Beyler bugün 2. el bi anakart aldım. Ancak montajı tamamladığımda pc açtıktan sonra 3 dk içinde kapatıyodu kendini. Biostan cpu sıcaklığına baktım 98-97 arası gidip geliyordu. Yanmasından korkarak eski anakartımı geri taktım. Beni bundan kurtaracak varmı ? Daha önce kullanan kişi overclock yapmışsa biosta kayıtlımı kalıyo acaba ??? eğer öyleyse nasıl geri ayarlarına alıyorum ? yeni anakartım : gigabayte ga-965gm-s2 eski anakartım : asus p5l-mx işlemcim : pentium 4 524 3.06ghz
soran olursa anakartı q6600 takmak için aldım.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Termal macun sürdünüz değil mi ? Bir de soğutucu fanın tam oturduğuna dikkat edin, montajı gözden geçirin.
F1 bios sürümü ile işlemciyi sorunsuz kullanmanız lazım.
zaten eskiden sürülmüş vardı ve ondan çıkarıp eski anakartıma taktığım zaman(şuan) normal çalışıyor. siz overclock ayarlarının kayıtlı olmadığınımı söylüyorsunuz ?
cevap bekliyorum acaba bozuk olabilirmi ?
quote:
Orijinalden alıntı: sagosaid
zaten eskiden sürülmüş vardı ve ondan çıkarıp eski anakartıma taktığım zaman(şuan) normal çalışıyor. siz overclock ayarlarının kayıtlı olmadığınımı söylüyorsunuz ?
eski termel macun özelliğini kaybetmiş veya sertleşip soğutucunun tam temasını engelleyebilir. yeni termal macunla soğutucuyu tam oturttuğunuzdan emin olun. yüksek ihtimal soğutucu tam oturmamıştır.
soğutucuya bakacağım ama şuan eski anakartıma taktım ve normal çalışıyor.