Merhaba arkadaslara bir konuda bilgi almak istiyorum. Elimde 2 tane modem var Her iki modemde kablosuzve birtanesi 4 port digeri 1port. Evim 2 katli modemim alt katta ve ben kablo ile alt kattan baglaniyorum. Ust kattada bir masaustu bilgisayar var ve bahsettigim diger bosta duran modem var. Ust kattaki masaustu bilgisayara usb wifi almak yerine elimdeki bos duran modemi; alt katta kullandigim ana modeme baglayip ust kattaki masaustu bilgisayardan kablo ile baglanmam mumkunmu?
eviniz 2 katlı modem alt katta ve sende alt katta oturuyorsun.2. kattaki adama nasıl internet verebilirim.
ben bunu anladım eğer problem buysa zaten modemin 4 portlu oraya bir tane cat5 ethernet kablosu takarsınız üst kata çekersiniz ve internete bağlanmış olur.
Eğer ki yaparsanız yaptığınız paylaşım yasal deildir.
quote:
Orijinalden alıntı: cnr0663 Merhaba arkadaslara bir konuda bilgi almak istiyorum. Elimde 2 tane modem var Her iki modemde kablosuzve birtanesi 4 port digeri 1port. Evim 2 katli modemim alt katta ve ben kablo ile alt kattan baglaniyorum. Ust kattada bir masaustu bilgisayar var ve bahsettigim diger bosta duran modem var. Ust kattaki masaustu bilgisayara usb wifi almak yerine elimdeki bos duran modemi; alt katta kullandigim ana modeme baglayip ust kattaki masaustu bilgisayardan kablo ile baglanmam mumkunmu?
Merhaba, Sorunuzu tam olarak anlayamadım. Bu her iki modem bir biri ile kablo ile mi bağlı olacak yoksa kablosuz olarak mı bağlanacaklar? Üst kata çekmiş olduğunuz mevcutta bir kablo var mı?
asıl internet olan modemin ethernet çıkışlarından herhengi birisine cat5 veya cat6 kablo ile kablosuz internete girmek istediğin yere kadar kablo çek ve airties öneririm kablosuz aktarıcı ap-301 veya ap 302 al olay bitmiştir..
altkattan ust kata kablo cekme imkanım yok cunku cok uzun olur, zaten kablo cekme durumu olsaydı 2.modemi isin içine karıstırmaz direk alt kattan usteki bilgisayara kablo cekerdim ama bu mumkun degil. Her 2 modemde kablosuz oldugu için kablosuz olarak birbirlerini baglama imkanı varmı? Yani ust katta bosta duran modemin usb wifi işlevi gorerek alttaki modemden neti almasını istiyorum. mümkünmü?
nasıl bağlanmaz kardeşim bal gibi de bağlanır. öyle olmaz olmaz demeyin. her şeyin bir oluru var. Bir bilene sor yeter.
Bak kardeşim elindeki modemlerden biri adsl hattına bağla. Kablosuz özelliğinden tekrarlayıcı ve veya mesh özelliğini aç ve ordan 2. modemi tanıt.
Sonra ,adsl siz modemin dhcp ayarını kapat. Bütün modlarını kapat. sonra onunda tekrarlayıcı ayarından 1. modemi (yani adls ye bağlı olan modemi ) tanıt. şıp diye bağlanırsın. ayrıntılı anlatacaktım ama şincik zamanım yok . bir ara detaylı ve resimli birşekilde anlatacam . maksat millet işi görülsün.
nasıl bağlanmaz kardeşim bal gibi de bağlanır. öyle olmaz olmaz demeyin. her şeyin bir oluru var. Bir bilene sor yeter.
Bak kardeşim elindeki modemlerden biri adsl hattına bağla. Kablosuz özelliğinden tekrarlayıcı ve veya mesh özelliğini aç ve ordan 2. modemi tanıt.
Sonra ,adsl siz modemin dhcp ayarını kapat. Bütün modlarını kapat. sonra onunda tekrarlayıcı ayarından 1. modemi (yani adls ye bağlı olan modemi ) tanıt. şıp diye bağlanırsın. ayrıntılı anlatacaktım ama şincik zamanım yok . bir ara detaylı ve resimli birşekilde anlatacam . maksat millet işi görülsün.
ARKADAŞLAR BEN APARTMANNIMIZA BİR İNTERNET AĞI KURMAK İSTİYORUM VE YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR.. öNCELİKLE 8 mbps sabit hızda adsl aboneliğim var apartman 8 katlı ve her katta 2 daire var (toplam 16 daire). elimizde 1 adet lnksys x2000 modem bir adet 24 lü hub var. benim yapmak istediğim ise tüm dairelere elektirikçiyi çağırıp cat 6 kablo cekeceğim kabloların hepsini biyerde toplıcam toplam 16 kablo bunları hub a hub danda modeme baglıyacam ve her daireye birer tane tp link access point bağlıyacağım buraya kadar her şey tamm . asıl sorularım
1- cat 6 yı elektrik kabloları ile aynı kanaldan yan yana geçirmek zorundayım (her daireye giden cat 6 sadece evin kapısında 4 metrelik bir boruda elektrik kablosuyla yanyana gidecek geriye kalan cat 6 free ) yani her kablonun 4/1 i elektirik kablosunun yanından geçecek bu durum hız konusunda sıkıntı yaratırmı??
2- hub a giden cat6 ucu ile daire deki kablonun ucu ters mi olmalı yoksa düzmü yani swich deki uc (sarı-yeşilsarı-kahverengi-mavibeyaz-mavi...vs ) ise karşı ucu access pointteki ucunun renk düzeni nasıl olmalı
3- dns ve ıp adresleri ne olmalı modeme ne koyacaz adres olarak accsess pointlere ne koyacaz ???
4- birde hız konusunda hub un bi işlevi varmı iyisini almak zorundamıyım . zorundaysam hangi marka model önerirmisiniz . yardımcı olursanız sevinirim
acele yazdım yanlışlık varsa kusura bakmayın...
quote:
Orijinalden alıntı: snnturkx
ARKADAŞLAR BEN APARTMANNIMIZA BİR İNTERNET AĞI KURMAK İSTİYORUM VE YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR.. öNCELİKLE 8 mbps sabit hızda adsl aboneliğim var apartman 8 katlı ve her katta 2 daire var (toplam 16 daire). elimizde 1 adet lnksys x2000 modem bir adet 24 lü hub var. benim yapmak istediğim ise tüm dairelere elektirikçiyi çağırıp cat 6 kablo cekeceğim kabloların hepsini biyerde toplıcam toplam 16 kablo bunları hub a hub danda modeme baglıyacam ve her daireye birer tane tp link access point bağlıyacağım buraya kadar her şey tamm . asıl sorularım
1- cat 6 yı elektrik kabloları ile aynı kanaldan yan yana geçirmek zorundayım (her daireye giden cat 6 sadece evin kapısında 4 metrelik bir boruda elektrik kablosuyla yanyana gidecek geriye kalan cat 6 free ) yani her kablonun 4/1 i elektirik kablosunun yanından geçecek bu durum hız konusunda sıkıntı yaratırmı??
2- hub a giden cat6 ucu ile daire deki kablonun ucu ters mi olmalı yoksa düzmü yani swich deki uc (sarı-yeşilsarı-kahverengi-mavibeyaz-mavi...vs ) ise karşı ucu access pointteki ucunun renk düzeni nasıl olmalı
3- dns ve ıp adresleri ne olmalı modeme ne koyacaz adres olarak accsess pointlere ne koyacaz ???
4- birde hız konusunda hub un bi işlevi varmı iyisini almak zorundamıyım . zorundaysam hangi marka model önerirmisiniz . yardımcı olursanız sevinirim
acele yazdım yanlışlık varsa kusura bakmayın...
elektriğin yarattığı statiğin adsl hat geçen kablo üzerinde etkisi vardır diye biliyorum, ancak hız konusunda farkedilir derecede düşme olacağını sanmıyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme