Şimdi Ara

1930'da Kanada'da yayımlanmış bir karikatür (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
31.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
133 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cemsinan

Öncelikle Erbakan konusunda ayıplamadan duramadığım bir mesele var- bir insan hadi üç lira beş lira kaybeder de bir trilyon kaybeder mi ya hu

Hem de milletin trilyonu

Kayıp trilyon - vay arkadaş

Sonrası zaten malum. Senin hayal ettiğin dünyada kadınlar yarım miras alıp bebekler köle doğabiliyor. Kadınlar yolun kenarından yürüyüp şahitlikleri bazı meselelerde kabul edilmiyor.

Evinde otursun çocuk doğursun lafını Marie Curie’ye söylemeyen toplumlar bilimde ve rafahta geliştikçe gelişiyor.

Neyse ki o kadar da senin fikrinde insan yok dünyada.
    İddiaya göre o kayıp trilyon devlete ödenmiş

Erbakanın bir lafı var

"Ne yaptıysam ALLAH için yaptım"

Kayıp trilyon olayı özetle şuymuş netten baktım şimdi

Devlet o parayı siyasî partiye ödemiş

Ardından partiyi kapatmış nasıl bir haksa kapatmak

İkisi arası geçen zamanda harcanmış gösterilmiş

Onlar da sen nasıl harcarsın parayı hesap soruyor felan

Siyasi partilere ödenecek yardımlar

AKP'ye önümüzdeki yıl en geç 10 Ocak'ta 290 milyon 867 bin lira para verilecek. Aynı şekilde CHP'ye 154 milyon 808 bin lira, HDP'ye 79 milyon 906 bin 600 lira, MHP'ye de 75 milyon 942 bin 400 lira ödenecek.

Hdp ye bile 79 trilyon verilecekmiş

"Neyse ki o kadar da senin fikrinde insan yok dünyada."

Naptın kafasının içini açıp da baktın mı milletin?

Anket mi düzenledin

Nasıl bu sonuca vardın

Sen nasılsan herkesi öyle sanıyorsun galiba

Kadınların mirastan 1 pay erkeğin 2 pay alması ALLAH ın adaletidir Kuranla sabittir

Ve asıl olması gereken budur

Bunu kabul etmeyen Kuranı inkar etmiş olur ve kafir olur lafı dolandırmadan hiç gerek yok

Sonra sizler öyle kimselersiniz ki, kendilerinizi öldürüyorsunuz ve sizden olan bir grubu diyarlarından çıkarıyorsunuz, onlar aleyhinde kötülük ve düşmanlık güdüyor ve bu konuda birleşip birbirinize arka çıkıyorsunuz, şayet size esir olarak gelirlerse fidyeleşmeye kalkıyorsunuz. Halbuki yurtlarından çıkarılmaları size haram kılınmış idi. Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Şu halde içinizden böyle yapanlar, netice olarak dünya hayatında perişanlıktan başka ne kazanırlar, kıyamet gününde de en şiddetli azaba uğratılırlar. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir.

Bunun harici insanlara haksızlıktır zulümdür

Müslüman kendi ülkesinde inandığı dini hükümlerinin uygulanmasından mahrum bırakılıyor başka dinin hükümleri ona zorla yaşatılıyor dayatılıyor

Ben müslümansam o dinin hükümlerine uymakla mükellefim

Kendi vatanımızda yabancı muamelesi görüyoruz

Kendi kendini yönetmek nerde hani? Geçmişten beri Gelen darbeyle borusunu öttürmeye çalışıyor bu mu hak bu mu hukuk?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oy hakkı tanınan Türk kadını bir mollanın 4. Karılığına devşirilmeye çalışılıyor ve bazıları maalesef bunu din gereği sanıp boyun eğiyor... boşuna eğitim şart demiyoruz ( iktidardakilerin de eğitimi neden bitirmek istediklerini de görüyoruz)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Bide simdiki zihniyete bak

• Evet yardımlar yapılıyor fakat bu yardımların sahte belgelerle harcanmış gösterilmesi üzerine ceza alıyor. Zaten maşşala herkes Allah için kaybettim deyip duruyor. Sence bir kanun çıkaralım ve sahte belge düzenleyenler Allah için sahte belge düzenledim derse ceza vermeyelim.

Sen halkın trilyonunu sahte belgelerle kaybedenlerin, zenciler kültürsüzdür gibi komik şeyler söyleyenlerin peşinden git. Senin bileceğin iş.

Kanunlar evrensel insan haklarına göre düzenlenir. Kardeşin de sen de inanıyorsanız kız kardeşin mirasının bir kısmını sana verir. Kendisi eksik alır olur biter. Sen bu dönemde benekler köle doğsun, mal hükmünde olsun dersen ona bu ülkenin çoğunluğu izin vermez. Bir insanın mal hükmünde alınıp satılabilmesi insanlığa karşı işlenmiş suç kapsamındadır. Halbuki çok özlemini çektiğin asr ı saadette köle ile evlenen cariyenin bebeği köle doğmuştur. Mal hükmündedir yahu.

Dünyada çoğunluk bunu istiyor diyorsan dünyadan haberin yoktur. Biraz gez, dolaş, bilgilen.

• quote:

Orijinalden alıntı: harbidenmi

Oy hakkı tanınan Türk kadını bir mollanın 4. Karılığına devşirilmeye çalışılıyor ve bazıları maalesef bunu din gereği sanıp boyun eğiyor... boşuna eğitim şart demiyoruz ( iktidardakilerin de eğitimi neden bitirmek istediklerini de görüyoruz)
    1 erkek 4 e kadar kadın nikahlayabilir İSLAMA göre
    ayetle sünnetle sabit bir konu
    izin var şartları sağlanırsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEÇBATAN -- 4 Kasım 2018; 12:50:45 >

Evet yardımlar yapılıyor fakat bu yardımların sahte belgelerle harcanmış gösterilmesi üzerine ceza alıyor. Zaten maşşala herkes Allah için kaybettim deyip duruyor. Sence bir kanun çıkaralım ve sahte belge düzenleyenler Allah için sahte belge düzenledim derse ceza vermeyelim.

Sen halkın trilyonunu sahte belgelerle kaybedenlerin, zenciler kültürsüzdür gibi komik şeyler söyleyenlerin peşinden git. Senin bileceğin iş.

Kanunlar evrensel insan haklarına göre düzenlenir. Kardeşin de sen de inanıyorsanız kız kardeşin mirasının bir kısmını sana verir. Kendisi eksik alır olur biter. Sen bu dönemde benekler köle doğsun, mal hükmünde olsun dersen ona bu ülkenin çoğunluğu izin vermez. Bir insanın mal hükmünde alınıp satılabilmesi insanlığa karşı işlenmiş suç kapsamındadır. Halbuki çok özlemini çektiğin asr ı saadette köle ile evlenen cariyenin bebeği köle doğmuştur. Mal hükmündedir yahu.

Dünyada çoğunluk bunu istiyor diyorsan dünyadan haberin yoktur. Biraz gez, dolaş, bilgilen.
    hocam sende biraz aşığılık kompleksi var sanırım
    kimsenin yargıya müdahale ettiği yok özel kanun çıkarılsın dediği de yok
    erbakan trilyonu iade ettiğine dair haber paylaştım doğru mu bilemem tabi
    işine gelmediği için görmemişsin sanırım

bebeklerle kölelerle de ilgili yorum yapmadım
    aklındaki takıntıları anlatıyorsun burada farkındaysan
    yazılıda kağıdı boş bırakmak istemeyen öğrenci gibi konu dışı doldurmuşsun kağıdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEÇBATAN -- 4 Kasım 2018; 12:55:59 >

• Ne diyeceğini bilemeyince paikolojik hastalıkları hakaret olarak kullanıyorsun da bir cacık çıkmaz oradan. Bildiğin boşa konuşmanın tanımı o.

Konu dışı filan değil hepsi birbiriyle bağlantılı. Sahte evrak düzenleyenler Allah derse affedelim diyorsun bir de anlaşılan. Neyse ki kanunları senin gibiler yazmıyor.

Bir bebeğin köle doğması da kadınlara “evde otur, yolun ortasından yürüme” lafları da o dönem arap hukuku ve gelenekleri. Siz bunlar bugün de olsun diyen adamlarsınız.
    Yazdım daha önce.
    “Marie Curie’ye otur evinde ne Paris’e gidip bilim mi yapcen bir de” diyen toplumlara bugün bataklık diyoruz. Bu anlayışın hakim olduğu yerde büyüse bilim ilerleyemeyecekti düşün artık. Ya da boşver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 4 Kasım 2018; 13:29:52 >

Orijinalden alıntı: FarklıAkıl

Kuranin veya islamin dogru olup olmadigi belli degil. Bu nedenle buna gercrk demek sakıncalı.
    Kuranın gerçekliğini test etmek kolay
    madem çok güvendiğimiz akıl diye bir doğruyu gerçeği gösteren önderimiz var
    bizi bilimde teknolojide o göklere çıkarıyor havada uçuruyor
    o zaman Kuranı okuyup aklımızın süzgecinden geçiririz
    doğaya aykırı mı, insan hayatına faydalı mı zararlı mı
    bizi çağdaş medeniyet seviyesine mi getirecek
    hayatımıza huzur mu getirecek, kalp sende bak bakalım huzur bulabilecek misin
    illa cihaza bağlayıp çıktı alınmazsa inanmam deme cihazın bile kalibrasyona ihtiyacı var ve o cihazı da senin benim gibi bir insan yaptı

asıl Kuran gerçek dememek sakıncalı
    oku sonra ister inan ister inanma
    bu çağda adam Kuranı okumuyor cahillik böyle birşey
    bolluk içinde yokluk yaşamak diye buna deniyor sanırım

• quote:

Ne diyeceğini bilemeyince paikolojik hastalıkları hakaret olarak kullanıyorsun da bir cacık çıkmaz oradan. Bildiğin boşa konuşmanın tanımı o.

Konu dışı filan değil hepsi birbiriyle bağlantılı. Sahte evrak düzenleyenler Allah derse affedelim diyorsun bir de anlaşılan. Neyse ki kanunları senin gibiler yazmıyor.

Bir bebeğin köle doğması da kadınlara “evde otur, yolun ortasından yürüme” lafları da o dönem arap hukuku ve gelenekleri. Siz bunlar bugün de olsun diyen adamlarsınız.
    Yazdım daha önce.
    “Marie Curie’ye otur evinde ne Paris’e gidip bilim mi yapcen bir de” diyen toplumlara bugün bataklık diyoruz. Bu anlayışın hakim olduğu yerde büyüse bilim ilerleyemeyecekti düşün artık. Ya da boşver.
    evde oturun emri ALLAH a aittir Kuranda geçiyor ben sadece naklediyorum
    elçiye zeval olmaz

"Hem vakarınızla evlerinizde durun da önceki cahiliyet devrinde olduğu gibi süslenip çıkmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah ve Resulü'ne itaat edin. Ey ehli beyt! Allah sizden kiri gidermek ve sizi tertemiz, pampak yapmak istiyor." (Ahzab, 33/33)

açıklaması:

Sorularla İslamiyet
    Ahzab Suresi 33. ayet: "Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. (...) Ey Ehl-i Beyt Allah sizden kötülüğü gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor." Bu ayet ile, onların günahlardan temizlendiğini mi anlamalıyız? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/ahzab-suresi-33-ayet-evlerinizde-oturun-eski-cahiliye-adetinde-oldugu-gibi-acilip-sacilmayin-ey-ehl

ALLAH ın sözü kanundur
    uygulanmaması insanların günahıdır
    ölmüş gitmiş Erbakan borcu da ödenmiş iddiası var bununla ilgili link de paylaştım, ne yapalım mezarını açıp asalım mı? tarihte olduğu gibi??? ne yapmamızı istersin? için rahatlar mı böylece?
    adalet yerini bulmuş olur mu sence

ALLAH o kanunları insanlara uygulansın diye indirmiştir
    insanların uyup uymama özgürlüğü var tabi ona kimsenin birşey dediği yok
    kafir olma ateist olma istediği dine inanma özgürlükleri var insanların
    ama asıl anlaşılması gereken nokta insanların Müslüman olma ve İSLAM ı yaşama hakları da var
    günümüzde miras konusunda olsun ömür boyu nafaka ödeme konusunda olsun çok zulüm yapılıyor bu yapılan islama uygun değil. Kurandaki miras hükümlerine aykırı
    bu haklar nasıl asıl hak sahiplerine verilecek çok büyük bir vebal.

kılıçdaroğlu adalet yürüyüşü yapıyordu ya tamamen haksız sayılmaz hani
    besmelesiz etlerden bahsediyor
    bu kadar müslüman bu ülkede yaşıyor da bunları kılıçdaroğlu kadar sorun etmiyor gündeme getiremiyor tuhaf

• Kuran'a akil ile bakarsaniz herseyi ile iflas eden yerel Arap kültürüne ait bir eser görürsünüz evrensellik tasiyan bir yönü bulunmamaktadır.

Neden derseniz Kuran o donem genellikle bedevi yani göçebe olan Arapların sözlü şiir geleneklerine uygun bir yapıdadır.

Ayrıca Kuran bölgede bulunan yahudilerin ve Muhammed'in bir yakını olan Mekke Papaz'inın hristyanlık ve yahudilik kökenli hikayelerini içerir.

Kuran'ı Kerim tamamem yerel Arap kültürünün sınırları içinde gezinir. Bu ne demek dersenuz. Kuran'da adı gecen yiyeceklerin tümü Arap coğrafyasında bilinen yiyeceklerdir. Örneğin Arap coğrafyası tatafindan bilinmeyen Amerika kaynakli hicbir yiyecekten bahsedilmez. Yine Kuran'da bahsedilen peygamberlere bakarsan hepsi ama hepsi Ortadoğu peygamberidir. Arap coğrafyasi siniri icindedir. Yani yer adlari acisindan devasa bir dunyada saxece Arap dunyasinda yasamis peygamberlerden bahsedilir. Yahudi ve Hristyan inancininda kaynagi olan bu peygamberlerin tumu dunyanin yuzde 5i ila yuzde 10unu kaplayan Ortadogu kaynakli peygamberlerdir. Yine ayni ornek Amerikada yasayan yasamis 1 tane peygamberin adi gecmez cunku Araplar Amerikadan habeesizdi.

Bir sonraki konu peygamberin rahati icin ayetler bulunmakta. Yani peygamberi cok ziyaret etmeyin adam evinde rahat etsin diye ayet var evrensel oldugu uddia edilen bif eserde bu komik kaciyor. Yine Peygamber evlatliginin karisi ile evlenmek istedigi zaman bu Arap toplumunda yasak yani oglun sayilan birinin karisini alamazsin. O anda yani tam peygamber evlatliginin karisi Zeynep ile evlenmrk isterke ne hikmetse evlatliginin karisi ile evlenebilirsin mealinde bir ayet iniyor. Bu sahsi cikar icin ayet indirmek gidi geliyor bana.

Bu ve bunun gibi pekcok kusur Kuran'in insan urunu oldugunu gostermekte. Siddete dayali bir dekilde yuzyillarca Kuran'in elestrilmesi yasaklamdigi icin insanlar Kuran'i akil yonuyle inceleyip bulduklarini acikkamaktan korktu buda Kuran hatasiz gibi yanlis bir izlenime neden oldu.

Benim bu aciklsmami Pakistan gibi veya Bamglades gibi bir ulkede yapmam durumunda muhtemelen beni oldurmeye calisacaklari icin insanlar sustu. Bana gore bu buyuk bur tehlikedir ve bu konular acikca tartisilmalidir. Milyonlari surukleyen bir din eger yanlissa buyuk acilara yol acabilir ki bugun islamin hakim oldugu yerlerde gercekten fena durumlar yasaniyor.

• Tartışma aynı yerde tıkandı kaldı

Evrakta sahtecilikle halkın bir milyonunu iç etmeye kalkarsan Allah filan demek seni kurtarmaz. Asmakmış da bişeymiş onu diyen yok. Evrakta sahteciliğin cezası neyse onu alır. Aldı. Odur.

Şahitlik mevzuunda yazdıkların komik. Bir kadın bir şeylere şahit olduysa artık “sen duygusalsın yok bilmemnesin” gibi bahanelerle şahitliğini kabul etmemek de neymiş.

Marie Curie diyorum yahu senden benden akıllı, çalışkan dirayetli, disiplinli. Tek laf edemiyorsun. Marie Curie’lerine evde otur demeyen toplumlar çağ atladı diyorum susuyorsun.

Miras konusunu da söyledim, kız kardeşin inanıyorsa alırsın parasını, inanmıyorsa o para eşit olarak ona bölüşülür.

Köle ve cariyenin bebeği köle doğsun şeriattaki gibi diyorsan bak o iş olmaz çünkü insanlığa karşı işlenmiş suç sayılır bir insanın köle hükmünde mal hükmünde olması. Benim vicdanım bir bebeğin mal hükmünde köle sıfatıyla doğmasını kabul etmez.

Nafaka konusunda git eylem yap. Ben sana memnunum demedim nafaka konusunda. Bu kanunların çıkış noktalarını iyi araştır ama. Çocuklarıyla perişan olan annelerdir bunun çıkış noktası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 5 Kasım 2018; 9:22:18 >

• quote:

Tartışma aynı yerde tıkandı kaldı

Evrakta sahtecilikle halkın bir milyonunu iç etmeye kalkarsan Allah filan demek seni kurtarmaz. Asmakmış da bişeymiş onu diyen yok. Evrakta sahteciliğin cezası neyse onu alır. Aldı. Odur.

Şahitlik mevzuunda yazdıkların komik. Bir kadın bir şeylere şahit olduysa artık “sen duygusalsın yok bilmemnesin” gibi bahanelerle şahitliğini kabul etmemek de neymiş.

Marie Curie diyorum yahu senden benden akıllı, çalışkan dirayetli, disiplinli. Tek laf edemiyorsun. Marie Curie’lerine evde otur demeyen toplumlar çağ atladı diyorum susuyorsun.

Miras konusunu da söyledim, kız kardeşin inanıyorsa alırsın parasını, inanmıyorsa o para eşit olarak ona bölüşülür.

Köle ve cariyenin bebeği köle doğsun şeriattaki gibi diyorsan bak o iş olmaz çünkü insanlığa karşı işlenmiş suç sayılır bir insanın köle hükmünde mal hükmünde olması. Benim vicdanım bir bebeğin mal hükmünde köle sıfatıyla doğmasını kabul etmez.

Nafaka konusunda git eylem yap. Ben sana memnunum demedim nafaka konusunda. Bu kanunların çıkış noktalarını iyi araştır ama. Çocuklarıyla perişan olan annelerdir bunun çıkış noktası.
    şahitlik meselesinden sana ekmek çıkmaz
    direk KURAN ile sabit bir mesele
    ALLAH yaratmış herşeyi böyle takdir etmiş meseleleri biz müslümanların görevi buna uymak
    "Erkeklerinizden iki şahit tutun. Eğer iki erkek bulunmazsa şahitlerden razı olacağınız bir erkek; biri unuttuğunda, şaşırdığında diğeri ona hatırlatacak iki kadın olabilir..."(Bakara, 2/282)
    ayete inanmayan kafirdir bu kadar basit lamı cimi yok pazarlık takas yok
    uyuyorsa bu uymuyorsa başka din ara
    bir ayeti inkar etmek demek KURANIN TAMAMINI İNKAR ETMEK DEMEKTİR
    Sorularla İslamiyet
    Şahitlikte niçin bir erkek şahit yerine iki kadın şahit istenir? » Sorularla İslamiyet
    https://sorularlaislamiyet.com/sahitlikte-nicin-bir-erkek-sahit-yerine-iki-kadin-sahit-istenir

“Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin tâ kendileridir.” (Maide, 5/44)
    marie kimse onu tanımıyorum hakkında yorum yapmak zorunda değilim ısrarla anlatman birşeyi o yüzden değiştirmiyor

aile fertlerinin karnını doyurması için babanın çalışması yetiyor
    kalkınma istiyorsan faizi bitir ALLAH faizi haram kıldı
    toplumu düşünüyorsan genelevleri kaldır madem nafaka kanunda var neden genelevlerde çalışan kadına nafaka ödenmiyor ? adalet mi bu? o mal çünkü değil mi? sevgiliye neden ödenmiyor nafaka? 10 sene birlikte oldun ayrıldın hani nafaka kadını koruyordu? o eşya çünkü değil mi? ALLAH ın indirdiği ile hükmetmezsek böyle mantıksız durumlarla karşılaşırız. islamda sevgili diye tabir edilen nikahsız birliktelik yoktur nikahsız cinsel ilişki haramdır bu zinadır.
    insana önem veriyorsan içkiyi yasaklamış ALLAH onu uygula kalkıp da içkili sarhoş gelip arabana çarpmasın
    akla bilime mantığa önem veriyordun ya hani içki aklı gideriyor neden hala akla önem verenler ayet yerine aklı öne geçirenler içkiyi savunuyor? bu kadar insan neden topluma bu kadar zararı olan şeyi yasaklamaz? AMA ALLAH YASAKLADI fark burda işte
    mirasta da ALLAH ın hükmü erkeğe 1 hisse kadına 2 hissedir
    herkesin mirasta ne alacağı ayrıca hesap edilir miras hukuku duruma göre kaç çocuk var borcu ödendi mi annesi sağ mı çocuğu var mı vb. değişebiliyor
    hepsi KURAN da yazıyor
    miras ile ilgili ayetler için bakınız

KuranFihristi.net
    miras hükümleri ile ilgili ayetler miras hükümleri ayetleri
    https://kuranfihristi.net/ayetleri/miras%20h%C3%BCk%C3%BCmleri

gene Erbakan gene Erbakan
    hem müslüman hem siyasetçi
    bak müslüman biri bu kadar bilimde ileri gidebiliyormuş
    demek ki islam insanı ileri götürüyor. geri götürüyor diyen yalan söylüyor
    sülalesine yetecek serveti patenti geliri vardı

kadın neden çocuklarıyla perişan oluyor
    hani çalışmasını savunuyordun sen?
    işine gelince çalışsın
    kadın neden korunmaya ihtiyacı oluyor işine gelmeyince otursun 30 sene nafaka yesin
    ailede erkek reis desem yok olmaz dersin büyük ihtimal
    çelişkiler yumağı
    demek ki kadın tek başına yeterli değil bu sonucu varırım ben
    erkeğin aile reisi olması daha mantıklı ki öyle zaten

• Tek cümle yeter sana: Erbakan’ın tek patenti yok.

Diğer yazdıkların aynı kısır döngü. Kadını zayıf bırakan zaten senin anlayışın. Evinde oturt, bütün kariyer fırsatlarını kaçırt, üstüne çoluğu çocuğuyla ortada bırak - o kadın onu uçkuru yüzünden bırakan erkekten daha güçlü ve daha şahitlik yapabilir bir kadındır hiç kuşkun olmasın. Marie Curie dedik hala düşünemiyorsun. Hem fizik hem kimyada nobel almış, ama şahitlik, hakimlik yapamaz. Komik.
    Neyse zaten en üst tek cümle hangimizin yalanlar üzerine düşüncelerini kurduğunun özeti.
    O özet yeter sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 17 Kasım 2018; 7:55:17 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.