Şimdi Ara

2 adet Asus GTX 650 Ti Boost DirectCu OC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul İlan Türü #Satılık
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her ikisi de Vatan'dan alınma. Fiyat 650 tl. Tekli satış olmayacak ve pazarlık mesajlarına cevap verilmeyecektir.

Takas sadece GTX 770 veya özel tasarımlı GTX 680 ile üzerine 100 TL verilerek olur.

Aşağıdaki performans testlerinde görüleceği üzere GTX 770'ten daha performanslı olmasının yanında güç tüketimi de eşittir.

Kartların SLI iken dahi yük altında sesi duyulmamaktadır. Sıcaklıklar ise yine testte görüldüğü gibi (Unigine Heaven 4.0'da 1 saatlik çalıştırma ertesi) birinde maksimum 73 derece diğerinde ise 58 derecedir.

Yine de takasa girmek istememin sebebi ise SLI düzeneği anakart yuvamdaki PCI yuvasının üzerini kapattığı için ses kartımı kullanamamam. Bu sebeple tek karta geçmek istiyorum.

Performans testleri ortada, fazla da söze gerek yok haliyle:

2 adet Asus GTX 650 Ti Boost DirectCu OC 2 adet Asus GTX 650 Ti Boost DirectCu OC 2 adet Asus GTX 650 Ti Boost DirectCu OC
    Sistem Notu : Bu ilan ikinci el kuralları dahilinde yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogitosuz_ergo_sum -- 23 Kasım 2013; 15:57:38 >

• Bir iki foto görebilseydik iyi olurdu.Kartların kutusu , aparatları , faturası vs mevcut mu ? Bir de kaç gb ?

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Bir iki foto görebilseydik iyi olurdu.Kartların kutusu , aparatları , faturası vs mevcut mu ? Bir de kaç gb ?

Kartlar eksiksiz, zaten hepi topu 10 günlük. Bellek 2GB, zaten tüm 650 Ti Boost'lar standart 2GB bellek miktarıyla geliyor.

Fotoğraf eklemeye gerek yok, dileyen vatan'ın sitesine girip bakabilir. Onun yerine performans testlerini ekledim ki daha faydalı olacağı kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogitosuz_ergo_sum -- 18 Kasım 2013; 18:56:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: twona77

fiyatta birşeyler yapma şansınız varmı acaba?

Son fiyat 325 tl. Performans testleri ortada, GTX 770'ten bile daha iyi.
  • quote:

vatanda %30 indirimle 360 tl. fiyatta revize şart bene ama yinede siz bilirsiniz...

Vatan'da %30 indirim 1.5 ayda bir oluyor. Bekleyip oradan alın o halde. Ya da %25 indirimle 385 tl'ye alın. Ben çift kartı toplamda 120 TL daha ucuza veriyorum ki bence 2 haftalık kartlar için oldukça yeterli bir indirim.
    celallenmene gerek yok siz bilirsiniz yadım zaten. ben 2 kart almıycam 1 kart alıcam! 1 ay beklerim 325 tl ye kullanılmış kart alacağıma 35 tl fazla verir sıfır adıma faturalı mis gibi içime sine sine vatandan alırım. senin cevabına karşılık ancak böyle bir cevap yakışırdı sana

celallenmene gerek yok siz bilirsiniz yadım zaten. ben 2 kart almıycam 1 kart alıcam! 1 ay beklerim 325 tl ye kullanılmış kart alacağıma 35 tl fazla verir sıfır adıma faturalı mis gibi içime sine sine vatandan alırım. senin cevabına karşılık ancak böyle bir cevap yakışırdı sana

> İlanlarımı sizler gibi bilirkişi geçinenler gelip de kirletmesin diye yoruma kapalı yapıyorum ama bir türlü bitmiyorsunuz.

> Kalın harflerle ''Tek kart satışım yok'' yazmışım ilana halen tek kart istiyorum diyorsunuz.

> Fiyatıma laf ediyor, saygısızca eleştiriyor, adeta saldırıyor ama bir de üstüne utanmadan gelip ''celallenmene gerek yok'' diyorsunuz.

> Hiç tanımadığınız, yaşını bilmediğiniz birisiyle saygısız ve laubali bir biçimde siz değil 'sen' kipi ile konuşuyorsunuz. Üstelik çocuk olsanız ergenliğinize verip yine bir şey demeyeceğim. Yaşınız olmuş 36!

Yeter gerçekten ya. Bitmek bilmiyorsunuz bir türlü. İşinize gelmeyen her ilana saldırmayı bırakın. Kimse kimseye zorla mal satmıyor, beğenmeyen gider başka bir satıcıdan alır onu da bulamazsa sıfırını alır, bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogitosuz_ergo_sum -- 24 Kasım 2013; 0:41:11 >

• cogitosuz_ergo_sum C kullanıcısına yanıt
    dikkat edersen(iz) vatandan alın diye başlatan sensin. ben ilk mesajlarımda siz bilirsiniz yazdım ama senin cevabına karşılık verdiğim cevapta senin tarzında olsun istedim.

pofilimden bir bak bakalım hangi satışa fiyatla ilgili yorum yazmışım. yaşım 37 ve öğretmenim, 2 üniversite okudum konuşma tarzını forum kurallarınıda senden öğrenecek değilim. ilan veriyorsan eleştirilmeye de açık olacaksın. ilanın başını okursan "Sistem Notu : Bu ilan ikinci el kuralları dahilinde yoruma açıktır." diye yazar. üstelik ben foruma senin gibi sadece ürün satmak için girmiyorum ve bir çok konuyu takip ediyorum, yani burayı sadece alım satım sitesi olarak kullanmıyorum.

yaşının bilinmesini istiyorsanda benim profilimdeki gibi yaşını göster yaparsın bizde abimi amcamı diycez biliriz. müneccim olmadığımdan yaşını tahmin edemedimsede benim için yaşının çok önemi yok 60 da olsa tavrim aynı olurdu emin ol. bitmeyen birşey varsa sen ve senin gibi ilan sahipleri! fiyat yazacaksın, ben hiç bir yorum yapamıcam öylemi? burası forum! istersen gg de yada sp de açarsın ilanı yorumda gelmez. gerçekten bir bitmediniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twona77 -- 24 Kasım 2013; 1:06:00 >

• quote:

dikkat edersen(iz) vatandan alın diye başlatan sensin. ben ilk mesajlarımda siz bilirsiniz yazdım ama senin cevabına karşılık verdiğim cevapta senin tarzında olsun istedim.

pofilimden bir bak bakalım hangi satışa fiyatla ilgili yorum yazmışım. yaşım 37 ve öğretmenim, 2 üniversite okudum konuşma tarzını forum kurallarınıda senden öğrenecek değilim. ilan veriyorsan eleştirilmeye de açık olacaksın. ilanın başını okursan "Sistem Notu : Bu ilan ikinci el kuralları dahilinde yoruma açıktır." diye yazar. üstelik ben foruma senin gibi sadece ürün satmak için girmiyorum ve bir çok konuyu takip ediyorum, yani burayı sadece alım satım sitesi olarak kullanmıyorum.

yaşının bilinmesini istiyorsanda benim profilimdeki gibi yaşını göster yaparsın bizde abimi amcamı diycez biliriz. müneccim olmadığımdan yaşını tahmin edemedimsede benim için yaşının çok önemi yok 60 da olsa tavrim aynı olurdu emin ol. bitmeyen birşey varsa sen ve senin gibi ilan sahipleri! fiyat yazacaksın, ben hiç bir yorum yapamıcam öylemi? burası forum! istersen gg de yada sp de açarsın ilanı yorumda gelmez. gerçekten bir bitmediniz

Hadi ben de senin dilinden konuşayım o halde:

Senin öğretmeni olduğun öğrencilerin vay haline. Sen ne biliyorsun ki, kime neyi öğreteceksin gerçekten merak ediyorum. Yüzlerce atanamayan öğretmen varken senin gibilerin öğretmenlik yapması ne kadar acı. Görgü kurallarından bihaber, Türkçe'yi doğru düzgün kullanamayan, bağlaçları, soru işaretlerini bile birleşik yazan, karman çorman cümleler kuran bir öğretmen! Heyt be! Gerçi mevcut sistemden fazlasını beklemek de hayalperestlik olurdu zaten.

Bak şimdi madem öğretmensin önce öğrenmesini bil ki başkalarına öğretebilesin. Kafan karışmasın diye detaylı ve maddeler halinde yazıyorum.

Önce dikkatlice oku, sonra okuduklarını özümse sonra da efendi gibi özürünü dile.

1) dikkat edersen(iz) vatandan alın diye başlatan sensin >> vatandan alın diye başlatan ben değilim, bak ne yazmışsın: ''vatanda %30 indirimle 360 tl. fiyatta revize şart bene ama yinede siz bilirsiniz...'' Gördüğün gibi Vatan'ı referans veren sen olmuşsun.
    2) sen ve senin gibi ilan sahipleri! fiyat yazacaksın, ben hiç bir yorum yapamıcam öylemi? >> Evet; aynen öyle. Eğer benim fiyatım sıfırından ucuzsa ve ilanın altında da ''sadece kurallar dahilinde yorum yapabilirsiniz'' denilmişse sen benim fiyatımı sorgulayamazsın. Sadece bu hareketin bile, ilan sahibinin şikayeti durumunda uyarı alman için yeterli bir sebeptir hatta. İnanmazsan yönetime özel mesaj at, sor.
    3) ilan veriyorsan eleştirilmeye de açık olacaksın. >> sen kimseyi ürününe istediği fiyattan ötürü eleştiremezsin. Hem kimsin ki sen? ''DH 2. el fiyat politikası denetim ve tavsiye kurulu'' şeklinde bir oluşum var da bizim mi haberimiz yok? Kaldı ki talep ettiğim fiyat halihazırda bulunabilen en ucuz sıfırından da 60 TL daha ucuz iken bu tür bir girişimde bulunmak nasıl bir tutumdur?

Evet; seni ciddiye alıp ve uzun uzadıya cevap yazdım. Şimdi birazcık efendiliğin var ise hatanı anlar ve özrünü dilersin. Bundan sonra da böyle gereksiz mesajlar yazıp insanların vaktini çalmazsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: cogitosuz_ergo_sum

quote:

Senin öğretmeni olduğun öğrencilerin vay haline. Sen ne biliyorsun ki, kime neyi öğreteceksin gerçekten merak ediyorum. Yüzlerce atanamayan öğretmen varken senin gibilerin öğretmenlik yapması ne kadar acı. Görgü kurallarından bihaber, Türkçe'yi doğru düzgün kullanamayan, bağlaçları, soru işaretlerini bile birleşik yazan, karman çorman cümleler kuran bir öğretmen! Heyt be! Gerçi mevcut sistemden fazlasını beklemek de hayalperestlik olurdu zaten.

Bak şimdi madem öğretmensin önce öğrenmesini bil ki başkalarına öğretebilesin. Kafan karışmasın diye detaylı ve maddeler halinde yazıyorum.

Önce dikkatlice oku, sonra okuduklarını özümse sonra da efendi gibi özürünü dile.

1) dikkat edersen(iz) vatandan alın diye başlatan sensin >> vatandan alın diye başlatan ben değilim, bak ne yazmışsın: ''vatanda %30 indirimle 360 tl. fiyatta revize şart bene ama yinede siz bilirsiniz...'' Gördüğün gibi Vatan'ı referans veren sen olmuşsun.
    2) sen ve senin gibi ilan sahipleri! fiyat yazacaksın, ben hiç bir yorum yapamıcam öylemi? >> Evet; aynen öyle. Eğer benim fiyatım sıfırından ucuzsa ve ilanın altında da ''sadece kurallar dahilinde yorum yapabilirsiniz'' denilmişse sen benim fiyatımı sorgulayamazsın. Sadece bu hareketin bile, ilan sahibinin şikayeti durumunda uyarı alman için yeterli bir sebeptir hatta. İnanmazsan yönetime özel mesaj at, sor.
    3) ilan veriyorsan eleştirilmeye de açık olacaksın. >> sen kimseyi ürününe istediği fiyattan ötürü eleştiremezsin. Hem kimsin ki sen? ''DH 2. el fiyat politikası denetim ve tavsiye kurulu'' şeklinde bir oluşum var da bizim mi haberimiz yok? Kaldı ki talep ettiğim fiyat halihazırda bulunabilen en ucuz sıfırından da 60 TL daha ucuz iken bu tür bir girişimde bulunmak nasıl bir tutumdur?

Evet; seni ciddiye alıp ve uzun uzadıya cevap yazdım. Şimdi birazcık efendiliğin var ise hatanı anlar ve özrünü dilersin. Bundan sonra da böyle gereksiz mesajlar yazıp insanların vaktini çalmazsın.

forumda imla kurallarına hangi meslek sahibi uyuyor ki ben uyayım. öğretmen olmak demek forumlarda dil bilgisine, imla kurallarına, noktalama işaretlerine uygun yazmak demekmi? burda önemli olan hızlı ve anlaşılır bir biçimde konuyu cevplamaktır benim için. beğenmiyorsanız hiç bir foruma girme çünkü türk dil kurumu gibi bir forum bulamazsın.

"fiyatta birşeyler yapma şansınız varmı acaba?" ilk mesajım, "vatanda %30 indirimle 360 tl. fiyatta revize şart bene ama yinede siz bilirsiniz... " diyede ikinci mesajım. dikkat edersen "siz" diye hitap etmeme rağmen sen cevap olarak beğenmiyorsan vatandan al tarzında bir mesaj yollamışsın. kimin uslubu daha çirkin sen bul bakalım.

çok merak ediyorsan bende atanamayan bir müzik öğretmeniyim ve her öğretmen dil bilgisini, imla kurallarını çok iyi kullanacak diye bir şey yok. herkes batıda yaşamıyor! doğuya, egeye, içanadoluya bir bakın, ordaki öğretmenlere bir bakın hepsi ist. türkçesi kullanıp yazmıyor sayın çok bilmiş.

gelelim senin çok iyi fiyat verdim iddaana; benden başka bir tane arkadaş resim sormuş onada kestirme bir cevap vermişsin o kadar. demekki fiyat pek cazip gelmemişki ilana ilgide yok! efendiliğide senden öğrenecek değilim nerde ne için özür dileyeceğime özgür irademle ben karar veririm. bir dükkana gittiğinde bile fiyatı beğenmeyip bunu satıcıya söylersen oda ya indirim yapar yada kibarca açıklama yapar ama senin gibi git o zaman x kuruluşundan al bizde bu fiyat diyemez demezde. esnaf olan böyle yapar, tabi ESNAF olan yapar herkes değil! seni muhattp alıp cevap yazmıyorum artık ama konunu takip edeceğim. çünkü uygun fiyat verdim dediğin 2 kartı birden kim alacak çok merak ediyorum. tabi bu şartlada yani bu fiyatta (325tl)

• quote:

quote:

quote:

forumda imla kurallarına hangi meslek sahibi uyuyor ki ben uyayım. öğretmen olmak demek forumlarda dil bilgisine, imla kurallarına, noktalama işaretlerine uygun yazmak demekmi? burda önemli olan hızlı ve anlaşılır bir biçimde konuyu cevplamaktır benim için. beğenmiyorsanız hiç bir foruma girme çünkü türk dil kurumu gibi bir forum bulamazsın.

"fiyatta birşeyler yapma şansınız varmı acaba?" ilk mesajım, "vatanda %30 indirimle 360 tl. fiyatta revize şart bene ama yinede siz bilirsiniz... " diyede ikinci mesajım. dikkat edersen "siz" diye hitap etmeme rağmen sen cevap olarak beğenmiyorsan vatandan al tarzında bir mesaj yollamışsın. kimin uslubu daha çirkin sen bul bakalım.

çok merak ediyorsan bende atanamayan bir müzik öğretmeniyim ve her öğretmen dil bilgisini, imla kurallarını çok iyi kullanacak diye bir şey yok. herkes batıda yaşamıyor! doğuya, egeye, içanadoluya bir bakın, ordaki öğretmenlere bir bakın hepsi ist. türkçesi kullanıp yazmıyor sayın çok bilmiş.

gelelim senin çok iyi fiyat verdim iddaana; benden başka bir tane arkadaş resim sormuş onada kestirme bir cevap vermişsin o kadar. demekki fiyat pek cazip gelmemişki ilana ilgide yok! efendiliğide senden öğrenecek değilim nerde ne için özür dileyeceğime özgür irademle ben karar veririm. bir dükkana gittiğinde bile fiyatı beğenmeyip bunu satıcıya söylersen oda ya indirim yapar yada kibarca açıklama yapar ama senin gibi git o zaman x kuruluşundan al bizde bu fiyat diyemez demezde. esnaf olan böyle yapar, tabi ESNAF olan yapar herkes değil! seni muhattp alıp cevap yazmıyorum artık ama konunu takip edeceğim. çünkü uygun fiyat verdim dediğin 2 kartı birden kim alacak çok merak ediyorum. tabi bu şartlada yani bu fiyatta (325tl)

Öğretmenim(!);

Türkçe de diğer pek çok dil gibi şive ve/veya ağız farklılıklarından ötürü Doğu'da farklı, Batı'da farklı, Kuzey ve Güney'de de farklı konuşulur ki bu da gayet doğaldır. Ama bütün dillerde yazım kuralları aynıdır. Doğu veya Batı'ya göre değişmez. Örneğin 'de' eğer bağlaç ise her yerde ayrı yazılır. Keza soru işaretleri de böyledir. Yani İstanbul Türkçe'si sadece konuşulan bir şeydir, yazıda sadece Türkçe vardır. Önce bunu bir öğrenin. Bugün forumda olmanız sizin öğretmen olduğunuz ve Türkçe'ye hakim olmanız gerektiği gerçeğini değiştirmez. Öğrencilerinizi de geçtim, kendiniz için öğrenin en azından. Çünkü bu halinizle bana Kim Milyoner Olmak İster'e katılıp, her soruda bir joker kullanıp yine de 15,000 TL'ye bile ulaşamadan elenen Boğaziçi'li, ODTÜ'lü ''kültür canavarlarını'' anımsatıyorsunuz!

Öğretmenim(!);

Tabii yazmadan önce okumasını ve okuduğunuzu anlamayı öğrenin! Siz indirim istediğinizde ben size ''git o zaman x kuruluşundan al bizde bu fiyat'' diye mi konuşmuşum? Yazım ortada. Bakın ne cevap vermişim: ''Son fiyat 325 tl. Performans testleri ortada, GTX 770'ten bile daha iyi.''

1) Bunun neresinde kabalık var?
    2) Zaten ''GTX 770'ten daha iyi' diyerek gerekli açıklamayı yapmışım, daha neyin açıklamasını yapacağım?
    3) İndirim yapmak mecburiyetin miyim?

Velhasıl, ben zaten esnaf değilim öğretmenim(!). Esnaflığa gram merakım da yok. Ne ticaretten ne pazarlık yapmaktan ne de esnaf ağızlarından hiç ama hiç haz etmem. Ucuza mal da satmam ucuza mal da almam! Ürünlerime hak ettiği değer ne ise onu fiyat olarak biçerim. Bu fiyattan da -ihtiyacım olmadığı sürece- bir kuruş aşağıya düşmem. Alan alır almayan da almaz. Kimseye müşterinin istediği fiyattan ürün satmak gibi bir mecburiyetim yok çünkü. Ürün benim, para onların. Beğenmeyen gider başka alternatiflere yönelir. Sizin gibi mağaza önünde kalabalık yapıp, kışkırtıcılığa soyunanlar ise her daim kaybederler.

• quote:

quote:

vatanda %30 indirimle 360 tl. fiyatta revize şart bene ama yinede siz bilirsiniz...

Vatan'da %30 indirim 1.5 ayda bir oluyor. Bekleyip oradan alın o halde. Ya da %25 indirimle 385 tl'ye alın. Ben çift kartı toplamda 120 TL daha ucuza veriyorum ki bence 2 haftalık kartlar için oldukça yeterli bir indirim.

bu mesajı başkasımı yazmış? "bekleyip ordan alın o halde" diye kim yazmış ve ben sana o cevabı neden yazmışım acaba?

siz benim türkçeme niye bu kadar taktınızki konu bu değil! kendi ayıbınızı, açığınızı, haksızlığınızı benim öğretmem olmamdan, türkçemden, yazım hatalarımdan konu açarak konuyu saptırıyorsun. saçmalamaya başladığının farkındamısın? senin ilanın üzerinden sana yorum yazıyorum sen bana türkçe dersi vermeye kalkıyosun. madem fiyatın çok iyi, bu kadar dürüst harika bir adamsın neden satışında fiyatında bir problem var, neden soran, ilgilenen yok? ben sana fiyat çok deyince neden saldırıyosun? yine yazıyorum vatanda 360 tl olan karta ben ve bir çok arkadaş 325 tl vermez. bir atasözü vardır bilirmisin? "alan olmayınca satanı napıyım" diye. seninkide o hesap. daha saçmalıyıp, bana türkçe dersi vermeye kalkıp kendini iyice küçültme. ben sana ne diyorum sen bana ne cevap yazıyosun. gerçekten komiksin.

• quote:

quote:

quote:

bu mesajı başkasımı yazmış? "bekleyip ordan alın o halde" diye kim yazmış ve ben sana o cevabı neden yazmışım acaba?

siz benim türkçeme niye bu kadar taktınızki konu bu değil! kendi ayıbınızı, açığınızı, haksızlığınızı benim öğretmem olmamdan, türkçemden, yazım hatalarımdan konu açarak konuyu saptırıyorsun. saçmalamaya başladığının farkındamısın? senin ilanın üzerinden sana yorum yazıyorum sen bana türkçe dersi vermeye kalkıyosun. madem fiyatın çok iyi, bu kadar dürüst harika bir adamsın neden satışında fiyatında bir problem var, neden soran, ilgilenen yok? ben sana fiyat çok deyince neden saldırıyosun? yine yazıyorum vatanda 360 tl olan karta ben ve bir çok arkadaş 325 tl vermez. bir atasözü vardır bilirmisin? "alan olmayınca satanı napıyım" diye. seninkide o hesap. daha saçmalıyıp, bana türkçe dersi vermeye kalkıp kendini iyice küçültme. ben sana ne diyorum sen bana ne cevap yazıyosun. gerçekten komiksin.

Sen var ya hakikaten sağlıklı düşünemiyorsun. Atanamaman büyük isabet. Senin gibi hocam olsa okulu bırakırım!

'Bekleyip oradan alın yazdım' diye ne haksızlığım kaldı ne açığım ne saldırganlığım ne de ayıbım! Nasıl bir kafadasın anlamak mümkün değil.

Neyse yeterince eğlendirdin beni. Bunun karşılığında bayramda gel sana bedava vereyim kartı sana. Dalga geçmiyorum ha bu arada, gel bayramda yemin ederim sana ücretsiz hediye edeceğim. Gönlün olsun.

• bak ilgilenen yok kartlarla, fiyatta revize şart peşin 250 tl param var ederide bu zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twona77 -- 26 Kasım 2013; 12:50:18 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lukanka -- 26 Kasım 2013; 13:05:00 >

bak ilgilenen yok kartlarla, fiyatta revize şart peşin 250 tl param var ederide bu zaten

http://forum.donanimhaber.com/m_84300997/tm.htm

hadi git biraz da bu ilana saldır.

Orijinalden alıntı: murrade

Olur da satıcı fikrini değiştirirse, ya da tek kart almak isteyen olursa 300 liradan talibim birine.

Bakalım hocam, şimdilik düşünmüyorum indirim. Fikrim değişirse size yazarım özelden.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx650tib-dc2oc-2gd5-gtx650ti-boost-directcuii-oc-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=66605

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twona77 -- 29 Kasım 2013; 16:35:02 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.