Merhaba, Bütçem en fazla 80 bin. Daha üstüne çıkabilecek durumda değilim ve 2 adet sistem olacak, seçtiğim parçalar ve en ucuz bulduğum fiyatlarını yazdım. Öneri yapmak isteyen olursa diye belirteyim AMD'ya da DDR4 sistem istemiyorum. Hazır sistemlerden de istediğim parça kombinasyonlarında aradığım fiyatları bulamadığım için kendim parça parça toplamaya karar verdim. Kasım'da iyi bir indirim yakalarım umudu ile işlemci ve ekran kartında kendime 2 opsiyon belirledim. Tabi daha iyi parçaların da indirimlerini takip ediyorum. Bunlara fiyat/performans olarak eş değer olan parça önerileriniz var ise tavsiyelere açığım. Onun dışında ssd/ram/psu gibi parçalarda mümkün olduğunca en ucuzlara kaçtım. Son olarak işlemci soğutucu için başlangıçta giriş seviyesi bir model seçeceğim ve bütçem ilk müsait olduğunda bir adet daha 16 GB RAM ekleyeceğim.
Altta parçaları ve bulduğum en ucuz fiyatları paylaşıyorum:
Önceliğim i5 ile 4070'i birleştirebilmek, güzel indirim yakalarsam da i7'yi düşünüyorum. Bu işlerde iyi değilim, yanlış bir seçimim var ise satın almaya başlamadan önce öğrenmeye çalışıyorum. |
2 adet sistem topluyorum yardım lazım
-
-
Amd önyargınızı bir kenara bırakıp, 13 ve 14. nesillerde ortaya çıkan problemlerden dolayı am5 sistem kurmak daha mantıklı. Ayrıca kurduğunuz intel soketi ömrünü doldurduğundan gelecekte güncelleme fırsatınız olmayacak(İhtiyaç duyar mısınız bilmiyorum). Am5te ömrünün sonuna yaklaşmış sayılabilir, ancak en az 2 nesil daha işlemci görebileceğiz.
Ek olarak bahsettiğiniz işlemciler için minimum 360mm sıvı soğutma kullanmanız gerekecek bütçeye bunu eklememişsiniz pek ucuz değiller. 240mm ile renderda sorun yaşayabilirsiniz.
Ram konusunda 4 bellek modülü kullanmak kumar oluyor. Yüksek frekanslarda çalıştıramayacaksınız büyük ihtimalle. çift kanal daha yüksek bellek almanızı önerebilirim.
Parça seçimlerini render performansı ve oyun performansı önceliklerinize göre belirleyebilirsiniz.
-
Tavsiyeler için teşekkürler, soğutucuyu belirttiğim gibi giriş seviye seçeceğim. Aralık ayında tekrar biraz bütçem olur ram ve soğutucu güncellemesi için, sisteme yüklenmeden idare etmeyi planlıyorum.
Amd konusuna gerçekten ısınamıyorum(amd boomeri olabilirim), aynı fiyat bandındaki kartlar ile kendi seçimimi karşılaştırıyorum sonuç yine 13600k-14600k'dan tarafta kalıyor. Bugüne kadar kullandığım hiç bir intel işlemcide sorun yaşamamış olmam ve her intel işlemcinin beni 5-6 yıl rahat götürmesinden dolayı da ayrıca intele karşı pozitif bir tutumum var doğrudur. Sistemimi yakın tarihlerde güncelleme planım olmadığından dolayı pin konusuna karşı korkum pek yok, ki zaten 2-3 yıl sonra dahi 14. nesil i9 alsam kayda değer bir performans artışı sağlayacağını düşünüyorum.
Anakart seçimi konusunda çok çok acemiyim, 4 soket neden kumar oluyor onu dahi bilmiyorum. 2 slot yüksek frekanslı kartlarıda kurcalayayım, zaten bu kartı tavsiye üzerine seçtim hakim değilim. Sizinde model olarak tavsiyeniz olursa sevinirim.
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
buradaki işlemcileri değiştirebilirsiniz
134700K / 14700K lı sistemler
Z serisi anakart ile pahalıya gelir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 8 Kasım 2024; 19:17:42 > -
Önerileriniz için çok teşekkürler, 5 link atıp videoyu dakikasına kadar paylaşacak kadar hassas davranmanız beni çok memnun etti.
Videoyu komple değil ancak her test ve sonucuna göz atacak kadar izledim, 13600k yada 14700k seçimimi benim nezdimde güçlendirdi. Rami zaten 1 ay sonra ikincisini ekleyerek 32ye tamamlayacağım için işlemciden şu an için kısmayı düşünmüyorum.
Anakart konusunda acemiyim ve önerinizin fiyat farkı katlanılabilir durumda kesinlikle takibime aldım ve daha detaylı inceleyeceğim.
Ramlerde daha yüksek hızlı ancak bütçemi yormayacak şekilde güncelleme yapacağım. hak verirsiniz ki x2 oluyor. Şuan için bu bütçemi aşıyor.
Kasayı beğendim, çünkü en azından harici psu ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve daha hesaplı oluyor bu şekilde, takibime aldım. (görselide gayet iyi)
Soğutucuları takibime aldım ancak başlangıç için 1000tlyi aşmadan daha ucuz modele yönelmeyi düşünüyorum. 1 aya kadar minimum 240 olacak şekilde sıvı soğutucu alacağım için buna çok para harcamak istemiyorum.
4070 Süper zaten takibimde bazı detayları çok uzun bir konu açmamak için yazmadım ancak işlemciden kısmak istemediğim için alamayabilirim. Bir kasım umudu olarak duruyor kenarda.
Tavsiyelerinizden fayda gördüm, emeğiniz için sağ olun.
Sanırım yaklaşık 15 yıllık dh hesabım vardı ama hiç uğramadığımdan silinmiş gibi, ondan yeni hesap açtım. (mail adresine dahi yok diyor) Beni ayrıca mutlu eden dh'de hala düzgün cevap alınabilmesi.
-
Bilgi için teşekkürler, parçaları eş zamanlı olarak akakçe gibi 4-5 farklı platform üzerinden takip etmekteyim. nerede kayda değer indirim görürsem oradan alım yapacağım. Attığınız linklerdeki modelleri de seçtiklerim ve öneriler ile karşılaştıracağım. Bazı detayları yeni öğrendiğim için şu an kendi ulaştığım sonucu iletemiyorum ama benim için bu tip paylaşımlar faydalı oluyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X