Şimdi Ara

2.0 fecth new data/push (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @nofearl

    ya anlayamiyorum bi tek bendemi var bu sorun acaba suphelenmeye basladim
    dedigin gibi otomatik secili, ve bilgisayarla me.com super senkronize oluyor bir kac saniye icerisinde su an.ama iphoneda tik yok.

    apple mobile me icin online chat yardimi gibi bir sey koymus, bu problemi hep duyuyoruz su an verebilecegimiz tavsiye iphonedaki mail accountu silip tekrar yuklemeyi deneyin dediler.bakalim insallah cozulur
  • evet arkadaslar sonunda problem cozuldu.accountu silip tekrar itunesla sync ettim ve tekrar account ekledim ve normal calismaya basladi sonunda umarim yine bozulmaz simdilik bendede cok iyi calisiyor.
  • Arkadaşlar, konu ile ilgili geniş bir açıklama gönderiyorum. Sanırım tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz

    Exchange ActiveSync Özelliği
    Apple’ın iPhone 3G’de yaptığı yazılımsal geliştirmeler hedef kitleye kurumsal kullanıcıların da katıldığını açıkça gösteriyor. Mevcut kolay ve hızlı kullanım özelliklerine Exchange ActiveSync desteği eklenince daha iyi bir fikir oluşana kadar kurumsal seviyede iPhone büyük rağbet görecektir diye düşünüyorum.

    ActiveSync Nedir?
    Microsoft tarafından geliştirilmiş bir senkronizasyon servisidir. Microsoft Exchange Server üzerinden Email,Contacts ve Calendar senkronizasyonu sağlar. Genellikle mobil cihazlar ile Exchange server arasında çalışmak üzere tasarlanmıştır. Push email yöntemi ile emaillerinizden anında haberdar olabilmektesiniz.

    iPhone 2.0'da Exchange Server bağlantı ayarlarını yapmak.

    Öncelikle mevcut Contact listenizi ve Takviminizi yedekleyin.

    Settings uygulamasından Mail,Contacts,Calendars bölümüe gidin.
    Add Account... tıklayın.
    Gelen listeden Microsoft Exchange bölümünü tıklayın.
    Size basitçe Email,Username,Password ve Description bilgileri sorulacak. Buradaki username, password bölümü Exchange hesabınıza ait bilgilerdir. Bu bilgileri girdikten sonra Next düğmesine basın.

    Uygulama, Exchange server adresinizi tespit etmeye çalışacak, edemezse bu sefer Exchange server adresini de girmenizi isteyen 2. bir ekran gelecek:

    Exchange server üzerinde hesabınız doğrulandıktan sonra hangi servisleri kullanmak istediğiniz sorulacak. Mail, Calendars ve Contacts seçeneklerinden istediklerinizi işaretleyerek tanımlamayı tamamlayabiliyoruz. Calendars ve Contacts seçeneklerini işaretlediğinizde mevcut contact ve takvimlerin silineceğini dair bir uyarı alacaksınız, Synch tuşuna basarak devem ederseniz var olan takvim ve contact'larınız silinecektir.

    Exchange hesabınızla ilgili tanımları tamamladıktan sonra bu hesabı silmeye kalkarsanız sizi bir başka süpriz bekliyor, iPhone üzerinde bulunan tüm contact ve outlook senkronizasyonu ile gelen takvimlerinizin silindiği göreceksiniz. Herhalde en yakın sürümde bu aksaklıkları gidereceklerdir.

    Push email ve Fetch email nedir?
    iPhone üzerinde POP3 veya IMAP protokollerini destekleyen email hesapları da tanımlayabilirsiniz. Ancak bu hesaplara gelen maillerden sizin belirlediğiniz aralıklarla sunucuların kontrol edilmesi ile haberdar olabiliyorsunuz, bu şekilde email kontrol etme yöntemine Fetch email adı veriliyor.
    Oysa Exchange ActiveSync ile gelen yeni emaillerden anında haberdar olabiliyorsunuz çünkü emailler Exchange server'a geldiği anda iPhone'a iletilmektedir yani akış sunucudan iPhone'a doğrudur, bu şekilde emaillerden haberdar olma yöntemine de Push email adı veriliyor. iPhone'da Push email özelliği Exchange ActiveSync dışında Apple'ın MobileMe servisi ve Yahoo! mail ile de kullanılabilmektedir.

    iPhone'da Push ve Fetch özellikleri ile ilgili bir ayar menüsü de yapılmış. Buraya Settings altında Fetch New Data düğmesine tıklayarak erişebiliyorsunuz:

    Bu ekranda Push özelliğini kapatıp açabilir, ayrıca Fetch yaparak eriştiğiniz emaillerin kontrol sıklığını değiştirebilirsiniz. En altta bulunan Advanced düğmesine basarak hangi hesaplarınız için hangi yöntemin kullanıldığını görebilir ve bu ayarları hesap bazında ayrı ayrı da yapabilirsiniz.

    Contacts
    Exchange Active Sync ayarları yaparken sunucu senkronizasyonu için Contacts seçeneğini işaretlediyseniz, contacts uygulamasında search bölümüne Exchange server üzerinde bulunan kişileri de sorgulayabilirsiniz, otomatik tamamlama özelliği ile birkaç harf girdikten sonra istediğiniz kişiye ulaşabiliyorsunuz, aynı özellik email atarken de geçerli.

    Özellikle email atarken sunucuda yer alan grupların da sorgulanabildiğini belirtmek gerekir. Böylece sunucu üzerinde tanımlanmış bir gruba aynı Outlook'ta olduğu gibi tek bir contact seçerek email atılabilmekte.

    Calendars
    Kurumsal kullanıcıların en önemli ihtiyaçlarından biri olan takvim entegrasyonu da başarıyla sağlanmış. Exchange server üzerinde bulunan tüm takvimlerinize iPhone üzerinden anında ulaşabiliyorsunuz, elbette bunun için ActiveSync ayarları yaparken Calendars seçeneğini işaretlemiş olmanız gerekiyor.

    Birden fazla takvim desteği sağlaması, takvimlere isterseniz tek tek bakabilmeniz, isterseniz bir arada bakabilmeniz, birarada bakarken her bir takvimi farklı bir renkte görebilmeniz en dikkat çekici özellikler.

    Takvimleri liste, günlük ve aylık olmak üzere 3 farklı görünümde takip edebilmek mümkün. Oldukça şık renklendirmeler ile bir masaüstü programı konforu ile zamanınızı planlayabilirsiniz.

    Toplantı davetlerinden ActiveSync ile anında haberdar olabilirsiniz. Ekrana açılan bir pencere ile talep edilen toplantıyı görebilir ve hemen katılıp katılamaycağınız konusunda geri bildirimde bulunabilirsiniz.

    Toplantı davetlerinden ekranda pencere açılarak haberdar olmak istemiyorsanız bunu ayarlayabileceğiniz bir bölüm de yapılmış. Settings altında Mail,Contacts,Calendars seçeneğine tıklayarak bu bölüme erişebilirsiniz. Bu bölümün en altında takvim ile ilgili kısımda New Invitation Alerts seçeneğini OFF konumuna getirerek bu pencerelerden kurtulabilirsiniz. Toplantı davetleri aynı zamanda mail olarak da geldiği için belki açılan pencereye ihtiyaç duymayabilirsiniz.

    Takvim ayarlarının bulunduğu ekranda Time Zone Support bölümü de oldukça önemli bir ayar. Bu ayar sayesinde yurt dışına çıktığınızda bulunduğunuz bölgeyi ayarlayarak yerel saatlere göre takviminizin güncellenmesini sağlayabilirsiniz.

    Sonuç olarak Exchange ActiveSync ile iPhone, artık kurumsal kullanıcılar için önemli bir alternatif olduğunu açıkça göstermektedir. Bazı eksiklik ve problemlerine rağmen özellikle takvim entegrasyonu, kullanım kolaylığı ve yetenekleri ile oldukça başarılı görünüyor, üstelik iPhone 2.0'ı bu özellikleri içeren ilk sürüm olduğunu düşünürsek...




  • zekeriyakayis bilgiler için teşekkürler
  • ben sırf bu özellik için versiyon 2.0'a geçtim. Çok sağlıklı ve sornsuz çalışıyor...
  • arkadaşlar push maili kullanmak için mobile me şart mı?
    Veya ne gerekiyor?

    Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
  • mobileme, exchange server, yahoo mail ile calisiyor

    mail2web ucretsiz exchange email hizmeti vermeye baslamis bu arada

    http://blog.mail2web.com/2008/07/get-free-push-email-on-your-iphone-20-today/

    uyelik adresi de bu
    http://services.mail2web.com/FreeServices/m2wLive/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 8 Ağustos 2008; 18:35:49 >




  • Sadece ilk ayın ücretsiz oldugu belirtiliyor, bilginize
  • Ucretlilerde ilk ay bedava, ucretsiz olan direk bedava.

    First we offer three exchange email plans and all of them work perfectly with the new iPhone.

    mail2webLIVE is a completely free ad supported webmail only exchange plan.

    Our Personal exchange plan or mail2webLIVE+ is ad free, allows you to access your mail from a desktop as well as the webmail and cost only $4.95 a month. This plan also includes a control panel tool to import your contacts and calendar in a PST format.

    The full business grade email solution on your own domain and full Outlook integration is $14.95 a month. If you want to try this plan out it is 100% free for the first 30 days.
  • mrb arkadaşlar. ben bilgi üniversitesinin bana verdiği maili kullanmaya çalışıorum. exchance in server ve domain ini istiyo. hiç anlamam bunlardan. nerden bulabilirim server ve domain adreslerini?
  • mail2wep den hesap aldim iphone girdim posta alip gonderebiliyorum fakat gmail hesabimi yonlendiremedim ama pekde onemli degil zaten

    rehberi falan sync ettimde ben simdi restoreden sonra bu mail hesabimi girip rehberi sync ettigim zaman ayni rehberi ekliyormu

    bir diger guzel tarafi beejiveim push mail ayarlarini yaptiktan sonra msnden yazan oldugu zaman 10 saniye icinde mail geliyor ben intelliscreen kullandigim icin tuskilidini acmadan gelen maili actigim zaman beejiveim butonuna tikladigim zaman direk program aciliyor normalde tus kilidinde iken mail de url gostermiyor ama beejiveim in linki calisiyor

    rehber ve msn harika oldu herkese tavsiye ederim ustelik free
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.