Şimdi Ara

19 Şubat 2021 ÖSYM Açıklamasında OBP Etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün bir arkadaşımız başlık açmıştı ama silmiş sanırsam dün ösym web sitesinde sıkça sorulan sorular başlığı adında bir belge yayınladı ve 51.soruda obp'nin etkisi konusunda herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi.12.sınıf sınavları şu an belirsizliğini korumakla beraber durum ileriki aylarda ne olur sizlerce dostlar geçen seneki gibi 9-10-11 mi olur bu dönem bazı okullar 12.sınıf ilk dönem sınavlarını da henüz yapmadı

Kaynağı da ekleyeyim : https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2021/YKS/sss_20022021.pdf

• Daha öğretmenlere bile aşı vurulmadı ama okulları açacaklar bir şekilde. O bahsettiğiniz başlığı ben açmıştım ama sonuç hüsran gibi. Bu sene, obp’yi aşağı çekecek. Sınavlar da bu saatten sonra iptal olmaz. 2. dönem sınavları için iptal kararı gelebilir. Vaka sayıları hala yüksek, okullar açılınca tekrar 10-15k bandını görürüz.
  • eskiden 2010lu yıllarda olsak karne ortalamasının etkisi artırılsın derdim ama şimdi temel liseler alan tüm notlara 100 verip geçiyor hatta bazı okullarda buna dahil olmaya başldı

ortalaması 100 olan birisi 4 yıl boyunca eksiksiz %100 performansla derslere katılım göstermesi ve hiçbir hata yapmadan mezun olması demektir

ama nerde liyakat herkese 100 verip lise diploması veriyorlar

kısa zaman içinde değişmesi gereken durumlardan biri

en azından belirli kurallara göre obp düzenlemeleri yapmaları gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 20 Şubat 2021; 17:37:38 >
  • 9-10-11 ortalaması alınsın işte en mantıklı

• Bi zahmet bunu yapsınlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer 100 obpler haddinden fazlaca olmazsa istedikleri gibi yapsınlar. ama benim güvenim kalmadı bu hak yiyici okullara Allaha havale ediyorum. geçen sene canımızı çok yaktılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 20 Şubat 2021; 18:23:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

eskiden 2010lu yıllarda olsak karne ortalamasının etkisi artırılsın derdim ama şimdi temel liseler alan tüm notlara 100 verip geçiyor hatta bazı okullarda buna dahil olmaya başldı

ortalaması 100 olan birisi 4 yıl boyunca eksiksiz %100 performansla derslere katılım göstermesi ve hiçbir hata yapmadan mezun olması demektir

ama nerde liyakat herkese 100 verip lise diploması veriyorlar

kısa zaman içinde değişmesi gereken durumlardan biri

en azından belirli kurallara göre obp düzenlemeleri yapmaları gerek

Günahlar bile affoluyor ama cebinden not veren sevgili hocalarımız geri dönülmez notlar veriyor. Biri bana şunun cevabını verebilir mi, siz adamın bütün notlarını 100 de verseniz yapamayacaksa yine yapamaz, bari sal da sonradan aklı başına gelenlere toparlanma fırsatı doğsun. 12'de aklımız başımıza geliyor ama obp değişmiyor. 87 bu arada obp'em ama farketmez hakkımı helal etmiyorum. Mezunum ve mezuna kalmamım bir sebebi de hayvan gibi yazılıya çalışmaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up var mı yeni bi haber?

• Dün açılan hashtagler arasında obp hakkında bir şey vardı galiba ama ilk 5’e girmişti gündemde bi ara çok takip etmedim ama ben değişeceğini düşünmüyorum açıkçası
  • masum
  • 19 Şubat 2021 ÖSYM Açıklamasında OBP Etkisi

şunu gördüm hocam fotoyu biri paylaşmış twitterda dün 5k tweet atılmış katsayı 0.12'den 0.06'ya düşürülsün isteğimiz bu diye bir paylaşım vardı ama son karar tabiki MEB'de

• Obp olsun lan benim 98. Bencil düşünüyorsun diye zırlamayın sizin de düşük olduğu için bu kadar dert ediyorsunuz

• Yav harbi düşsün ya şimdi temel lisedekiler 2 yıl 100 girildi obp mağduyum

• anlamadım hocam?

• hocam sizce bi şey çıkar mı ya? benim umudum yok yani obpnin değişeceğine. parayla yüksek obp yapanlar yine hak yiyecek bu yıl. tabi lisede çalışarak yüksek obp yapanları ayrı tutuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 22 Şubat 2021; 13:37:39 >
  • GhastManTR kullanıcısına yanıt

mesele o değil ki hocam. sen çalışarak 98 yapmışsın ama bi başkası PARAYLA bunu yapıyor. zaten milletin tepkisi buna

• Bilemem ki çok sıkıntılı bir mevzu lise'de çalışan insanların da emeklerinin korunması gerekir ama bizzat görüp duyduğum ve 12.sınıf ilk dönem de full 100 giren okullar var dediğim gibi çok umrumda da değil açıkçası insanlar cidden böyle bir şeyi bile suistimal edip kullanıyorsa umrumda olmaz artık zaten obp'si yüksek olan da kalkmasın der uzar gider insanlar da ne kul hakkı bilmek kalmış ne de ahlaki vicdan 19 Şubat 2021 ÖSYM Açıklamasında OBP Etkisi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA3387E4C -- 22 Şubat 2021; 16:41:3 >
  • Diploma notum düşük ama sınav döneminde hiçbir değişiklik yapılmaması taraftarıyım. Bir değişiklik yapılacaksa 2022 YKS için geçerli olmalı. Gerçi geçen sene konuları kaldırıp sınava süre ekleyen bu sene obpyi bozuk para gibi harcar 19 Şubat 2021 ÖSYM Açıklamasında OBP Etkisi 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.