Şimdi Ara

1GB lık aldığım ram 512 görünüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben 1 gb lık aldığım ram bilgisayarımda sistem bilgisinde 512 görünüyor.Ama ram üzeride 1gb yazıyor.GeForce FX 5500 128MB Ekran kartım var.CPU-z Progamında baktığımda ise 1024 gözüküyor nasıl bişey anlamadım.Neden böyle olduğunu söyliyebilecek olan varmı lütfen.

forumda aradım ama bulamadım sorunumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51FB677BB -- 2 Ekim 2007; 23:03:39 >

• Anakartında onboard ekran kartı varsa o kullanıyor olabilir ..... bende öyleydi mesela
  • Ecs PM800P ankartım öylemidir sizce.
  • Arkadaşım Anakartının desteklemesi lazım.Anakart 512 den fazlasını desteklemiyorsa görmez.
    yani diğer 512 Havaya gidiyor.Destekleyip desteklemediğine de bir bak sonucu bizede anlatırsan sevinirim...
  • Peki nerden anlayacağım destekleyip desteklemediğini
    anakartımın modeli budur.Yardımcı olursanız sevinirim.

P4M800 PRO-M7
  • arkadaşlar yardımcı olabilecek birisi yok mu?
  • Ram hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilirsen yardımcı olmaya çalışayım.Senin Anakartın DDR2 400/533 hızlarını destekliyormuş.İki ram den en düşük hız hangisi ise onunla çalışır ama, Anakartın desteklediğindne daha yüksek hızda çalışıyorsa belki onu tanımıyordur diye düşünüyorum.Sonuç hakkında bilgi verirsen sevinirim Ram e bak bu da değilse başka çözüm bulmaya çalışalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ana kartınızın ve raminizin fsb hızı nedir..??
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsnac

ana kartınızın ve raminizin fsb hızı nedir..??

RAM in FSB hızı ne oluyor yav ? Acaba yanlış mı biliyorum Bir anakartın Birde işlemcinin hızı olur RAM de böyle birşey söz konusu mu?
  • aynı sorun bendede vardı 512mb kingstone rami 512 olarak görüyordu.ramde arıza yoktu anakarttan şüpheleniyordum.aynı şekilde pc açıkken programlarla bakıyordum rami 512 olarak görüyordu.pc açılırken rami sayıyor yine 256 görüyordu.

biosu güncelledim düzeldi.bios güncellemesi yapın derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

aynı sorun bendede vardı 512mb kingstone rami 512 olarak görüyordu.ramde arıza yoktu anakarttan şüpheleniyordum.aynı şekilde pc açıkken programlarla bakıyordum rami 512 olarak görüyordu.pc açılırken rami sayıyor yine 256 görüyordu.

Herkes birşey demiş. Biostan self check memory ( Ram) özelliğini disable yapın . Açılışta ram'ı sayacaktır.

Eğer orada çıkan sonuç farklı ise, everest programını kurun oradan bi bakın. Eğer yine farklı ise, Ram'i iade edin. Güncel anakartların hepsi Ram konusunda sorun yapmaz.

• peah aynı ram i ben kullanırken 512 görüyordu birden bir gün 256 görmeye başladı o ne olacak peki
  • Nasıl güncelliyeceğim biosu bimiyorum ki?
    quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

aynı sorun bendede vardı 512mb kingstone rami 512 olarak görüyordu.ramde arıza yoktu anakarttan şüpheleniyordum.aynı şekilde pc açıkken programlarla bakıyordum rami 512 olarak görüyordu.pc açılırken rami sayıyor yine 256 görüyordu.

• onuda denedim abi olmadı.Everesthome de 1024 gösteriyor sistem özelliklerinde ise 512 yazıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: 34_gurcangurel

Herkes birşey demiş. Biostan self check memory ( Ram) özelliğini disable yapın . Açılışta ram'ı sayacaktır.

Eğer orada çıkan sonuç farklı ise, everest programını kurun oradan bi bakın. Eğer yine farklı ise, Ram'i iade edin. Güncel anakartların hepsi Ram konusunda sorun yapmaz.
  • başka markada bi ram denedin mi peki ?
  • İmkanım yok ne başka bi ram almaya nede birisinden ödünç almaya kendimde engelli olduğumdan dolayı elimden bişey gelimiyor.Bakalım nasıl yapcam.
  • BIOS Güncellemesi çözüm olabilir sanırım
  • Bana biraz yardımcı olabilirmisiniz nasıl yapacağım konusunda.
  • Ben BIOS güncelleme konusunda bilgili değilim, ama birz riskli birşey olduğunu biliyorum netten araştırmaya çalıştım ama pek emin olamadım .Yani Bİlgisayarının bir daha çalışmamasına da sebep olabiliriz, ama yinede sen İnternetten bak istersen.Çİzgi.com a da girersen veyahut da arayabilirsen yardımcı oluyorlar bildiğim kadarıyla
  • Çok saolasın yardım etme isteği bile olduğu için önemli değil ben böylede idare ederim.

Tekrardan teşekkür ederim sana.
    quote:

Orjinalden alıntı: BoZ-OK

Ben BIOS güncelleme konusunda bilgili değilim, ama birz riskli birşey olduğunu biliyorum netten araştırmaya çalıştım ama pek emin olamadım .Yani Bİlgisayarının bir daha çalışmamasına da sebep olabiliriz, ama yinede sen İnternetten bak istersen.Çİzgi.com a da girersen veyahut da arayabilirsen yardımcı oluyorlar bildiğim kadarıyla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.