Şimdi Ara

2 sene sonra elektrik elektronik mühendisi olacam zengin olmak için ne yapmalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalinden alıntı: _SELCHUK_

ben Atatürkçüyüm beni yobaz zannetme dostum...

hep bu yobazlar dini kötü tanıtıyor çok üzgünüm

ok arkadaş
    herkes neye isterse inanır
    herkes nasıl isterse yaşar
    ama hepimiz birbirimize saygılı olursak
    toplum olarak bariş içinde yaşarız
    birde yazından dolayı tepki alıcaksın
    bekle ve gör
    atatürkçü....yobaz...

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VatooVatoo3 -- 21 Ağustos 2005, 0:12:17 >

• vatoo şu dinin gerçeklerini konuşalım baba msnde böle olmuyacak.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: SilisyuM

quote:

Orijinalinden alıntı: the_condor

yahudi olmadan zengin olamazsın

içinde bi tane yahudi veya mason ibaresi geçmeyen topik olacak mı acaba?

yalan mı??
  • quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: SilisyuM

quote:

yahudi olmadan zengin olamazsın

içinde bi tane yahudi veya mason ibaresi geçmeyen topik olacak mı acaba?

yalan mı??

bence bir yerde doğru.

yani sırf yahudilikle sınırlı değil. liberal sistem öyle bir örülmüştürki, herkesin teoride sınırsızca zengin olma ihtimali varken, pratikte bu durum neredeyse imkansızdır. sermaye yapısı gereği çok fazla bölünmek istemez. eğer zengin bir zümreye dahil değilseniz, zengin olma ihtimaliniz pek yoktur.

şöyleki, eğer liberal sistem içerisinde zengin olmak istiyorsanız iki seçeneğiniz vardır. ya sermaye sahibisinizdir, yada başkasının sermayesini kullanabilecek parlak bir fikre sahipsinizdir. bu tip liberal sistemin geçerli olduğu yerlerde, insanların bu sistemi sevmesi ve başka sistemlere geçmesinin engellenmesi için, her zaman her bireyin çok zengin olabileceği umudu canlı tutulur. gazetelerdeki, sıfırdan başlayıp çok zengin olanların hikayelerini hatırlayın. aslında onlar topluma verilen bir mesajdır. "bakın onlar başardı, siz niye başaramayasınız" mesajı ile toplumdaki bireylerin umutları hep canlı tutulur. aslında yukarıda saydığım seçeneklere sahip değilseniz, bu umut hiçbirzaman gerçekleşmez.

düşününki bir işyerinde maaşlı olarak çalışıyorsunuz(bu örnekde herhangi bir sermayenin sahibi olmadığınızı düşünüyorum). gerçekten iyi bir yaşam için ayda ne kadar para kazanmalısınız? ülkemizde 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 2000 ytl civarında olduğu düşünülürse, gerçekten zengin diyebileceğimiz bir yaşamı, bence en az ayda 10.000 ytl civarında para kazanarak gerçekleştirebiliriz. peki ayda 10.000 ytl maaşı kim alır? herhalde sadece büyük şirketlerin genel müdürleri. böyle bir pozisyona gelebilmek içinde en az 15-20 yıllık bir deneyim, kariyerinizde parlak başarılar, aranan bir kişi olmak gibi gerçekten zor özelliklere sahip olmanız gerekmekte. ayrıca çok çalışmakda günümüz vahşi iş yaşamında yeterli olmayabilir. ne kadar parlarsanız birileri sizin ayağınızı kaydırmak için o kadar çok uğraşacaktır. belki de sizin birilerinin ayağını kaydırıp onların yerine geçmeniz bile gerekebilecektir. yani biryerlerde çalışarak zengin olmak, villalarda oturup jiplere binmek, pek o kadarda kolay bir iş değilmiş.

geriye bir seçenek kalıyor. kendi şirketinizi kurmak.
    tabi burada ne iş yapacağınız çok önemli(yapılacak işin legal olduğunu varsayıyorum). spot bir iş yaparak kısa zamanda başarı sağlayabilirsiniz. ama doğru zamanda doğru yerde olabilmeniz için ya haddinden fazla şanslı olmalısınız, yada olayları koklayabilecek tecrübeye sahip olmalısınız. veya geleneksel, daha önceden denenmiş işler yapabilirsiniz. her iki durumda da sermayeye ihtiyacınız var. eğer sizin sermayeniz (veya babanızın) varsa zaten sorun yok. ama böyle birşeye sahip değilseniz, size sermayesini emanet edecek kadar size veya fikirlerinize inanan birilerini bulmanız gerekiyor. bunun içinde çok parlak bir fikrinizin olması ve sermaye sahibini buna inandırmanız gerekiyor. şirket kurmak ve idame ettirmek kolay iş değildir. en az 3 yıl boyunca parasal olarak şirketinize bakmak zorundasınız. zor durumlar için likit paranızın hep cebinizde olması gerekir. ayrıca piyasadaki zengin rakipleriniz, müşterilere sizden daha cazip avantajlar sunacaktır. yani kısacası paranız yoksa ve biryerlerden bulamıyorsanız, kendi şirketinizi kurarak zengin olma hayalleriniz, sadece hayal olarak kalacaktır.

genelde sistemin bize biçtiği rolden farklı bir rol alamayız. eğer bunu denersek olmadık güçlüklerle karşılaşırız. çok inatçıysanız ve dayanma gücünüz varsa başarılı olma şansınız vardır. ama unutmamak gerekirki, hep başarılı olan birkaç kişinin hikayesi anlatılır. başarısız olan ve hayatı kararan milyonlarca insanın hikayeleri hiç anlatılmaz.

• Sana yöntem.

Akıllı adam aklını kullanır, Dahi adam başkalarında aklını kullanır.
  • ELEKRONİK MÜHANDİSİ OLURSAN

ANCAK Bİ TAMİRCİDE ÇIRAK OLURSUN

ASGARİ ÜCRETE...

BENCE HIYAR SAT... HIYAR SAT MÜHENDİS OLACAĞINA... DAHA İYİ KAZANIRSIN....
  • haldun tüm yazıya alıntı yapmadım sana buradan koca bir BAN gösteriyorum

Şaka iyi yazmışın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.