Şimdi Ara

2 sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 tane sorum var, beni deli eden sorunlar. Yardım ederseniz sevinirim.

1. Her oyunda değil ama, 3D kullanan çoğu oyunu fullscreen çalıştırırken "KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED" BSOD çıkıyor karşıma. Mesela knight online fullscreen oynarken bu BSOD'u görüyorum ama windowed mode'da bir sorun yaşamıyorum, max payne gibi oyunlarda da bu sorun oluyor.

2. western digital sata2 hdd aldım, ama anakartım sata1 destekliyormuş. taktım sorunsuz kullanıyorum fakat 300mb/sn transfer hızı yerine anca 100mb/sn transfer hızıyla kullanabiliyorum. Yardım ederseniz sevinirim.

Bu yukardaki sorunların birbiriyle bağlantılı olma ihtimali nedir?

Sistemde en son nvidia sürücüleri kurulu ve windows update bütün güncelleştirmeler yüklü, intel inf tools kurulu.

sistem:
    asus P4P800-X anakart (intel 865PE chipset)
    P4 3.0GHZ işlemci
    4 x 256mb kingston ddr400 ram
    asus 6200 ekran kartı (geforce 6200 chipset)
    wdc wd2500ks sataII hdd (250gb, 16mb cache)
    seagate 160gb pata hdd (160gb)

yardım için şimdiden teşekkürler..

• arkadaş şu anda sistem sata 1 desteklediğinden maximmum kullanabileceğim
    veri yolu o kadar onun tek çözümü upgrede
    şöyle bir örnek vereyim anakartın 100 mhz ram destekliyor ama sen üzerine 133 mhz ram takarsan
    ramlar 100 mhz de çalışır
  • ona yine razıyım da, şu kmode olayı delirtmek üzere beni.. oyun oynanmıo yaw..
  • 6200 oldukça eski bir model ama max payne gibi bir oyunda
    sorun vermesi ilginç son driverlarını yükledin mi
    ikisinin arasında bir bağlantı yok olay tamamen ekren kartı driverında
    kaynaklanıyor
  • oldukça eski mi :S

eski bir model ama hiçbir oyunda sorun yaşamadım henüz, yani ekran kartının takılması vs.. olarak, kmode_exception dışında bir sorun yok. bir de son driverları nvidia.com da yükledim. sorun devam ediyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: librarian

6200 oldukça eski bir model ama max payne gibi bir oyunda
    sorun vermesi ilginç son driverlarını yükledin mi
    ikisinin arasında bir bağlantı yok olay tamamen ekren kartı driverında
    kaynaklanıyor

sana göre eski olabilir.hazır sistemlerde fx 5200 lü dönemden pci express e geçişle birlikte x550 ye yöneldiler markalar "oyun bilgisayarı" diye tabir ettikleri sistemde.nasıl oyun pc si oluyosa.6200TC hazır sistemlerde süper oyun pc si olarak geçer.
  • malesef piyasada çok zor bulursun ama asıl sorun eski olmasında
    değil daha önce de bu tarz hatalar benim de başıma geldi
    bazen son çıkan driver en iyi driver olmuyor bazen uyumsuzluklar yaşamak söz konusu oluyor
    denemeye devam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.4 wifi sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ramlerini 2x256 şeklinde dene birde aynı renk slotlarda.bazı intel anakartlarda s.478 de.4 slot takılı olunca ramleri otomatik olarak ddr333 çalıştırıyodu.o yüzden sistemde bi kararsızlık olabilir.
  • cpuid ile kontrol ettim ve ram bencmark'ı yaptım, ramsel bir sorun görünmüyor.. 400mhz çalışıyorlar.. gerçi benchmark'larda hiçbir parçada sorun görünmüyor ama nyse..
  • ya geç bencmark nereye kadar.oyun kadar kasar mı bench.24 saat full bench alır oyuna girersin atar.bu iş böyle.sen dediğimi yap
  • quote:

Orjinalden alıntı: burhan_gil

ramlerini 2x256 şeklinde dene birde aynı renk slotlarda.bazı intel anakartlarda s.478 de.4 slot takılı olunca ramleri otomatik olarak ddr333 çalıştırıyodu.o yüzden sistemde bi kararsızlık olabilir.

arkadaşım ya konuya bıraz uzak ama sen bahsetmişken sorayım sıstemim aşağıfakı gibi 2 tane daha 512 mb 400 dddr takmayı düşünüyorum. ram lerin frekansında bırs sorun yasar mıyım ? 333'e düşer mi. benim gigabyte anakartlşarı çok methetm
    işlerdi o yuzden almıstım zamanında. bı de madem tam performans kullanamaycağım 4 tane takınca neden 4 ram lık slot koyarlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminengin79 -- 23 Ekim 2006; 12:51:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.