sonuçta GTX570-6850 testi eski sürücüler ve oyunların genelde sorunları tam gitmemiş yeni sürümleri ile yapılmış.

Oyunlar olarak şöyle Crysis serisi ( hala kartları zorlayan bir oyunlar olarak sürücü gelişmesini daha net göstereceklerdir. ) ve diğer güncel oyunlar ile test edilse Harika olur. Böyle sağlam bir test bekliyoruz. DH ye kartlar beleş geliyor zaten ne bekliyorlar ki?

Ah ulan ahhhh. Bu sene yılbaşında büyük ikramiye vusa var ya. Şöyle 5Milyon TL yeter hani. Hayal sistem kuracağım DH yi eve davet edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 17 Ağustos 2012; 6:37:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

7850 ile CF olur SLI değil onu belirteyim önce.

Onun dışında 7850CF ile tek GTX670 i baya bir geçersin.

baya bir değil yanlış bilgi vermeyelim ortalama %10 geçer burada incelemesini yaptık, avantaj olarak tek kart olması sebebiyle sürücü sorunları olmaması yada daha az olması, PhysX,Cuda ve kepler ile gelen birtakım yeni özellikler de avantajı.

Cudayi kullanıyorsun sanki ayrıca o testde o.c li 670 standart 7850 cfye karşı ki 7850 ler stabil olarak baya o.c oluyor

any audio/video converter de kullaniyorum ve just cause 2 de kullandim.suan piyasada bulunan 670 lerin bircogu oc li geliyor zaten.670 de baya oc olur merak etme.

Just cause da bi şu efekti için nvidia alınmaz ayrıca 7850 laerinde o.c li gelen ve üstüne sağlam o.c çekilen kartları var bu arada acaba video montajda ise yarıyor mu cuda merak ettim

Onun için Nvidia alın demiyorum zaten , nvidia alırsın ayrıcalığını yaşarsın tercih meselesi.PhysX olsun Cuda olsun oyuna hoş görsellik katıyor görülmeye değer yani ama amd kullanıp da bu özelliklere çamur atmak olayı kedi-ciğer hesabına dönüştürür.

Kedi ciğer olayı yapmak için dediğin kartı alamayacak durumda olmam lazım ama ben suan neyi istersem alabilecek durumdayım çok şükür o yüzden problem yok ki imzama bakarsan hangi kartları kullandigimi görürsün gördüğün gibi her hangi bir fanatiklik yada ciğer durumum yok

Edit ki suan elimdeki 460 i takmam yeter dediğin phyxs ve cuda için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodomoco -- 16 Ağustos 2012; 19:55:38 >
    intel i7 2600k 5.5 ghx,phenom 965 4.69,i7 4770k 4.5ghz/asus maximus VI formula,asus maximus ıv extreme,gıgabyte 870a-ud3,gigabyte z97x gaming g1/msı gaming 780 ti,TİTAN X,zotac 1080gtx amp ext sli /gskill 8gb 1600mhz cl7/corsair h90 sivi sogutma/cm haf942/cooler master silent pro gold 1200w

• quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

Adam incelemesini yapmış daha neyin tartışmasındasınız baya bir geçer ne demek zaten sliden cfden uzak ne kadar uzak okadar iyi.Tek kart herzaman iyidir 670 zaten 100 üzeri fpsler veriyor ne gerek var 2 karta 2 kat güç harcamaya 2 kat stres yaşamaya .Ayrıca sistem uyarmı uymazmı kartlar ısınırmı herşey var yani oyüzden 670 al yoluna bak ne 680 ne 7970 hepsi yalan 670 varken bu devirde hiçbir kart alınmaz.Para varsa tabiki.

Sistem nasıl uymicak anlamadım ayrıca dedik 7850 lerde oc oluyor

Edit 670 olayını katılıyorum ama 2. Kart alınırsa 7850 cf gayet mantikli bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodomoco -- 16 Ağustos 2012; 20:03:11 >
    intel i7 2600k 5.5 ghx,phenom 965 4.69,i7 4770k 4.5ghz/asus maximus VI formula,asus maximus ıv extreme,gıgabyte 870a-ud3,gigabyte z97x gaming g1/msı gaming 780 ti,TİTAN X,zotac 1080gtx amp ext sli /gskill 8gb 1600mhz cl7/corsair h90 sivi sogutma/cm haf942/cooler master silent pro gold 1200w
  • quote:

quote:

quote:

Adam incelemesini yapmış daha neyin tartışmasındasınız baya bir geçer ne demek zaten sliden cfden uzak ne kadar uzak okadar iyi.Tek kart herzaman iyidir 670 zaten 100 üzeri fpsler veriyor ne gerek var 2 karta 2 kat güç harcamaya 2 kat stres yaşamaya .Ayrıca sistem uyarmı uymazmı kartlar ısınırmı herşey var yani oyüzden 670 al yoluna bak ne 680 ne 7970 hepsi yalan 670 varken bu devirde hiçbir kart alınmaz.Para varsa tabiki.

Sistem nasıl uymicak anlamadım ayrıca dedik 7850 lerde oc oluyor

dual 7850 için 800w 80 w plus gerekir(en az)
    Benim kartlar arası okadar boşluk olmasına ramen soğutma önlemlerim olmasına ramen tek kartda çalışmıyor vaziyette iken boşta kartlar 55i görüyor.
    Bu işe uygun kasa gerekir,psu gerekir,anakart gerekir.Bazı 1000 wat psular bile çift kartı takınca sistemi açamıyor
    Uymamasından kastım budur.Ayrıca sli yapıp birde oc yapılırsa kartların çok ömrü olmaz çok kişi duyuyoruz cf yapıpta 1 yılda yakanları.

Her oyundada cf desteği vermiyor zaten bmw nickli arkadaşın testinde görebilirsiniz bazı nvidia oyunlarında cf olmasına rame 50 fps fark yiyor 7850.

Hocam yani özel modelle yapicaksin cfyi ayrıca 6990 için bile 750 w psu yetiyor ve o kadar oyun oynadım amdde problem çıkaran tek oyun gördüm oda witcher oldu

• Kesinlikle cf önermiyorum kişisel fikrim , daha önce ati 6950 denedik ama sorunla karşılaştık , benim şahsi fikrim tek bir kart .

Unutmadan seasonic x760 w gold ile rahat cf yapılıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipsiz_uçurtma -- 16 Ağustos 2012; 20:38:24 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.