Şimdi Ara

2-4-6 Çekirdek 1090T + GTX460 İncelemesi TESTLER EKLENDİ! +Cinebench ve Winrar eklendi. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
6.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cinebench ve Winrar testlerinide ekledim. Özellikle cinebench proğramını ilk kez kullandım. O nedenle basit grafikler hazırladım, yinede bir fikir vereceğini umuyorum.
  • winrar testi için teşekkürler ama o kadar boyutla farkedilcek bişey olmaz ağa ya keşke şunu 1gb falan yapsaydın işte o zaman tam belli olurdu herşey, aynı sırada everest ultimate çekirdek kullanımı sayfasınıda açarsın ss alırsın ayrıca winrar9.3 de sıkıştırmada rar la sıkııştır ve ''en iyi'' seçeneğini seçki hem yetiştirsin hem kassın hem zorlasın yani açıklar ortaya dökülsün ama everest ultimate çekirdek kullanımı yerinin ss si önemli kaç çekirdek kullandıgına bakmamız önemlidir

bu arada çekirdek sayısı kadar fark varmış eh çekirdeğin kilosu kaç para

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makavel1 -- 3 Ekim 2010; 3:47:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Cinebench ve Winrar testlerinide ekledim. Özellikle cinebench proğramını ilk kez kullandım. O nedenle basit grafikler hazırladım, yinede bir fikir vereceğini umuyorum.

Teşekkürler
  • Mesajın ilk halinde 3 çekirdek testlerini de yapacağım demiştin amma görünmüyor, yapamadın galiba.
  • Yalçın abi teşekkürler incelemeler için, eline sağlık

250 TL'ye X4 955 BE almak halen iyi bir alternatif, zira bu önümüzdeki 3-5 sene için de geçerli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Yalçın abi teşekkürler incelemeler için, eline sağlık

250 TL'ye X4 955 BE almak halen iyi bir alternatif, zira bu önümüzdeki 3-5 sene için de geçerli...

5 sene? güldürmeyin yahu..
  • @War Ensemble

Siz gülünç olmayın... 8 çekirdek alalım olmazsa ancak yeter...

Quad Core işlemciler kaç senedir piyasada ?

Kaç tane uygulama %100 olarak kullanıyor ?

Neye yetmeyecek yani, illa siz çok para harcarım derseniz o başka, %80-90 oyun amaçlı sistem kullanıyor herkes, bu amaca göre de X4 yeterli, ne yapıyoruz da yetmiyor, X4 alıp yanına da işlemci için bir çoklu soket destekli soğutucu fan alır, uzun süre de kullanırım...

Düzeltme: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 4 Ekim 2010; 14:12:01 >
  • Testlere göre oyun için 4 çekirdek yeterli. 3 çekirdek performansını da merak ediyorum ben.
    Bu arada günümüzdeki hiçbir işlemcinin oyunlar için 5 sene yeterli olacağını düşünmüyorum. En fazla 3 sene...
  • Şu andaki oyunlar için 6 çekirdek işlemcinin ne kadar gereksiz olduğunu (en azından ortalama bir sistemde tek kart kullanımı için) gördük. 2 Çekirdekli işlemcininde artık yetersiz olduğu anlaşıldı. Ben dahil forumda çoğu kişi 2 çekirdek işlemcinin oyunlara yeteceğini düşünüyorduk. Ha yine yeter ama 4 çekirdekle kıyaslayınca 2 çekirdekte performans epey düşüyor.

4 Çekirdeğin kaç yıl daha yeteceği ise (oyuncular için elbette) çıkacak oyunlara bağlı olacaktır. 4 Çekirdek Nihatın da dediği gibi 3-5 sene daha yeterli olacaktır. Ha ama 3 sene sonraki durumu şimdiki 2 çekirdekli işlemcilerin konumuna düşmüş olabilir. O zamana 6 çekirdek ve 8 çekirdek (belkide daha fazlası) yaygınlaşacağı için 4 çekirdek oyunlara yetse bile kullanıcı gözünde 6 ve 8 çekirdekten az performans vereceği durumlar olacağı için yetersiz konumada düşebilir.

• tmm
    desene müşavir ben 6 çekirdek alıcam
    dolar 1 ay sonra falan düşcek diyorlar düşersede düşmezsede 1 ay sonra alıyorum pc i
  • Sizden ricam aircrack içinde bir test yapmanız. İşlemciyi yoğun şekilde kullanan bir program.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brucelee

Sizden ricam aircrack içinde bir test yapmanız. İşlemciyi yoğun şekilde kullanan bir program.

Aircrack nedir? ne işe yarar?
  • 2 çekirdekte arşivlemede diğer çekirdeklerden neden bu kadar fazla olduğunu anlamış değilim

acaba çekirdek düştükçe işlem yapma sayısı mı artıyo ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: highgen

2 çekirdekte arşivlemede diğer çekirdeklerden neden bu kadar fazla olduğunu anlamış değilim

Ne demek istediğinizi anlayamadım?
  • quote:

2 çekirdekte arşivlemede diğer çekirdeklerden neden bu kadar fazla olduğunu anlamış değilim

saniye bazında değerlendirilmiş, yani saniyesi yüksek olan daha yavaş demek oluyor
  • quote:

quote:

Ne demek istediğinizi anlayamadım?

arkadaş grafiği yanlış anlamış sanırım,süreyi performans olarak algıladı heralde
  • tamam tamam yanında ki saniye ifadesini görmemişim
  • LOST PLANET2 dir testte kullanılan benchmark, sizin verdiğiniz grafiklerdeki oyun değil.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brucelee

Sizden ricam aircrack içinde bir test yapmanız. İşlemciyi yoğun şekilde kullanan bir program.

Aircrack nedir? ne işe yarar?

Aircrack kablosuz ağ güveniliğini test! etmek amacıyla yapılmış bir program. WEP yada WPA olan şifrenizi sözlük atakları ile deniyor. WPA için bir handshake ve bir de sözlük dosyasına ihtiyacınız var. Benim ilgilendiğim kısım saniyede kaç deneme yapabildiği.

• Elinize sağlık hocam. Gayet güzel bir inceleme olmuş. Oyun ve programların çekirdek sayısından ne kadar etkilendiğini göstermesi bakımından da gayet bilgilendirici olmuş.

Saat hızını düşürerek testleri tekrarlamanız mümkün mü? Mesela popüler olan 3.0-3.2ghz gibi hızlarda.

Ayrıca testin zenginleşmesi için 3-5 çekirdek testleri yapmanız da hoş olur.

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.